Handelen op een van ‘s werelds beste crypto exchanges.

Beste alternatief – Lage fee en €1000 gratis handelskosten.

Aanbod

Lage transactiekosten, handelen in meer dan 500 altcoins.

Betaalmethoden

Visa, MasterCard, ApplePay, GooglePay

Minimale storting

$0

Wallet

Ja

Transactiekosten

0,1%

Features

Op professionele wijze Bitcoin en meer dan 500 altcoins traden.

KuCoin Ervaringen + Review

Naast Binance gebruiken wij KuCoin al sinds vlak na de oprichting van de crypto exchange in 2017. Voor ons is KuCoin een aangename en gebruiksvriendelijke cryptocurrency exchange.

Wij zijn niet de enige die goed over KuCoin te spreken zijn, aangezien volgens de KuCoin website 1 op de 4 van alle cryptoholders een KuCoin account heeft.

In deze KuCoin review zullen wij onze eerlijke KuCoin ervaringen bespreken, dit wilt zeggen dat zowel de voor- en nadelen van KuCoin aan bod komen en dat we zullen voorzien in wat algemene informatie omtrent het gebruiken van KuCoin als cryptocurrency exchange en wallet.

Crypto trading op Kucoin

Op KuCoin kan je net zoals op andere grote internationale cryptocurrency exchanges een breed scala aan crypto’s kopen, verkopen en opslaan. KuCoin heeft zowel een crypto exchange website als een mobiele crypto trading app. Het is mogelijk om op KuCoin cryptocurrencies te kopen met fiatgeld, maar niet met iDEAL, Bancontact of een traditionele bankoverschrijving.

Je kunt op KuCoin enkel crypto kopen met fiat via creditcards als Visa en Mastercard. KuCoin biedt geavanceerde en professionele handelsmogelijkheden- en tools aan voor ieder type cryptotrader. Denk bijvoorbeeld aan trading bots, leverage en margin trading.

crypto trading KuCoin

Geavanceerde features

Het is belangrijk goed te besluiten of je de geavanceerde functies van KuCoin wel wilt gebruiken of juist niet. Zo kan je bijvoorbeeld met margin trading handelen in crypto met hefboom, waarmee je in feite geld leent van KuCoin om meer crypto te traden. Dit is iets wat enkel is weggelegd voor ervaren handelaren, omdat het het handelen in crypto, wat al zeer risicovol is, nog risicovoller maakt.

Met KuCoin kan je ook trading bots instellen. Deze trading bots kan je gebruiken om automatisch crypto te kopen en verkopen zodat je niet altijd online hoeft te zijn om je trades handmatig te plaatsen. Dit kan echter gevaarlijk zijn, aangezien de bots gewoon handelen naar bepaalde instellingen en als je deze niet goed hebt ingesteld, je aardig wat kunt verliezen. Uit onze eigen ervaring kunnen wij je vertellen dat het gebruiken van KuCoin trading bots doorgaans niet zo effectief is als zelf cryptocurrency traden.

Verder kan je op KuCoin nog handelen in Bitcoin futures en optiecontracten, derivaten en binaire opties. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor crypto mining, crypto lending en crypto staking. Verdien stabiele crypto beloningen en passief inkomen door middel van crypto staking. KuCoin Staking helpt gebruikers een passief inkomen te verdienen door middel van stakingactiviteiten in de keten. Tevens kan je op KuCoin zelfs meedoen met een wekelijkse cryptoloterij, diverse beleggingscompetities en geld verdienen door andere mensen aan te melden bij KuCoin.

KuCoin features

Crypto kopen

Crypto kopen met fiatgeld is dus mogelijk op KuCoin. Je kunt dit op een aantal manieren doen, namelijk via de Fast Buy functie op de KuCoin website, via peer-2-peer of via Simplex. Er is dus naar onze mening niet echt een gemakkelijke manier om crypto met fiat te kopen op KuCoin.

Als je liever bitcoin of andere crypto’s kopen wilt met iDEAL of Bancontact, kan je beter gebruikmaken van Nederlandse crypto exchanges als Bitcoinmeester, Bitvavo of Litebit. Hier komt bij dat crypto kopen op KuCoin met fiatgeld redelijk duur is. Zo kan je verwachten tussen de 5% en 7% transactiekosten te betalen, welke betalingsmethode je ook maar kiest.

Crypto kopen KuCoin

KuCoin wallet

KuCoin biedt zogenoemde custodial en noncustodial diensten. Dit betekent dat je je crypto of direct op de KuCoin exchange kunt bewaren, of dat je een externe wallet koppelt aan je KuCoin account, waarvandaan je eigenlijk handelt. Deze laatste optie is aanzienlijk veiliger en deze raden wij onze bezoekers dan ook aan.

Het is zelfs mogelijk om direct met je hardware wallet device zoals een Ledger Nano X te handelen op KuCoin via de Ledger Live software. Wij zelf gebruiken deze noncustodial service regelmatig om direct vanaf onze hardware wallet te handelen in crypto.

Is KuCoin veilig en betrouwbaar?

Een van de belangrijkste zaken tijdens het handelen in cryptocurrency, is natuurlijk dat dit op een veilige manier gebeurt. KuCoin heeft een aantal maatregelen getroffen om te zorgen dat zij een zo veilig mogelijk handelsplatform voor cryptocurrency kunnen zijn. Zo zijn zij een samenwerking aangegaan met een bedrijf genaamd OnChain Custodian. 

Dit bedrijf verzekert bijna alle crypto van alle gebruikers op het platform tegen vormen van digitale criminaliteit, zoals hacking. KuCoin heeft zelf een zogenoemd bug bouny programma, waarmee ethische hackers uitgedaagd worden bugs en lekken in het KuCoin systeem te vinden en hiervoor beloond te worden.

KuCoin beweert ook nog de gelden van haar gebruikers offline op te slaan in cold storage. Hoeveel procent van alle crypto dit precies is, is helaas onbekend en het platform zal wel een aantal fondsen online moeten bewaren, anders kan er niet gehandeld worden op het platform.

Hoewel KuCoin een keer gehacked is, hebben alle slachtoffers hun gestolen crypto’s teruggekregen van het verzekeringsbedrijf van KuCoin. Daarnaast heb je als KuCoin gebruiker tegenwoordig de mogelijkheid je account te beschermen met een 2-factor authentication.

KuCoin is dus redelijk veilig en betrouwbaar, maar toch raden wij aan enkel de crypto waarin je actief handelt op het platform te bewaren en de rest van je holdings gewoon op een offline, hardware wallet zoals een Ledger Nano X of Trezor Model T te bewaren.

Voor- en nadelen

Geen enkele cryptocurrency exchange of broker is perfect. Ook KuCoin heeft dus naast ontzettend veel voordelen ook een paar nadelen. Zo is het aanbod crypto’s op KuCoin echt heel groot, aangezien je meer dan 500 verschillende coins kunt verhandelen tegen lage transactiekosten. Wat minder positief is, is dat dit enkel kan via een geavanceerde handelsinterface, die wellicht lastig te begrijpen valt voor beginnende cryptotraders. Daarnaast kun je KuCoin volledig anoniem gebruiken, maar is het handelsplatform dan ook niet gereguleerd.

Ook is het minder dat je via KuCoin niet gemakkelijk met iDEAL, Bancontact of bankoverschrijving crypto’s kan kopen met fiatgeld, maar enkel met betaalmethoden die wij zelden in Nederland gebruiken (Baxa en Simplex). Hier komt bij dat zowel de KuCoin website en interface als de klantenservice niet in het Nederlands beschikbaar is.

KuCoin voordelen

Voordelen

Nadelen

Account aanmaken en inloggen op KuCoin

Een account aanmaken en beginnen met handelen in crypto op KuCoin is vrij eenvoudig en spreekt voor zich(zelf). KuCoin is namelijk in tegenstelling tot de meeste andere cryptocurrency exchanges ongereguleerd. Dit betekent dat je vrij snel aan de slag kunt met de login van het handelsplatform, zonder je persoonsgegevens en identiteit helemaal te hoeven verifiëren.

Om een KuCoin account aan te maken, volg je gewoon de volgende eenvoudige stappen:

  1. Navigeer naar de KuCoin website en klik rechtsboven op de ‘Sign Up‘ knop. Je zult worden omgeleid naar de registratiepagina.Account aanmaken KuCoin
  2. Je kunt nu kiezen tussen twee aanmeldmethoden, via e-mail of telefoon. Als je je aan wilt melden met je e-mail, kies je email en vul je je e-mailadres in en stel je een wachtwoord in voor je KuCoin account.
  3. Accepteer te algemene voorwaarden en klik op ”Sign Up”.
  4. KuCoin stuurt je nu een bevestigingsmail (als je koos voor e-mail, anders krijg je een bevestigings-SMS), klik op de link en je bent klaar om te handelen in crypto op KuCoin.

Als je eenmaal een KuCoin account hebt, gaat het inloggen op KuCoin in de toekomst vrij eenvoudig. Je navigeert gewoon naar de KuCoin website, vult je inloggegevens in, bevestigt de eventuele 2-factor authenticatie code die je ontvangt en je bent ingelogd en wel.

Geld storten

Je kunt zoals we eerder in deze KuCoin review hebben besproken dus geld storten op KuCoin op een aantal manieren. De voornaamste manieren die wij zouden gebruiken zijn Visa, MasterCard en ApplePay. Het storten van geld op KuCoin werkt erg eenvoudig, je logt gewoon in op je account, klikt in het hoofdmenu op ‘Buy Crypto‘ en dan op ‘Fast Buy‘.

KuCoin zal je overigens al direct na het aanmaken van je KuCoin account vragen een eerste storting te doen. Als je geen fiatgeld wilt storten, maar crypto’s die je op een andere wallet of exchange hebt staan, dan kan dit door naar ‘Deposit‘ te gaan en dan op de coin te klikken die je wilt storten. Als je dit doet, zie je het ontvangstadres van je wallet van die coin op KuCoin en kan je deze kopieren om zo in te vullen bij de wallet of andere exchange van waar je coins of tokens naar KuCoin wilt verzenden.

Hier komen zoals gebruikelijk kosten bij kijken. Het verschilt een beetje van coin tot coin hoeveel je aan fees betaalt, maar je kan rekenen op zo’n 0,5% aan transactiekosten. Bij Ethereum en andere ERC-20 tokens kan dit nog hoger zijn, dus houdt hier rekening mee.

Geld opnemen

Aangezien KuCoin een ongereguleerde cryptocurrency exchange is, is het dus niet mogelijk om crypto te verkopen voor fiatgeld op het platform en dit fiatgeld op te nemen naar je bankrekening. Wat je wel kunt doen, is crypto van KuCoin versturen naar een externe wallet en van daar uit verkopen voor fiat en dit opnemen naar je bankrekening.

KuCoin verwerkt opnamen van crypto binnen 30 minuten en dit gaat altijd volledig automatisch, tenzij je opname groter dan 100,000 keer de mining fee is. In dit soort gevallen moet een medewerker van KuCoin handmatig je opname goedkeuren.

Kosten en fees

Iedere cryptocurrency exchange hanteert bepaalde fees, zo ook KuCoin. Van alle crypto exchanges die wij regelmatig gebruiken, is KuCoin wel een van de goedkopere. De fees van KuCoin zijn in eerste instantie dan ook een beetje vergelijkbaar met die van Binance; zo rond de 0,1% maker/taker fees.

Officieel hanteert KuCoin een kostenstructuur gebaseerd op niveaus, wederom vergelijkbaar met Binance. Hoe meer KCS-tokens je namelijk hebt (dit is de native token van KuCoin, zoals BNB dat is van Binance), hoe minder fees je betaalt. In totaal zijn er 12 niveaus met ieder eigen fees, waarvan iedere KuCoin-gebruiker standaard bij level 0 begint en 0,1% transactiekosten betaalt op iedere trade.

Voor uitgebreide informatie over de verschillende fees en niveaus, kan je terecht op de KuCoin website.

kuCoin kosten

Contact en klantenservice

Als je een vraag hebt over je KuCoin account of als er zelfs sprake is van een probleem, dan kun je per e-mail contact opnemen met KuCoin. Het klantenservice e-mailadres van KuCoin is: [email protected].

KuCoin is niet telefonisch te bereiken en heeft ook geen live chat support. In het onwaarschijnlijke geval dat er zich een KuCoin storing zal voordoen, wat overigens al wel enkele malen gebeurd is, dan tweet KuCoin hierover met hun officiële Twitter-account. Het is dus verstandig KuCoin te volgen op Twitter.

Veelgestelde vragen over KuCoin

Hoewel KuCoin een ongereguleerde cryptocurrency exchange is, wat wil zeggen dat je je niet per se hoeft te verifiëren, raden wij wel aan dit te doen. Je hebt dan namelijk een hogere dagelijkse opnamelimiet en de mogelijkheid met fiatgeld crypto te kopen op KuCoin. Het hoeft echter dus niet per se en je kunt tot 2 hele Bitcoin opnemen per dag zonder de KYC-procedure te hebben doorlopen.

KuCoin is een crypto exchange waar je als gebruiker ingebouwde crypto wallets krijgt voor alle coins die je er kunt verhandelen. KuCoin is dus zowel een exchange als een wallet, hoewel het zichzelf meer bestempelt en promoot als exchange.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.