Welke memecoins kopen? De top 10 voor 2024

Welke meme coins kopen? Wie wel eens handelt in cryptomunten heeft waarschijnlijk ook wel eens van de term memecoins of meme coin gehoord. Memecoins hebben met elkaar gemeen dat ze in eerste instantie gelanceerd zijn als een soort grap. 

Grappige memes zoals de Japanse Shiba Inu hond en Pepe the Frog werden gebruikt als logo voor deze munten. Waar andere crypto zoals bitcoin, ethereum en litecoin specifieke functies hebben waren meme coins vooral bedoeld als sociaal experiment. 

De makers hadden waarschijnlijk niet verwacht dat memecoins zo populair zouden worden. En toch is dat gebeurd. Handelaren worden aangetrokken door het onconventionele van deze cryptomunten. De grote vraag is dan ook, welke memecoins moet ik kopen? Ontdek hier het antwoord.

Bitvavo exchange

Finst exchange

Top 10 memecoins van dit moment

Wil je weten welke meme coins te kopen op dit moment zie dan hier de top 10 beste memecoins van dit moment. 

 1. Dogecoin (DOGE)
 2. Shiba Inu (SHIB)
 3. Pepe (PEPE)
 4. Dogwifthat (WIF)
 5. FLOKI (FLOKI)
 6. BOOK OF MEME (BOME)
 7. Memecoin (MEME)
 8. Baby Doge Coin (BABYDOGE)
 9. SLERF (SLERF)
 10. MOG Coin (MOG)

Dogecoin (DOGE)

Als je je afvraagt welke memecoins te kopen dan hoort Dogecoin zeker in het lijstje. Deze coin staat al tijden in de top 20 van beste cryptomunten. Ondanks dat ze als grap begonnen is DOGE uitgegroeid tot een volwaardige cryptomunt. De populariteit is onder andere aangewakkerd door Elon Musk die regelmatig over de munt tweet. En ook de toekomst van deze munt ziet er veelbelovend uit.

Startdatum: 6 december 2013

Betaalmethoden: euro

Verkrijgbaar: Bij alle grote cryptobrokers

Aantal tokens: Oneindig

Shiba Inu (SHIB)

Een andere goede memecoin om te kopen is Shiba Inu. Deze coin hangt qua koers altijd in de buurt van Dogecoin. De munt heeft een flinke aanhang die vertrouwen toont in de munt. De marktwaarde van deze munt is vele miljarden wat zorgt voor een sterke basis met veel potentie voor de toekomst. 

Startdatum: 1 augustus 2008

Betaalmethoden: Ethereum, euro

Verkrijgbaar: Bij alle grote cryptobrokers

Aantal tokens: 100.000.000.000

Bitvavo

In Nederland zijn er drie exchanges die door de meeste investeerders gebruikt worden. Bitvavo is er hier één van. Op deze Nederlandse exchange kan je crypto kopen, maar ook extra rendement verdienen door het staken van je crypto. Ze hebben een ruim assortiment van meer dan 150 coins die je kunt kopen en verkopen.

Cryptomunten kopen? Doe dit vandaag nog op Bitvavo en betaal geen transactiekosten!

Finst

Finst is een betrouwbare en gebruiksvriendelijke crypto-uitwisseling. Met ondersteuning voor diverse digitale valuta’s biedt Finst een veilige omgeving voor het verhandelen en beheren van cryptocurrencies. Het platform heeft geavanceerde beveiligingsfuncties en een intuïtieve interface, waardoor het ideaal is voor zowel beginners als ervaren handelaren. Finst streeft ernaar om klanten een vlotte en transparante ervaring te bieden bij het betreden van de wereld van cryptocurrencies.

Cryptomunten kopen? Doe dit vandaag nog op Finst!

Bekijk hieronder nog eens de beste crypto exchanges waar je cryptomunten kunt kopen:

Meer informatieVoordelenRatingAantal cryptocurrenciesAanbieder
Bitvavo Bitvavo Beste keuze in Nederland, Betalen met iDeal, Nederlands bedrijf9.5 277 Bitvavo
Finst Finst De goedkoopste crypto exchange in Nederland in 20249.2 100+ Finst

Pepe (PEPE)

Als je je afvraagt welke memecoin te kopen, dan moet je Pepe zeker overwegen. Deze munt is een ode aan Pepe the Frog, een meme van een kikker met de naam Pepe die 25 jaar geleden populair werd. Pepe haalt af en toe een deel van de munten uit de circulatie. Dat is bedoeld om voor meer schaarste te zorgen. Pepe heeft een sterke basis die zorgt dat het een zeer veilige munt is om in te handelen. 

Startdatum: 17 april 2023

Betaalmethoden: Ethereum, euro

Verkrijgbaar: Bij alle grote cryptobrokers

Aantal tokens: 420.689.899.999.994

Dogwifthat (WIF)

Ook de Dogwitthat memecoin probeert mee te liften op het succes van Dogecoin en Shiba Inu. Het logo is namelijk een Shiba Inu hond die een roze gebreide muts draagt. De makers van deze cryptomunt zijn anoniem. Dat kan risico’s met zich meebrengen. Desondanks is de prijs in een jaar gestegen van $ 0,0001555 naar $ 2,25 in maart 2024.  

Startdatum: 15 december 2023

Betaalmethoden: Solana, euro

Verkrijgbaar:  Bij alle grote cryptobrokers

Aantal tokens: Oneindig

FLOKI (FLOKI)

FLOKI is een meme coin met veel potentie. De makers van deze munt besloten ook in het Shiba Uni hondenthema te blijven. De memecoin is vernoemd naar de Shiba Inu van Elon Musk met de naam Floki. Ze wilden hiermee meeliften op het succes van DOGE en SHIB en het lijkt erop dat dat is gelukt. 

Startdatum: 9 juli 2021 

Betaalmethoden: Ethereum, euro

Verkrijgbaar: Bij alle grote cryptobrokers

Aantal tokens: 9.430.000.000.000

BOOK OF MEME (BOME)

Een van de nieuwste memecoins die je nu kunt kopen is Book of Meme. Deze memecoin werkt op de Solana blockchain. Dit zorgt ervoor dat transacties snel en goedkoop kunnen plaatsvinden. Na de lancering in het begin van 2024 was de memecoin na twee dagen 40 keer zoveel waard. Sindsdien is het wat rustiger, maar de verwachting is dat we nog veel van deze cryptomunt kunnen verwachten. 

Startdatum: 14 maart 2024

Betaalmethoden: Solana, euro

Verkrijgbaar: Bij alle grote cryptobrokers

Aantal tokens: 68.999.649.476.141

Memecoin (MEME)

Memecoin werd in 2023 gelanceerd door internetbedrijf 9Gag. Direct na de lancering trok de coin de aandacht van investeerders. Binnen no-time steeg de koers van de coin met 2500%. Een van de redenen van de snelle stijging was het feit dat een van de grootste cryptobrokers in het begin geen handelskosten rekende. De toekomst voor de coin ziet er overigens ook goed uit. Ze investeren in nieuwe functies waardoor de vraag groter zal worden.  

Startdatum: 3 november 2023

Betaalmethoden: Ethereum, euro

Verkrijgbaar: Bij alle grote cryptobrokers

Aantal tokens: 69.000.000.000

Baby Doge Coin (BABYDOGE)

De Baby Doge Coin is een memecoin waar je niet alleen rendement mee kunt behalen, maar ook honden kunt helpen. Het bedrijf doneert regelmatig om honden in nood te helpen. Als het gaat om rendement zien we dat deze memecoin op een bepaald punt maar liefst 3500% in waarde was gestegen. Let op dat je over elke transactie 10% kosten moet betalen, maar 5% daarvan gaat terug naar alle BABYDOGE houders. 

Startdatum: 11 mei 2021

Betaalmethoden: Ethereum, euro

Verkrijgbaar: Bij alle grote cryptobrokers

Aantal tokens: 420.000.000.000.000

SLERF (SLERF)

Wil je weten welke memecoin te kopen, kijk dan ook eens naar SLERF. Deze memecoin werkt op het Solana netwerk. De oprichter had voor de lancering per ongeluk 10 miljoen SLERF naar een niet bestaand adres gestuurd en ze zijn niet meer terug te halen. Het leek een grote fout, maar de memecoin werd er alleen maar populairder door. 

Startdatum: 18-3-2024

Betaalmethoden: Solana, euro

Verkrijgbaar: Bij alle grote cryptobrokers

Aantal tokens:499.997.750

MOG Coin (MOG)

Zoals vele andere memecoins maakte MOG Coin na de lancering een explosieve stijging door. Na de eerste run op de coin zien we dat de prijs over een langere periode in balans blijft. Deze memecoin maakt gebruik van Ethereum blockchain wat een van de standaard opties is voor memecoins. Het zorgt ervoor dat je veilig kunt handelen in deze memecoin.  

Startdatum: 21 juli 2023

Betaalmethoden: Ethereum, euro

Verkrijgbaar: Bij alle grote cryptobrokers

Aantal tokens: 390.570.159.91.439

Revolutie van de memecoin

Als je wil weten welke memecoins te kopen dan moet je eerst iets weten over de achtergrond. De eerste memecoin die gelanceerd werd was Dogecoin. De makers van deze munt lanceerden deze munt om te bewijzen dat mensen geen onderzoek doen naar de crypto die ze kopen. De munt met een plaatje van een hond werd op 6 december 2013 gelanceerd. 

Al snel bleek dat ze gelijk hadden want Dogecoin werd massaal gekocht. In het begin was de coin nog geen cent waard, maar dat veranderde dankzij Elon Musk. Die startte een campagne om de munt op 1 dollar te krijgen. Door de stijging van de prijs viel de munt bij nog meer mensen op. Dit zorgde ervoor dat de munt zich aan kon sluiten bij de top 20 beste cryptomunten van dat moment.  

Je vraagt je misschien af waarom zowel Dogecoin als Shiba Inu beiden kozen voor een Shiba Inu hond als meme. Dat is een bewuste keuze van Shiba Inu die zichzelf ook wel “The Dogecoin Killer” noemde. Shiba Inu wist het inderdaad ver te schoppen, maar staat nog steeds net onder Dogecoin.

Memecoins kopen, hier moet je rekening mee houden

Als je je afvraagt welke memecoins te kopen, dan kun je een paar goede opties vinden in onze top 10. Overweeg je een andere meme coin dan moet je rekening houden met de volgende punten:

 • Volatiliteit – Memecoins hebben vaak een zeer grote volatiliteit. Dat betekent dat de prijs snel kan stijgen, maar ook snel kan dalen. Wat de prijs doet is zeer onvoorspelbaar. Dat maakt het lastig om een goede langetermijnvoorspelling te doen en te bepalen of deze munt de moeite waard is.
 • De populariteit – Als je wil weten welke memecoin te kopen dan moet je ook kijken naar de populariteit. Hoe meer mensen de munt aanprijzen en betrokken zijn, des te beter voor de koers. 
 • De ontwikkelaars – De vraag is altijd wie de ontwikkelaars zijn van de munt. Zijn het mensen die echt alleen een lollige munt willen lanceren, of willen ze er echt iets van maken.

De toepassingen – Meme coins zijn begonnen als cryptomunt zonder nut, maar steeds vaker dienen ze ook een bepaald doel. Bekijk eerst welke toepassingen de meme coin heeft.

Welke memecoins kopen? Kies de munt die bij jou past

Als je niet weet welke memecoins je moet kopen dan is het belangrijk om eerst onderzoek te doen. Bekijk onze lijst met top 10 beste memecoins en ontdek waar de munten voor staan. Wil je een memecoin met een functie? Wil je een memecoin die werkt op Solana, of juist Ethereum? Alle 10 de opties zijn veelbelovend, kies de coin die het beste bij jouw voorkeur past.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.