Nieuwe cryptomunten met potentie in 2023

Wat een jaar is het geweest! En dan bedoel ik niet alleen vanwege het coronavirus. Zo hebben we op alle financiële markten de gevolgen gevoeld van het virus.

Het virus is nog niet verdwenen, dus wie weet hoe de toekomst ons nog allemaal gaat verrassen. Op de aandelenbeurs zijn er ook een paar flinke tikken geweest, maar er is ook herstel zichtbaar. Laten we hopen dat dit doorzet!

De meest bijzondere ontwikkelingen zijn op de cryptomarkt geweest! Er zijn nieuwe veelbelovende cryptomunten gelanceerd, er zijn innovatieve doorbraken geweest en de toekomst ziet er glansrijk uit.

In dit artikel kijken we kort terug in het afgelopen jaar en we kijken uiteraard ook vooruit. Er zijn enkele cryptomunten die uitzonder gepresteerd hebben en waarvan wij hoge verwachtingen hebben komend jaar. Lees snel verder om alles te weten te komen.

De beste nieuwe cryptomunten om te kopen

Afgelopen jaar zijn er verschillende nieuwe cryptomunten gelanceerd! En aantal daarvan hebben potentie om serieuze spelers op de cryptomarkten te worden. En er zijn munten geweest die bijzondere wendingen hebben gemaakt.

Het is natuurlijk niet mogelijk om de toekomst te voorspellen, maar dat gezegd hebbende, zijn er wel enkele munten die afgelopen jaar goed gepresteerd hebben, die we graag zouden benoemen. Laten we hopen dat ze aankomend jaar het net zo goed doen!

De grootste winnaars zijn namelijk niet de traditionele munten, zoals bitcoin, maar de memecoins. Sommigen zijn zelfs duizend keer in waarde gestegen! Hoewel sommige als altcoin gestart zijn, en het risico lopen om snel in waarde te kunnen dalen, of stijgen, zijn verschillende memecoins nu serieuze cryptomunten geworden.

Meme cultuur is ontzettend belangrijk in de digitale wereld. Memes zijn niet alleen grappige plaatjes die mensen naar elkaar sturen, maar ook een manier om boodschappen door te geven. Grappige memes kunnen je munt onder de aandacht brengen, waardoor relatief eenvoudig een grote groep mensen bereikt kan worden. Een vorm van gratis reclame dus!

De memecoins zijn duidelijk goed op de hoogte van de internetcultuur en gaan daarin mee! Op die manier kan snel een groep toegewijde volgers gecreëerd worden, wat de munt extra legitimiteit geeft. Er zijn drie memecoins die wij graag zouden willen benoemen:

Dogecoin

Dogecoin is eigenlijk de eerste memecoin geweest. Het begon aanvankelijk als een grap volgens de makers, maar is inmiddels een serieuze speler op de cryptomarkt. De cryptomunt bestaat al sinds 2013, maar is afgelopen jaar flink in waarde gestegen. Dogecoin werkt op de Bitcoin blockchain.

De munt is afgelopen jaar flink in het nieuws geweest. Elon Musk, de eigenaar van Tesla, tweette een paar keer over deze munt. Iedere tweet deed de waarde ook meteen stijgen. Zo heeft Tesla onlangs aangekondigd de munt te accepteren en de verwachting is dat Doge aankomend jaar flink in waarde zal stijgen.

Dogecoin kopen? Koop Doge bij Bitvavo met de laagste transactiekosten!

Dogecoin

Shiba Inu

De Shiba Inu is een Japans hondenras en is afgeleid van dogecoin. Waar dogecoin gebruik maakt van de blockchain van bitcoin, gebruikt Shiba de Ethereum blockchain. Doordat de munt hierop werkt, heeft het een aantal voordelen ten opzichte van dogecoin.

Shiba is inmiddels één van de grotere cryptomunten. Online is onder andere de ‘Woof Paper’ te vinden van de crypto-expert Ryoshi. Daarin vertelt hij over zijn visie en doel voor de munt.

Deze munt heeft ook een flinke groep aanhangers, die zichzelf de “Shib Army” noemen, en zal aankomend jaar nog zeker interessant blijven. Hoewel op dit moment de stand van Shiba hoog is, is de verwachting dat het volgend jaar nog hoger zal zijn!

Shiba Inu kopen? Koop Shiba bij Bitvavo met de laagste transactiekosten!

Shiba Inu

Floki Inu

De meme coin die op meest spectaculaire manier het nieuws wist te halen, is natuurlijk Floki. Floki is namelijk een partner van verschillende voetbalclubs. De munt sponsort bijvoorbeeld de Italiaanse voetbalclub SSC Napoli en Turkse voetbalclub Fenerbahçe. In eigen land sponsoren ze FC Twente.

Een gewaagde zet, maar deze extra exposure heeft ook geleid tot een waardestijging van de coin zelf. Meer mensen willen deze crypto graag hebben. Niet alleen is Floki een meme coin, maar heeft het ook een serieuze impact.

Floki zet zich actief in voor een betere wereld, zo hebben ze opdracht gegeven om een school te bouwen in Ghana. Wist je trouwens dat de munt is vernoemd naar de Shiba Inu van Elon Musk en niet het karakter uit de serie Vikings?

Floki Inu kopen? Koop Floki Inu bij Bitvavo met de laagste transactiekosten!

Floki

Eén van deze nieuwe cryptomunten kopen? Bekijk hier ons vergelijkingstabel voor de beste exchanges:

Meer informatieVoordelenRatingAantal cryptocurrenciesAanbieder
Bitvavo Bitvavo Beste keuze in Nederland, Betalen met iDeal, Nederlands bedrijf9.5 287 Bitvavo
Finst Finst De goedkoopste crypto exchange in Nederland in 20249.2 100+ Finst

NFT's met potentie

Relatief nieuw zijn NFTs. Dit staat voor non-fungible tokens. Grofweg betekent dit dat het een digitaal kunstwerk is waarvan er maar eentje is. Ze bestaan op de blockchain en kunnen niet worden nagemaakt. Onder andere door de metadata, die erin verwerkt is, zijn ze te onderscheiden van elkaar. Als je de online crypto wallet Coinbase gebruikt, kun je jouw NFTs daar ook bewaren.

Afgelopen jaar zijn er verschillende ontwikkelingen rondom deze nieuwe technologie geweest. NFTs zijn belangrijk in gedecentraliseerde financiën, want de tussenpersoon wordt eruit verwijderd. Partijen onderhandelen dus direct met elkaar! Waar de cryptomunten bedoeld zijn om virtueel te handelen, is dat bij NFT niet het geval.

NFT kunstwerken kunnen bestaan uit creaties die mensen hebben gemaakt, maar inmiddels zijn er ook NFTs van de eerste tweet ooit verkocht. Sommige kunstenaars verwerken hun handtekening in de metadata. NFTs maken het ook eenvoudiger om online te handelen. Denk hierbij aan smart contracts die op de blockchain verwerkt kunnen worden, of digitale paspoorten. Het is een technologie met veel groeimogelijkheden. Voor de meer creatieve toepassingen verwijzen we naar: cryptokitties en CryptoPunks.

CryptoKitties

Een voorbeeld van NFT’s zijn de Cryptokitties. Dit zijn virtuele representaties van katten en zij hebben hun eigen identificatie kenmerken in de Ethereum blockchain. Je kan het zien als een soort uniek DNA wat zij hebben.

Ze zijn allemaal uniek en ieder van de online katten heeft een eigen prijs. Deze katten worden digitaal verzorgd, gevoegd en verhandeld. Het bijzondere is dat de katten zichzelf virtueel voortplanten.

Zij kunnen dus nieuwe katten maken, die kenmerken hebben van de twee ouders, maar ook uniek zijn. De katten zijn een innovatieve toepassing van deze nieuwe technologie en in de eerste paar weken hadden ze al een miljoenenbedrag opgeleverd.

De verwachting is dat dit aankomend jaar ook doorgaat zetten. Voor wie enthousiast is over katten of NFTs, is het zeker de moeite waard om zich hierin te verdiepen.

Cryptokitties kopen? Koop deze NFT op de Binance NFT marketplace!

Cryptokitties

CryptoPunks

Voor wie geen fan is van katten, zijn er ook genoeg alternatieven, zoals bijvoorbeeld de Cryptopunks! Dit zijn unieke punks, allemaal ontwikkeld met hun eigen kenmerken. Sommige punks lijken meer op zombies, terwijl anderen eruit zien als futuristische agenten met een zonnebril.

Iedere punk is uniek en heeft zijn eigen prijs. In oktober is er zelfs een CryptoPunk verkocht voor 124,457 ether. Op dat moment was dat meer dan 470 miljoen euro!

Er gaat veel geld om in de CryptoPunks en het kan de moeite waard zijn om deze trend in de gaten te houden. Er zijn 10.000 unieke karakters en ieder karakter kan maar één eigenaar hebben.

Cryptokitties kopen? Koop deze NFT op de Binance NFT marketplace!

CryptoPunks

Nieuwe metaverse munten met potentie

De metaverse is de toekomst. Mark Zuckerberg heeft hier een flinke slinger aangegeven met bekendmaking van zijn plannen. Uiteraard is hierin ook een rol weggelegd voor crypto, want het is al langer bekend dat Zuckerberg hier een fan van was. Hij heeft zelfs zijn geit ‘Bitcoin’ genoemd!

Augmented reality, virtual reality en natuurlijk internet zullen de digitale wereld verrijken en integreren in de hedendaagse wereld. Dit brengt natuurlijk ook kansen met zich mee! Deze metaverses hebben ook hun eigen currency nodig voor hun economie en er is al door verschillende partijen op ingesprongen.

Enkele cryptomunten zijn zelfs ontwikkeld uitsluitend voor deze ontwikkelingen, maar de vraag is hoeveel potentie zij hebben. Er zijn momenteel tientallen muntsoorten in omloop voor dit doel, maar het is nog niet bekend welke cryptomunt de toekomst heeft. Er zijn wel een aantal munten om in de gaten te houden. Grote metaverses bieden unieke kansen en vroege gebruikers kunnen daar de vruchten van plukken.

Metacoin (MTC)

Net als de metaverse, moet er dan ook een Metacoin zijn. Deze munt is het waard om op te blijven letten. Zodra Mark Zuckerberg erover vertelde, ging de waarde direct omhoog! Doordat onder andere Facebook, Meta, de Metacoin steunt, zullen wij deze munt in 2023 zeker terugzien.

Metacoin kopen? Registreer je GRATIS en koop deze op de Bitvavo!

metacoin

Decentraland (MANA)

Decentraland werkt ook op de blockchain van Ethereum. De gebruikers zwaaien de scepters. Zoals de naam al suggereert, is er niet één centraal orgaan wat alles beheerd.

Dit heeft al voordeel dat er geen misbruik van de gecentraliseerde macht kan komen. In het verleden hebben we dat al eens zien gebeuren bij enkele landen. De koers is de laatste maanden gigantisch hard gestegen en houd deze aankomende maanden ook in de gaten.

Decentraland kopen? Registreer je GRATIS en koop deze op de Bitvavo!

Decentraland

The Sandbox

The Sandbox is al maanden bezig met een flinke opmars en enkele bekende sterren hebben zich er ook over uitgelaten. Snoop Dogg heeft er een mansion gebouwd, organiseert er zelfs concerten en lanceerde er zijn eigen NFTs. Houd deze munt dus in de gaten aankomend jaar!

The Sandbox kopen? Registreer je GRATIS en koop deze op de Bitvavo!

The Sandbox

Axie Infinity (AXS)

Op dit moment is Axie Infinity het bekendste blockchain spel. Het spel gaat eigenlijk over schattige dieren die je moet verzorgen. Dagelijks zijn er ongeveer 2.000.000 gebruikers.

Axie Infinity werkt op de Ethereum blockchain. Kortgeleden is er zelfs virtueel land in het spel voor een miljoenenbedrag verkocht. Let dus op de ontwikkelingen rondom dit spel!

Axie Infinity kopen? Registreer je GRATIS en koop deze op de Bitvavo!

Axie Infinity (AXS)

Samenvatting

Meme coins op de markt

Hoewel de toekomst niet te voorspellen is, zijn er wel enkele trends zichtbaar. Meme coins, hoewel die misschien als grap bedoeld kunnen zijn, zijn serieuze spelers geworden op de markt. Momenteel zijn er veel nieuwe cryptomunten op de markt, maar voor 2023 verwachten wij dat Dogecoin, Shibacoin, en Floki het goed gaan doen, wij denken dat deze munten veel potentie hebben voor volgend jaar.

Populariteit van NFT’s

NFTs zijn een revolutionaire technologie met veel interessante toepassingen. Zo wordt het eenvoudiger om te handelen en kunnen contracten direct op de blockchain worden geschreven. Het is echt een bijdrage aan de gedecentraliseerde markt. Daarnaast maken mensen kunstwerken met de NFTs en verhandelen die online. De meer creatieve toepassingen van NFTs zijn de CryptoKitties of de Cryptopunks.

Metaverse en nieuwe munten

Een andere spannende technologie is de ontwikkeling van de metaverse. Het wordt een digitale verrijking van de huidige werkelijkheid. We krijgen dus een extra rijke werkelijkheid. Hier zijn ook nieuwe mogelijkheden om geld te verdienen. De metacoin zal aankomend jaar interessant zijn. Voor de rest kunnen de metaverses Decentraland, The Sandbox en Axie Infinity interessant zijn om naar te kijken. Alle drie werken zij op de Ethereum blockchain.

Cryptomunten worden steeds meer mainstream. De munten hebben inmiddels ook steun gekregen van grote partijen. Elon Musk twittert regelmatig over de munten en zijn bedrijf. Tesla accepteert Dogecoin als betaling voor bepaalde producten. Mark Zuckerberg heeft met de metaverse een nieuwe slinger gegeven aan de cryptomunten en hij is fan van de cryptomunten. Gaan we aankomend jaar naar de maan? Jazeker!

Nog niet uitgelezen? Lees hier welke crypto nu de moeite waard zijn om te kopen en hier hoe je cryptomunten kunt kopen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.