3 BESTE crypto cards [2024]

Met de opkomst van cryptovaluta is er veel veranderd in het landschap van betalingen. Zo zijn er bijvoorbeeld naast de vele cryptomunten ook pinautomaten waar je bitcoin kan laten uitbetalen in euro’s. Maar daar stopt het niet. Tegenwoordig zijn er nu ook crypto cards beschikbaar. 

Deze ontwikkeling is door handelaren in crypto enthousiast ontvangen, want door middel van crypto visa cards kun je ineens met jouw crypto bijna overal betalen. 

Welke crypto card kiezen? Net zoals een normale creditcard is het verstandig om goed onderzoek te doen. Lees daarom onderstaand artikel waar wij verschillende crypto cards vergelijken. 

Uit onze test komt de Crypto.com kaart uit beste uit de test. Lees hier meer over de kaart.

Crypto.com Card

Crypto.com heeft de beste cryptokaart gebaseerd op betrouwbare reviews.

Waar moet ik op letten?

Veiligheid van crypto cards

Veiligheid en betrouwbaarheid bij normale (fiat) creditcards is van ongekend belang. Hetzelfde geldt voor de nieuwere crypto cards. Nu is de veiligheid van cryptomunten en crypto creditcards erg goed, maar er ligt een ander gevaar op de loer. Zodra je met je crypto iets koopt kan deze betaling niet teruggedraaid of gestorneerd worden en is ook niet door banken of de politie te traceren.

Zodra je de betaling hebt verricht, zul je dat geld nooit meer terug zien. Dit geldt dus ook op het moment dat je opgelicht bent of wellicht gedwongen bent een betaling te doen. Daarnaast moet je natuurlijk een goed wachtwoord hebben die niet te raden valt, maar zodra je dit wachtwoord vergeet, is er ook niemand die dit voor je kan achterhalen. Vergeet je je wachtwoord zal niemand, inclusief jijzelf, bij jouw cryptomunten kunnen komen.

Kosten crypto cards

De kosten per kaart kunnen behoorlijk verschillen. Dat hangt namelijk volledig af van de aanbieder van de crypto creditcard. Het is dus van belang dat je een goede vergelijking maakt tussen de verschillende aanbieders en kijkt naar welke crypto creditcard het beste bij jou past. Later vergelijken wij verschillende crypto cards om deze keuze voor jou wellicht wat makkelijk te maken.

Voordelen gebruik crypto card

Veel mensen die in crypto handelen doen dit vooral online en gebruiken hun cryptomunten (nog) niet per se als betaalmiddel. Zodra ze hier wel over nadenken of dit verlangen komt de crypto creditcard van pas. Zo kun je direct de balans van je crypto wallet op je kaart zetten, en er ook daadwerkelijk mee betalen. Dit kan bijvoorbeeld met de crypto creditcards van Binance en Coinbase. Je kan hier direct gebruik maken van je balans op een Visa creditcard. Dit betekent dat deze te gebruiken zijn bij miljoenen betaalpunten ter wereld. We gaan de voordelen voor je langs.

Gemak

De mogelijkheden om te betalen met crypto groeien enorm. Steeds meer plekken accepteren crypto al betaalmiddel of accepteren de crypto creditcards. Met de crypto card kun je deze betalingen nu daadwerkelijk uitvoeren zoals je dat gewend bent met je normale bankpas.

Controle

Met cryptocurrency heb je volledige controle over je valuta en de betalingen. Er is bijvoorbeeld geen tussenpersoon meer nodig bij transacties. Je bent in feite je eigen bank. Een crypto card is hierop een mooie aanvulling.

Cashback

Een van de meest belangrijke aspecten van de crypto visa cards is dat je bij je aankopen cashback krijgt. Dat wil zeggen dat je bij elke betaling die je doet een paar % terug krijgt die je weer in crypto kan stoppen. Zo wordt je dus eigenlijk beloond door elke aankoop die je doet. Je kunt dan met de cashback van de aankopen die je doet met je creditcard crypto kopen.

Top 3 crypto cards 2024

De top 3 crypto cards van 2024 zijn geworden:

 1. Crypto.com card
 2. Coinbase card
 3. Swipe card

1. Crypto.com card

Bij Crypto.com heb je verschillende soorten kaarten waar je uit kunt kiezen met elk hun eigen betaallimieten en voordelen. Je krijgt bij het gebruik van een van deze kaarten ook andere voordelen zoals kortingen op organisaties als airbnb, spotify en Expedia. Deze voordelen zie je overigens bij veel van de crypto cards.

 • Kosten: Geen
 • Cashback: 0% – 5%
 • Dagelijks limiet: 200 USD – 5000 USD

2. Coinbase card

De Coinbase card is ook een erkende Visa kaart, waardoor deze bijna overal ter wereld wordt geaccepteerd als geldig betaalmiddel. Het werkt precies hetzelfde als de Binance kaart, je haalt je saldo op vanuit de Coinbase wallet. Ook deze kaart is er veilig en gebruiksvriendelijk.

 • Kosten: Geen
 • Cashback: 1,5%
 • Dagelijks betaallimiet: Afhankelijk van je Coinbase account en de verificatie hiervan.

3. Swipe card

Swipe bestaat sinds 2020 en is een cryptocurrency en een visa card platform. Ook de Swipe kaart is een debitcard. Er zijn 4 soorten waar je bij deze provider uit kunt kiezen; Saffron, Sky, Steel, en Slate. In hun app kun je onder andere cryptomunten omzetten in geld.

 • Kosten: $ 20-50
 • Cashback: 1% tot 5%
 • Dagelijks limiet: 5000 USD
swipe credit card

Bitcoin card

Met Bitcoin debetkaarten kunnen personen online of in persoon aankopen doen of geld opnemen bij geldautomaten met behulp van Bitcoin, zelfs als de verkopers en geldautomaten geen cryptocurrency accepteren. In plaats van Bitcoins om te wisselen in lokale valuta, laden kaarthouders hun betaalkaart vooraf op met een vast bedrag aan cryptocurrency, dat vervolgens automatisch wordt omgezet op het moment van aankoop.

Crypto.com Card

Crypto.com heeft de beste cryptokaart gebaseerd op betrouwbare reviews. Met de crypto.com card kun je eenvoudig je bitcoins gebruiken voor betalingen.

Tot slot over crypto kaarten

Een crypto card kan een goede toevoeging zijn aan je leven, vooral als je er thuis bent in de wereld van crypto. Je hoeft nu namelijk niet meer eerst je crypto om te zetten in geld voordat je er bij miljoenen betaalpunten mee kan betalen. Daarnaast kent het gebruik van de crypto creditcard nog andere voordelen.

Zo betaal je bij enkele kaarten minder wisselkoers en bieden de verschillende aanbieders verschillende beloningen voor het gebruik van de kaarten. Welke crypto card is jouw favoriet? Ons favouriete platform Bitvavo heeft helaas nog geen Bitvavo creditcard. We houden je op de hoogte zodra dat wel het geval is!

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.