Welke crypto gaat stijgen op Bitvavo: voorspellingen voor 2024

Welke crypto gaat stijgen op Bitvavo – Wie graag investeert in crypto heeft maar één vraag, welke crypto gaat stijgen op Bitvavo? In dit artikel vind je de crypto die naar alle verwachting zullen gaan stijgen in 2024. Hierbij benoemen we niet alleen de grote namen, maar ook minder bekende cryptomunten die je zeker in de gaten moet houden.

Bitvavo exchange

Finst exchange

Top 5 veelbelovende crypto op Bitvavo

Dit is de lijst met de cryptomunten waarvoor de voorspellingen voor 2024 zeer gunstig zijn. Deze lijst wordt aangevoerd door Bitcoin, die dit jaar een halving zal doormaken. Deze halving heeft naar alle waarschijnlijkheid niet alleen een positief effect op Bitcoin, maar ook op andere munten. Dit zijn de crypto die potentie hebben om te stijgen op Bitvavo. Benieuwd welke memecoins wij aanraden, kijk dan ook ons artikel over welke memecoins kopen.

Bitcoin (BTC)

Als je je afvraagt welke crypto gaat stijgen op Bitvavo dan kunnen we niet om Bitcoin (BTC) heen. De prijs van de munt zit al tijden in een stijgende lijn, maar voor 2024 zijn de verwachtingen nog beter. Dit heeft te maken met twee verschillende dingen, ETF Bitcoin en de Bitcoin halving in april van 2024.

 • Voorspelling 2024: € 100.000
 • Voorspelling 2030: € 310.000
 • Veiligheid: Zeer veilig 
 • Prijsvolatiliteit: Laag

Bitcoin halvering 2024

Toen Bitcoin in 2009 werd opgericht maakten ze bekend dat er 20.000.000 Bitcoins in omloop zouden komen. Voordat een bitcoin verkocht kan worden moet die gemined worden. De mensen die de cryptomunt minen krijgen hier een vergoeding voor. Elke vier jaar ongeveer wordt de vergoeding voor het minen gehalveerd. Dit wordt Bitcoin halving genoemd. 

Momenteel zijn ongeveer 94% van de Bitcoins in omloop. Dat betekent dat er nog maar 1.300.000 Bitcoins te gaan zijn. Door de halvering zullen minder mensen gaan minen waardoor er meer schaarste ontstaat en de koers van Bitcoin omhoog zal gaan. Een halving betekende in de afgelopen jaren altijd een sterke koersstijging. De verwachting is dat dit ook in 2024 zal gebeuren.

Interessant om te weten is dat de run op Bitcoin al ver voor de halving lijkt te zijn begonnen. De prijs van Bitcoin ging sterk omhoog, om daarna ook weer te dalen. Dit was tegen de verwachtingen in. Hieruit blijkt maar weer dat je altijd alert moet zijn op onverwachte prijsschommelingen.

Bitvavo

In Nederland zijn er drie exchanges die door de meeste investeerders gebruikt worden. Bitvavo is er hier één van. Op deze Nederlandse exchange kan je crypto kopen, maar ook extra rendement verdienen door het staken van je crypto. Ze hebben een ruim assortiment van meer dan 150 coins die je kunt kopen en verkopen.

Cryptomunten kopen? Doe dit vandaag nog op Bitvavo en betaal geen transactiekosten!

Finst

Finst is een betrouwbare en gebruiksvriendelijke crypto-uitwisseling. Met ondersteuning voor diverse digitale valuta’s biedt Finst een veilige omgeving voor het verhandelen en beheren van cryptocurrencies. Het platform heeft geavanceerde beveiligingsfuncties en een intuïtieve interface, waardoor het ideaal is voor zowel beginners als ervaren handelaren. Finst streeft ernaar om klanten een vlotte en transparante ervaring te bieden bij het betreden van de wereld van cryptocurrencies.

Cryptomunten kopen? Doe dit vandaag nog op Finst!

Bekijk hieronder nog eens de beste crypto exchanges waar je cryptomunten kunt kopen:

Meer informatieVoordelenRatingAantal cryptocurrenciesAanbieder
Bitvavo Bitvavo Beste keuze in Nederland, Betalen met iDeal, Nederlands bedrijf9.5 277 Bitvavo
Finst Finst De goedkoopste crypto exchange in Nederland in 20249.2 100+ Finst

Bitcoin ETF

De koers van Bitcoin wordt bovendien beïnvloed door de goedkeuring van Bitcoin ETF in de Verenigde Staten. Een Exchange-Traded Fund (ETF) is een fonds dat de prijs van Bitcoin volgt. Het is een beleggingsproduct dat via de traditionele beleggingskanalen kan worden aangeschaft. Het slaat daarmee de brug tussen traditioneel beleggen en de cryptowereld.

Ethereum (ETH)

Een andere cryptomunt die waarschijnlijk gaat stijgen op Bitvavo is Ethereum (ETH). Deze munt die in 2015 werd gelanceerd was al direct populair bij investeerders, maar dankzij nieuwe ontwikkelingen en functies zijn de koersvoorspellingen voor 2024 nog beter. 

 • Voorspelling 2024: € 4600
 • Voorspelling 2030: € 7650
 • Veiligheid: Zeer veilig 
 • Prijsvolatiliteit: Laag

Van Proof-of-work naar Proof-of-stake

Ethereum is een cryptomunt die sinds zijn lancering zijn bestaansrecht l heeft bewezen. Veel andere cryptomunten maken gebruik van Ethereum om transacties uit te voeren. Om die service te verbeteren is het bedrijf in 2022 overgestapt van een Proof-of-work systeem naar een Proof-of-stake systeem. 

Een belangrijke reden hiervoor was de snelheid van het systeem. Klanten klaagden hier veelvuldig over en kozen steeds vaker voor concurrenten. Ethereum liet het er niet bij zitten en besloot de concurrentiestrijd aan te gaan.

NFT’s

Een andere reden dat de verwachtingen voor Ethereum goed zijn, heeft te maken met non-fungible tokens (NFT). Een paar jaar geleden was er een ware run op de digitale afbeeldingen. Zo werd de NFT The Merge verkocht voor meer dan € 91 miljoen. Dit was een afbeelding met een zwarte achtergrond met daarop drie witte ballen in verschillende maten. 

De NFT hype verdween net zo snel als dat hij was gekomen. Veel van de NFT’s die toen miljoenen waard waren hebben nu nauwelijks nog waarde. Toch zijn er sterke signalen dat de NFT’s een comeback gaan maken. Omdat hiervoor voornamelijk gebruikgemaakt wordt van ETH is de verwachting dat de koers van Ethereum in 2024 zal stijgen.

Solana (SOL)

Solana (SOL is een cryptomunt die sinds de lancering in 2020 heel wat stof heeft doen opwaaien. De cryptomunt ging de directe competitie aan met Ethereum. Iets wat ze ook aardig gelukt is want Solano maakt gebruik van blockchain technologie met een zeer hoge snelheid. 

 • Voorspelling 2024: € 190
 • Voorspelling 2030: € 659
 • Veiligheid: Zeer veilig
 • Prijsvolatiliteit: Laag

Solana is de hoogste stijger

Solana was in 2023 de grootste stijgen. De prijs steeg in 12 maanden tijd maar liefst 890%. SOL heeft in het verleden overigens wel wat flinke koersschommelingen doorgemaakt. Ondertussen heeft de munt zijn strepen wel verdiend en kan gezien worden als een stabiele cryptomunt, oftewel een stablecoin.

Decentralized finance (DeFi)

De voorspellingen voor Solana in 2024 zijn zeer gunstig. Dat heeft onder andere te maken met hun focus op het verbeteren van decentralized finance (DeFi). Ze investeren continu in het verbeteren van de infrastructuur en blinken uit in schaalbaarheid. Bovendien kan Solana een groot aantal transacties tegelijkertijd verwerken.

NFT’s

Ook Solana begeeft zich in de wereld van de NFT’s en dat doen ze zeer goed. Cryptomunten die zich op NFT’s richten moeten met innovatieve functies komen om de concurrentie voor te blijven. Solana heeft bewezen dat ze die concurrentie aan kunnen. Dat is onder andere te danken aan de lage transactiekosten.

Cardano (ADA)

Cardano is een cryptomunt die al sinds 2017 aan de weg aan het timmeren is. Het bedrijf achter Cardano heeft een duidelijke toekomstvisie en komt continu met nieuwe innovaties. De koers van ADA zit al een tijdje in een stijgende lijn. 

 • Voorspelling 2024: € 1
 • Voorspelling 2030: € 3,10
 • Veiligheid: Zeer veilig 
 • Prijsvolatiliteit: Gemiddeld

Smart contracts

Cardano heeft een platform om slimme contracten (smart contracts) te creëren evenals gedecentraliseerde appilcaties. Het bedrijf zegt hierover zelf dat ze hiermee voorop lopen op de competitie. Daar hebben ze wel een punt want als het gaat om smart contracts zijn er weinig cryptomunten die hier tegenop kunnen. 

Nieuwe innovaties

Als je ons vraagt welke crypto gaat stijgen op Bitvavo dan moeten we deze cryptomunt zeker benoemen. Cardano heeft tal van projecten in de pijplijn zitten. Zo focussen ze zich ster op nieuwe toepassingen waarin de gebruiker centraal staat. Ze zijn hierbij niet bang om risico´s te nemen. Dat is met het oog op innovatie zeker interessant, houd deze munt dus zeker in de gaten.

Avalanche (AVAX)

Alles duidt erop dat Avalanche een van de crypto´s is die in 2024 gaat stijgen. Avalanche is al tijden een munt met een sterke koers. Dat is al bij veel investeerders opgevallen waardoor analisten vertrouwen hebben in de toekomst van Avalanche. 

 • Voorspelling 2024: € 118
 • Voorspelling 2030: € 439
 • Veiligheid: Goede veiligheid
 • Prijsvolatiliteit: Laag

Nieuwe initiatieven

Een belangrijke reden dat Avalanche op de lijst staat met crypto die gaat stijgen op Bitvavo zijn de vele initiatieven die ze ontplooien. Zo hebben ze recentelijk een betaalapp gelanceerd in Azië die voor 100.000.000 gebruikers beschikbaar is. Bovendien zijn ze continu bezig met het verbeteren van systemen om cryptomunten onderling te laten samenwerken.

Waarom kiezen voor Bitvavo?

Als je cryptomunten wil kopen en verkopen dan heb je hiervoor een bemiddelaar nodig, een zogenaamde cryptobroker. Kies je voor Bitvavo dan heb je niet alleen de beschikking over een platform waar je crypto kunt kopen en verkopen, je krijgt er ook een cryptowallet bij. Dit is als het ware de digitale portemonnee waar je je cryptomunten opslaat. 

Bovendien kun je bij Bitvavo kiezen uit meer dan 200 coins. Hierdoor vind je altijd de cryptomunt waarin je graag wil investeren. Het geeft je ook direct de kans om een portfolio aan te maken met meerdere goede cryptomunten. Door de diversificatie van je portfolio loop je minder risico bij koersschommelingen. 

Een ander groot voordeel van Bitvavo is dat het platform zeer overzichtelijk. Het intuïtieve ontwerp zorgt ervoor dat je automatisch weet wat je moet doen om cryptomunten te kopen en te verkopen. Bitvavo is overigens een oer-Hollands bedrijf. Als je de klantenservice ooit nodig hebt, zul je in het Nederlands te woord worden gestaan.

Conclusie: Welke crypto gaat stijgen op Bitvavo

Zoals je hebt kunnen zien zijn er een groot aantal cryptomunten die er goed voorstaan voor 2024. De halving van Bitcoin zorgt voor hernieuwde aandacht voor crypto. De verwachting is dat dit niet alleen Bitcoin laat stijgen, maar ook andere cryptomunten.

Dat gezegd hebbende moeten we het ook even over de risico’s hebben. Er is namelijk geen garantie dat de voorspellingen ook uitkomen. Zo steeg de prijs van Bitcoin een paar weken voor de halving naar grote hoogtes, gevolgd door een dip. Dit was niet voorspeld. De voorspellingen die we doen zijn op basis van onze eigen kennis, de trends en voorspellingen van andere experts, maar zijn geen garantie.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.