Handel in meer dan 100 crypto’s op een van de beste Nederlandse crypto exchanges

Aanbod

Eenvoudig Bitcoin en andere crypto’s kopen met iDEAL en Bancontact

Betaalmethoden

iDEAL, Bancontact, SEPA

Minimale storting

Geen minimum

Wallet

Ja

Transactiekosten

Vast tarief van 0,15% per trade

Features

Koop en verkoop crypto op een van Europa’s grootste exchanges

Finst Ervaringen + Review

Dompel jezelf onder in de dynamische wereld van Finst, een revolutionaire cryptocurrency exchange gevestigd in het hart van Amsterdam. Finst, opgericht door de visionairs Julien Vallet en Marcel Putina, geeft een nieuwe wending aan het cryptohandel landschap met zijn klantgerichte aanpak en geavanceerde functies

Deze finst crypto review nodigt je uit om de samensmelting van innovatie en strategie te verkennen die Finst definieert, en laat zien hoe het snel uitgroeit tot een belangrijke speler in de digitale financiële wereld.

Finst: Een nieuw tijdperk in de cryptocurrency exchange

Finst, een opkomende crypto exchange gevestigd in Amsterdam, heeft de aandacht getrokken van de cryptocurrency community vanwege zijn gebruiksvriendelijke platform en competitieve aanbiedingen.

Oprichters en visie

FinstFinst is opgericht door Julien Vallet en Marcel Putina, die een goede reputatie hebben opgebouwd in het toegankelijk maken van aandelenhandel in Europa. Ze streven ernaar om hoge normen te stellen binnen de cryptocurrency-industrie. 

Met hun brede kennis en ervaring op het gebied van handel, beveiliging en technologie, willen de oprichters van Finst een eerlijk speelveld creëren voor alle investeerders in cryptovaluta.

Platform hoogtepunten

Finst staat bekend om zijn snelle en intuïtieve handelsinterface, die beschikbaar is op zowel desktop- als mobiele applicaties. Ze bieden een breed scala aan cryptocurrencies en unieke functies zoals Crypto Bundles.

Op het gebied van beveiliging neemt Finst strenge maatregelen, zoals het gebruik van 2FA  en samenwerking met gerenommeerde bewaaroplossingen en Nederlandse banken, om de veiligheid van gebruikersfondsen te waarborgen. 

Daarnaast worden de tegoeden van gebruikers beschermd door vermogensscheiding en wordt MPC-technologie (Multi-Party Computation) toegepast voor verbeterde beveiliging.

Concurrentievoordeel

Opvallend is de aantrekkelijke kostenstructuur die Finst heeft, met enkele van de laagste transactiekosten onder de Nederlandse cryptobeurzen.

Ze bieden ook een doorverwijzingsprogramma met voordelen zoals credits voor transactiekosten en beloningen in contanten.

Alles bij elkaar genomen lijkt Finst een veelbelovend en betrouwbaar platform. De exchange is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank, wat verder bijdraagt aan het geloofwaardigheid en betrouwbaarheid op de cryptomarkt.

Diepgaande analyse: De cryptocurrency-diensten van Finst

Finst

Finst heeft veel belangstelling gekregen vanwege zijn unieke eigenschappen en diensten. Hieronder volgt een grondige beoordeling van wat Finst te bieden heeft, hoe het zich verhoudt tot andere vooraanstaande crypto exchanges en welke betrouwbaarheids- en veiligheidskenmerken het heeft.

Verscheidenheid aan beschikbare cryptocurrencies

Finst heeft een breed scala aan meer dan 40 verschillende cryptocurrencies beschikbaar, waaronder bekende namen zoals:

✅ Bitcoin (BTC)

✅ Ethereum (ETH)

✅ Ripple (XRP)

✅ Cardano (ADA)

Hoewel veel gebruikers hierdoor worden aangetrokken, is het aantal aangeboden cryptocurrencies in vergelijking met sommige concurrenten relatief beperkt.

Vergelijking met andere toonaangevende crypto exchanges

Omdat Finst nog in de ontwikkelingsfase zit, heeft het op dit moment niet alle geavanceerde functies die beschikbaar zijn op meer gevestigde platforms zoals Bitvavo. Bitvavo biedt een breder scala aan meer dan 200 cryptocurrencies, staking-opties en walletverzekering.

Beveiligingsfuncties en betrouwbaarheid

 • Regelgevingsnaleving: Finst staat geregistreerd bij De Nederlandsche Bank en volgt strikte wet- en regelgeving in Nederland.
 • Beveiligingsprocedures: Bij Finst is de veiligheid van gebruikers een prioriteit. We maken gebruik van 2FA en zorgen ervoor dat bedrijfs- en gebruikersgelden gescheiden worden bewaard.

 

Ten slotte is het belangrijk om op te merken dat hoewel Finst bekend staat om zijn lage transactiekosten en sterke focus op veiligheid, gebruikers moeten overwegen dat het aanbod van cryptocurrencies beperkt is en het platform nog steeds evolueert wat betreft functies. Niettemin, de toewijding aan regelnaleving en gebruikersveiligheid maakt het een betrouwbare keuze voor degenen die deze factoren als prioriteit stellen.

Voordelen

Nadelen

Finst ervaringen en feedback uit de gemeenschap

Finst exchange

De ervaringen van gebruikers en de Finst recensies van de community onthullen een verscheidenheid aan meningen en inzichten.

Positieve feedback

✅ Gemakkelijk te gebruiken interface: Veel gebruikers hebben positieve feedback gegeven over de gebruiksvriendelijke interface van het platform.

✅ Concurrerende prijsstructuur: De kostenstructuur van Finst wordt vaak geprezen als voordelig en concurrerend.

✅ Snelle klantenservice: Verschillende gebruikers hebben de efficiëntie van de klantenservice van Finst benadrukt.

Verbeterpunten

❌ Beperkt aanbod: Gebruikers maken zich regelmatig zorgen over het beperkte aanbod van cryptocurrencies op Finst in vergelijking met andere exchanges.

❌ Finst storing: Sommige gebruikers hebben problemen ervaren met bepaalde functies, zoals het opnemen van cryptovaluta, die niet volledig worden ondersteund.

❌ Gebrek aan verzekering: Er zijn bezorgdheid geuit over het gebrek aan verzekering voor accounts of portefeuilles.

Gebruikersinterface en toegankelijkheid

De gebruikerservaring en de functies voor toegankelijkheid van Finst zijn gericht op het gemak van gebruik en de bereikbaarheid op verschillende platforms.

Gemakkelijk accounts aanmaken en beheren

Het registreren bij Finst is een eenvoudige en snelle procedure. Het kost slechts 5 minuten om een account aan te maken, en dit kan online zonder enige kosten.

Toegankelijkheid voor mobiel en desktop

Finst biedt een flexibel platform dat toegankelijk is voor zowel desktop- als mobiele apparaten

 • Finst inloggen desktopversie: Om in te loggen op de desktopversie kunnen gebruikers op de “Inloggen” knop op de website klikken en een QR-code scannen vanaf hun gekoppelde smartphone voor extra beveiliging.
 • Finst inloggen mobiele app: Voor de mobiele app, die gratis beschikbaar is in zowel de App Store als Play Store, kunnen gebruikers inloggen met hun geregistreerde e-mailadres en een persoonlijke pincode bestaande uit 5 cijfers of met behulp van Face/TouchID.

Klantondersteuning en servicekwaliteit

Finst biedt klantenondersteuning via verschillende communicatiekanalen, zoals live chat en e-mail. Dit toont aan dat ze zich richten op snelle en efficiënte klantenservice om te voldoen aan de behoeften en vragen van gebruikers. 

Op hun website heeft het Helpcentrum een scala aan artikelen en tools beschikbaar om gebruikers te helpen bij het beheren van hun accounts, het begrijpen van de platformfuncties en het oplossen van veelvoorkomende problemen.

Cryptocurrency kopen op Finst

Crypto kopen op Finst is een eenvoudige procedure, met concurrerende tarieven en een unieke benadering van investeren via Crypto Bundels.

Stap-voor-stap uitleg voor het kopen van crypto

Volg deze eenvoudige stappen om cryptocurrency te kopen op Finst:

 1. Maak een gratis account aan: Begin door je aan te melden voor een gratis account op Finst. Dit proces is snel en duurt slechts ongeveer 5 minuten om te voltooien.
 2. Stel je account in: Zodra je account is aangemaakt, log je in om toegang te krijgen tot het platform van Finst.
 3. Kies uit verschillende cryptocurrencies: Je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit diverse cryptocurrencies die beschikbaar zijn op het platform.
 4. Overweeg Crypto Bundels (optioneel): In plaats van individuele cryptocurrencies te selecteren, kun je ook overwegen om Crypto Bundels te kiezen. Met deze bundels kun je met één klik investeren in een combinatie van populaire cryptocurrencies.

 

Bij Crypto Bundels is er geen vereiste voor een minimaal investeringsbedrag. Crypto Bundels worden elke maand automatisch opnieuw gebalanceerd om gelijke tred te houden met de huidige markttrends. Deze benadering is vooral geschikt voor passieve beleggers die de voorkeur geven aan een meer hands-off beleggingsstijl.

Kosten, limieten en transactiesnelheden

Finst staat bekend om zijn transparante en voordelige prijsstructuur. Het platform rekent een vast tarief van 0,15% per transactie, zonder extra marge, gratis stortingen en opnames, geen inactiviteitskosten, geen bewaarkosten en geen minimum handelsbedrag. 

Deze prijsstructuur is aanzienlijk lager dan die van veel andere aanbieders en biedt een gemiddelde besparing van 83% op de handelskosten. Het platform zorgt voor snelle transactie-uitvoering, waardoor gebruikers al kunnen beleggen met slechts € 1 en kunnen profiteren van dezelfde snelle uitvoering als professionele handelaren.

Finst staken

Finst heeft een recentelijk ook stakingsfunctie waar gebruikers gebruik van kunnen maken. Zo kun je jouw digitale valuta ‘staken’ om extra rendement te verdienen. Dit gaat in zijn werk door je crypto naar keuze voor een bepaalde tijd vast te zetten. Dit helpt tevens bij het valideren van transacties op de blockchain. In ruil voor je staking bijdrage ontvang je als staker beloningen, meestal in de vorm van meer crypto. 

Is Finst betrouwbaar?

De geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van Finst als cryptocurrency exchange kunnen worden beoordeeld aan de hand van de veiligheidsmaatregelen, naleving van regelgeving en het vertrouwen dat het bedrijf in de gemeenschap heeft gewonnen.

De veiligheidsmaatregelen van Finst evalueren

Finst neemt strenge veiligheidsmaatregelen om ervoor te zorgen dat de assets en gegevens van haar gebruikers goed beschermd zijn. Enkele belangrijke beveiligingskenmerken zijn onder andere:

 • Gebruik van MPC-technologie (Multi-Party Computation): Deze technologie wordt in combinatie met hardware-isolatie toegepast om cryptocurrencies te beveiligen tegen externe aanvallen, interne samenspanning en menselijke vergissingen.
 • Full Reserve Exchange & Segregatie van assets: Finst werkt als een exchange met volledige reserve, waardoor de fondsen van gebruikers gescheiden worden gehouden van de assets van het bedrijf.
 • Proof of Reserves (PoR): Finst is de allereerste Nederlandse beurs die een Proof of Reserves heeft verkregen van een onafhankelijk en gerenommeerd accountantskantoor.

Naleving van regelgeving en juridische overwegingen

De naleving van Finst aan wettelijke normen draagt bij aan de geloofwaardigheid die het geniet.

 • Geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB): Finst is een geregistreerde Crypto Service Provider en voldoet aan de vijfde Anti-witwasrichtlijn van Europa (AMLD5) en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR).
 • Naleving van financiële regelgeving: Het accepteren van deze voorschriften laat zien dat Finst vastbesloten is om hoge normen te handhaven als het gaat om financieel gedrag en de bescherming van gebruikersgegevens.

Conclusie Finst review

Finst is een levend bewijs van innovatie in de cryptocurrency exchange markt, door slim gebruik te maken van een gebruiksvriendelijk ontwerp, concurrerende prijzen en sterke beveiliging. Terwijl ze hun aanbod blijven uitbreiden, zetten ze zich onwankelbaar in voor veiligheid en naleving, waardoor ze voorop lopen in de fintech-evolutie en mogelijk andere platforms in de industrie inspireren voor de toekomst.

Veelgestelde vragen over Finst

Ja, Finst biedt sinds kort off-chain en on-chain stakingdiensten aan. Door te doen aan crypto staking op Finst help je de blockchain nieuwe transacties te verifiëren. Dit werkt een beetje hetzelfde als crypto minen, echter hoef je hiervoor enkel crypto op je Finst-account te bewaren en aan te geven dat je het wilt staken. Op dit moment kun je zo’n 7 coins staken op Finst met uiteenlopende rentepercentages tussen 2,25 en 10% per jaar.

Nee, Finst heeft voor nu helaas nog geen samenwerkingen met bedrijven die bots aanbieden. 

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.