CryptoPunks

CryptoPunks verwachting

CryptoPunks is een NFT-collectie wat bestaat uit 10.000 unieke pixel-figuurtjes. Iedere CryptoPunk heeft unieke eigenschappen, zoals hun kapsels, kleding en accessoires. Sommige eigenschappen zijn zeldzamer en meer waard dan anderen.

Unieke tokens verkocht

Handelsvolume (24 uur)
Gem. Volume (24 uur)
Unieke wallets gekocht

Duurste CryptoPunks ooit

Laagste prijs (7 dgn)

CryptoPunk kopen

Koop je crypto’s bij Bitvavo en begin direct met het handelen in NFT’s!

Selectie uit de CryptoPunks collectie

CryptoPunk #3100

CryptoPunk #3100

CryptoPunk #7804

CryptoPunk #7804

CryptoPunk #9998

CryptoPunk #9998

CryptoPunk #5217

Alles over de NFT: CryptoPunks

De CryptoPunks NFT-collectie is één van de allereerste collecties die in 2017 op de markt kwam, gecreëerd door Larva Labs. Dit is een groep techneuten die zich bezighoudt met het ontwikkelen van generatieve kunst.

De CryptoPunks collectie bestaat uit 10.000 figuurtjes met unieke eigenschappen, waarbij sommigen zeldzamer zijn dan anderen. Zo zijn er bijvoorbeeld slechts 9 alien-figuurtjes in de hele collectie. Deze collectie blijkt ook de inspiratie te zijn voor vele andere moderne NFT-collecties.

Omdat iedere CryptoPunk NFT maar één eigenaar kan hebben, werken CryptoPunks perfect als verzamelobjecten voor mensen die houden van kunstwerken verzamelen.

CryptoPunks prijs verwachting

Toen de CryptoPunks collectie gelanceerd werd, konden ze gratis geclaimd worden door iedereen die in bezit was van een Ethereum wallet. Naarmate NFT’s populairder werden, werden er ook prijskaartjes gehangen aan CryptoPunk NFT’s. Tegenwoordig worden ze verkocht voor reusachtige prijzen.

De meest betaalbare CryptoPunks kostten in 2021 meer dan $100.000, terwijl de duurdere CryptoPunks van 2021 voor meer dan $7 miljoen zijn verkocht. Het lijkt er dus op dat prijzen tussen CryptoPunks veel variëren. De populariteit van NFT’s lijkt ook niet af te sterven, dus er wordt op gerekend dat de prijzen alleen maar verder zullen stijgen.

Hoe koop ik een CryptoPunks NFT?

Een NFT van de Bored Ape Yacht Club collectie kun je het gemakkelijkste kopen via Bitvavo.

Klik hier om je direct te registeren bij Bitvavo.

Veelgestelde vragen

De NFT CryptoPunks koop je bij een NFT marketplace. Bitvavo is een marktplaats waar je verschillende NFT’s kunt verhandelen, waaronder CryptoPunks . Voor het kopen van de NFT CryptoPunks dien je over een wallet te beschikken. NFT’s koop je meestal met een specifiek betaalmiddel, vaak is dit Ethereum (ETH). Deze kun je kopen op een crypto exchange.

Het verkopen van de NFT gaat ook weer via de marketplace en in de specifieke currency waarin deze NFT verhandeld wordt. Veel NFT’s worden verhandeld in ETH en als je besluit jouw NFT te verkopen, word je dus uitbetaald in ethereum.

Op dit moment zijn NFT’s erg hot. Het kan voorkomen dat dagelijks de all time high price van deze collectie wordt verbroken. 

Geld verdienen met NFT’s lijkt op het handelen van cryptocurrency, maar is niet helemaal hetzelfde. Zo kun je een NFT kopen voor een bepaalde prijs, en als deze in waarde gestegen is, verkopen met winst.

Een andere optie is zelf een NFT maken. Je kunt bijvoorbeeld je eigen NFT-kunstwerk of spel maken en deze te koop op een veiling of marketplace.

Cryptomunten zijn fungibel. Dit betekent dat je cryptovaluta kunt ruilen of vervangen en ze dezelfde waarde behouden. NFT’s zijn non-fungibel. Dit betekent dat de NFT uniek is en niet vervangen kan worden, of kan worden gedeeld. Iedere NFT heeft dus zijn eigen waarde.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.