Geld opnemen van Binance, alles wat je moet weten

De cryptobroker Binance is wereldwijd een populair platform voor handelen in crypto. Ook in Nederland hadden ze een grote klantenkring. Het platform had echter geen vergunning om in Nederland actief te zijn. Binance vroeg die licentie wel aan, maar in de zomer van 2023 besloot De Nederlandsche Bank (DNB) om de licentie niet te verstrekken. 

Het platform stuurde hun klanten in Nederland vervolgens een e-mail met daarin de mededeling dat ze tot hun grote spijt moesten stoppen. Vanaf 17 juli 2023 is het dan ook niet meer mogelijk om crypto te kopen of geld te storten via het platform. Het enige wat je nog kan doen is om je crypto bedrag op te nemen van Binance of je crypto overmaken naar een ander cryptoplatform.

Bitvavo exchange

Finst exchange

Wat is er gebeurd met Binance

Heb je het nieuws een beetje gevolgd, dan weet je dat de licentie van Binance in Nederland niet is toegekend, maar hoe zit dat nu precies? De problemen bij Binance begonnen een paar jaar geleden.

Binance in Nederland zonder vergunning

Binance is al jaren de grootste cryptobroker ter wereld. Het bedrijf besloot hierop om hun diensten ook in Nederland aan te bieden. Dat deden ze echter zonder een licentie aan te vragen bij De Nederlandsche Bank (DNB). De DNB is de toezichthouder voor financiële instellingen waaronder cryptobrokers. 

Alleen bedrijven die een goed beleid voeren en de juiste methodes hanteren om witwassen tegen te gaan komen in aanmerking voor een licentie. Daarnaast moet het bedrijf financieel gezond zijn en mogen ze alleen producten aanbieden die door DNB goedgekeurd zijn.

Boete voor Binance

In eerste instantie wilde de DNB zelf niets zeggen over eventuele sancties vanwege hun geheimhoudingsplicht. Maar naar alle waarschijnlijkheid kreeg Binance alleen een waarschuwing. Toen na een paar maanden de zaken nog niet op orde waren besloot DNB het bedrijf een boete van 3,3 miljoen euro op te leggen.

Bitvavo

In Nederland zijn er drie exchanges die door de meeste investeerders gebruikt worden. Bitvavo is er hier één van. Op deze Nederlandse exchange kan je crypto kopen, maar ook extra rendement verdienen door het staken van je crypto. Ze hebben een ruim assortiment van meer dan 150 coins die je kunt kopen en verkopen.

Cryptomunten kopen? Doe dit vandaag nog op Bitvavo en betaal geen transactiekosten!

Finst

Finst is een betrouwbare en gebruiksvriendelijke crypto-uitwisseling. Met ondersteuning voor diverse digitale valuta’s biedt Finst een veilige omgeving voor het verhandelen en beheren van cryptocurrencies. Het platform heeft geavanceerde beveiligingsfuncties en een intuïtieve interface, waardoor het ideaal is voor zowel beginners als ervaren handelaren. Finst streeft ernaar om klanten een vlotte en transparante ervaring te bieden bij het betreden van de wereld van cryptocurrencies.

Cryptomunten kopen? Doe dit vandaag nog op Finst!

Bekijk hieronder nog eens de beste crypto exchanges waar je cryptomunten kunt kopen:

Meer informatieVoordelenRatingAantal cryptocurrenciesAanbieder
Bitvavo Bitvavo Beste keuze in Nederland, Betalen met iDeal, Nederlands bedrijf9.5 277 Bitvavo
Finst Finst De goedkoopste crypto exchange in Nederland in 20249.2 100+ Finst

Binance heeft al langer een slechte reputatie

Binance heeft al jaren een slechte reputatie. Het bedrijf lijkt er alles aan te doen om regulering en toezicht te omzeilen. Zo heeft het bedrijf geen echt hoofdkantoor, maar meerdere kantoren over de hele wereld. 

De oprichter Changpeng Zhao zegt hierover dat dit inherent is aan de handel in crypto, alles is online. Ook in de Verenigde Staten klaagde de beurswaakhond het bedrijf aan. Ze gaven aan dat Binance zich verschuilt achter hun onduidelijke bedrijfsstructuur.

Binance trekt in Nederland de stekker eruit

Nadat Binance een grote boete kreeg beloofden ze beterschap en gaven ze aan respect te hebben voor de Nederlandse regels. Daarop vroegen ze een vergunning aan. Die vergunning is door DNB niet goedgekeurd. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat het bedrijf producten aanbiedt die in Nederland niet goedgekeurd zijn. 

Binance geeft aan dat ze voor nu hun werkzaamheden in Nederland stopzetten, maar ze zijn zeker van plan om nogmaals te proberen een vergunning te krijgen. Ze gaan alle eisen goed doornemen en een nieuwe aanvraag voorbereiden. Hetzelfde geldt voor Bybit, waar we ook alternatieven voor hebben.

Geld opnemen van Binance

Wil je geld opnemen van Binance dan kon dat tot 17 augustus 2023. Het proces is eenvoudig. Eerst moet je ervoor zorgen dat al je cryptovaluta verkocht zijn. Als dat proces voltooid is, kun je via het platform je geld op te nemen. Je kunt dit bedrag laten storten op de bankrekening die je gekoppeld hebt aan Binance.

Crypto overzetten van Binance naar een ander platform

Heb je veel crypto in bezit dan wil je die waarschijnlijk niet allemaal uit laten betalen. Zeker als het gaat om grote hoeveelheden. In dat geval kun je beter geen geld opnemen via Binance, na verkoop kun je het bedrag namelijk niet in een keer opnemen. Voor het opnemen van geld via Binance gelden namelijk limieten. Daardoor doe je er beter aan om je crypto over te zetten van Binance naar een ander cryptoplatform. 

Voordat we uitleggen wat de stappen zijn om crypto over te zetten heb je een nieuw cryptoplatform nodig. Ons advies is om te kiezen voor Bitvavo. Dit Nederlandse bedrijf heeft een goede reputatie en een zeer groot aanbod met meer dan 200 cryptomunten. Daarnaast is het een zeer gebruiksvriendelijk platform. Dit is hoe je crypto overzet van Binance naar Bitvavo.

  1. Begin met het aanmaken van een Bitvavo account. Als je ouder bent dan 18, in Nederland woonachtig bent en een geldig legitimatiebewijs hebt, kun je dit binnen een paar stappen regelen.
  2. Nadat je registratie bevestigd is, meld je jezelf aan op je Bitvavo-account.
  3. Klik op Beschikbaar saldo, daarna op Storten en op Crypto.
  4. Klik vervolgens op het icoontje van de cryptomunt die je van Binance over wil maken naar Bitvavo.
  5. Kopieer het adres dat weergegeven wordt, deze heb je nodig om de crypto naartoe te sturen.
  6. Ga naar je Binance-account en log in. 
  7. Kies voor Opnemen en ga naar de juiste cryptovaluta.
  8. Voer hier het adres in dat je bij Bitvavo hebt gekopieerd.
  9. Maak vervolgens alle crypto over en bevestig de transactie.
  10. Herhaal dit proces met alle verschillende cryptomunten die je op Binance hebt.

Geld opnemen via Binance doe het snel

Heb je je geld nog niet opgenomen van je Binance-account dan moet je er snel bij zijn. Zorg dat je je geld snel opneemt of dat je je crypto overzet naar een andere cryptobroker. Het is even wat werk, maar je bent sowieso beter af bij een broker met een licentie van DNB. 

Deze cryptobrokers bieden alleen cryptomunten aan die goedgekeurd zijn. Bovendien moeten ze zich hardmaken voor de bestrijding van witwassen. Het doel daarvan is om criminaliteit en terrorisme te bestrijden. 

Kies je daarbij voor Bitvavo dan kies je voor een zeer betrouwbaar en populair platform met meer dan 200 cryptomunten. De broker heeft daarnaast een zeer gebruiksvriendelijke app, lage handelskosten en een Nederlandse klantenservice.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.