3 BESTE crypto apps [2024]

Crypto apps zijn apps die je gebruikt om je crypto’s te beheren. Via een crypto app kun je crypto’s kopen en verkopen, je crypto’s inzien, de koersen bekijken en nog veel meer. Apps kun je gemakkelijk installeren via de App of Google Play store.

De meeste mensen kopen hun crypto’s via een app, omdat dit de gemakkelijkste manier is om dit te doen. De keuze aan app is echter erg ruim, en in dit artikel zullen we de beste 3 crypto apps, Bitvavo, Finst en Crypto.com toe gaan lichten met hun features, voor- en nadelen.

pana

Wat is een crypto app?

Een crypto app stelt jou in staat om vrijwel direct crypto te verhandelen. Waar je je ook bevindt met deze apps is het handelen van cryptocurrency met je bankrekening heel gemakkelijk. Met crypto apps kunnen gebruikers op elk moment van de dag inzichten krijgen over de actuele gebeurtenissen in de crypto wereld.

Wanneer je gaat kiezen welke crypto app het beste past bij je past, dan moet je nadenken over de volgende punten:

  1. Ten eerste is het belangrijk om na te denken of je coins voor een korte termijn of juist voor de lange termijn vast wilt gaan houden.
  2. Ben jij van plan om één of meerdere coins voor een langere tijd vast te houden. Dan is de keuze voor een crypto app dat alledaagse betaalmethode accepteert.
  3. Aan de andere kant is het actief handelen van crypto ook een mogelijkheid. Met deze methode is het handig om te kiezen voor de crypto apps die je de mogelijkheid geven om verschillende crypto te handelen, zonder dat je daar fees voor hoeft te betalen.

Bekijk hieronder verschillende crypto apps:

Meer informatieVoordelenRatingAantal cryptocurrenciesAanbieder
Bitvavo Bitvavo Beste keuze in Nederland, Betalen met iDeal, Nederlands bedrijf9.5 287 Bitvavo
Finst Finst De goedkoopste crypto exchange in Nederland in 20249.2 100+ Finst

Waarom gebruik maken van een app?

Elke dag worden er nog steeds nieuwe apps voor crypto aangeboden omdat er ook steeds meer mensen zijn die beginnen met het handelen van crypto. De beste crypto app kiezen kan soms vrij overweldigend zijn. Wanneer je voor het eerst gaat beginnen met het handelen in crypto is het handig om op zoek te gaan naar crypto apps die makkelijk te gebruiken zijn.

Wanneer je meer ervaring hebt in het handelen van crypto dan is het juist goed om te zoeken naar crypto apps die je veel informatie, en verschillende manieren van handelen aanbieden, zoals crypto staking en features.

Het handelen van crypto is na de komst van crypto apps een stuk toegankelijker geworden voor mensen. Dit komt omdat de waarde van crypto ook enorm is gegroeid. Veel van de apps die je kunt kiezen hebben de afgelopen jaren flink gewerkt aan het gebruiksvriendelijk maken van het kopen van crypto. Vroeger was dit allemaal een stuk moeilijker.

Het investeren in crypto is niet voor iedereen. Dit komt omdat de waarde van crypto op elk moment op en neer kan gaan. Het is tot nu toe veel mensen gelukt om veel geld te verdienen aan het handelen in crypto.

Veel van deze mensen hebben ook een hoop risico genomen om dit voor elkaar te krijgen. Wanneer je besluit te gaan handelen in cryptocurrency, moet je nadenken over de risico’s die het met zich mee brengt. Het handelen in crypto is namelijk geen garantie om veel geld in een korte tijd te kunnen verdienen.

Let hier op bij het kiezen

Door de ruime keuze in crypto apps kan het soms moeilijk zijn om te weten welke app het beste zal werken voor jou. Voordat je beslist welke app het beste werkt is het handig te weten welke soorten crypto apps er bestaan en wat nu precies het verschil is tussen deze apps.

De crypto apps kunnen meestal onderverdeeld worden in twee soorten:

Brokerages

Een brokerage is een bedrijf dat niet alleen het handelen in crypto aanbiedt. Zo kun je hier vaak ook handelen in: marktaandelen, beleggingsfondsen en obligaties. Tegenwoordig bieden veel van deze brokers nu ook de mogelijkheid om te handelen in crypto via hun platform.

Exchanges

Bij een cryptocurrency exchange is het alleen mogelijk om te traden in digitale valuta. Dit is ook gelijk het grootste verschil met een brokerage want daar heb je de mogelijkheid om in andere dingen te investeren dan alleen crypto. Wel hebben de meeste cryptocurrency exchange apps vaak een groter aanbod in cryptocurrency dan dat een brokerage heeft.

Wat zijn de beste crypto apps?

1. Bitvavo app

Bitvavo is een van de beste crypto apps op de Nederlandse markt. Je zou zelfs kunnen zeggen dat het de beste crypto app is in Nederland. Wat gebruikers vooral waarderen aan het handelsplatform, is dat het een erg gebruiksvriendelijk en klantgerichte app is.

Zowel beginners als ervaren handelaren kunnen profiteren van de voordelen van deze app zoals de Bitvavo affiliate code. Bitvavo staat voornamelijk bekend om het feit dat het een goedkoop handelsplatform is en dat je er bijna 100 verschillende cryptomunten op kunt verhandelen.

De transactiekosten zijn maximaal slechts 0,25%. Het mooie is dat je op dit moment tot 1000 euro zelfs helemaal gratis kunt handelen.

Crypto handelaren die willen staken kunnen ook zeker terecht bij Bitvavo. Het is een van de beste crypto apps voor staking. Staking is het vasthouden van een cryptomunt voor een langdurige periode ontvang je hiervoor rente. Bij Bitvavo kan deze rente oplopen tot maximaal 10,5%

Als je dat vergelijkt met de huidige spaarrente van een willekeurige bank, dan is dat een enorm verschil. De huidige spaarrente ligt bij de meeste banken namelijk rond de 0%. Wel is het bij staking dus vereist dat je een bepaalde cryptomunt vasthoudt en er dus niet in handelt.

Snel beginnen met traden via deze app? Registreer je dan GRATIS hier!

2. Finst app

De Finst app is een innovatieve en uitgebreide mobiele toepassing waarmee gebruikers gemakkelijk en veilig toegang hebben tot de wereld van cryptocurrencies. Met deze intuïtieve app kunnen gebruikers hun digitale activa beheren, handelen, en real-time marktgegevens volgen, allemaal binnen handbereik.

De Finst-app biedt een naadloze gebruikerservaring met een overzichtelijke interface en geavanceerde functies. Gebruikers kunnen eenvoudig hun favoriete cryptocurrencies kopen en verkopen, handelen op verschillende beurzen en hun portefeuille op de voet volgen met gedetailleerde grafieken en analyses.

Met betrekking tot beveiliging biedt de Finst-app een hoog niveau van bescherming voor de digitale activa van gebruikers. Het maakt gebruik van geavanceerde versleutelingstechnologieën om de privésleutels en gevoelige informatie van gebruikers te beschermen. Daarnaast biedt de app tweefactorauthenticatie om de toegang tot de accounts nog veiliger te maken.

De Finst-app is ook gericht op het bieden van educatieve bronnen en nieuwsupdates om gebruikers op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrencies. Gebruikers kunnen relevante artikelen en marktanalyses lezen, zodat ze goed geïnformeerde beslissingen kunnen nemen.

Kortom, de Finst-app is een krachtige tool voor zowel beginners als ervaren crypto-enthousiastelingen, waarmee ze gemakkelijk en veilig kunnen handelen, hun portfolio kunnen beheren en op de hoogte kunnen blijven van de laatste ontwikkelingen in de cryptocurrency-markt.

Snel beginnen met traden via deze app? Registreer je dan GRATIS hier!

3. Crypto.com app

Crypto.com is een crypto app die meer mogelijk maakt dan alleen het handelen van crypto. Je kunt deze app meer zien als een soort bank voor crypto. Het is hier wel gewoon mogelijk om te handelen in crypto tegen vrij lage fees.

Maar waar deze app voornamelijk voor gebruikt wordt is het maken van transacties naar andere partijen met crypto. Ook kun je hier gebruik maken van de prepaid Visa kaart om transacties met crypto te kunnen maken met crypto in bijvoorbeeld de supermarkt. En in sommige landen kun je zelfs een crypto lening aanvragen bij crypto.com.

Het verhandelen van crypto is hier niet zo gemakkelijk als bij de andere crypto apps. Bij andere apps valt er ook vaak een stuk meer te leren.

Snel beginnen met traden via deze app? Registreer je dan GRATIS hier!

Vergelijk hieronder nog eens de crypto exchange apps:

Meer informatieVoordelenRatingAantal cryptocurrenciesAanbieder
Bitvavo Bitvavo Beste keuze in Nederland, Betalen met iDeal, Nederlands bedrijf9.5 287 Bitvavo
Finst Finst De goedkoopste crypto exchange in Nederland in 20249.2 100+ Finst

Conclusie

Welke crypto app het beste is, hangt af van waar jij precies naar op zoek bent. Elke crypto app heeft zijn voor- en nadelen en het kan geen kwaad om actief te zijn op meerdere platformen. Soms zijn er ook coins niet beschikbaar bij het ene platform, en wel op de andere. Hierom is het handig om je te registreren bij verschillende apps om je opties open te houden.

Verder verdiepen in dit onderwerp? Bekijk hier nog eens de beste crypto wallets!

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.