CryptoKitties

CryptoKitties verwachting

CryptoKitties is niet slechts een collectie van NFT’s, maar ook een game waar je digitale katten kan verzamelen, fokken en verhandelen. Elke kat is 100% uniek en van jou als je er één koopt.

NFT’s verkocht

[Geen data]

Handelsvolume

[Geen data]

Gemiddelde prijs

[Geen data]

Aantal items

[Geen data]

Duurste CryptoKitty ooit

[Geen data]

Laagste prijs

[Geen data]

CryptoKitty kopen

‘s Werelds eerste en grootste digitale NFT-marktplaats voor al uw NFT collecties.

Selectie uit de CryptoKitty collectie

CryptoKitties #229795

CryptoKitty #229795

Dragon

CryptoKitties #630067

CryptoKitty #630067

Alles over de NFT: CryptoKitties

CryptoKitties kwam uit in 2017, ontwikkeld door het bedrijf Axiom Zen. Deze NFT-collectie wordt gezien als een game geïnspireerd door Pokémon. In de game kunnen gebruikers namelijk katten verzamelen. Als je een mannetje en vrouwtje bezit, kun je ook een kitten krijgen, en deze dan verkopen voor winst. Iedere kat heeft ook een set ‘genen’ die de uiterlijk bepalen, zo blijft iedere kat uniek.

Deze game was één van de eerste voorbeelden van een NFT in gebruik. Het was zelfs zo populair geworden dat er overbelasting plaatsvond op het Ethereum-netwerk vanwege extreme drukte van het spel. Het is ook de inspiratie geweest voor veel andere NFT games.

CryptoKitties prijs verwachting

De prijs van CryptoKitties is altijd erg gevarieerd geweest. Deze collectie heeft veel stijgingen en dalingen gezien sinds de lancering. In 2017 werden ze bijvoorbeeld verkocht voor gemiddeld $20.000, terwijl je ze tegenwoordig al voor minder dan $50 kan bezitten. Dit heeft ook te maken met de zeldzaamheid van een bepaalde NFT kat. In 2018 werd de duurste voor meer dan $1,3 miljoen verkocht.

Veelgestelde vragen

De NFT CryptoKitties koop je bij een NFT marketplace. Opensea is een internationale marktplaats waar je verschillende NFT’s kunt verhandelen, waaronder Cryptokitties. Voor het kopen van de NFT CryptoKitties dien je over een wallet te beschikken. NFT’s koop je meestal met een specifiek betaalmiddel, vaak is dit Ethereum (ETH).

Het verkopen van de NFT gaat ook weer via de marketplace en in de specifieke currency waarin deze NFT verhandeld wordt. Veel NFT’s worden verhandeld in ETH en als je besluit jouw NFT te verkopen, word je dus uitbetaald in ETH.

Op dit moment zijn NFT’s erg hot. Het kan voorkomen dat dagelijks de all time high price van deze collectie wordt verbroken. 

Geld verdienen met NFT’s lijkt op het traden van cryptocurrency, maar is niet helemaal hetzelfde. Zo kun je een NFT kopen voor een bepaalde prijs, en als deze in waarde gestegen is, verkopen met winst.

Een andere optie is zelf een NFT maken. Je kunt bijvoorbeeld je eigen NFT-kunstwerk of spel maken en deze te koop op een veiling of marketplace.

Cryptomunten zijn fungibel. Dit betekent dat je cryptovaluta kunt ruilen of vervangen en ze dezelfde waarde behouden. NFT’s zijn non-fungibel. Dit betekent dat de NFT uniek is en niet vervangen kan worden, of kan worden gedeeld. Iedere NFT heeft dus zijn eigen waarde.