3 BESTE crypto exchanges Nederland [2024]

Wat zijn de beste crypto exchanges en beste crypto brokers van Nederland? Dat is een vraag die we vaak voorbij zien komen. Als je handelt in cryptocurrency is het belangrijk dat je dat op een platform doet met een goede reputatie, een groot aanbod, vele keuzes om te traden en ook lage kosten heeft.. Je wilt er natuurlijk op kunnen vertrouwen dat er op de juiste manier met jouw cryptomunten wordt omgegaan.

Om jou de beste Nederlandse crypto exchange te helpen vinden hebben wij een top 3 beste crypto exchanges 2024 opgesteld en bespreken wij de voor- en nadelen.

Wat is een crypto exchange of crypto broker?

De termen crypto exchange en crypto broker worden veel door elkaar gebruikt. Wat is het verschil tussen een crypto exchange en een crypto broker? 

Crypto exchange

Een crypto exchange is een cryptovalutabeurs waar online cryptogeld en verschillende andere digitale valuta te verhandelen zijn. Naast de digitale valuta kun je hier ook met traditioneel fiatgeld handelen. De crypto exchange is in tegenstelling tot een broker zelf in het bezit van de cryptomunten.

De crypto exchange brengt de crypto koper en verkoper op een platform bij elkaar. De crypto exchange verdient geld door de handelskosten die klanten betalen. Die ligt vaak tussen de 0,05% en 0,025% per transacties. Bekende crypto exchanges zijn Binance en Bitvavo. Later kijken we naar wat de beste crypto exchange en beste crypto broker zijn.

Crypto broker

Een crypto broker bemiddelt ook tussen handelaren, maar doet dit op een crypto exchange. De broker is dus zelf niet in bezit van de cryptomunten, maar plaatst een order bij de crypto exchange. De crypto broker telt zijn eigen kosten bij de order op om vervolgens te verkopen aan de klant. Hierdoor zijn de transactiekosten bij een crypto broker bijna altijd hoger dan bij een crypto exchange. Die liggen tussen de 0,25% en 3% per transactie.

Het voordeel daarentegen is dat je bij een crypto broker met makkelijke betaalmethodes kan betalen zoals bijvoorbeeld iDeal. Een voorbeeld van een bekende crypto broker is Bitcoinmeester. We gaan nu kijken naar wat de beste crypto broker en beste crypto exchange zijn.

Beste crypto exchanges - Top 3

Wat voor jou de beste crypto exchange en beste crypto broker zijn hangt altijd af van jouw situatie. Heb je al veel ervaring met het handelen in cryptomunten of ben je nieuw in de cryptowereld. We gaan een lijst af met de top 3 beste crypto exchanges en beste crypto brokers om jou te helpen kiezen waar jij gaat handelen. 

De top 3 crypto exchanges met goede reviews in Nederland zijn: 

 1. Bitvavo
 2. Finst
 3. Coinmerce
Meer informatieVoordelenRatingAantal cryptocurrenciesAanbieder
Bitvavo Bitvavo Beste keuze in Nederland, Betalen met iDeal, Nederlands bedrijf9.5 277 Bitvavo
Finst Finst De goedkoopste crypto exchange in Nederland in 20249.2 100+ Finst

1. Bitvavo

Bitvavo is de beste Nederlandse crypto exchange en wordt het meest gebruikt in Nederland. Het is daarnaast ook een crypto broker. Hoe kan dat? Dat leggen we je graag uit. Bitvavo begon in 2017 als een crypto broker en is vervolgens daarbij snel een crypto exchange geworden. Bitvavo is een van de grootste exchanges van Europa en heeft een erg goede reputatie. Het feit dat Bitvavo zowel een crypto exchange als crypto broker is maakt het de winnaar van onze top 3 beste crypto exchanges. Bitvavo is makkelijk in gebruik en heeft vaste lage transactiekosten. 

 • Aanbod: 150+ cryptovaluta 
 • Moeilijkheidsgraad: Goed voor beginners
 • Transactiekosten: maximaal 0,25% per transactie
 • Veiligheid: Zeer goed

2. Finst

Finst heeft zich snel opgewerkt tot een top crypto exchange in Nederland. Sinds de oprichting in 2022, heeft FInst een indrukwekkende groei doorgemaakt, en nu wordt het niet alleen in Nederland geroemd, maar ook erkend als een van de belangrijkste spelers in Europa. Gebruikers prijzen FInst voor de intuïtieve interface en de concurrerende transactiekosten, wat het een ideaal platform maakt voor zowel nieuwkomers in de crypto-wereld als voor doorgewinterde traders.

 • Aanbod: 40+ verschillende cryptovaluta
 • Voor wie: Geschikt voor iedereen, van beginners tot experts
 • Transactiekosten: Slechts 0,15% per transactie
 • Veiligheid: Uitstekend, met de nieuwste beveiligingsmaatregelen

3. Coinmerce

Coinmerce was de eerste Nederlandse crypto exchange met een eigen crypto app. Coinmerce heeft op die manier veel klanten voor zich kunnen winnen. Inmiddels is Coinmerce uitgegroeid tot een groot handelsplatform met ruim aanbod aan cryptomunten. Net als zijn 3 voorgangers liggen de transactie kosten ook hier laag. Het doel van Coinmerce is om de crypto exchange voor iedereen eenvoudig en toegankelijk te maken, wat volgens ons ook goed is gelukt.

 • Aanbod: 140+ cryptovaluta 
 • Moeilijkheidsgraad: Goed voor beginners
 • Transactiekosten: Tussen 0,4% en 2,5% per transactie
 • Veiligheid: Zeer goed

Wat maakt een crypto broker goed of slecht?

Of een crypto exchange of crypto broker goed of slecht is hangt af van een aantal factoren. Deze zijn breed genomen veiligheid, gebruiksgemak en kosten. Veiligheid spreekt voor zich, je wilt natuurlijk dat je cryptomunten in goede handen zijn en dat je veilig kan handelen. Gebruiksgemak gaat over hoe makkelijk en snel je kan handelen en hoe het navigeren op het online platform gaat. Daarbij moet het platform onze ogen overzichtelijk zijn voor zowel de beginnende als ervaren handelaar. 

Als laatste factor kijken we naar de kosten. Hoeveel % pakt het platform van jouw transacties en hebben zij nog andere kosten? Op een handelsplatform ben je om geld te verdienen en niet om (te veel) geld af te staan aan je crypto broker of crypto exchange. Natuurlijk zijn lage transactiekosten te verantwoorden. Maar we zien ook crypto brokers voorbij komen die relatief erg hoge transactiekosten voeren zoals Bybit. Daarom hebben we hier alternatieven voor Bybit staan. 

Crypto brokers met goede reviews!

Meer informatieVoordelenRatingAantal cryptocurrenciesAanbieder
Bitvavo Bitvavo Beste keuze in Nederland, Betalen met iDeal, Nederlands bedrijf9.5 277 Bitvavo
Finst Finst De goedkoopste crypto exchange in Nederland in 20249.2 100+ Finst

Veelgestelde vragen over crypto exchanges

Wat de beste crypto exchange is ligt natuurlijk aan jouw voorkeur. Onze voorkeur gaat uit naar de nummer 1 in onze lijst top 3 beste crypto exchanges. Bitvavo focust zich op zowel de beginnende als ervaren crypto handelaar en heeft daarbij lage transactiekosten.

De website en app zijn erg gebruikersvriendelijk en daarbij ook veilig. Bitvavo heeft de hoogst haalbare score op het gebied van veiligheid. Daarnaast biedt Bitvavo ook crypto wallets aan waar jij je cryptomunten in kan bewaren. Daarom verdient Bitvavo een nummer 1 plek als beste crypto exchange.

De beste crypto broker is net zoals de beste crypto exchange van Nederlandse bodem. Sterker nog, het is hetzelfde platform! De lage transactietarieven en hun goede reputatie maakt Bitvavo ook de beste crypto broker. 

Lees altijd reviews van crypto exchanges of crypto brokers waar je wellicht wilt gaan handelen. Door ervaringen van anderen te lezen kun je vaak een redelijk goed beeld krijgen. Laat je echter niet teveel beïnvloeden door enkel één slechte review, maar kijk naar een grote groep reviews. 

Tot slot

Wat voor jou de beste crypto exchange is en de beste crypto broker hangt af van wat jij belangrijk vindt. Zo zijn er vooral ervaren crypto handelaren die geïnteresseerd zijn in nieuwe platformen die experimenteren. Voor de beginnende investeerder is een bekend platform met een hoog handelsvaluta waarschijnlijk beter. En zoals je in onze top 3 beste crypto exchanges kan zien raden wij Bitvavo aan. 

Let wel op, hoe goed het platform ook is, investeren in crypto blijft risicovol. Dat geldt voor ervaren en onervaren handelaars. Zorg ervoor dat je goed nadenkt over de keuzes die je maakt, zodat jij het maximale uit je cryptomunten kan halen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.