Bitcoin ETF’s kopen in 2024

In het jaar 2024 zullen de Bitcoin ETF’s (Exchange Traded Funds) langzaam maar zeker steeds populairder worden onder zowel nieuwe als ervaren beleggers. De ETF’s bieden een innovatieve manier om te investeren in Bitcoin, zonder direct de digitale valuta te hoeven kopen. De ETF’s worden verhandeld op de traditionele beurzen en zijn als het ware een brug tussen de traditionele financiële wereld en de digitale crypto wereld.

In dit artikel gaan we dieper in op de opkomst en de toenemende populariteit van de Bitcoin Exchange Traded Funds. Ook vertellen we je waarom we aanraden om Bitcoin ETFs te kopen, wat de voordelen ervan zijn en met welke risico’s je rekening dient te houden. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Wat zijn Bitcoin ETF's?

Die ETF’s worden steeds populairder, maar wat is het precies? Een bitcoin ETF is een beleggingsobject dat de prijs en prestaties van Bitcoin volgt en op de traditionele beursmarkten wordt verhandeld. Als belegger koop je Bitcoin futures contracten in. Je investeert dus in de cryptocurrency zonder de digitale valuta daadwerkelijk te kopen. Wat de voordelen hiervan zijn? Het vermindert de beveiligingsrisico’s en de technische complexiteit. 

Een van de grootste voordelen die ETF’s met zich meebrengen is de toegankelijkheid. Beleggers worden namelijk in staat gesteld om op de hoogte te blijven van de prestaties van Bitcoin zonder zich zorgen te maken over het aanschaffen van de valuta en de beveiliging ervan. Daarnaast worden Bitcoin ETF’s onderworpen aan strenge regelgeving. Dit biedt de belegger meer zekerheid!

De beste Bitcoin ETF’s kopen in 2024

Ben je geïnteresseerd in Bitcoin ETF’s kopen? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de best presterende ETF’s van 2024. Wat een Bitcoin ETF ‘goed’ maakt is de combinatie van kwaliteit, de gevolgde coins, de reputatie en de historische kosten koers. We willen je graag helpen en zetten daarom de 6 beste ETF’s van 2024 op een rij!

 

 1. Bitcoin ETF Token
 2. ARK Fintech Innovation ETF
 3. First Trust Indxx Innovative Transaction & Process ETF
 4. Fidelity Advantage Bitcoin ETF
 5. Valkyrie Bitcoin Industry Innovators ETF
 6. ProShares Bitcoin Strategy ETF 

Elk van deze zes ETF’s heeft zijn eigen unieke voordelen en kenmerken die zich onderscheiden van de concurrentie. Zo kun je met enkele van deze ETF’s beleggen in Bitcoin futures of Bitcoin miners. Andere unieke kenmerken zijn dat je kunt investeren in Bitcoin met de focus op de lange termijn of met een focus op de innovatie binnen de fintech sector. 

Populaire Bitcoin ETF’s om te kopen

Elk van deze zes ETF’s heeft unieke kenmerken die ze onderscheiden in de wereld van beleggingsfondsen, vooral gericht op cryptocurrency en fintech-innovatie:

 1. Bitcoin ETF Token
  Dit token kan profiteren van Bitcoin ETF goedkeuringen. Dit houdt in dat je beloond wordt wanneer de Bitcoin mijlpalen behaalt! Voordelen van deze ETF’s zijn de kans op flinke waardestijgingen en de mogelijkheid op de token te staken voor 148% APY. Een nadeel echter is dat Bitcoin ETF Token gevoelig is voor externe factoren.

  Bitcoin ETF token is het beste alternatief voor crypto ETF’s.
 1. ARK Fintech Innovation ETF
  Bij deze ETF ligt de focus voornamelijk op de innovatie binnen de Fintech sector. Een groot voordeel van deze ETF is dat je kunt profiteren van de innovaties van vooruitstrevende Fintech bedrijven zoals Shopify. Een nadeel is dat de waarde van het fonds kan worden beïnvloed door mark volatiliteit.

  ARK Fintech Innovation ETF is de perfecte optie voor investeerders in de Fintech sector.
 1. First Trust Indxx Innovative Transaction & Process ETF
  Met deze ETF ben je in staat om te beleggen in Bitcoin en meer dan 100 aanverwanten, zoals bank- en tech-aandelen. Zo kun je dus profiteren van de groei van bedrijven die sterk in de markt staan. Daarnaast kun je investeren in diverse bedrijven! Hiermee verklein je je risico. Een nadeel is echter dat de diversificatie ervoor zorgt dat het rendement niet gekoppeld is aan Bitcoin.

  First Trust Indxx Innovative Transaction & Process ETF is perfect wanneer je op zoek bent naar een sterk gediversifieerd fonds. 
 1. Fidelity Advantage Bitcoin ETF
  Ben je op zoek naar een ETF die je helpt investeren in Bitcoin op de lange termijn? Dan is de Fidelity Advantage Bitcoin ETF voor jou. Deze ETF is een ware favoriet onder de Bitcoin beleggers. Een voordeel is dat de ETF enorm betrouwbaar, transparant en veilig is. Een nadeel is echter de relatief hoge volatiliteit door de koersbewegingen van de crypto.
 1. Valkyrie Bitcoin Industry Innovators ETF
  Met Valkyrie Bitcoin Industry Innovators ETF investeer je in Bitcoin miners, niet in coins. Een voordeel is dat je als belegger kunt profiteren van de groeiende vraag naar en waarde van Bitcoin via de mining sector. Echter heerst er enige negativiteit rondom mining, wegens het verband met het klimaat. Valkyrie Bitcoin Industry Innovators ETF is de juiste keuze voor jou wanneer je wil investeren in bedrijven die het grootste deel van hun inkomsten uit Bitcoin mining halen.
 1. ProShares Bitcoin Strategy ETF
  Met ProShares Bitcoin Strategy ETF investeer je in Bitcoin futures. Voordelen van de ETF zijn dat je als belegger direct toegang hebt tot de Bitcoin. Daarnaast kun je makkelijk investeren zonder crypto exchanges. Een groot nadeel is dat rendementen kunnen afwijken in vergelijking met Bitcoin wegens het gebruik van de futures contracten.

  De ProShares Bitcoin Strategy ETF is perfect voor de investeerder die directe blootstelling aan Bitcoin wil hebben.

Waarom kiezen voor het kopen van een Bitcoin ETF?

Investeerders hebben diverse redenen waarom zij kiezen voor het gebruiken van ETF’s boven andere investeringsopties. Wij zetten enkele van de belangrijkste redenen op een rijtje.

 

 • Toegankelijkheid en gemak
  Bitcoin ETF’s zijn makkelijk toegankelijk via gangbare brokerage accounts. Dit stelt  nieuwe beleggers in staat om te investeren in Bitcoin zonder de complexiteit van cryptocurrency exchanges en digitale wallets te moeten doorgronden, waardoor de drempel voor instap in de wereld van digitale valuta aanzienlijk wordt verlaagd.

   

 • Regelgeving en veiligheid
  ETF’s vallen onder regelgeving en worden nauwlettend gevolgd door financiële toezichthouders. Dit aspect maakt ze over het algemeen een veiligere keuze vergeleken met directe investeringen in cryptocurrencies. Deze crypto bevindt zich vaak in een minder duidelijk gereguleerd gebied, wat extra risico’s met zich mee kan brengen voor beleggers.

   

 • Vermijden van technische complicaties
  Als je in cryptocurrencies wilt stappen, moet je veel leren over digitale portemonnees en beveiliging. Dit is met een Bitcoin ETF echter niet nodig. Je hoeft je geen zorgen te maken over de veiligheid van je digitale bezittingen. De ETF-aanbieder regelt alles voor je!

   

 • Diversificatie
  Bitcoin ETF’s zijn niet beperkt tot enkel Bitcoin. Ze omvatten vaak een gevarieerd aanbod van crypto-gerelateerde activa en ondernemingen. Dit stelt beleggers in staat om te delen in de algehele expansie van de blockchain- en crypto markt, in plaats van hun beleggingen alleen op Bitcoin te richten. Deze benadering kan een bredere groei in de sector ten goede komen.

Voordelen van beleggen in Bitcoin ETF’s

Bovenstaande redenen geven al aan waarom veel mensen ETF Bitcoin kopen! Vraag je je af welke voordelen beleggen in Bitcoin ETF’s met zich meebrengt? 


 • Risicospreiding
  ETF’s openen deuren naar een gevarieerde verzameling van crypto-gerelateerde bezittingen. Deze aanpak biedt een belangrijk voordeel: het verspreidt het investeringsrisico dat gepaard gaat met het focussen op slechts één enkele digitale munt.

 • Liquiditeit
  ETF’s staan bekend om hun hoge liquiditeit, waardoor ze eenvoudig op de beurs verhandeld kunnen worden. Deze eigenschap biedt beleggers aanzienlijke flexibiliteit, aangezien ze hierdoor snel en efficiënt kunnen inspringen op marktkansen of hun beleggingen kunnen aanpassen.

 • Potentieel belastingvoordeel

ETF’s kunnen bepaalde belastingvoordelen met zich meebrengen. Deze efficiëntie komt vooral naar voren bij het vaststellen van winsten en verliezen. Dit aspect maakt ze aantrekkelijk voor beleggers die zich richten op fiscale optimalisatie binnen hun crypto-investeringen.

Risico's en Overwegingen bij het kopen van Bitcoin ETF’s

Als je overweegt te investeren in Bitcoin ETF’s, houd dan rekening met enkele belangrijke risico’s. Ten eerste is er de marktvolatiliteit. De prijs van Bitcoin kan snel en onvoorspelbaar veranderen. Dit kan kansen met zich meebrengen, maar risico’s liggen ook op de loer. 

Verder moet je alert zijn op regelgeving risico’s. De regels rondom cryptovaluta zijn vaak in beweging, wat invloed kan hebben op de markt. Als laatste is het goed om je bewust te zijn van de beheerkosten van deze ETF’s, die je rendement kunnen beïnvloeden. 

Hoe en waar kun je Bitcoin ETF’s kopen?

Ben je na het lezen van dit artikel overtuigd? Je vraagt je dan vast af hoe en waar je Bitcoin ETF’s kunt kopen. Deze beleggingsproducten kun je online kopen via brokers als DeGiro en eToro! Beide platforms bieden toegang tot veel verschillende beurzen. Het wordt je als belegger makkelijk gemaakt om in Bitcoin ETF’s te beleggen, zowel als nieuwe als ervaren investeerder.

Conclusie: is een Bitcoin ETF kopen de beste keuze voor jou?

In het jaar 2024 wint de investering in Bitcoin ETF’s aan populariteit onder zowel nieuwkomers als doorgewinterde beleggers. Deze fondsen bieden een unieke kans om te

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.