5 BESTE crypto apps [2023]

Crypto apps zijn apps die je gebruikt om je crypto’s te beheren. Via een crypto app kun je crypto’s kopen en verkopen, je crypto’s inzien, de koersen bekijken en nog veel meer. Apps kun je gemakkelijk installeren via de App of Google Play store.

De meeste mensen kopen hun crypto’s via een app, omdat dit de gemakkelijkste manier is om dit te doen. De keuze aan app is echter erg ruim, en in dit artikel zullen we de beste 5 crypto apps toe gaan lichten met hun features, voor- en nadelen.

Na het lezen van dit artikel ben je bereid om een app te kiezen die voor jou geschikt is, en hiermee zo snel mogelijk te beginnen met het handelen in cryptocurrencies.

pana

Wat is een crypto app?

Een crypto app stelt jou in staat om vrijwel direct crypto te verhandelen. Waar je je ook bevindt met deze apps is het handelen van cryptocurrency met je bankrekening heel gemakkelijk. Met crypto apps kunnen gebruikers op elk moment van de dag inzichten krijgen over de actuele gebeurtenissen in de crypto wereld.

Wanneer je gaat kiezen welke crypto app het beste past bij je past, dan moet je nadenken over de volgende punten:

  1. Ten eerste is het belangrijk om na te denken of je coins voor een korte termijn of juist voor de lange termijn vast wilt gaan houden.
  2. Ben jij van plan om één of meerdere coins voor een langere tijd vast te houden. Dan is de keuze voor een crypto app dat alledaagse betaalmethode accepteert.
  3. Aan de andere kant is het actief handelen van crypto ook een mogelijkheid. Met deze methode is het handig om te kiezen voor de crypto apps die je de mogelijkheid geven om verschillende crypto te handelen, zonder dat je daar fees voor hoeft te betalen.

Waarom gebruik maken van een app?

Elke dag worden er nog steeds nieuwe apps voor crypto aangeboden omdat er ook steeds meer mensen zijn die beginnen met het handelen van crypto. De beste crypto app kiezen kan soms vrij overweldigend zijn. Wanneer je voor het eerst gaat beginnen met het handelen in crypto is het handig om op zoek te gaan naar crypto apps die makkelijk te gebruiken zijn.

Wanneer je meer ervaring hebt in het handelen van crypto dan is het juist goed om te zoeken naar crypto apps die je veel informatie, en verschillende manieren van handelen aanbieden, zoals crypto staking en features.

Het handelen van crypto is na de komst van crypto apps een stuk toegankelijker geworden voor mensen. Dit komt omdat de waarde van crypto ook enorm is gegroeid. Veel van de apps die je kunt kiezen hebben de afgelopen jaren flink gewerkt aan het gebruiksvriendelijk maken van het kopen van crypto. Vroeger was dit allemaal een stuk moeilijker.

Het investeren in crypto is niet voor iedereen. Dit komt omdat de waarde van crypto op elk moment op en neer kan gaan. Het is tot nu toe veel mensen gelukt om veel geld te verdienen aan het handelen in crypto.

Veel van deze mensen hebben ook een hoop risico genomen om dit voor elkaar te krijgen. Wanneer je besluit te gaan handelen in cryptocurrency, moet je nadenken over de risico’s die het met zich mee brengt. Het handelen in crypto is namelijk geen garantie om veel geld in een korte tijd te kunnen verdienen.

Let hier op bij het kiezen

Door de ruime keuze in crypto apps kan het soms moeilijk zijn om te weten welke app het beste zal werken voor jou. Voordat je beslist welke app het beste werkt is het handig te weten welke soorten crypto apps er bestaan en wat nu precies het verschil is tussen deze apps.

De crypto apps kunnen meestal onderverdeeld worden in twee soorten:

Brokerages

Een brokerage is een bedrijf dat niet alleen het handelen in crypto aanbiedt. Zo kun je hier vaak ook handelen in: marktaandelen, beleggingsfondsen en obligaties. Tegenwoordig bieden veel van deze brokers nu ook de mogelijkheid om te handelen in crypto via hun platform.

Exchanges

Bij een cryptocurrency exchange is het alleen mogelijk om te traden in digitale valuta. Dit is ook gelijk het grootste verschil met een brokerage want daar heb je de mogelijkheid om in andere dingen te investeren dan alleen crypto. Wel hebben de meeste cryptocurrency exchange apps vaak een groter aanbod in cryptocurrency dan dat een brokerage heeft.

Wat zijn de beste crypto apps?

1. Bitvavo app

BitVavo is een van de beste crypto apps op de Nederlandse markt. Je zou zelfs kunnen zeggen dat het de beste crypto app is in Nederland. Wat gebruikers vooral waarderen aan het handelsplatform, is dat het een erg gebruiksvriendelijk en klantgerichte app is.

Zowel beginners als ervaren handelaren kunnen profiteren van de voordelen van deze app. BitVavo staat voornamelijk bekend om het feit dat het een goedkoop handelsplatform is en dat je er bijna 100 verschillende cryptomunten op kunt verhandelen.

De transactiekosten zijn maximaal slechts 0,25%. Het mooie is dat je op dit moment tot 1000 euro zelfs helemaal gratis kunt handelen.

Crypto handelaren die willen staken kunnen ook zeker terecht bij BitVavo. Het is een van de beste crypto apps voor staking. Staking is het vasthouden van een cryptomunt voor een langdurige periode ontvang je hiervoor rente. Bij BitVavo kan deze rente oplopen tot maximaal 10,5%

Als je dat vergelijkt met de huidige spaarrente van een willekeurige bank, dan is dat een enorm verschil. De huidige spaarrente ligt bij de meeste banken namelijk rond de 0%. Wel is het bij staking dus vereist dat je een bepaalde cryptomunt vasthoudt en er dus niet in handelt.

Snel beginnen met traden via deze app? Registreer je dan GRATIS hier!

2. Binance app

Binance is onder de ervaren cryptocurrency handelaren een van de meeste gebruikte crypto apps ter wereld. Dit omdat ze een groot aantal cryptocurrency’s aanbieden, en beschikt de app over features die voor ervaren crypto handelaren van groot belang zijn.

Ook biedt Binance een hele lage fee vergeleken met veel andere crypto apps wat voor veel mensen die dagelijks bezig zijn met het handelen van crypto van groot belang is.

Het hoogste percentage dat ze vragen voor het handelen via de app is namelijk 0,1%. Voor de beginnende crypto handelaren kan de app moeilijk zijn om het door te krijgen.

Maar gelukkig geeft de Binance app je ook de optie om voor de lite versie te gaan (Binance Lite), dit werkt een stuk simpeler voor mensen die net zijn begonnen met het handelen van crypto.

Binance heeft ook hun eigen crypto card die je kunt gebruiken voor dagelijkse betalingen. Deze kaart kun je ook beheren via de app.

Snel beginnen met traden via deze app? Registreer je dan GRATIS hier!

3. Litebit app

Een ander handelsplatform dat we als een van de beste crypto apps kunnen beschouwen, is LiteBit. LiteBit is minder bekend of populair als BitVavo, maar het is zonder twijfel een gebruiksvriendelijk en betrouwbare crypto app.

Sterker nog, in 2019 en 2020 werd LiteBit zelfs gekozen als beste crypto app van Nederland.

In 2021 is het echter ruimschoots ingehaald door BitVavo. In de app van LiteBit kun je op een veilige en overzichtelijke manier in totaal 56 verschillende cryptomunten verhandelen.

Het enige verschil met BitVavo is dat de transactiekosten bij LiteBit iets hoger liggen. Deze zijn namelijk 2%. Maar dit kan verschillen per coin.

Snel beginnen met traden via deze app? Registreer je dan GRATIS hier!

4. Coinbase app

Coinbase wordt wereldwijd veel gebruikt. Vooral voor beginnende crypto handelaren is het een van de beste crypto apps.

Dat komt voornamelijk door het feit dat ze bij Coinbase lage transactiekosten hanteren, er een groot aanbod is in cryptomunten en het een veilige app is, die bovendien gemakkelijk te gebruiken is.

Maar ook voor de doorgewinterde crypto handelaar is Coinbase een van de beste crypto apps. Zo heeft de app bijvoorbeeld enkele handige features, zoals prijs waarschuwingen en een tool waarmee je automatisch munten kunt kopen.

Vergeleken met BitVavo zijn de transactiekosten iets hoger. De transactiekosten zijn namelijk 0,5%. Daarnaast vinden niet alle gebruikers het altijd prettig dat elke transactie door Coinbase wordt getrackt.

Snel beginnen met traden via deze app? Registreer je dan GRATIS hier!

5. Crypto.com app

Crypto.com is een crypto app die meer mogelijk maakt dan alleen het handelen van crypto. Je kunt deze app meer zien als een soort bank voor crypto. Het is hier wel gewoon mogelijk om te handelen in crypto tegen vrij lage fees.

Maar waar deze app voornamelijk voor gebruikt wordt is het maken van transacties naar andere partijen met crypto. Ook kun je hier gebruik maken van de prepaid Visa kaart om transacties met crypto te kunnen maken met crypto in bijvoorbeeld de supermarkt. En in sommige landen kun je zelfs een crypto lening aanvragen bij crypto.com.

Het verhandelen van crypto is hier niet zo gemakkelijk als bij de andere crypto apps. Bij andere apps valt er ook vaak een stuk meer te leren.

Snel beginnen met traden via deze app? Registreer je dan GRATIS hier!

Vergelijk hieronder nog eens de crypto exchange apps:

Meer informatieVoordelenRatingAantal cryptocurrenciesAanbieder
Bitvavo Bitvavo Beste keuze in Nederland, Betalen met iDeal, Nederlands bedrijf9.5 189 Bitvavo
Finst Finst De goedkoopste crypto exchange in Nederland in 2023.9.2 43 Finst
eToro eToro Erg gebruiksvriendelijk platform om cryptocurrencies te kopen en trading strategieen te volgen.9.5 50 eToro
Coinmerce Coinmerce €10 BTC voor nieuwe gebruikers, breed aanbod coins, staking en een trading bot!9.2 180 Coinmerce
Bitcoinmeester Bitcoinmeester Van Nederlandse bodem, groot aanbod cryptocurrency8.7 182 Bitcoinmeester

Conclusie

Welke crypto app het beste is, hangt af van waar jij precies naar op zoek bent. Elke crypto app heeft zijn voor- en nadelen en het kan geen kwaad om actief te zijn op meerdere platformen. Soms zijn er ook coins niet beschikbaar bij het ene platform, en wel op de andere. Hierom is het handig om je te registreren bij verschillende apps om je opties open te houden.

Verder verdiepen in dit onderwerp? Bekijk hier nog eens de beste crypto wallets!

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Bitcoin, Ethereum of andere crypto kopen? Dat kan nu bij ons favo Nederlandse cryptoplatform met de laagste tarieven

Ook automatisch geld verdienen door middel van crypto staking?

Doe dit via een van onderstaande aanbieders: