Handel commissievrij in crypto via de BUX Crypto exchange

Beste alternatief – Lage fee en €1000 gratis handelskosten.

Aanbod

Koop en verkoop meer dan 20 verschillende cryptocurrencies eenvoudig en snel via BUX Crypto.

Betaalmethoden

Visa, MasterCard, iDEAL, Bancontact, bankoverschrijving

Minimale storting

€30

Wallet

Ja

Transactiekosten

0,5%

Features

Koop of verkoop crypto eenvoudig met iDEAL of Bancontact op deze Nederlandse crypto exchange.

BUX Crypto Ervaringen + Review

Het kan goed zijn dat je de naam BUX al eens gehoord hebt, aangezien BUX naast enkel een crypto exchange ook een bekende aandelen broker is in Nederland. In 2019 ging het bedrijf Blockport failliet en nam BUX dit over.

Hierdoor bestaat er nu een BUX aandelen broker en een BUX Crypto exchange. In deze BUX Crypto review gaan we het echter enkel hebben over de crypto exchange van BUX, waar wij zelf, net als 2 miljoen andere mensen, al zo’n jaar of twee gebruik van maken.

In deze BUX Crypto review zullen we onze eigen ervaringen met BUX Crypto delen, de voor- en nadelen van de exchange bespreken en antwoord geven op enkele veel gestelde vragen.

Crypto trading BUX

Crypto trading op BUX Crypto

Het kopen en verkopen van crypto gaat op BUX Crypto op eenvoudige wijze. Zo heb je net als bij BTCDirect geen lastige grafieken of ingewikkelde interface. Je klikt gewoon de crypto aan die je wilt kopen of verkopen en stelt in voor hoeveel geld of coins je dit wilt doen.

Door deze simplistische manier van handelen is BUX Crypto dan ook ideaal voor beginners. Voor ervaren crypto traders biedt een crypto exchange als Binance of KuCoin toch wat meer functionaliteit en zijn dit dan wellicht betere alternatieve crypto exchanges.

Crypto kopen

Crypto kopen BUXOp BUX Crypto kan je erg gemakkelijk crypto kopen. Dit werkt namelijk een beetje hetzelfde als op een webwinkel een product bestellen. Je klikt aan welke crypto je kopen wilt en voor hoeveel geld je in deze crypto wilt investeren.

De minimum aankoop op BUX is €30 en je kan gewoon afrekenen met iDEAL of Bancontact. Eventueel zou je ook met een creditcard als Visa of MasterCard crypto kunnen kopen op BUX. Je betaalt voor deze dienst een kleine commissie aan BUX van 0,50% van je totale aankoopbedrag.

BUX Crypto wallet

Zoals we hierboven in deze BUX Crypto review al even hebben vermeld, kan je dus je crypto bewaren op BUX. Dit komt omdat je van BUX na het aanmaken van je account direct een crypto wallet toegewezen krijgt waarin je de verschillende crypto’s die je kunt verhandelen op BUX kunt bewaren. Via deze crypto wallet kan je net als met andere crypto wallets crypto versturen en ontvangen naar en van andere crypto wallets.

Is BUX Crypto veilig en betrouwbaar?

Een van de belangrijkste aspecten van het handelen in cryptocurrency is natuurlijk veiligheid. Gelukkig hebben wij vast kunnen stellen dat BUX Crypto een veilige en betrouwbare exchange is. Waarom? Omdat BUX Crypto onderdeel is van de officiële BUX-aandelen broker, wat een gereguleerde aandelenmakelaar is en gecontroleerd wordt door de Nederlandse Bank.

Hier komt bij dat de hele BUX Crypto website en BUX crypto app beschermd zijn met SSL-encryptie van militair niveau en dat je zelf nog de mogelijkheid hebt je account beter te beschermen tegen phishing, key logging en andere vormen van cybercriminaliteit aan de hand van een two-factor authentication.

Wel kunnen wij niet vaak genoeg zeggen dat je het nooit volledig kunt uitsluiten dat een cryptocurrency exchange nooit gehacked zal worden. Bewaar daarom enkel de crypto op BUX waarin je actief handelt en bewaar de rest van je cryptoportfolio bij voorkeur op een offline hardware wallet, bijvoorbeeld een Ledger Nano X of Trezor Model T device.

Voor- en nadelen

Geen enkele cryptocurrency exchange is perfect en ook BUX Crypto is geen uitzondering op deze regel. Zo is het fijn dat het een volledig Nederlandse cryptocurrency exchange en broker is waar je dus eenvoudig met iDEAL of Bancontact crypto kopen kunt, maar ontbreken er toch de wat geavanceerdere functies die je hebt op grote, internationale crypto exchanges zoals Binance. Zo is het aanbod crypto’s erg klein (ongeveer 20 stuks) en zijn er geen staking, mining of crypto staking mogelijkheden op BUX Crypto.

Hier komt bij dat deze simpliciteit met een prijs komt. De transactiekosten zijn op BUX Crypto namelijk relatief gezien ook aan de dure kant vergeleken met grote internationale exchanges. Wel is het voor beginners een goed geschikt handelsplatform door de eenvoudige interface en ingebouwde crypto wallet die gebruikers automatisch krijgen na het aanmaken van een BUX Crypto account.

Voordelen

Nadelen

Account aanmaken en inloggen op Bux Crypto

Een BUX Crypto account aanmaken is erg eenvoudig en je hoeft er geen technische kennis voor in huis te hebben. Zorg er wel voor dat je een vorm van legitimatie bij de hand hebt.

Doordat BUX Crypto een legale crypto exchange is, is deze verplicht je te laten identificeren voordat je een volledig geverifieerd BUX Crypto account kunt bezitten en gebruikmaken van alle functies van de exchange en crypto broker.

Een account aanmaken bij BUX Crypto en deze verifiëren doe je door deze stappen te volgen:

  1. Ga naar de BUX Crypto website en klik op Get Started.Account aanmaken BUX
  2. Vul je emailadres in en kies een sterk wachtwoord voor je account. Ga vervolgens akkoord met de algemene voorwaarden van BUX.wachtwoord BUX
  3. Je zult nu een email van BUX ontvangen met een bevestigingslink. Klik op deze link. E-mail confirmatie BUX

  4. Je zult nu omgeleid worden naar je BUX Crypto account omgeving, waar je gevraagd zal worden je telefoonnummer te verifiëren, alsmede je identiteit. Vul je telefoonnummer in het daarvoor bestemde veld. Je zult vervolgens de code die je per SMS ontvangt van BUX moeten overnemen en invullen om je telefoonnummer te bevestigen.telefoonnummer BUX
  5. Om de identificatieprocedure te starten klik je op Provide ID.provide ID BUX
  6. Je zal nu gevraagd worden een verificatiebestand te uploaden. Dit kan een paspoort, rijbewijs of ID-kaart zijn.verify identity BUX
  7. Als dit eenmaal gelukt is, zal je een pop up te zien krijgen welke je zult vertellen dat het uploaden van je bestanden gelukt is. Je klikt op Submit Verification om je toegezonden bestanden te bevestigen.submit verificatie BUX
  8. Nu hoef je enkel nog maar te wachten totdat BUX Crypto je documenten gecontroleerd heeft. Onze eigen ervaring met BUX Crypto leert dat dit zo’n 2 tot 3 uur duurt.Controle documenten BUX
  9. Als alles goed gegaan is zal je nu een volledig geverifieerd BUX Crypto account hebben en gebruik kunnen maken van alle functies die deze crypto exchange te bieden heeft.

Geld storten

Geld storten op BUX Crypto is een eenvoudige procedure. Om dit te doen klik je in het menu bovenin het scherm op Deposit. Vervolgens selecteer je de valuta die je wilt storten en volg je de aanwijzingen op het scherm om een storting in fiatgeld op je BUX Crypto account te doen.

Geld opnemen

Om geld op te nemen van BUX Crypto moet je eerst zorgen dat je geld hebt op je euro-balans. Om dit te krijgen, dien je crypto te verkopen voor euros op BUX. Je kunt dus niet euros van je Binance euro-balans direct naar je BUX euro-balans versturen en dan deze via BUX opnemen. Als je eenmaal euros op je euro-balans hebt op BUX, klik je op withdraw.

Nu vul je in hoeveel euro je wilt opnemen naar je bankrekening. Houd er rekening mee dat je enkel euros kunt opnemen naar een bankrekening die je in het verleden al eens gebruikt heb om crypto te kopen op BUX.

Kosten en fees

Iedere crypto exchange of broker brengt kosten in rekening voor het gebruikmaken van de diensten die het biedt. Bij BUX Crypto betaal je 0,5% commissie op het kopen en verkopen van crypto. Voor het storten en opnemen van geld rekent BUX een vast bedrag van €2 per transactie.

Deze 0,5% transactiekosten op het kopen en verkopen van crypto is aan de dure kant, aangezien grote internationale exchanges hier doorgaans 0,1% voor rekenen. BUX Crypto is dus 5 keer zo duur als het gaat om handelen in cryptocurrency. Een goedkoper alternatief is Crypto.com. Let er echter wel op dat je op deze cryptocurrency exchanges geen crypto kunt kopen met iDEAL of Bancontact.

Contact en klantenservice

Een van de grootste voordelen van BUX Crypto voor Nederlandstalige gebruikers, is dat de klantenservice van de exchange in het Nederlands beschikbaar is. Wat wel weer jammer is, is dat er geen live chat beschikbaar is of de mogelijkheid telefonisch contact met BUX Crypto op te nemen.

In dit opzicht doen Bitvavo en Bitcoin Meester het toch beter, aangezien die wel een Nederlandstalige live chat hebben en een telefoonnummer dat je tijdens kantooruren kunt bellen. Als er sprake is van een BUX Crypto storing laat BUX dit keurig weten per e-mail en aan de hand van een blogpost op de BUX-website.

Veelgestelde vragen over BUX Crypto

Nee, BUX Crypto is een eenvoudige cryptocurrency exchange waar je crypto kunt kopen en verkopen. Je hebt er dus niet de mogelijkheid te doen aan crypto staking, swapping of mining.

Nee, je kunt niet direct handelen in NFT’s op BUX. Wel kan je via BUX Ethereum kopen met iDEAL en dan vervolgens deze Ethereum sturen naar je MetaMask wallet, welke je op haar beurt weer koppelt aan bijvoorbeeld een OpenSea account. Het is een beetje een omweg, maar technisch gezien kan je je crypto op BUX Crypto dus gebruiken om te handelen in NFT’s.

BUX-tokens zijn een beetje te vergelijken met de Binance Coin (BNB) van Binance. Het is de native token van BUX Crypto, waarmee je korting krijgt op transactiekosten als je deze bezit.BUX token

BUX Zero is een platform van BUX dat het mogelijk maakt voor gebruikers om commissievrij te beleggen en te investeren in de bedrijven waarin zij geloven. BUX Zero is momenteel beschikbaar in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en België.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.