Handel in meer dan 150 crypto’s op een van de beste Nederlandse crypto exchanges

Lage fee en €1000 gratis handelskosten.

Aanbod

Eenvoudig Bitcoin en andere crypto’s kopen met iDEAL en Bancontact

Betaalmethoden

iDEAL, Bancontact, MyBank, Bankoverschrijving, EPS, Giropay, Visa, MasterCard

Minimale storting

€1

Wallet

Ja

Transactiekosten

Maximaal 0,25% per trade

Features

Koop en verkoop crypto op een van Europa’s grootste exchanges

Bitvavo Ervaringen + Review

Als je wilt gaan handelen in cryptocurrency, moet je dit natuurlijk wel doen op een betrouwbare exchange. De kans is groot dat als je op deze pagina terecht bent gekomen, je wel eens over Bitvavo gehoord hebt en er aan denkt je te gaan aanmelden bij Bitvavo.

Om je te helpen een afweging te maken of het nu verstandig is een Bitvavo account aan te maken of juist niet, hebben wij besloten onze eerlijke Bitvavo ervaringen te delen.

Zo gaan we in deze Bitvavo review alle aspecten van deze crypto broker bespreken, de voor- en nadelen behandelen en zullen we je enkele tips geven voor het handelen in cryptocurrency over het algemeen. Ook zullen we kijken naar eventuele alternatieve cryptocurrency exchanges.

Momenteel maakt Bitvavo gebruik van een aantrekkelijke affiliate code waarmee je beloningen kunt ontvangen.

Koersen Bitvavo

Handelen in crypto op Bitvavo

De belangrijkste functie van een cryptocurrency exchange is natuurlijk dat je erop kunt handelen in crypto’s. Dit kan dan ook op Bitvavo, op een wel heel eenvoudige of juist op een wat professionelere manier. Zo kan je er bij Bitvavo voor kiezen geen lastige grafieken, trading terminals of geavanceerde tools en features die je wellicht eens hebt gezien op grote crypto exchanges als Binance, Huobi of Kraken te gebruiken, of juist wel.

Bij Bitvavo heb je van alle crypto die je er kunt traden (zo’n 150 verschillende) namelijk in eerste instantie een heel simpel grafiekje waarbij de actuele prijs van de desbetreffende crypto vermeld staat. Je kunt dus in een enkel oogopslag zien of de koers omhoog of omlaag gaat en wat de prijs is en op deze manier kan je vervolgens een beslissing maken de crypto te kopen of niet.

Deze simpele methode van handelen in crypto is naar onze mening zeer geschikt voor beginners. Echter is dit voor ervaren crypto traders te miniem en ontbreken er tijdens het handelen in crypto op deze manier dus de geavanceerdere functies en tools die je wel hebt bij andere grote crypto exchanges.

Voor ervaren crypto traders bestaat er op Bitvavo dan ook de mogelijkheid gebruik te maken van de geavanceerde features via Bitvavo Markets. Hier heb je toegang tot allerlei ordersoorten, belangrijke marktdata en dynamic charting features. Dit is zoals we eerder al aangegeven hebben dus meer geschikt voor ervaren traders, aangezien het voor beginners nogal overweldigend overkomt en te veel functies bevat.

Al met al vinden wij het heel goed van Bitvavo dat zij twee verschillende exchanges aanbieden, waarvan één voor beginners en één voor ervaren traders. Tot nu toe hebben wij dit alleen nog maar gezien bij Coinbase, waar beginners gebruikmaken van het normale Coinbase en ervaren traders van Coinbase Pro.

Crypto kopen

Bitcoin kopen op BitvavoOm crypto te kopen op Bitvavo heb je eerst een Bitvavo-account nodig. Gelukkig is het aanmaken van een Bitvavo account vrij eenvoudig en hoe je dit precies doet zullen we later in deze Bitvavo review stap voor stap uitleggen.

Wanneer je eenmaal een Bitvavo account hebt, kan je cryptomunten kopen op Bitvavo via iDEAL, Bancontact, Visa, MasterCard en enkele andere betaalmethoden. Om dit te doen klik je simpelweg op de crypto die je wilt kopen en vul je een bedrag in in Euro voor hoeveel je wilt investeren.

Let er op dat de minimale aankoop €10 is. Uit onze eigen ervaringen met Bitvavo kunnen wij stellen dat aangekochte crypto doorgaans binnen een minuut of 5 zichtbaar zal zijn op je Bitvavo-account.

Je hoeft bij Bitvavo geen eigen cryptowallet te hebben, aangezien je deze al van Bitvavo krijgt. Op Bitvavo kan je dus alle crypto die je er kunt kopen en verkopen ook bewaren.

Bitvavo coins

Bitvavo heeft een uitgebreid aanbod aan verschillende digitale valuta’s. Deze variëren van bekende munten zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) tot minder bekende altcoins. In totaal kun je bij Bitvavo terecht voor meer dan 200 verschillende coins. Daarnaast is Bitvavo continu bezig om zich te verbeteren en uit te breiden, zodat er steeds meer coins op het platform te vinden zijn. Ze voegen regelmatig nieuwe coins toe, gebaseerd op markttrends en de vraag van gebruikers. Zodoende kun je als handelaar meer en meer toegang krijgen tot zowel gevestigde als opkomende digitale coins. 

Bitvavo wallet

Je krijgt van Bitvavo dus al een eigen crypto wallet. Dit is een online wallet die werkt als een soort bankrekening die je hebt bij Bitvavo. Vanuit deze crypto wallet kan je dan ook crypto versturen naar andere wallets of crypto ontvangen, die je vervolgens op Bitvavo kunt verhandelen.

Aangezien het gaat om een zogenoemde custodial wallet kan je geen dapps of NFT’s koppelen aan je Bitvavo wallet. Als je wilt gaan handelen in NFT’s, zal je een MetaMask wallet nodig hebben. Op de crypto wallet van Bitvavo kan je zo’n 150 verschillende crypto’s bewaren. Hoewel je je Bitvavo account beveiligen kunt met two-factor authentication, is het online opslaan van je crypto nooit 100% veilig

Niemand kan immers garanderen dat Bitvavo waterdicht is en nooit gehacked zal worden. Wees daarom verstandig en bewaar enkel de coins en tokens op Bitvavo die je actief wilt verhandelen en bewaar de rest op een offline hardware wallet. Zelf maken wij hiervoor gebruik van Ledger Nano X hardware wallets.

Bitvavo Staken

Ook biedt Bitvavo een aantrekkelijke staking service aan waarmee gebruikers rendement kunnen genereren op hun crypto bezittingen. Met staking kunnen Bitvavo gebruikers hun cryptocurrency’s ‘vastzetten’ om deel te nemen aan het beveiligings- en validatieproces van bepaalde blockchain netwerken. In ruil hiervoor kun je aantrekkelijke beloningen ontvangen. Er kunnen verschillende coins gestaakt worden zoals uiteraard Ethereum en Bitcoin. Via Bitvavo is staking toegankelijk en eenvoudig, wat het een uitermate geschikt platform maakt voor beginnende gebruikers.

Voor- en nadelen

Voordelen BitvavoGeen enkele crypto exchange is naar onze eigen ervaring perfect en ook Bitvavo is geen uitzondering op deze regel. Zo heeft Bitvavo ontzettend veel voordelen, maar zijn er toch ook enkele zaken die naar onze mening verbeterd kunnen worden zoals het feit dat Bitvavo creditcard nog niet bestaat.

Waar wij wel heel erg over te spreken zijn, zijn de lage transactiekosten die Bitvavo hanteert van tot 0,25% op crypto transacties. Deze transactiekosten liggen slechts net iets hoger dan Binance’s 0,1%.

Deze net-iets-hogere kosten vinden wij acceptabel omdat Bitvavo eigenlijk crypto broker en exchange tegelijkertijd is, oftewel een fiat-to-crypto gateway. Ook het feit dat Bitvavo je direct een crypto wallet aanbiedt, verdient pluspunten, aangezien er ook fiat-to-crypto gateways zijn zoals BTCdirect, waar je geen eigen wallet krijgt en die zelf nog ergens elders dient aan te maken.

Verder is het met name voor beginners fijn dat je Bitcoin en andere crypto kopen kunt op Bitvavo vanaf slechts €1. Bij andere crypto exchanges ligt het minimum aankoopbedrag aanzienlijk hoger, doorgaans tussen de €30 en €100. Hier komt bij dat je op Bitvavo rente kunt verdienen op je crypto d.m.v crypto staking.

Wat minder is, is dat Bitvavo geen telefonische support heeft. Dit vinden wij een beetje vreemd, aangezien andere Nederlandse exchanges zoals BTCdirect en Bitcoin Meester dit wel hebben. Het zou goed kunnen dat Bitvavo inmiddels flink gegroeid is, waardoor zij dit simpelweg niet meer kunnen bieden.

Ook kan je bij Bitvavo niet anoniem handelen in Bitcoin of andere crypto’s. Je dient namelijk de volledige KYC-procedure te hebben afgerond voordat je ook maar iets kan doen op Bitvavo. Naar onze mening had dit minder gemogen en had Bitvavo kunnen werken met een soort levelsysteem, waar hoe meer persoonsgegevens je verschaft, hoe meer functionaliteiten binnen het platform je kunt genieten.

Een andere populaire Nederlandse exchange van dit moment is de Finst crypto exchange.

Voordelen

Nadelen

Account aanmaken en inloggen op Bitvavo

Account aanmaken BitvavoEen account aanmaken op Bitvavo is een procedure die niet langer dan een kwartier zal duren. Wel kan je er op rekenen dat het gelijkwaardig is aan het openen van een bankrekening, dus zorg dat je een legitimatiebewijs bij de hand hebt.

Om een Bitvavo account aan te maken volg je simpelweg de volgende stappen:

 1. Ga naar de Bitvavo website en klik op get started.
 2. Vul je e-mailadres in en kies een goed wachtwoord voor je Bitvavo account.
 3. Klik op de link in de bevestigingsmail die je zult ontvangen.
 4. Vul de gevraagde persoonsgegevens naar waarheid in.
 5. Voltooi de identiteitscontrole door de aanwijzingen op het scherm te volgen.
 6. Stel een 2-factor authentication voor je account in.
 7. Doe een eerste storting via iDEAL of andere betaalmethode of stort crypto vanuit een andere wallet op je Bitvavo wallet.
 8. Begin met het handelen in crypto op Bitvavo.

Geld storten

Om geld te kunnen storten en crypto te kunnen kopen op Bitvavo heb je een volledig geverifieerd account nodig. Wanneer je dit eenmaal hebt, kan je op de volgende manier crypto kopen op Bitvavo met fiatgeld:

 1. Klik op Stort Krediet en kies je gewenste betaalmethode en valuta.
 2. Geef aan voor hoeveel je crypto wilt kopen. Het systeem berekent automatisch hoeveel crypto je zult ontvangen.
 3. Bitvavo is open in haar transactiekosten en je zult direct zien hoeveel je aan fees betaalt.
 4. Klik op Kopen.
 

Je order wordt vrijwel direct verwerkt en de crypto zal direct zichtbaar zijn in je Bitvavo-account. Als dit niet het geval is binnen een minuut of vijf, is het raadzaam contact op te nemen met de Bitvavo klantenservice.

Geld opnemen

Je kunt geld opnemen van Bitvavo via hetzelfde scherm als waar je ook crypto koopt. Om dit te doen ga je eerst naar Trade vanuit het hoofdmenu en kies je welke en hoeveel crypto je wilt verkopen. Bitvavo zal de cryptocurrency omwisselen voor Euro’s en deze direct beschikbaar stellen in je account.

Nu je Euro’s op je Bitvavo-account hebt, kan je deze opnemen door op Krediet Opnemen te klikken. Bevestig je opname met 2FA en klik op Bevestigen. Bitvavo zal nu je geld overmaken naar je gekoppelde bankrekening. Dit duurt naar onze ervaring zo’n werkdag of twee.

Let erop dat je enkel opnamen kunt doen naar een bankrekening die op dezelfde naam staat als je Bitvavo-account en die je al eens eerder hebt gebruikt om crypto te kopen op Bitvavo.

Kosten en fees

Iedere cryptocurrency exchange en broker brengt kosten in rekening. Dit is hun verdienmodel. Gelukkig kunnen wij uit onze eigen ervaring stellen dat Bitvavo een van de goedkopere crypto exchanges is. Zo betaal je maximaal 0,25% aan transactiekosten per crypto trade. Verder hanteert Bitvavo nog een commissiestructuur waar je korting kunt krijgen op de te betalen fees als je meer handelt.

Voor een volledig overzicht van deze Bitvavo fees kan je terecht op de Bitvavo website.

Bitvavo kostenZoals je hierboven uit de tabel hebt kunnen aflezen brengt Bittrex hele geringe kosten in rekening. Zelfs het storten van fiat geld op Bittrex is gratis en hiervoor rekent Bittrex dus niets. Je bank kan hiervoor wel kosten in rekening brengen. Bittrex is wereldwijd gezien een van de goedkoopste cryptocurrency exchanges.

Is Bitvavo veilig en betrouwbaar?

Wij handelen zelf enkel in crypto bij veilige en betrouwbare exchanges en zijn dan ook van mening dat Bitvavo veilig en betrouwbaar is. Hiervoor hebben wij enkele redenen. Zo is Bitvavo een Nederlands bedrijf dat niet alleen geregistreerd staat bij de Nederlandse Kamer van Koophandel, maar ook onder toezicht staat van de Nederlandsche Bank. Hier komt bij dat je als Bitvavo-gebruiker een 2-factor authentication voor je account kunt instellen en vanaf welke IP-adressen je account toegankelijk is.

Bitvavo is nog nooit gehacked geweest en het bedrijf heeft zelfs een Stichting, Stichting Bitvavo Payments, waar alle gelden van haar klanten verzekerd zijn tot in totaal 255 miljoen Euro. Hier komt bij dat alle werknemers van het bedrijf gescreened worden en dat het bedrijf door externe accountancy-bureaus gecontroleerd wordt op jaarbasis. De kans dat Bitvavo een exit-scam zou doen of ineens gehacked zou worden, is naar onze mening miniem.

Echter kunnen we niet vaak genoeg zeggen dat geen enkele cryptocurrency exchange 100% veilig is. Bewaar om deze reden nooit al je crypto op een exchange wallet.

Veiligheid Bitvavo

Contact en klantenservice

Hoewel we al eerder vermeld hadden dat Bitvavo niet telefonisch bereikbaar is, kan je wel contact opnemen met de support via liva chat en per e-mail. Doorgaans reageert Bitvavo vrij snel. Wij hadden zelf een vraag tijdens het opstellen van deze Bitvavo review en deze werd keurig en duidelijk door een medewerker van de live chat binnen een minuut beantwoord.

De live chat van Bitvavo is op werkdagen beschikbaar tussen 09:00 en 17:00 in het Nederlands. Als er sprake is van een Bitvavo storting, laat Bitvavo dit altijd keurig weten met een tweet op Twitter en een melding op de Bitvavo website.

Veelgestelde vragen over Bitvavo

Ja, Bitvavo biedt sinds kort off-chain en on-chain stakingdiensten aan. Door te doen aan crypto staking op Bitvavo help je de blockchain nieuwe transacties te verifiëren. Dit werkt een beetje hetzelfde als crypto minen, echter hoef je hiervoor enkel crypto op je Bitvavo-account te bewaren en aan te geven dat je het wilt staken. Op dit moment kan je zo’n 20 coins staken op Bitvavo met uiteenlopende rentepercentages tussen 5 en 10,5% per jaar.

Ja, Bitvavo heeft een samenwerking met CryptoHopper, waarmee je een automatische API trading bot kunt instellen. 

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.