Goedkoop handelen in meer dan 90 verschillende cryptocurrencies.

Beste alternatief – Lage fee en €1000 gratis handelskosten.

Aanbod

Eenvoudig crypto traden tegen lage transactiekosten.

Betaalmethoden

SEPA bankoverschrijving, Visa, MasterCard, Synapse

Minimale storting

$10

Wallet

Onbekend

Transactiekosten

0% to 0.26% per trade, 3.75% + €0.25 op creditcard aankopen, 1.7% + €0.10 voor SEPA

Features

Crypto kopen, verhandelen en staken op een van ‘s werelds beste exchanges.

Kraken Ervaringen + Review

Kraken is een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld, waar je tegen lage kosten eenvoudig crypto kunt kopen, verkopen en staken. Het zou daarom goed kunnen dat je overweegt aan de slag te gaan met Kraken en er een account aan te maken.

Voordat je dit doet is het altijd handig informatie in te winnen en met die insteek hebben wij dan ook besloten onze eerlijke Kraken ervaringen te delen in deze Kraken review.

In deze Kraken review zullen wij de belangrijkste aspecten van de exchange bespreken, de voor- en nadelen behandelen en antwoord geven op enkele veelgestelde vragen.

crypto handelen Kraken

Handelen in crypto op Kraken

Kraken heeft twee verschillende handelsplatformen, één voor beginners en één voor ervaren crypto traders. Je kunt dus afhankelijk van je crypto trading ervaring kiezen of je gebruik wilt maken van de normale Kraken exchange of Kraken Pro. Beide platformen zijn gratis te gebruiken en iedereen met een normaal Kraken account kan ook een Kraken Pro account aanmaken.

Dit gezegd hebbende, mag het wel helder zijn dat het normale Kraken handelsplatform het meeste geschikt is voor beginners. Hiermee kan je met een volledig geverifieerd account eenvoudig cryptocurrency kopen met een gekoppelde bankrekening. Ook kan je gemakkelijk crypto verkopen voor Euro’s en deze opnemen naar je bankrekening.

Je kunt er vervolgens voor kiezen te gaan handelen met je aangekochte crypto’s via de Kraken exchange. Als je liever een passief inkomen op wilt bouwen, bestaat er op Kraken de mogelijkheid tot 20% rente per jaar te verdienen aan de hand van crypto staking.

Kraken Pro

Kraken Pro is een geavanceerd handelsplatform welke wat overweldigend kan overkomen voor beginners. Toen wij voor het eerst gebruik maakten van Kraken Pro, begrepen wij lang niet alle functies. Dat hoeft in principe ook niet, aangezien het er bijna te veel bevat. Zo heb je toegang tot ontzettend veel marktdata, verschillende grafieken en kan je allerlei orders plaatsen.

Een van de redenen waarom wij het gebruiken van Kraken Pro onze bezoekers aanraden, ook al is het in het begin wat lastiger te begrijpen, is omdat de kosten die je daar betaalt voor het handelen in crypto, veel lager zijn vergeleken met de normale Kraken exchange.

Kraken pro

Crypto kopen en verkopen

Als je nog geen crypto bezit, is dit geen enkel probleem. Op Kraken kan je namelijk gewoon Bitcoin en meer dan 90 andere crypto’s kopen met een gekoppelde bankrekening of via creditcard. Het minimum aankoopbedrag is slechts $10. Om dit te doen begin je met het aanmaken van een Kraken account en doorloop je de identificatieprocedure. Vervolgens koppel je je bankrekening of creditcard en kies je hoeveel van welke crypto je wilt kopen.

Je kunt helaas geen crypto kopen met iDEAL op Kraken, maar gelukkig dus wel met creditcards als Visa en MasterCard. Aangekochte crypto staat bijna altijd binnen 5 minuten op je account, waarna je het kan verhandelen, staken of versturen naar andere wallets.

Als je al wel crypto bezit, kun je dit via Kraken ook verkopen voor Euro’s en deze opnemen naar je bankrekening. Om dit te doen stuur je crypto vanaf de wallet waar het zich bevindt naar de bijbehorende Kraken wallet en vervolgens verhandel je de crypto voor Euro via het Kraken handelsplatform (of eerst naar een andere crypto, als je niet direct de desbetreffende crypto naar Euro kunt traden en daarna naar Euro).

crypto kopen of verkopen Kraken

Kraken coins

Kraken staat bekend om zijn brede scala aan beschikbare digitale coins. Met meer dan 200 verschillende cryptocurrencies biedt Kraken een divers portfolio welke variërenen van gevestigde namen zoals Bitcoin, Ethereum en Ripple, tot minder bekende altcoins met veel potentie. Dit maakt Kraken aantrekkelijk voor zowel beginners als ervaren handelaren, aangezien het platform handelsmogelijkheden biedt in zowel mainstream als opkomende digitale valuta’s. 

Kraken wallet

Om te handelen in crypto op Kraken heb je geen crypto wallet nodig. Je krijgt namelijk van Kraken een exchange wallet na het succesvol aanmaken van een account. Op deze wallet kan je alle crypto die je kunt verhandelen op Kraken bewaren en gebruiken om crypto mee te versturen en ontvangen.

Houd er echter wel rekening mee dat Kraken een exchange is en geen wallet service. Ze bieden je dus de mogelijkheid aan je crypto online bij hen te stallen, maar bieden geen persoonlijke wallet dienst aan.

Om deze reden raden zij dan ook aan enkel de crypto die je actief verhandelt te bewaren op je Kraken wallet en de rest op een externe, andere wallet. Het veiligst zou zijn om hiervoor een offline hardware wallet te gebruiken als een Ledger Nano X of Trezor Model T device.

Kraken staking

Via Kraken staking kun je beloningen verdienen door bepaalde coins vast te zetten. Dit proces ondersteunt de operationele integriteit van blockchain-netwerken zoals Ethereum. Kraken onderscheidt zich door zijn gebruiksvriendelijke interface en een aantrekkelijk aanbod aan ondersteunde munten voor staking, zoals populaire coins als Polkadot en Cardano. Door op Kraken te staken kun je een passief inkomen genereren op een veilige manier.

Voor- en nadelen

Geen enkele crypto exchange is perfect en iedere cryptocurrency exchange heeft dan ook zijn voor- en nadelen. Hoewel er ontzettend veel voordelen zijn verbonden aan het gebruik van Kraken, zijn er echter ook enkele nadelen. Zo zijn de kosten om crypto te kopen met fiatgeld erg hoog vergeleken met andere exchanges die deze dienst ook aanbieden (Bitcoin Meester en Bitvavo).

Gelukkig zijn de transactiekosten op trades gedaan via Kraken Pro dan wel weer heel schappelijk geprijsd (0% tot 0,26%). Ook kan je ontzettend veel crypto’s verhandelen op Kraken Pro en heb je toegang tot allerlei tools voor ervaren traders als dynamic charting, drawing tools, marktdata en allerlei ordersoorten.

Wat wel weer nadelen zijn aan het gebruik van Kraken, is dat je niet met iDEAL crypto kopen kunt op de ‘’normale’’ Kraken noch Kraken Pro. Ook brengt Kraken opnamekosten in rekening die naar onze mening veel te hoog zijn (€4 tot €35 per opname in Euro) en zijn de minimaal op te nemen bedragen vrij hoog. Op deze manier kan je dus met Kraken niet gemakkelijk in en uit crypto en fiat handelen.

Voordelen

Nadelen

Account aanmaken en inloggen op Kraken

Om gebruik te kunnen maken van de vele functies die Kraken biedt, dien je eerst een geverifieerd Kraken account te hebben. Een Kraken account aanmaken is niet moeilijk en zal ongeveer een minuut of tien in beslag nemen. Houd er wel rekening mee dat je jezelf zal moeten identificeren en dat je veel persoonlijke informatie zal moeten verschaffen.

Een Kraken account aanmaken doe je door de volgende stappen te volgen:

  1. Ga naar de Kraken website.
  2. Klik op de Create Account knop rechtsboven in je scherm.
  3. Vul je e-mailadres in, kies een gebruikersnaam, stel een sterk wachtwoord in en ga akkoord met de algemene voorwaarden.
  4. Je zult nu een activeringse-mail ontvangen van Kraken. Klik op de link in deze e-mail.
  5. Bevestig met je wachtwoord je account activatie en klik op Activate Account.
  6. Klik op Get Started en doorloop de verificatieprocedure
  7. Je account staat nu op Pending Verification. Dit duurde bij ons een uur, maar het kan, zeker in het weekend en op feestdagen tot een hele dag duren voordat je account is goedgekeurd.
 

Als je Kraken account eenmaal is goedgekeurd kan je beginnen met het handelen in crypto, crypto kopen of crypto staken via de Kraken Exchange. Ook heb je nu de mogelijkheid een Kraken Pro account aan te maken.

Kosten en fees

Iedere cryptocurrency exchange en broker brengt kosten in rekening. Zo houden zij het platform draaiende en kunnen zij hun diensten blijven aanbieden. Gelukkig is Kraken vrij open in de kosten die zij rekenen. Je weet bij het handelen in crypto op Kraken dus precies waar je aan toe bent. Ook zijn de kosten van Kraken aanzienlijk lager, vergeleken met andere exchanges zoals bijvoorbeeld Litebit.

Het verschilt een beetje hoeveel je exact betaalt per trade, aangezien dit voor iedere crypto verschillend is en Kraken ook spreadkosten in rekening brengt. Als je crypto koopt met fiatgeld op Kraken rekenen zij hiervoor tussen de 0,5% en 3,75%, afhankelijk van welke betaalmethode je gebruikt (creditcard, bankoverschrijving etc.).

Op Kraken Pro betaal je voor het handelen in crypto zelf minder per transactie hoe meer je trade. Hieronder zie je een handig overzicht van Kraken fees.

Handelsvolume in $ afgelopen 30 dagen

Maker

Taker

$0 – $50,000

0,16%

0,26%

$50,001 – $100,000

0,14%

0,24%

$100,001 – $250,000

0,12%

0,22%

$250,001 – $500,000

0,10%

0,20%

$500,001 – $1,000,000

0,08%

0,18%

$1,000,001 – $2,500,000

0,06%

0,16%

$2,500,001 – $5,000,000

0,04%

0,14%

$5,000,001 – $10,000,000

0,02%

0,12%

$10,000,000+

0,00%

0,10%

Is Kraken veilig en betrouwbaar?

Bij het handelen in cryptocurrency staat veiligheid en betrouwbaarheid natuurlijk centraal. Het laatste wat je wilt is inloggen op je Kraken account en erachter komen dat al je coins of tokens weg zijn. Om jezelf te beschermen tegen cybercriminaliteit is het om deze reden verstandig een 2-factor authentication voor je account in te stellen.

Gelukkig is Kraken zelf nog nooit gehacked geweest en doen zij er alles aan dit zo te houden. Zo bewaren zij 98% van alle crypto’s van hun klanten in cold storage en zijn de fondsen van klanten zelfs verzekerd. Hier komt bij dat de volledige website, crypto app en exchange van Kraken beveiligd zijn met SSL-encryptie van militair niveau.

Toch kan niemand garanderen dat Kraken 100% veilig is en nooit gehacked zal worden in de toekomst. Je doet er om deze reden goed aan niet al je crypto op een exchange wallet zoals die van Kraken te bewaren.

Kraken veiligheid

Contact en klantenservice

Kraken klantenserviceDe Kraken support is in het Engels beschikbaar via zowel live chat als e-mail, maar niet telefonisch te bereiken.

Gelukkig is de Kraken klantenservice wel heel behulpzaam, aangezien wij meerdere keren vragen gehad hebben en direct keurig geholpen werden via live chat. Wanneer er sprake is van een Kraken storting, laat Kraken dit altijd keurig weten via een tweet op Twitter.

Als je liever wilt handelen bij een Nederlandstalige crypto exchange of broker, dan raden wij BTCdirect aan.

Veelgestelde vragen over Kraken Pro

Dit hangt er een beetje vanaf wat je precies wilt doen. Het aankopen van crypto met fiatgeld kost namelijk bij beiden platformen hetzelfde. Als je echter actief wilt gaan handelen in crypto, dan is het slimmer om voor Kraken Pro te gaan, omdat je dan veel minder aan transactiekosten betaalt. Hoewel het handelsplatform van Kraken Pro wat lastiger is om te begrijpen in het begin, is het de kostenbesparing zeker waard.

staking KrakenJa, je kan sinds enige tijd doen aan crypto staking op Kraken. Op deze manier kan je een mooi passief inkomen opbouwen met je cryptoholdings.

Je kunt al direct beginnen met crypto staking na het succesvol aanmaken en verifiëren van je Kraken account.

Op dit moment kan je 13 verschillende coins en tokens staken tegen verschillende rentepercentages die kunnen oplopen tot 23% (KAVA).

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.