Crypto trading op een decentralized crypto exchange.

Beste alternatief – Lage fee en €1000 gratis handelskosten.

Aanbod

Ontvang $10 bonus op je eerste aankoop van $100 of meer.

Betaalmethoden

Google Pay, Visa, MasterCard, SEPA bankoverschrijving, Simplex, Banxa, Koinal, MoonPay

Minimale storting

Geen

Wallet

Ja

Transactiekosten

0,15% - 0,10%

Features

Crypto (margin) trading, staking, futures en crypto kopen met fiat.

OKX Ervaringen + Review

OKX (voorheen OKEX) is een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld waar wij zelf al jarenlang gebruik van maken. Als jij een OKX account aanmaken wilt, zal deze OKX review nuttige informatie bevatten.

Zo zullen wij hier onze eigen OKX ervaringen delen, de voor- en nadelen van OKX bespreken en antwoord geven op enkele veelgestelde vragen.

 

crypto trading OKX

Crypto trading op OKX

Je kunt op OKX handelen in crypto op ontzettend veel verschillende manieren. Zo kan je er ”normaal” handelen via de OKX exchange, gebruikmaken van het DeFi platform, crypto traden met margin, hefboom of leverage en crypto futures verhandelen. Wat wij wel zo handig vinden, is dat OKX speciaal voor beginners een kopje Basic Trading gemaakt heeft, onder welke je in wezen alle basisfuncties kunt vinden die je nodig zal hebben om te kunnen handelen in cryptocurrencies.

Voor ervaren crypto traders is er op OKX dus de mogelijkheid te handelen in crypto met hefboom of te investeren in crypto futures. Dit zijn manieren van crypto trading die niet aan te raden zijn voor beginners. Je kunt op OKX handelen tot 1:125 leverage, wat erg hoog is en uniek onder cryptocurrency brokers. De crypto futures die je kunt verhandelen op OKX zijn wekelijkse en kwartaallijkse opties, welke gedenomineerd zijn in crypto of in USDT.

Verder heb je nog de mogelijkheid gebruik te maken van de DEFI HUB van OKX, waarmee je volledig decentralized kunt handelen, onder andere in NFT’s. Je hoeft hiervoor niet eens een OKX account te hebben en kunt dus direct je al bestaande crypto wallet koppelen met ofwel de crypto app dan wel de browserextensie.

Crypto kopen

Op OKX kan je eigenlijk crypto kopen op twee verschillende manieren. Zo kan je met Euro’s direct crypto kopen van OKX zoals WSM via creditcards als Visa en Mastercard, met een traditionele SEPA-bankoverschrijving of je kunt aan de hand van Peer 2 Peer trading (tegen soms gunstigere prijzen) crypto kopen van andere OKX gebruikers en hiervoor een gewenste betaalmethode gebruiken. 

Er is geen minimum aankoopbedrag om met fiat crypto te kopen via OKX, maar je krijgt wel $10 bonus als je de eerste keer voor minimaal $100 of meer aan crypto koopt met fiatgeld.

Mocht je liever gewoon met iDEAL crypto willen kopen, dan zijn de Nederlandse crypto exchanges Bitcoin Meester en Bitvavo goede alternatieven. Vanaf deze twee exchanges zou je dan altijd nog crypto kunnen versturen naar je OKX wallet(s) om er toch op OKX mee te kunnen handelen.

OKX wallet

Een van de grootste voordelen van het gebruiken van OKX is dat je er een eigen web 3.0 crypto wallet kan aanmaken. Met deze wallet kan je handelen in NFT’s en op DeFi exchanges. Je hoeft niet per se een OKX account te hebben om er een wallet aan te maken en het is een redelijk eenvoudig proces wat stap voor stap wordt uitgelegd op de OKX website.

Als je een OKX wallet en een OKX account hebt, kan je alle crypto’s die verhandelbaar zijn op OKX direct op deze wallet opslaan. Verder zou je dus ook enkel de OKX wallet kunnen gebruiken, juist om niet op OKX te handelen, maar elders, bijvoorbeeld in NFT’s of op andere DeFi exchanges die niet in beheer zijn van deze crypto broker.

Voor- en nadelen

Net zoals iedere andere crypto exchange heeft ook OKX voor- en nadelen. Zo is OKX prima voor zowel beginners als ervaren traders geschikt, alleen is het toch jammer dat de website, app, exchange en support niet in het Nederlands beschikbaar zijn. De klantenservice van OKX zijn wij echter zeer over te spreken, maar hierover later meer in deze OKX review.

Daarnaast is het jammer dat je niet met iDEAL crypto kunt kopen via de broker en dat je geen Euro’s kunt laten uitbetalen naar je bankrekening (afgezien van peer-2-peer trading). Wat je hier wel weer voor terug krijgt, zijn zeer lage transactiekosten, vergelijkbaar met Binance, Huobi, Kraken en andere grote, internationale crypto exchanges.

Voordelen

Nadelen

Account aanmaken en inloggen op OKX

Om te kunnen handelen in crypto of crypto te staken op OKX heb je natuurlijk wel eerst een OKX account nodig. Gelukkig is het aanmaken van een OKX account erg eenvoudig en geen hogere wiskunde.

Wat wij zelf erg fijn vonden, is dat je niet je account volledig hoeft te verifiëren voordat je kunt handelen, zo kan je al direct na het bevestigen van je e-mailadres en telefoonnummer al wat trades plaatsen en crypto kopen met fiat. Dit is een groot voordeel vergeleken met andere exchanges, waar je je doorgaans eerst volledig moet identificeren voordat je kunt handelen in crypto of crypto kopen.

Om een OKX account aan te maken volg je gewoon de volgende stappen:

  1. Ga naar de OKX website.
  2. Klik rechtsboven in het scherm op ‘Sign Up‘.
  3. Vul je e-mailadres in en kies een sterk wachtwoord voor je account.
  4. Klik op ‘Get Code‘, open je e-mail en kopieer de code die je ter bevestiging gekregen hebt.
  5. Vul de code en je wachtwoord opnieuw in en klik op ‘Confirm Password‘.
  6. Je kunt nu inloggen op OKX en instellen of je een beginner bent of ervaren crypto trader. Kies hier wat voor jou van toepassing is.
  7. Je kunt nu gelimiteerd crypto kopen, ontvangen en verhandelen op OKX. Om je limieten te verhogen klik je op ‘Fill in KYC‘.
  8. Volg de instructies op het scherm om je identiteit te bevestigen. Houd er rekening mee dat er een foto van je paspoort, rijbewijs of identiteitsbewijs nodig zal zijn gedurende deze identificatieprocedure, houd deze dus bij de hand.
  9. Wanneer je de identificatieprocedure doorlopen hebt, zal je account op ‘Pending Verification‘ staan. Vanuit onze eigen ervaringen kunnen wij stellen dat het zo een uur of drie duurt voordat je account goedgekeurd wordt.

Kosten en fees

Als cryptocurrency broker en exchange verdient OKX geld door haar gebruikers transactiekosten in rekening te brengen op iedere trade. Ook het aankopen van crypto met fiatgeld via OKX kost geld.

Hoeveel het exact kost om crypto te kopen met Euro’s op OKX verschilt per betaalmethode, maar je kan rekenen op zo’n 3% tot 5%. Op het handelen in crypto zelf rekent OKX 0,08% tot 0,1% per trade, wat heel competitief is en zelfs goedkoper dan handelen in crypto op Binance.

OKX werkt met een gelaagde commissiestructuur waar je als gebruiker begint op level 1 en uiteindelijk op VIP level 8 kunt komen. Hoe meer je handelt, hoe minder aan transactiekosten je betaalt. Voor een gedetailleerd overzicht van alle levels en fees van OKX kan je terecht op de OKX website.

Contact en klantenservice

De klantenservice van OKX is 24/7 beschikbaar via live chat en e-mail in het Engels, Spaans, Turks en enkele andere talen, maar niet in het Nederlands. Als je een wat algemene vraag hebt over de exchange of over het handelen in crypto an sich, kan je vaak al antwoord vinden op je vraag in het uitgebreide netwerk aan FAQ-pagina’s op de OKX website.

Wat wij zelf het tofste vinden van de klantenservice van OKX is dat als je op ‘Join the Community’ klikt, je rechtstreeks contact kunt hebben met individuele klantenservice-medewerkers van OKX. Dit is ongekend en geen enkele andere crypto exchange of broker biedt deze functie, vandaar dat wij hier zeer positief over te spreken zijn.

OKX heeft goed gekeken naar wat andere crypto exchanges fout doen (vaak slechte klantenservice) en daar perfect op ingespeeld. Als er sprake is van een OKX storing, laten zij dit altijd keurig weten via een tweet en wordt het op de homepagina van de exchange vermeld.

Is OKX veilig en betrouwbaar?

Veiligheid en betrouwbaarheid zijn vrijwel de belangrijkste zaken als het gaat om crypto en het handelen hierin. Gelukkig kunnen wij stellen dat OKX een van de veiligste en betrouwbaarste crypto exchanges is.

Ten eerste is het een ontzettend grote exchange die qua formaat in het rijtje thuis hoort van de beste crypto exchanges. Hier komt bij dat de crypto exchange nog nooit gehacked is. Ook is het handelsplatform gereguleerd door de Maltese Financial Services Authority en zijn je gelden op je OKX wallets verzekerd door de broker.

Verder heb je zelf de mogelijkheid een two-factor authentication in te stellen voor je account en bepaalde IP-adressen the ”whitelisten.” Dit wilt zeggen dat je IP-adressen kunt instellen waartoe je toegang hebt tot je OKX-account. Inlogpogingen vanaf andere IP-adressen worden dan vervolgens automatisch geblokkeerd.

Wij hebben zelf nooit problemen ondervonden met OKX en wij zijn van mening dat de exchange erg open is over haar fees (kosten). Dit is een groot voordeel vergeleken met crypto exchanges die niet zo open zijn over hun kosten, zoals bijvoorbeeld Bitpanda.

Veelgestelde vragen over OKX

Omdat deze crypto exchange eerst in Hong Kong gevestigd was en zich richtte op Chinese traders. De exchange heeft meer dan 20 miljoen gebruikers wereldwijd en is qua gebruikersaantallen ’s werelds op een na grootste exchange (de grootste crypto exchange is Binance).

Dit zijn enkel methoden waarmee je via de peer-2-peer marketplace van andere gebruikers van OKX crypto kunt kopen. Houd er rekening mee dat je op deze manier dus geen crypto koopt van OKX, maar van individuele gebruikers van OKX (swappers genaamd). Dit is risicovol en voorzichtigheid is geboden.

Ja, met name voor de ervaren crypto traders zijn er tientallen manieren om short te gaan op crypto via OKX. Zo kan je futures kopen, put opties kopen, short posities openen met margin en zelfs crypto lenen om het direct te verkopen.

OKX Nederland heeft aangekondigd zijn activiteiten in Nederland te staken sinds 17 juli 2023. 

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.