Nederlandse exchange onder toezicht van de Nederlandsche Bank.

Beste alternatief – Lage fee en €1000 gratis handelskosten.

Aanbod

Crypto kopen en verkopen op een 100% Nederlandse exchange.

Betaalmethoden

iDEAL, Bancontact, Visa, MasterCard, SEPA bankoverschrijving, Sofort

Minimale storting

€10

Wallet

Ja

Transactiekosten

€0,30 +0,4% tot 2,5%

Features

Handelen in 180+ verschillende crypto op een van de beste Nederlandse crypto exchanges

Coinmerce Ervaringen + Review

Coinmerce is een relatief nieuwe Nederlandse crypto exchange waar je zowel met fiatgeld crypto kunt kopen met iDEAL als in crypto kunt handelen. Het aanbod crypto’s is aan de redelijk grote kant, namelijk zo’n 180 stuks.

Wij maken al een tijdje gebruik van Coinmerce en vonden het dan ook eens tijd voor een uitgebreide Coinmerce review, waarin wij onze eerlijke Coinmerce ervaringen delen met onze bezoekers.

In deze Coinmerce beoordeling zullen wij dus de belangrijkste facetten van deze crypto exchange bespreken, de voor- en nadelen van Coinmerce behandelen en antwoord geven op enkele veel gestelde vragen.

Crypto trading op Coinmerce

crypto trading CoinmerceCoinmerce was een van de eerste crypto exchanges met een goedwerkende crypto trading app. Tegenwoordig heeft bijna iedere grote crypto exchange wel een app, maar het was wel de voornaamste reden waarom wij Coinmerce zo vlak na de oprichting van het bedrijf in 2017 al zijn gaan gebruiken.

Je hebt dus toegang tot het handelsplatform van Coinmerce via zowel de app als via een web-based interface op je desktop PC of laptop. Op dit handelsplatform heb je toegang tot allerlei marktdata, zoals de huidige cryptokoersen, staking rentepercentages en dergelijke.

Ook heb je een ingebouwde hosted crypto wallet, waarop je de coins en tokens die je kunt verhandelen op Coinmerce in kunt bewaren. Vanuit deze wallet kan je natuurlijk ook crypto versturen en ontvangen.

Het handelsplatform is 24/7 toegankelijk en je kunt er handelen in ongeveer 200 verschillende crypto’s. Dit gaat op een vrij eenvoudige wijze, waardoor Coinmerce naar onze mening goed geschikt is voor beginners.

Je hebt op het handelsplatform van Coinmerce geen toegang tot geavanceerde functies als verschillende ordertypen, indicators, drawing tools, dynamic charting en dergelijke. Als je dus een ervaren cryptotrader bent die op zoek is naar een uitgebreid crypto handelsplatform, dan is Coinmerce niet erg goed geschikt en zijn Binance, ByBit en Huobi betere alternatieven. Aan de andere kant, ben je een complete beginner qua crypto, dan is Coinmerce ideaal.

Crypto kopen

crypto kopen coinmerceCryptomunten kopen op Coinmerce gaat erg eenvoudig en werkt net even anders vergeleken met de meeste crypto exchanges. Het handige is namelijk dat je bij Coinmerce gewoon een crypto selecteert die je wilt kopen, een bedrag aangeeft dat je wilt investeren en vervolgens direct met iDEAL of Bancontact de transactie voltooit.

Naast ideal en Banconctact kan je op Coinmerce ook crypto kopen met enkele andere betaalmethoden zoals MasterCard, Visa, EPS, MyBank en Sofort. Je hoeft geen crypto wallet te bezitten om crypto te kopen op Coinmerce, aangezien je al direct na het succesvol aanmaken van een Coinmerce account een hosted wallet van hen krijgt.

Coinmerce wallet

Je krijgt van Coinmerce dus al direct een hosted wallet na het aanmaken van je account. Hiermee heb je de mogelijkheid crypto te ontvangen en versturen van en naar andere wallets of gewoon de crypto die je koopt op Coinmerce in te bewaren. We moeten er wel even bij zeggen dat een dergelijke hot wallet niet zo veilig is als een offline hardware wallet.

Hardware wallets zijn vele malen veiliger in gebruik omdat deze in eerste instantie niet in verbinding staan met het internet, waardoor deze wallets dus niet gehacked kunnen worden. Om deze reden raden wij aan enkel de crypto op Coinmerce te bewaren die je actief verhandelt, en de rest op te slaan op een hardware wallet zoals een Ledger Nano X of Trezor Model T device.

Voor- en nadelen

Iedere crypto exchange en broker heeft uiteraard voor- en nadelen. Zo heeft ook Coinmerce voor- en nadelen. Coinmerce is namelijk juist door haar eenvoudige handelsplatform erg goed geschikt voor beginners, maar de geavanceerde features waar de meeste ervaren cryptotraders bij het kiezen van een crypto exchange naar op zoek zijn, ontbreken helaas.

Het aanbod crypto is redelijk groot en je kunt de ongeveer 200 verschillende beschikbare crypto’s eenvoudig met iDEAL of Bancontact aanschaffen. Wat wel weer een minpunt is, is dat dit aankopen van crypto met fiat op Coinmerce aan de vrij prijzige kant is, maar hierover later in deze Coinmerce review meer.

Coinmerce is een volledig legale Nederlandse crypto exchange en staat onder toezicht van de Nederlandsche Bank. Dit is uiteraard juist weer een sterk punt van deze exchange en niet alle exchanges kunnen dit zeggen. Enkele andere legale Nederlandse exchanges die ook gereguleerd zijn en onder toezicht staan van de Nederlandsche Bank zijn Bitvavo, Bitcoin MeesterBTCdirect en Finst.

Voordelen

Nadelen

Account aanmaken en inloggen op Coinmerce

Wil je beginnen met handelen in crypto op Coinmerce? Dan moet je natuurlijk wel eerst een Coinmerce account aanmaken.

inloggen CoinmerceVolg de eenvoudige stappen hieronder beschreven om dit te doen:

  1. Ga naar de Coinmerce website of downloadt de Coinmerce app.
  2. Klik op ‘Get started‘ en vul het formulier naar waarheid in. Zorg ervoor dat de gegevens die je invult overeenkomen met die bij je bank.
  3. Stel een sterk wachtwoord in voor je account en ga akkoord met de algemene voorwaarden.
  4. Bevestig je aanmelding door op de link te klikken in de bevestigingse-mail die je van Coinmerce zult ontvangen.
  5. Je Coinmerce account is nu aangemaakt en je kunt beginnen met het handelen in crypto op Coinmerce.

    Inloggen spreekt vrij voor zichzelf. Je gaat naar de Coinmerce website en klikt op de ‘login’ knop rechtsboven in het scherm of opent de Coinmerce app op je smartphone of tablet.

Is Coinmerce veilig en betrouwbaar?

Een van de belangrijkste aspecten tijdens het handelen in crypto is natuurlijk veiligheid. Is Coinmerce betrouwbaar? Coinmerce is als crypto broker aangemeld bij de Kamer van Koophandel en is sinds 2020 geregistreerd bij de Nederlandsche Bank. Coinmerce wordt dus streng gecontroleerd op haar bedrijfsvoering.

Onderdeel hiervan is de controle van haar klanten. Hierdoor moet je een vrij uitgebreide identificatieprocedure doorlopen om een volledig geverifieerd Coinmerce account te krijgen. Wanneer je dit eenmaal hebt, kan je ervan uitgaan dat je een account hebt bij een veilige en betrouwbare crypto broker, waar je veilig kunt handelen in crypto, crypto staken en crypto kunt kopen.

De hele website, app en het handelsplatform van Coinmerce zijn namelijk volledig beschermd met SSL-encryptie van militair niveau. Hier komt bij dat je je eigen Coinmerce account nog extra kunt beveiligen aan de hand van een two-factor authentication; iets wat wij iedereen aanraden te doen. Ook is Coinmerce nog nooit gehacked geweest of op een andere manier slachtoffer geworden van cybercriminaliteit.

Toch kunnen wij niet vaak genoeg zeggen dat het niet raadzaam is al je crypto op een exchange wallet te bewaren. Volg dus ons advies en bewaar het merendeel van je crypto op een hardware wallet.

Geld opnemen

geld opnemen CoinmerceGeld opnemen van Coinmerce werkt net als het kopen van crypto op Coinmerce, net even anders vergeleken met de meeste crypto exchanges en brokers.

Zo dien je eerst je gewenste crypto te verkopen. Hier krijg je vervolgens Coinmerce Coins voor terug. Iedere Coinmerce Coin is exact 1 Euro waard.

Coinmerce Coins zijn dus een soort van stablecoins van Coinmerce. Met deze Coinmerce Coins kan je óf andere crypto kopen óf je laten uitbetalen naar de bankrekening die gekoppeld is aan je Coinmerce account.

Houd er rekening mee dat je alleen Coinmerce Coins kunt laten uitbetalen naar een bankrekening die op jouw naam staat en die je in het verleden al eens gebruikt heb om crypto mee te kopen op Coinmerce.

Kosten en fees

Coinmerce rekent als crypto exchange en broker transactiekosten op iedere aan- of verkoop die je doet via hun. Deze transactiekosten verschillen per coin of token en komen hoger of lager dan gemiddeld uit, afhankelijk van de grootte van je transactie. Doorgaans rekent Coinmerce tussen de 0,4% en 2,5% per transactie.

Als je met fiatgeld crypto koopt op Coinmerce, rekenen zij €0,30 aan kosten op aankopen gedaan met iDEAL en tussen de €0,30 en €1,50 op aankopen gedaan met andere betalingsmethoden. Het gebruiken van creditcards om crypto mee te kopen op Coinmerce is, zoals bij de meeste crypto brokers en exchanges, aan de dure kant, want dit kost je namelijk 3,50% bovenop de actuele koersprijs van de coin of token die je koopt.

Voor een volledig en gedetailleerd overzicht van alle Coinmerce fees kan je terecht op de Coinmerce website.

Coinmerce - Binance

Coinmerce heeft een samenwerking met Binance en Coinmerce. Dit zorgt voor een snelle en veilige overdracht van je activa tussen beiden platforms. Daarnaast is het gratis en is er geen crypto opname nodig. 

Contact en klantenservice

Wij hebben zelf regelmatig contact gehad met de Coinmerce klantenservice en zijn vrij positief te spreken over de ontvangen support. Een groot voordeel van de klantenservice van Coinmerce is dat deze zowel in het Engels, Duits als gewoon in het Nederlands beschikbaar is.

Je kan de Coinmerce klantenservice benaderen per e-mail, maar bij een dringende vraag over je Coinmerce account, ook contacteren via de live chat. Zeker het feit dat Coinmerce een live chat in het Nederlands beschikbaar heeft, is een pluspunt vergeleken met andere crypto exchanges en brokers. Wat ook vrij netjes is, is dat Coinmerce een tweet plaatst op Twitter en het laat weten op hun website als er sprake is van een Coinmerce storing.

Veelgestelde vragen over Coinmerce

Crypto staking coinmerceJa, het is sinds kort mogelijk te doen aan crypto staking op Coinmerce. Echter is het aanbod coins die je kunt staken op Coinmerce nog aan de vrij kleine kant. Zo kan je enkel Cardano (ADA), Polkadot (DOT) en Solana (SOL) staken op Coinmerce.

De rentepercentages die je ontvangt voor het doen aan staking op Coinmerce verschillen van tijd tot tijd. Bekijk daarom de actuele staking rentepercentages op de Coinmerce website.

Ja, Coinmerce ondersteunt airdrops. Het is echter afhankelijk van de coin of token die gedropped wordt, of je hier op je Coinmerce account tokens of coins van krijgt of niet. Coinmerce kijkt dus op een case-by-casebasis naar airdrops en laat via hun blog altijd weten of ze een bepaalde airdrop ondersteunen of niet.

Nee, Coinmerce staat, zoals je in deze uitgebreide Coinmerce review hebt kunnen lezen, onder toezicht van de Nederlandsche Bank. Hierdoor moeten zij aan strenge eisen voldoen. Een van deze eisen is het zorgvuldig screenen van hun klanten. Als je anoniem wilt handelen in crypto is KuCoin een goed alternatief, waar je al zonder jezelf te legitimeren gebruik kunt maken van de exchange en bijbehorende crypto wallets.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.