Op professionele manier meer dan 180 verschillende crypto’s traden

Beste alternatief – Lage fee en €1000 gratis handelskosten.

Aanbod

Eenvoudig crypto kopen met iDEAL vanaf $100

Betaalmethoden

iDEAL, Visa, Mastercard, Apple Pay

Minimale storting

$100

Wallet

Ja

Transactiekosten

1% op fiat aankopen, 0,2% op crypto trades

Features

Handelen in crypto op een van ‘s werelds populairste exchanges.

Huobi Global Ervaringen + Review

Hoewel je misschien nog nooit van Huobi gehoord hebt, is het een van ’s werelds grootste en populairste cryptocurrency exchanges. Op Huobi wordt dagelijks levendig gehandeld in 195 verschillende crypto’s en ICO-tokens.

Wij gebruiken Huobi al een tijdje, dus leek het ons wel zinnig eens onze eerlijke Huobi ervaringen met onze bezoekers te delen. In deze Huobi review gaan we het hebben over de belangrijkste facetten van het handelen in cryptocurrency op Huobi, de voor- en nadelen van Huobi en zullen we je wat handige tips geven.

Zeker voor de mensen die nog twijfelen een Huobi account aan te maken, zal de informatie in deze Huobi beoordeling vrij nuttig zijn.

Crypto trading op Huobi Global

Het handelsplatform van Huobi Global doet veel denken aan Meta Trader 4 en heeft dan ook vele geavanceerde functies. Dit kan voor mensen die nieuw zijn in het handelen van cryptocurrency ietwat overweldigend overkomen. Voor mensen die al wat langer handelen in crypto, zal het vrij voor zich spreken hoe het allemaal werkt.

Met de trading interface van Huobi kan je in feite simpelweg crypto’s kopen en verkopen. Dit kan je doen via allerlei verschillende manieren. Zo zijn er eenvoudige, maar ook ingewikkeldere ordertypen die je kunt uitvoeren om een crypto trade te plaatsen.

Voor ervaren cryptocurrency traders is het handelsplatform van Huobi erg goed geschikt, aangezien het over Smartchain analysis, technical analysis tools, dynamic charting en drawing tools beschikt. Voor beginners klinkt dit allemaal mooi en aardig, maar is dit niet heel relevant.

Als je als beginnende cryptocurrency trader op zoek bent naar een eenvoudige crypto exchange, dan zijn Bitvavo of Bitcoinmeester misschien betere alternatieven.

crypto trading Huobi

Crypto kopen

Als je nog geen crypto’s hebt, kun je deze gelukkig heel gemakkelijk kopen op Huobi Global. Je hoeft hiervoor ook geen verstand te hebben van allerlei grafiekjes en beursmechanismen, want er bestaat gewoon een hele simpele Quick Buy feature op Huobi. Wanneer je een Huobi account hebt, log je hier gewoon op in en klik je op Buy Crypto. Je vult vervolgens simpelweg in hoeveel van welke crypto je kopen wilt en rondt de betaling af met je gewenste gekozen betalingsmethode.

Je kunt crypto kopen met iDEAL op Huobi Global, maar je zou ook crypto kunnen kopen met credticards als Visa en Mastercard of met Sofort betalen. Houd er rekening mee dat je niet zoals bij andere crypto exchanges al vanaf een enkele Euro of enkele tientjes crypto kunt kopen. Bij Huobi moet je minimaal $100, ongeveer €90 omgerekend, aan crypto kopen.

Uit onze eigen ervaring blijkt dat crypto kopen op Huobi soepel verloopt en dat het doorgaans zo’n minuut of vijf duurt voordat je gekochte crypto op je Huobi account verschijnt. Ook de transactiekosten vallen naar onze mening mee (1%), vergeleken met andere fiat-to-crypto gateways en exchanges.

crypto kopen Huobi

Huobi Global heeft momenteel 726 cryptocurrencies, 4 fiat-valuta’s en 1171 markten (cryptocurrency-handelsparen). Het populairste handelspaar op Huobi Global is BTC/USDT.

Huobi Global wallet

Wanneer je een Huobi Global account aanmaakt, krijg je daar automatisch een Huobi crypto wallet bij. Met deze multi-chain light wallet kan je meerdere cryptocurrencies relatief veilig online opslaan. Daarnaast heb je de mogelijkheid dapps aan deze wallet te koppen of NFT’s te kopen en verkopen. De Huobi wallet ondersteunt in totaal meer dan 1,000 coins en tokens, waaronder vrijwel alle bekende crypto’s en ERC20 tokens.

Hoewel Huobi Global zelf op haar website aangeeft dat haar wallets ontzettend veilig in gebruik zijn te nemen, moeten wij onze bezoekers er toch voor waarschuwen dat dit niet helemaal waar is.

Want ook al kan je je Huobi wallet beschermen met 2-factor authentication, biedt dit nog geen 100% garantie dat je coins en tokens veilig zijn. Immers kan vrijwel iedere crypto wallet of exchange die verbonden is met het internet gehacked worden. Om deze reden raden wij altijd aan alleen de crypto die je actief verhandelt op je Huobi wallet te laten staan, en de rest op te slaan op een cold storage offline hardware wallet zoals een Ledger Nano X of Trezor Model T device.

Is Huobi Global veilig en betrouwbaar?

Huobi Global is een van ’s werelds grootste cryptocurrency exchanges en investeert dus vrij veel in haar beveiliging. De exchange zelf is gebouwd op een geavanceerd distributed ledger systeem en meer dan 98% van alle activa van Huobi’s klanten worden offline op multi-signature cold storage wallets opgeslagen. Huobi is sinds haar oprichting zo’n vijf jaar geleden nog nooit gehacked geweest.

We kunnen dus stellen dat Huobi een veilige en betrouwbare cryptocurrency exchange is. Toch kunnen wij niet vaak genoeg vermelden dat het niet raadzaam is al je crypto op een exchange wallet te laten staan. Wees daarom verstandig en laat enkel de crypto die je actief verhandelt op een exchange zoals Huobi staan en bewaar de rest in cold storage op een hardware wallet.

Voor- en nadelen

Vanuit onze eigen ervaring kunnen we stellen dat er ontzettend veel voordelen verbonden zitten aan het gebruiken van Huobi als crypto exchange en wallet. Toch heeft iedere crypto exchange ook nadelen en zelfs een grote exchange als Huobi bevat dus ook een paar stekeligheden.

Zo kan je bij Huobi Global wel heel eenvoudig crypto’s kopen met iDEAL, maar moet je wel gelijk $100 aan crypto kopen en kan je niet voor minder geld crypto kopen op Huobi. In dit opzicht is Huobi dus niet zo laagdrempelig zoals bijvoorbeeld BTCdirect, waar je vanaf €30 al crypto kopen kunt.

Wat wel weer een pluspunt is voor Huobi, is dat je er kunt handelen in een breed scala aan cryptocurrencies, 195 om precies te zijn. Dit aanbod is wellicht niet zo groot als dat van KuCoin (500+ coins en tokens), maar biedt genoeg mogelijkheden voor de meeste crypto traders.

Ook de klantenservice van Huobi is stukken beter dan die van menigeen andere exchange. Hoewel deze niet in het Nederlands beschikbaar is, is deze toch zeer behulpzaam en helpt je met eventuele vragen of problemen met je account. Huobi heeft live chat en een uitgebreid netwerk van FAQ-pagina’s, waar je wellicht al antwoord op je vraag kunt vinden.

We moeten helaas enkele minpuntjes toekennen aan Huobi Global als we kijken naar de uitgebreide aanmeldprocedure. Deze is langer dan bij de meeste cryptocurrency exchanges en er wordt direct heel veel van je gevraagd. Bij de meeste andere crypto exchanges heb je verschillende accountniveaus met bijbehorende limieten naarmate je meer of minder persoonsgegevens verschaft hebt. Huobi niet en wilt direct alles van je weten, voordat je ook maar je eerste crypto trade of aankoop kunt doen.

Ook is het handelsplatform van Huobi Global lastig te begrijpen voor beginners en had Huobi er naar onze mening goed aan gedaan een soort middenweg te vinden, zoals Binance dat gedaan heeft met een soort versimpelde handelsinterface voor hen die wel willen handelen in cryptocurrency, maar niet alle geavanceerde functies hoeven of willen gebruiken.

Voordelen

Nadelen

Account aanmaken en inloggen op Huobi Global

Account Huobi

Zoals we dus hierboven al vermeld hebben, gaat het aanmelden bij Huobi Global wel gemakkelijk, maar kan je er op rekenen vrij veel persoonsgegevens in te moeten vullen. Zo wilt Huobi onder andere je adres weten, waar het geld vandaan komt dat je gebruikt om te handelen in crypto en zal je jezelf moeten identificeren aan de hand van een biometrische facial ID scan.

Wil je liever niet dat een crypto exchange al dit soort informatie van je te weten komt, dan raden wij aan een account te maken bij KuCoin. Dit is een andere cryptocurrency exchange waar je vrijwel anoniem kunt handelen in crypto.

Om een Huobi account aan te maken volg je de volgende stappen:

  1. Ga naar de Huobi website en klik rechtsboven op Sign up.
  2. Vul het land in waar je woont (kan je niet meer veranderen achteraf), je e-mail en stel een wachtwoord in.
  3. Controleer de e-mail die je van Huobi ter bevestiging van je aanmelding zult ontvangen en klik op de bevestigingslink.
  4. Je zal worden omgeleid naar de Huobi website, waar je de identificatieprocedure zal moeten doorlopen.
  5. Wanneer je de identificatieprocedure doorlopen hebt, kan je beginnen met het handelen in cryptocurrency op Huobi of crypto kopen op Huobi.

Geld storten

Je kunt op een aantal verschillende manieren geld storten op je Huobi account. De meest voor de hand liggende manier is natuurlijk via iDEAL. Je doet dit door in te loggen op je Huobi account, dan rechtsboven op Balances–>Exchange Account te klikken, vervolgens op Deposit Exchange te klikken, daarna EUR te selecteren en uiteindelijk op de groene Deposit knop te drukken. Vervolgens zal er een pop-up verschijnen waar je kunt instellen dat je iDEAL gaat gebruiken als betalingsmethode en hoeveel Euro je wilt storten.

Natuurlijk is het ook mogelijk cryptocurrency vanuit externe wallets op je Huobi Global wallet te storten. Dit doe je door in het hoofdmenu te klikken op Deposits/Withdraws, vervolgens de juiste coin of token te zoeken en vervolgens op de groene Deposit knop. Je ziet dan het ontvangstadres staan, welke je kunt overnemen om in te vullen bij de plek waarvandaan je een cryptostorting naar je Huobi account wilt doen.

Geld opnemen

In tegenstelling tot enkele andere crypto exchanges, kan je met Huobi Euro’s uitcashen. Dit is uiteraard wel zo fijn in het geval dat je een leuke winst met je crypto trading gemaakt hebt.

Om dit te doen log je in op je Huobi account en klik je op Exchange Account en dan op Balances. Vervolgens klik je naast EUR op withdraw. Selecteer de bankrekening waarop je je wilt laten uitbetalen (let op: dit kan enkel een bankrekening zijn waar je in het verleden al eens een storting mee gedaan hebt op Huobi) en hoeveel geld je wilt opnemen. Vervolgens klik je op withdraw. Bevestig de opname via 2-factor authentication en wacht de verwerkingsperiode af.

Doorgaans zal je je opgenomen bedrag binnen 2 werkdagen op je bankrekening zien verschijnen.

Kosten en fees

De kosten van het gebruiken van Huobi Global zijn gunstig vergeleken met andere exchanges. Zo betaal je voor een crypto-aankoop met iDEAL slechts 1% transactiekosten. Ook het handelen in crypto op Huobi is goedkoop. Je betaalt hiervoor 0,2% per transactie. Je kunt nog minder dan 0,2% transactiekosten betalen als je Huobi Shares bezit. Dit zijn de native tokens van Huobi, zoals BNB dat is voor Binance.

Voor meer informatie over Huobi shares en de bijbehorende transactiekosten kan je terecht op deze pagina.

Huobi kosten en fees

Contact en klantenservice

Wij zijn erg te spreken over de klantenservice van Huobi Global. In tegenstelling tot de meeste andere internationale cryptocurrency exchanges, is de support van Huobi prima telefonisch te bereiken en via live chat. Ook e-mails worden snel beantwoord (doorgaans binnen 2 uur, zelfs in het weekend en op feestdagen).

De kwaliteit van de klantenservice is hoog; je wordt namelijk uitgebreid geholpen en de supportmedewerker sluit niet zomaar je ticket. Niet alleen hebben wij zeer positieve ervaringen met de Huobi klantenservice, ook lezen wij op diverse fora dat andere gebruikers ook met veel lof over de Huobi support spreken. Als er sprake is van een Huobi storing, laten zij dit ook altijd keurig weten per Twitter.

Veelgestelde vragen over Huobi Global

Als je de identificatieprocedure van Huobi Global niet volledig hebt doorlopen kan je al wel ”rondkijken” op het platform, maar nog geen enkele actie verrichten. Dit is waarschijnlijk de reden waarom je nog geen crypto kopen of traden kunt, zelfs niet als je vanuit een andere, externe wallet crypto op je Huobi wallet gestort hebt. 

Wanneer je wel de identificatieprocedure hebt doorlopen en gebruikmaakt van MasterCard of Visa om crypto te kopen op Huobi en dit lukt niet, dan kan het omdat je bank of kaartverschaffer Huobi bestempelt als risicovol bedrijf en daardoor je betaling niet laat doorgaan. Neem in dit geval contact op met je bank of kaartverschaffer.

Nee, je kan daadwerkelijk tot 100% rente per jaar krijgen op diverse cryptocurrencies via Huobi Earn. Huobi Earn is het crypto staking programma van Huobi waarmee je een passief inkomen op kunt bouwen door crypto’s te staken. Hoe dit precies werkt staat uitgebreid uitgelegd op de Huobi website, maar het komt erop neer dat je rente krijgt over de crypto die je holdt (dus niet aankomt) via Huobi Earn.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.