Crypto trading, staking en mining, allemaal op één exchange.

Beste alternatief – Lage fee en €1000 gratis handelskosten.

Aanbod

Verdien tot $600 bonus door opdrachten te vervullen op Bybit.

Betaalmethoden

Visa, MasterCard, Apple Pay, SEPA bankoverschrijving

Minimale storting

Geen

Wallet

Ja

Transactiekosten

Onbekend

Features

Handelen in crypto’s op professionele wijze op een van ‘s werelds beste crypto exchanges

Bybit Ervaringen + Review

Bybit is een in Singapore gevestigde crypto exchange waar je kunt handelen in crypto derivaten en CFD’s. Aangezien wij hier al sinds kort na de oprichting van de exchange in 2018 handelen in crypto, leek het ons een goed idee eens onze Bybit ervaringen te delen.

In deze Bybit review zullen we dan ook de voor- en nadelen van de exchange bespreken, enkele (geavanceerde) functies van het handelsplatform uitleggen en antwoord geven op veelgestelde vragen.

Zeker als je op het punt staat een Bybit account aan te maken, zullen onze Bybit ervaringen waardevolle informatie bevatten en je helpen een weloverwogen beslissing te maken.

Markets Bybit

Crypto traden op Bybit

Op Bybit kan je handelen in crypto CFD-derivaten en opties. Dit wil zeggen dat je enkel recht hebt op het prijsverschil tussen aan- en verkoop en dat je dus niet de eigenaar wordt van de crypto (onderliggende activa) tijdens het cryptocurrency handelen op Bybit. Je kunt er long posities openen (erop inzetten dat de prijs omhooggaat), short gaan (erop inzetten dat de prijs van een crypto omlaaggaat) of met hefboom handelen in crypto (geld lenen van de broker om grotere posities te openen dan dat je daadwerkelijk zou kunnen).

Dit zijn alle drie enorm risicovolle manieren van handelen in crypto en handelen in het algemeen. Om deze reden raden wij Bybit enkel aan voor ervaren crypto traders. Voor beginners of mensen die enkel crypto willen kopen met fiat is Bybit geen geschikt handelsplatform en zijn alternatieve crypto exchanges als Bitcoin Meester en Bitvavo betere alternatieven. 

Voor de ervaren crypto traders onder ons biedt Bybit juist aardig wat functies die andere crypto exchanges niet hebben. Zo gaat de mogelijke hefboom waarmee je crypto kunt traden op Bybit tot wel x100, wat aardig aan de hoge kant is. Ook kan je aan de hand van crypto futures je long posities hedgen en met USDT inverse contracts je cryptowinsten in fiatvaluta omzetten.

Het handelsplatform van Bybit bevat aardig wat geavanceerde functies die wederom niet voor beginnende traders geschikt zijn. Denk aan de diverse ordertypen die men kan plaatsen op spot- en derivatenmarkten, dynamic charting en drawing tools.

Voor mensen die graag op professionele wijze willen handelen in crypto biedt Bybit naar onze mening net iets meer features, dan bijvoorbeeld Binance of andere grote crypto exchanges. Het handelsplatform heeft erg veel weg van cTrader, dus voor hen die hiermee bekend zijn, zal het handelen in crypto op Bybit vrij gemakkelijk afgaan.

Bybit wallet

Je hebt geen crypto wallet nodig als je wilt handelen in crypto op Bybit. Je krijgt namelijk al direct na het succesvol aanmaken van je Bybit account een hosted crypto wallet van hen. Hiermee kun je crypto ontvangen vanaf andere, externe wallets, bewaren en uiteraard ook crypto versturen. Je Bybit wallet ondersteunt zo’n 200 verschillende crypto’s (alle crypto’s die je kunt verhandelen op Bybit).

Je hebt de mogelijkheid deze wallet te koppelen aan DeFi exchanges en aan je NFT-collectie. In dit opzicht is de Bybit wallet dus net even iets beter dan de gemiddelde hot wallet die je krijgt van exchanges als Litebit.

Is Bybit veilig en betrouwbaar?

Bybit bestaat nog maar vrij kort (3 jaar), maar is in die tijd nog nooit gehacked geweest. In die zin zou je dus kunnen stellen dat Bybit veilig is. Echter is het een ongereguleerde exchange, wat dan wel weer een minpuntje is vergeleken met gereguleerde exchanges zoals Coinbase en Huobi. Wij zelf hebben goede ervaringen met Bybit en Bybit is ook transparant in de kosten die zij in rekening brengen als broker.

Op Bybit heb je de mogelijkheid zelf je account te beveiligen met een 2-factor authentication en bepaalde IP-adressen te ‘’whitelisten’’. Toch blijft je Bybit wallet een hot wallet die je in wezen niet in eigen beheer hebt en dus zal het relatief gezien onveiliger blijven vergeleken met een offline hardware wallet als een Ledger Nano X of Trezor Model T device. Ons advies is dan ook: bewaar enkel de crypto op Bybit waarin je actief handelt en sla de rest elders op (bij voorkeur offline).

Veiligheid Bybit

Voor- en nadelen

Iedere crypto exchange heeft natuurlijk voor- en nadelen en Bybit is geen uitzondering op deze regel. Zo heeft de exchange een ontzettend eenvoudige registratieprocedure en kan je ook al handelen in crypto zonder een volledig geverifieerd account te hebben. Dit komt omdat Bybit als crypto exchange en broker ongereguleerd is, iets wat eigenlijk wel weer een nadeel is.

Ook is de exchange, app en de support niet beschikbaar in het Nederlands en heb je dus ook niet de mogelijkheid met iDEAL crypto te kopen op Bybit. Wat wel weer tof is, is dat je kan handelen met tot wel 1:100 leverage en dat fiatopnamen naar je bank binnen 24 uur verwerkt worden. Bybit is als internationale crypto exchange dus sneller in het uitbetalen dan Nederlandse exchanges, wat an sich een beetje vreemd is, maar wel het geval.

Daarnaast is het een crypto exchange die echt enkel geschikt is voor ervaren traders en niet voor beginners. Hoewel dit voor ervaren traders geen nadeel is, zou Bybit er toch goed aan doen als ze een soort ‘’basic trading’’ platform zouden inbouwen op hun exchange, zoals Binance en enkele andere exchanges dit ook gedaan hebben. Prefereer je hierdoor een andere exchange, bekijk dan de bybit alternatieven.

Voordelen

Nadelen

Account aanmaken en inloggen op Bybit

Account aanmaken BybitEen Bybit account maken is vrij eenvoudig. Volg gewoon de onderstaande stappen:

 1. Ga naar de Bybit website en klik op ‘Register‘.
 2. Klik op de tab genaamd ‘Email Registration‘ of ‘Mobile Registration‘.
 3. Vul je e-mailadres in en kies een wachtwoord.
 4. Klik op ‘Register‘.
 5. Klik op de link in de bevestigingse-mail die je van Bybit zal ontvangen. Als je deze niet kunt vinden, controleer dan je spamfolder even.
 6. Handel in crypto op Bybit.                         

 

Als je eenmaal een Bybit account hebt, werkt het inloggen op Bybit als volgt:

  1. Ga naar de website en klik op ‘Login‘.
  2. Klik op de ‘Email Login‘ tab en vul je e-mail en wachtwoord in. Daarna klik je op de ‘Login‘ knop.
  3. In het geval dat je een Bybit account aangemaakt hebt met je mobiele nummer, klik je ‘Mobile Login‘ en vul je je mobiele telefoonnummer en wachtwoord in, waarna je op de ‘Login‘ knop drukt.
  4. Je bent nu ingelogd op Bybit en kunt trades plaatsen, crypto ontvangen, versturen of staken.

Crypto storten

Om te kunnen handelen in crypto CFD’s en futures op Bybit, moet je eerst crypto storten op Bybit. Om dit moment kan je enkel BTC, ETH, XRP en EOS storten. Er zijn hiervoor geen minimum- of maximumbedragen.

Om crypto te storten op Bybit volg je de volgende stappen:

 1. Login op je account en klik op ‘Assets‘ vanuit het hoofdmenu.
 2. Selecteer de coin die je wilt storten en klik op de bijbehorende ‘Deposit‘ knop in die rij.
 3. Kopieer je walletadres of scan de QR-code.
 4. Vul dit walletadres in bij de wallet of exchange waarvandaan je crypto op Bybit wilt storten.
 

Je crypto zal nu binnen ongeveer een halfuur aankomen op je Bybit account. Het kan langer of korter duren, afhankelijk van de crypto en hoe druk het is op de blockchain qua transacties.

Crypto opnemen

Je kunt enkel crypto opnemen van Bybit en dus niet je crypto omzetten in fiatgeld in dit opnemen naar je bankrekening. Je zult een opname bij Bybit altijd moeten bevestigen met een SMS of via Google Authenticator.

Volg de volgende stappen om crypto op te nemen van Bybit:

 1. Login op je Bybit account en klik op ‘Assets’ links bovenin het scherm.
 2. Selecteer de crypto die je wilt opnemen en klik op de bijbehorende ‘Withdraw’ knop in die rij.
 3. Als je al eens eerder hebt opgenomen naar een bepaalde wallet, selecteer die dan uit het drop-down menu. Wanneer je dit nog niet gedaan hebt, klik je op ‘Add’ om een nieuw walletadres aan je Bybit adresboek toe toevoegen.
 4. Vul het bedrag in dat je wilt opnemen en klik op ‘Submit’.
 5. Vul de verificatiecode in die je zult ontvangen per SMS of Google Authenticator.
 6. Wanneer je deze 2FA code gevalideerd hebt zul je een bericht te zien krijgen dat luidt ‘Withdrawal Request Submitted’.
 7. Nu ontvang je een bevestigingse-mail waarmee je je opnameverzoek dient te bevestigen.

Wanneer je verzoek goedgekeurd is zal je de opgenomen cryptocurrency binnen een paar uur ontvangen op de ontvangstwallet.

Kosten en fees

Bybit hanteert een commissiemodel gebaseerd op spread en vaste maker/taker fees. Deze zijn lager dan op bijvoorbeeld Binance. Zo betaal je op trades bij Bybit doorgaans 0,075% – 0,025% maker/taker fees.

Deze transactiekosten kunnen zelfs nog verder verlaagd worden als je meer trades plaatst. De spread die Bybit rekent op onder andere futures en perpetual contracts is floating en verschilt van tijd tot tijd, afhankelijk van hoe liquide de markt van de desbetreffende crypto is.

Voor een gedetailleerd overzicht van de Bybit fees kan je terecht op de Bybit website.

Bybit kosten

Contact en klantenservice

Bybit heeft een goede klantenservice die bereikbaar is via verschillende kanalen. Zo kan je contact opnemen met de Bybit support via live chat of via een contactformulier op de website. Als je ingelogt bent kan je ook chatten met klantenservice-medewerkers in de Bybit chatroom.

Verder vind je vaak al antwoord op de wat algemenere vragen in het uitgebreide netwerk aan FAQ-pagina’s op de Bybit website. Als er sprake is van een Bybit storing, laat Bybit dit altijd weten aan de hand van een tweet en een blogpost op de homepagina van hun website.

Wij hebben goede ervaringen met de klantenservice van Bybit. Wij hebben namelijk geregeld vragen gehad en deze werden altijd keurig en helder beantwoord door de support van Bybit. Ook op diverse fora en reviewsites lezen we voornamelijk positieve feedback over deze exchange.

Veelgestelde vragen over Bybit

Dit komt omdat Bybit de activa van haar klanten voor de volle 100% opslaat op multi-signature cold wallets. Er dienen dus minimaal 2 autorisaties plaats te vinden voordat een transactie in werking kan worden gesteld.

Om deze reden doe je op Bybit een handmatig opnameverzoek, welke altijd nog gecontroleerd moet worden door een Bybit-medewerker. Volgens de Bybit website worden alle opnameverzoeken dagelijks verwerkt om 00:00, 08:00 en 16:00 UTC.

Ja, je kan je crypto staken tegen een gegarandeerde jaarlijkse rente op Bybit. Hoeveel rente je precies krijgt, hangt af van de token of coin die je wilt steken. De jaarlijkse rentepercentages lopen uiteen van enkele procenten tot tientallen procenten.

Nee, je kan nooit een schuld oplopen bij de exchange. Echter kan het wel gebeuren dat doordat je handelt met hefboom je vereiste margin naar nul en daaronder gaat, waardoor je account afgesloten kan worden voor trading als de koers niet snel genoeg verandert.

Bybit is legaal in Nederland. Bybit werkt samen met het Nederlandse crypto platform SATOS, dat geregistreerd staat bij De Nederlandsche Bank (DNB) en daarmee erkend is als cryptovaluta aanbieder.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.