Crypto’s: je hoort er tegenwoordig ontzettend veel over. De een weet er al heel veel van, terwijl de ander zich er nauwelijks mee bezig houdt. Maar wat zijn crypto’s eigenlijk? Heeft het veel voordelen? En wat als ik kies om crypto te kopen?

Wat zijn crypto’s?

Crypto’s zijn als het ware digitale munten. Deze worden door algoritmes beheerd. Crypto’s zijn digitale munten. Dit houdt dus in dat het geen fysieke uitvoering heeft. Het is een soort versleutelde code. Van crypto’s heb je erg veel soorten. Zo heb je de Bitcoin die onder de meeste mensen het bekendste is. Andere crypto’s zijn Litecoin en Ripple. Hoewel deze genoemde crypto’s digitale munten zijn, heb je ook stablecoins. Dit zijn crypto’s waarbij de waarde samenhangt met bijvoorbeeld geldig geld in een land of goud. Een van de voorbeelden hiervan is Libra. Deze crypto is door Facebook gelanceerd. Wat men met deze crypto’s wil bereiken, is dat het als een normaal gebruikt betaalmiddel kan dienen.

Voor- en nadelen crypto’s

Natuurlijk hebben crypto’s voordelen, maar ook zeker nadelen. Wat zijn deze dan precies? Een van de grootste voordelen die crypto’s hebben is de toegankelijkheid. Het is via deze manier namelijk erg makkelijk om aan geld te komen zonder in aanraking met een bank te komen. Het gaat allemaal rechtstreeks. Wat wel een nadeel is van crypto’s is dat de waarde van de een op de andere dag heel erg kan verschillen. De ene dag heb je dus erg veel, terwijl het de andere dag heel laag kan zijn. Door dit waardeverschil wordt het lastig te gebruiken als betaalmiddel, maar daar hebben ze dan een stablecoin voor. Hierbij is het wel van belang dat je de juiste stablecoin kiest. Doe je dit niet, dan bestaan er risico’s dat je wordt beschuldigd van witwassen, belastingontduiking en privacyschending. Door het anoniem gebruik maken van de crypto’s bestaan de risico’s voor het illegaal gebruik namelijk eerder. Hoewel er dus zeker nadelen aan crypto’s verbonden zitten, kun je er wel veel geld mee verdienen. En dat zonder er zelf al te veel moeite voor te hoeven doen.

Tref voorbereidingen

Voordat je gebruik wilt maken vab crypto’s is het erg belangrijk dat je hier een uitgebreid onderzoek naar doet. Je wilt niet het gevaar lopen dat je heel veel geld verliest. Het gebruik maken van crypto’s is niet erg gemakkelijk. Wanneer jij er weinig van weet, kun je er dus ook beter niet aan beginnen. Door goed onderzoek te doen en van alles te weten te komen over crypto’s zal het verloop van het gebruik beter gaan. Hierdoor zal je sneller geld overhouden, als je dan wel de juiste crypto’s kiest.

Crypto kopen

Op het moment dat je jezelf goed hebt voorbereid en je alles weet over crypto’s kun je een crypto kopen. Dit kun je doen via crypto broker of exchange. Maar wat zijn nu precies de verschillen tussen deze twee? Wanneer je voor crypto broker kiest, verloopt het handelen met cryptomunten via een tussenpartij. Bij exchange gaat dit onderling. Door gebruik te maken van exchange zal het crypto kopen goedkoper zijn, omdat je dan geen extra kosten hebt aan de tussenpartij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.