Cryptomunten kopen

Steeds meer mensen worden actief op de cryptomarkt. De grote ontwikkelingen rondom cryptocurrencies en blockchain hebben een grote aantrekkingskracht. Om actief te worden op de cryptomarkt, zal je cryptomunten moeten kopen. Dit kan een lastig karwei zijn, gezien er meer dan 15.000 cryptocurrencies zijn.

De meest bekende cryptomunten zijn Bitcoin en Ethereum. Het is dan ook geen toeval dat dit de cryptocurrencies zijn die de meeste mensen kopen. Om de juiste cryptomunten te kopen, die jou een leuke winst kunnen bezorgen, zal je goed onderzoek naar deze munten moeten doen. Achter de cryptomunt zit een bedrijf of project, die vaak bezig is met verschillende projecten of een grote community heeft.

Naast het kiezen van de cryptomunten die jij wil kopen of welke memecoins te kopen, zal je ook moeten nadenken waar je ze wil kopen. Er zijn verschillende exchanges die een groot assortiment aan cryptocurrencies hebben. Om een geschikt handelsplatform te vinden, is het handig om goed onderzoek naar verschillende platformen te doen.

Bitvavo exchange

Finst exchange

Wat is een cryptomunt?

Een coin op de cryptomarkt is een digitale munt die wordt uitgegeven door een project of bedrijf. Voor veel investeerders is een crypto coin een middel om mee te speculeren. Echter, de coin is vaak ook handig voor andere activiteiten. Zo kan je met cryptocurrencies transactiekosten betalen of zorgen voor een veilig netwerk.

Cryptomunten zijn coins die werken op de blockchain. Hierdoor zijn transacties transparant en voor iedereen toegankelijk. Er zijn verschillende categorieën van cryptocurrencies. De meest bekende is Bitcoin, de coin die fungeert als de kapstok van de cryptomarkt. Aan de kapstok hangen de altcoins, de categorie die bestaat uit alle alternatieve cryptomunten. 

Daarnaast zijn er ook stablecoins. Deze coins vormen een uitzondering om de meeste altcoins. Stablecoins zijn crypto coins die gelijk staan aan fiat valuta’s. De meeste coins kopiëren de Amerikaanse dollar, waardoor deze stablecoin altijd 1$ waard is. Echter zijn er ook varianten die gelijk staan aan de euro, of Britse pond.

Doe onderzoek voordat je cryptomunten koopt

Wanneer je cryptocurrencies wil kopen, is het verstandig om eerst goed onderzoek te doen. Je wilt idealiter investeren in welke crypto gaat stijgen. Deze cryptomunten hebben een team achter zich, die een coin kan maken of breken. Een ervaren team zorgt bijvoorbeeld voor een hoge betrouwbaarheid, omdat zij weten hoe je een project ontwikkelt en welke kennis er voor nodig is.

Daarnaast is de visie van een team belangrijk. Crypto projecten hebben een visie voor het project, waar een plan voor gemaakt wordt. Deze plannen worden vaak uitgebracht via een roadmap, waar investeerders kunnen zien waar het project de komende maanden of jaren aan werkt. Belangrijke gebeurtenissen zijn vaak momenten waar veel investeerders naar kijken, waardoor vroegtijdig cryptocurrency kopen voordelig kan zijn.

Naast de plannen en de betrouwbaarheid van een team, is een werkend product ook belangrijk. Wanneer een project een slecht product heeft of de ontwikkeling hiervan mislukt, zal de toekomst minder rooskleurig kunnen zijn. Door een slecht product, zullen er minder mensen gebruik maken van het product én ook van de coin. Hierdoor is het investeren in de betreffende crypto coin minder interessant.

Naast de fundamentele aspecten, is de marktwerking ook belangrijk. Het team, product en de roadmap kunnen er nog zo veelbelovend uit zien, maar als investeerders geen interesse hebben zal de prijs niet omhoog gaan. Wanneer investeerders de coin wel als koopwaardig zijn, kan dit een sneeuwbaleffect veroorzaken. Door de grote vraag kan de koers stijgen, waardoor andere investeerders ook instappen op deze positieve prijsactie.

Waar crypto coins kopen?

Wanneer je crypto coins wil kopen, heb je de keuze uit verschillende exchanges. In totaal zijn er meer dan 200 platformen waar je cryptocurrencies kunt kopen. Op elk platform verschilt het aanbod en ook de betrouwbaarheid varieert.

Bitvavo

In Nederland zijn er drie exchanges die door de meeste investeerders gebruikt worden. Bitvavo is er hier één van. Op deze Nederlandse exchange kan je crypto kopen, maar ook extra rendement verdienen door het staken van je crypto. Ze hebben een ruim assortiment van meer dan 150 coins die je kunt kopen en verkopen. Daarnaast bieden ze aantrekkelijke beloningen aan zoals de Bitvavo affiliate code.

Cryptomunten kopen? Doe dit vandaag nog op Bitvavo en betaal geen transactiekosten!

Finst

Finst is een betrouwbare en gebruiksvriendelijke crypto-uitwisseling. Met ondersteuning voor diverse digitale valuta’s biedt Finst een veilige omgeving voor het verhandelen en beheren van cryptocurrencies. Het platform heeft geavanceerde beveiligingsfuncties en een intuïtieve interface, waardoor het ideaal is voor zowel beginners als ervaren handelaren. Finst streeft ernaar om klanten een vlotte en transparante ervaring te bieden bij het betreden van de wereld van cryptocurrencies.

Cryptomunten kopen? Doe dit vandaag nog op Finst!

Bekijk hieronder nog eens de beste crypto exchanges waar je cryptomunten kunt kopen:

Meer informatieVoordelenRatingAantal cryptocurrenciesAanbieder
Bitvavo Bitvavo Beste keuze in Nederland, Betalen met iDeal, Nederlands bedrijf9.5 287 Bitvavo
Finst Finst De goedkoopste crypto exchange in Nederland in 20249.2 100+ Finst

Hoe crypto coins kopen?

De meest voorkomende manier om cryptomunten te kopen is het kopen via een exchange. De eerste stap bij het kopen van cryptomunten is dan ook het aanmelden op een handelsplatform. Vaak wordt op de homepage duidelijk aangegeven hoe je de registratie kan starten. Na het kiezen van een goed wachtwoord en het invullen van je gegevens, zal de exchange een mail sturen, waarmee je jouw mailadres kunt bevestigen.

Vervolgens kan je op verschillende manieren geld storten op het handelsplatform. De meeste exchanges accepteren banktransacties via SEPA of iDEAL. Er zijn echter uitzonderingen. Zo kun je op dit moment via Binance niet direct geld storten. Een ander voorbeeld op dit gebied is FTX, waar je ook fiat valuta of cryptocurrencies naar toe moet sturen om actief van het platform gebruik te kunnen maken.

Nadat de betaling is gelukt, kun je op het handelsplatform gaan starten met het kopen van cryptomunten en het handelen in cryptocurrency. Om het investeerders zo makkelijk mogelijk te maken, zijn handelsplatformen over het algemeen zeer overzichtelijk. Op het dashboard van je account kan je daarom vaak eenvoudig ontdekken hoe je cryptomunten kunt kopen. De app van Bitvavo is hier een voorbeeld van. Door de app te openen, kom je direct in het menu met alle beschikbare cryptocurrencies.

Vaak krijg je direct een overzicht van de beschikbare cryptocurrencies. Door te klikken op de cryptocurrency die jij graag wilt kopen, kom je op het menu van de coin. In dit menu vind je altijd een knop die jou de optie geeft om deze cryptomunt te kopen. Door hierop te klikken en het gewenste bedrag in te voeren, koop je op een snelle en eenvoudige manier je coins. Deze kun je terugvinden in je portfolio op het platform.

  1. Maak een crypto wallet aan op een exchange 
  2. Doorloop het registratieproces en bevestig je gegevens
  3. Stort geld op je exchange account
  4. Aan de slag met het kopen van cryptocurrencies!

Waarom stijgt de prijs van een crypto?

Er kunnen verschillende gebeurtenissen zorgen voor een stijging in de prijs van een cryptomunt. Zo kunnen nieuwsberichten in positieve en negatieve zin de oorzaak zijn van koersbewegingen. Wanneer bekend wordt dat een groot bedrijf een bepaalde cryptomunt als betaalmiddel gaat accepteren, stijgt de koers van deze cryptomunt vaak. Heb je een groot bedrag aan crypto daaraan verdient? Dan kun je er voor kiezen het uit te laten betalen.

Ook kunnen zorgwekkende nieuwsberichten zorgen voor een koersbeweging. Nieuwsberichten over bancaire onzekerheid of verhoogde inflatie zorgen voor meer mensen die hun vermogen op een andere plek, zoals de cryptomarkt, willen veiligstellen. Ander negatief nieuws, zoals India en China die crypto’s verbieden, zullen juist zorgen voor een daling in de koers, omdat investeerders bang zijn om hun geld te verliezen.

Naast de traditionele nieuwszenders, kunnen berichten van bekende personen ook zorgen voor een volatiele koers. Zo zorgde enkele tweets van Elon Musk voor flinke koersbewegingen bij Dogecoin en Bitcoin. Hoe lager de marketcap van een coin is, hoe makkelijker de koers zal reageren op nieuws.

Los van de invloed van nieuwsberichten, is de prijs van een cryptomunt afhankelijk van de vraag en het aanbod. Indien de vraag toeneemt, is het aannemelijk dat de koers zal stijgen. Cryptocurrencies zoals Bitcoin hebben een vorm van schaarste, waardoor het aanbod relatief laag blijft. Er zijn maar 21 miljoen Bitcoin, waardoor de koers van Bitcoin snel stijgt bij een grote vraag.

Daarnaast zijn er ook altcoins die geen maximale hoeveelheid tokens hebben, of bijvoorbeeld een maximale hoeveelheid van 1 biljoen tokens hebben. Hierdoor is het aanbod zeer groot, waardoor de vraag naar deze cryptomunt minder invloed heeft. Echter, het principe blijft dat de prijs van een cryptomunt stijgt wanneer de vraag groter is dan het aanbod.

Populaire cryptomunten om te kopen

Op de cryptomarkt heb je de keuze uit meer dan 15.000 verschillende cryptomunten. Tussen deze coins zitten een aantal cryptocurrencies die elke investeerder zou moeten kennen. Deze cryptomunten zijn populair door de adoptie van vandaag de dag, maar ook vanwege de verwachtingen op de korte en lange termijn.

Bitcoin (BTC)

De meest bekende coin op de cryptomarkt is Bitcoin. Sinds 2009 is Bitcoin als cryptocurrency op de blockchain actief, waarbij toen al bekend was dat er maximaal 21 miljoen Bitcoin zullen zijn. Door de jaren heen ontdekken steeds meer investeerders de coin. Bitcoin wordt als het nieuwe geld of het nieuwe goud gezien, maar ook vele investeerders zien de cryptomunt als een manier om rendement te maken.

Bitcoin kopen? Doe dit vandaag nog op Bitvavo en betaal geen transactiekosten!

Bitcoin

Ethereum (ETH)

De grootste cryptomunt na Bitcoin is Ethereum. Ook Ethereum heeft een eigen blockchain, die door diverse bedrijven en andere crypto projecten wordt gebruikt. In het voorjaar van 2021 steeg de koers van ETH behoorlijk. Dit kwam mede door de toenemende interesse in NFTs en DeFi, waar Ethereum een veelgebruikt betaalmiddel voor is. 

Ethereum kopen? Doe dit vandaag nog op Bitvavo en betaal geen transactiekosten!

ethereum logo

Cardano (ADA)

Eén van de meest veelbelovende projecten, die de concurrentie met Ethereum aangaan, is Cardano. De oprichter van Cardano is tevens de mede-oprichter van Ethereum. Veel investeerders geloven in het project van Cardano, alleen de smart contracts blijven vooralsnog een uitdaging. De grote samenwerkingen met onder andere banken en overheden heeft Cardano al, maar het project wordt pas echt bruikbaar wanneer de smart contracts optimaal werken.

Cardano kopen? Doe dit vandaag nog op Bitvavo en betaal geen transactiekosten!

cardano

Binance Coin (BNB)

In 2021 zijn de exchange coins enorm in populariteit gestegen. Exchanges bieden steeds meer diensten aan, waar je de exchange token nodig hebt om voordelen te krijgen. Hierdoor hebben veel investeerders hun tokens vastgezet, waardoor het aanbod op de markt minder wordt. Binance Coin is hier een voorbeeld van. De coin van de exchange Binance kan je op het platform staken, maar ook kan je met BNB korting op transactiekosten krijgen en is de token een betaalmiddel op de Binance NFT marketplace. Binance kun je in Nederland overigens niet meer gebruiken, wil je wel BNB, dan kun je geld opnemen van Binance en naar een ander platform overstappen.

Binance Coin kopen? Doe dit vandaag nog op Bitvavo en betaal geen transactiekosten!

bnb coin

Shiba Inu (SHIB)

Dé memecoin van 2021 is Shiba Inu. Waar de afgelopen jaren Dogecoin als de memecoin werd gezien, heeft Shiba Inu deze rol overgenomen. Het team heeft grote plannen en bouwt een heel ecosysteem op, zodat SHIB breed inzetbaar wordt. Shiba Inu blijft een memecoin, die doorgaans nog volatieler zijn dan de meeste altcoins. Met een stijging van 500.000% is Shiba Inu misschien wel de meest winstgevende investering van 2021 geweest.

Shiba Inu kopen? Doe dit vandaag nog op Bitvavo en betaal geen transactiekosten!

Shiba Inu

Beste cryptomunt om in te investeren

Je kan op verschillende manieren investeren in de crypto’s, zoals de Dollar Cost Average crypto strategie. Voor een snelle winst op de korte termijn is de volatiele markt zeer geschikt. Wanneer je als investeerder hiernaar op zoek bent, kan je ervoor kiezen om een geschikte coin te kopen, die behoort tot de trends van de markt.

Op dit moment zijn vele ogen van investeerders gericht op de metaverse, waardoor nieuwe cryptomunten zoals Decentraland (MANA) of The Sandbox (SAND) op de korte termijn zeer interessant kunnen zijn. Voor het ontwikkelen van de metaverse, zal een hoop tijd, geld en organisatie nodig zijn, waardoor metaverse projecten risicovoller zijn op de lange termijn. 

De meeste investeerders kijken voor de lange termijn naar betrouwbare projecten, die zich al jaren bewijzen. Voorbeelden hiervan zijn de twee grootste projecten op de cryptomarkt, namelijk Bitcoin en Ethereum. Voor veel investeerders is het een bevestiging, dat bedrijven zoals Microsoft en Tesla, maar ook overheden zoals El Salvador, zich richten op deze twee cryptomunten. Nu we weten welke crypto de moeite waard zijn, is het uiteraard ook interessant om te weten welke crypto niet te kopen.

Welke crypto NU kopen? Dit lees je hier!

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.