Volledig veilige en legale Nederlandse cryptocurrency exchange

Beste alternatief – Lage fee en €1000 gratis handelskosten.

Aanbod

Meer dan 50 crypto’s kopen en verkopen

Betaalmethoden

iDEAL, Bancontact, Creditcard, GiroPay

Minimale storting

€30

Wallet

Ja

Transactiekosten

+- 2%

Features

Nederlandse cryptocurrency exchange om te handelen in 53 verschillende crypto’s

LiteBit Ervaringen + Review

In deze LiteBit crypto exchange review gaan wij alle functies van het handelsplatform bespreken en onze eerlijke LiteBit ervaringen delen. LiteBit bestaat al sinds 2013 en wij hebben deze crypto broker zelf dan ook jarenlang gebruikt.

Tegenwoordig hebben we echter steeds meer keuzes als het gaat om bitcoin kopen en cryptocurrency trading. Dus, is LiteBit nog relevant of kan je beter een andere crypto exchange gebruiken?

 

 

 

Handelen in crypto op Litebit

Op LiteBit kan je in totaal in 53 verschillende cryptocurrencies handelen, welke je naar onzer ervaring gemakkelijk met fiatgeld kunt kopen via iDEAL, Bancontact en creditcard. Ook is LiteBit volledig geregistreerd bij De Nederlandsche Bank, waardoor het dus een 100% veilige en legale crypto broker is. Van tijd tot tijd worden er nieuwe crypto’s aan het assortiment toegevoegd en worden de website en LiteBit crypto app vernieuwd. 

Het handelen in crypto op LiteBit gaat heel simplistisch. Zo zijn er geen lastige grafieken, dynamic charting functies, technische analyse tools, verschillende ordersoorten en dergelijke. Bij LiteBit zijn er gewoon hele simpele koop- en verkoopknoppen. Dit is dus voor beginnende crypto traders heel handig, maar voor de ervaren crypto trader ontbreken er vele geavanceerde handelsfuncties, die je wel hebt op een handelsplatform als Binance.

Crypto kopen

LiteBit dient naast enkel als cryptocurrency exchange ook als fiat-to-crypto gateway. Dit wilt zeggen dat je er met Euro’s Bitcoin en andere cryptocurrency kopen kunt. Hier hebben wij LiteBit de afgelopen jaren voornamelijk veel voor gebruikt. Via de LiteBit website en LiteBit app kan je vanaf minimaal €30,- crypto kopen met iDEAL, Bancontact en een paar andere betalingsmogelijkheden zoals GiroPay, Visa en MasterCard.

Crypto kopen op LiteBit gaat altijd vrij snel en eenvoudig. Je klikt gewoon aan welke cryptocurrency je wilt hebben en voor hoeveel Euro je wilt kopen en bevestigt vervolgens de transactie binnen je eigen internetbankieren omgeving. De aangekochte crypto staat doorgaans binnen een minuut of 5 op je LiteBit account. Waar wij minder over te spreken zijn, zijn de transactiekosten van LiteBit, ook wel de LiteBit fees genoemd.

crypto kopen LiteBit

Kosten en fees

Iedere crypto exchange of broker moet natuurlijk geld verdienen. LiteBit verschilt niet van andere cryptocurrency exchanges als het gaat om transactiekosten, spreads en dergelijke. Zo betaal je dus iedere keer dat je crypto koopt of verkoopt een bepaald percentage aan LiteBit. Wat minder is, is dat de prijzen die je ziet op LiteBit niet de echte marktprijzen zijn, maar marketmaker-prijzen, ofwel eigenlijk een soort eigen prijzen bedacht door LiteBit zelf, waar LiteBit’s fees al inzitten.

Als je bijvoorbeeld de actuele Bitcoinprijs op LiteBit vergelijkt met die van Bitvavo of BitcoinMeester, zal je een verschil zien van een aardig wat Euro’s. Hoewel naar eigen zeggen deze trading fee van LiteBit variabel is gebaseerd wordt op volume en liquiditeit, vinden wij hem aan de zeer hoge kant. LiteBit rekent namelijk altijd minimaal 2% bovenop de daadwerkelijke cryptocurrency prijzen.

Wanneer je cryptocurrency verkoopt op LiteBit, geeft LiteBit je uiteraard niet een 2% hoger-dan-daadwerkelijke prijs, maar meer dan 2% minder dan de daadwerkelijke prijs van de crypto die je aan hen verkoopt.

litebit kosten en fees

LiteBit wallet

Voor wie al een tijdje handelt in crypto, zal het al wel bekend zijn, maar voor iedere crypto die je verhandelt, heb je natuurlijk een wallet nodig. LiteBit heeft een soort ingebouwde wallet voor iedere gebruiker binnen haar website en app, vanwaar de gebruiker zijn of haar verschillende cryptoholdings kan regelen. Dit is een zogenoemde hot exchange wallet, vergelijkbaar met de wallets van Huobi en Coinbase.

Op deze manier kan je als LiteBit-gebruiker gemakkelijk zien hoeveel winst of verlies je hebt over al je crypto bij elkaar en kan je crypto versturen naar andere, externe wallets. Daarnaast is het ook mogelijk crypto te ontvangen op je LiteBit-wallet.

Je hoeft niet de hele blockchain te downloaden, wat een flink pluspunt is vergeleken met andere cryptocurrency wallets. Over het algemeen is de LiteBit wallet vrij handig in gebruik te nemen en wij gebruiken onze LiteBit wallet dan ook tot op heden, voornamelijk voor fiat-to-crypto transacties en andersom.

litebit wallet

Is LiteBit veilig en betrouwbaar?

LiteBit was een van de eerste crypto brokers, opgericht in 2013. Toendertijd was het niet gemakkelijk Bitcoin en andere crypto’s te kopen met fiatgeld via bijvoorbeeld iDEAL of Bancontact. LiteBit heeft daar vrij vroeg een oplossing voor gevonden en is dan ook terecht een van Europa’s grootste cryptocurrency brokers geworden.

Doordat LiteBit al zo lang bestaat en nog nooit gehacked is, kan je dus concluderen dat LiteBit relatief veilig is. Hier komt nog bij dat het bedrijf geregistreerd staat bij de Nederlandse Kamer van Koophandel en dat het bedrijf onder toezicht staat van de Nederlandsche Bank.

Het blijft natuurlijk altijd veiliger om je cryptocurrency offline op te slaan op een hardware wallet zoals een Ledger Nano X of Trezor Model T, dan om je crypto op online wallets zoals die van LiteBit te laten staan. Echter kan je prima LiteBit gebruiken om crypto mee te kopen en dan vervolgens deze crypto gewoon van je LiteBit crypto wallet naar andere, externe wallets sturen.

Voor- en nadelen

Aan het gebruik van LiteBit als crypto exchange zijn zoals je hierboven uit onze LiteBit ervaringen hebt kunnen lezen zowel voor- als nadelen verbonden. Zo kan je eenvoudig met iDEAL en Bancontact cryptocurrency kopen via het simplistische handelsplatform van LiteBit.

Helaas ontbreken er geavanceerde handelsfuncties en hanteert LiteBit vrij hoge kosten voor het kopen en verkopen van crypto. Daarnaast is het jammer dat LiteBit geen functies binnen haar platform aanbiedt zoals cryptocurrency mining, staking, NFT trading of swapping.

Dat LiteBit een volledig legaal Nederlands bedrijf is en gereguleerd is door de Nederlandsche bank is dan wel weer zeer positief te noemen en een voordeel ten opzichte van buitenlandse crypto exchanges en brokers.

waarom litebit

Voordelen

Nadelen

Account aanmaken en inloggen op LiteBit

account aanmaken LiteBit

Voordat je kunt handelen in cryptocurrency op LiteBit, heb je natuurlijk wel eerst een LiteBit account nodig. Zoals bij de meeste crypto brokers, dien je je eerst volledig te verifiëren, voordat je op LiteBit crypto kopen en verkopen kunt. Een LiteBit account aanmaken duurt zo’n 5 minuten.

Hiervoor dien je enkel de volgende stappen te volgen:

  1. Navigeer naar de LiteBit website en klik op de oranje ”Start Nu” knop.
  2. Vul je persoonsgegevens naar waarheid in en stel een 2 factor authentication in om je account te beschermen.
  3. Wanneer je account aangemaakt is, zal je je moeten legitimeren. Wanneer je de legitimatie procedure voltooid hebt, kan je cryptocurrency naar keuze kopen via iDEAL of een van de andere beschikbare betalingsmogelijkheden.
  4. Als je eenmaal cryptocurrency gekocht hebt op LiteBit, verschijnt deze in je bijbehorende LiteBit-wallet. Vanuit hier kan je deze cryptocurrency sturen naar andere, externe wallets, of wachten tot de crypto meer waard wordt, om het dan te verkopen.

Geld storten en opnemen

Zoals je hierboven uit onze LiteBit ervaringen al hebt kunnen lezen, dien je dus eerst een volledig geverifieerd LiteBit-account te hebben voordat je geld kunt storten op LiteBit en cryptocurrency kunt kopen. Om te kunnen handelen in cryptocurrency op LiteBit moeten de volgende gegevens geverifieerd worden:

  • Je persoonsgegevens (waaronder je geboortedatum en nationaliteit)
  • Je adresgegevens
  • Je identiteit (aan de hand van een paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs)
  • Je bankrekening
 

Nadat je eenmaal geverifieerd bent door LiteBit zullen de volgende aan- en verkooplimieten gehanteerd worden:

Limiet

Niet geverifieerd

Geverifieerd

Dagelijks

€0

€35,000

Wekelijks

€0

€245,000

Maandelijks

€0

€500,000

Klantenservice

Een van de fijnste dingen aan het handelen in crypto met een Nederlandse exchange en broker, is natuurlijk dat deze Nederlandstalige klantenservice beschikbaar heeft. Als je dus bepaalde vragen hebt of zelfs een probleem met je LiteBit-account, kan je gemakkelijk contact opnemen via de livechat, per e-mail of zelfs telefonisch.

Met name het feit dat LiteBit telefonisch te benaderen is, is een groot pluspunt vergeleken met internationale cryptobrokers als Kraken, welke je niet kan bellen, ook niet in het onwaarschijnlijke geval dat er zich een exchange storing voordoet.

Veelgestelde vragen over LiteBit

Iedere LiteBit credit is exact 1 Euro waard. Je kunt LiteBit credits kopen met Euro’s om deze later te gebruiken of LiteBit credits ontvangen door crypto te verkopen op LiteBit. Vervolgens kun je op ieder gewenst moment je LiteBit credits verzilveren. Je zult dan uitbetaald krijgen in Euro’s op de bankrekening die je gekoppeld hebt aan je LiteBit account.

Dit betekent doorgaans dat de naam op de door jouw gekoppelde bankrekening niet overeenkomt met de naam die je gebruikt hebt tijdens het aanmaken van je LiteBit-account. De klantenservice van LiteBit kijkt in dit geval op individuele basis naar de situatie en kan contact met je opnemen om vragen te stellen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.