Bittrex Global is een van de meest geavanceerde crypto exchanges ter wereld.

Beste alternatief – Lage fee en €1000 gratis handelskosten.

Aanbod

Handel in meer dan 250 verschillende crypto’s op professionele wijze.

Betaalmethoden

Visa, MasterCard, American Express, SEPA-bankoverschrijving

Minimale storting

$1

Wallet

Ja

Transactiekosten

0% - 0,35% maker/taker fees

Features

Crypto trading op een van de betrouwbaarste crypto exchanges ter wereld.

Bittrex Ervaringen + Review

Bittrex is een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld in zowel gebruikersaantallen als in hoeveel geld er dagelijks verhandeld wordt omgerekend in crypto (meer dan $300 miljoen per dag).

Bittrex is dan ook een van de veiligste crypto exchanges en zeer populair onder cryptocurrency traders. Wijzelf maken al geruime tijd gebruik van de aangeboden diensten van Bittrex. Vlak na de oprichting van het bedrijf in 2014 gingen wij er namelijk al met Bitcoin en Litecoin aan de slag.

Aangezien wij dus jarenlang ervaring met Bittrex hebben, leek het ons eens tijd onze Bittrex ervaringen te delen met onze bezoekers in deze uitgebreide Bittrex review.

In deze Bittrex review gaan we het dan ook hebben over onze Bittrex ervaringen, de voor- en nadelen van Bittrex en zullen we antwoord geven op enkele veel gestelde vragen over het gebruiken van deze grote, professionele cryptocurrency exchange.

Bittrex crypto kopen

Crypto trading op Bittrex

Op Bittrex kan je op professionele wijze handelen in meer dan 250 verschillende cryptocurrencies. Zo kan je gebruik maken van de veel van cTrader weg hebbende exchange om allerlei soorten orders te plaatsen, marktdata op te vragen en indicatoren en andere vormen van technische analyse toe te passen.

Op Bittrex kan je niet alleen direct handelen in de onderliggende activa, maar ook doen aan maring trading, en ook handelen in crypto futures- en derivaten. De Bittrex exchange bevat alle tools en features die je je als ervaren crypto trader maar wensen kunt. Voor beginners kan Bittrex zeer ingewikkeld overkomen en hierom raden wij hen dan ook eerder aan gebruik te maken van wat eenvoudigere exchanges, zoals Bitcoin Meester of Bitvavo.

Als je als beginnende trader toch gebruik wilt maken van Bittrex, is het raadzaam enkel direct te handelen in crypto en geen gebruik te maken van de margin trading features. Als je dit wel wilt doen, zorg dan dat je risico’s en de werking van het handelen met hefboom goed begrijpt.

Crypto kopen

Buy and sell cryptoAls je nog geen crypto hebt, kun je dit eenvoudig kopen op Bittrex aan de hand van een creditcard-overboeking of traditionele bankoverschrijving. Je kunt op Bittrex helaas geen crypto kopen met iDEAL of Bancontact. 

Om crypto te kopen op Bittrex log je in op je Bittrex account en klik je op Instant Buy/Sell in het hoofdmenu. Vervolgens klik je dan aan met welke fiatvaluta je wilt betalen en daarna selecteer je je gewenste betaalmethode. Bittrex hanteer geen minimum aankoopbedrag, dus je zou bij wijze van al voor 1 euro crypto kunnen kopen.

Bittrex wallet

Na het succesvol aanmaken van je Bittrex account krijg je van een web-based hosted wallet. In deze crypto exchange wallet kun je alle crypto die je op Bittrex kunt verhandelen opslaan. Het voordeel van deze exchange wallet is dat je er direct mee kunt handelen in cryptocurrency en crypto’s kunt ontvangen en versturen van en naar andere, externe wallets. Omdat deze crypto wallet online staat, heb je er overal ter wereld toegang toe.

Het nadeel is echter dat online crypto wallets nooit zo veilig zijn als offline wallets. Om deze reden raden wij dan ook aan enkel de crypto waarin je actief handelt op je Bittrex wallet te bewaren en de rest van je cryptoportfolio op te slaan op een offline hardware wallet, zoals een Ledger Nano X, Trezor Model T of Keep Key device.

Voor- en nadelen

Geen enkele crypto exchange is perfect en ook Bittrex is geen uitzondering op deze regel. Hoewel het gebruiken van de Bittrex crypto exchange ontzettend veel voordelen met zich meebrengt, is er dus ook sprake van enkele nadelen. 

Zo vinden wij het jammer dat je enkel met creditcards crypto kopen kunt op Bittrex en niet de mogelijkheid hebt dit te doen met iDEAL of Bancontact. Daarnaast heeft Bittrex een klantenservice die enkel per e-mail te bereiken valt en over het algemeen vrij langzaam en kortaf reageert.

Wat wel weer pluspunten voor Bittrex zijn, is dat het handelsplatform echt alles bevat wat je qua crypto trading maar nodig zou kunnen hebben en dat de transactiekosten voor het handelen in crypto via Bittrex erg laag zijn (0% tot 0,35%). Daarnaast heb je via Bittrex nog de mogelijkheid te doen aan crypto staking en mining en zelfs compleet anoniem te handelen in cryptocurrency.

Voordelen

Nadelen

Een account aanmaken en inloggen op Bittrex

Om gebruik te maken van de diensten van Bittrex heb je een Bittrex account nodig. Gelukkig kan je vrij snel een Bittrex account aanmaken en zal dit hooguit een kwartier van je tijd in beslag nemen. 

Houd er wel rekening mee dat je geen toegang zal hebben tot alle functies van de exchange totdat je je volledig gelegitimeerd hebt. Het is dus handig als je alvast een vorm van legitimatie bij de hand hebt tijdens het aanmaken van je Bittrex account.

Om een Bittrex account aan te maken volg je de volgende stappen:

 1. Ga naar https://global.bittrex.com/Account/Register
 2. Kies op je een persoonlijk of zakelijk account aanmaken wil en klik op de bijbehorende knop.
 3. Vul je e-mailadres in en kies een gebruikersnaam voor je Bittrex Global account.
 4. Klik op Create Account en klik op de bevestigingslink in de e-mail die je zult ontvangen.
 5. Nadat je je e-mail bevestigd hebt zal er gevraagd worden de algemene voorwaarden door te lezen. Doe dit en klik op Accept Terms.
 6. Vul de gevraagde persoonsgegevens naar waarheid in.
 7. Klik op Continue om de identificatieprocedure te starten. Aangezien Bittrex Global een gereguleerde crypto exchange is zal je deze procedure moeten doorlopen om volledig gebruik te kunnen maken van de Bittrex crypto exchange.
 8. (optioneel) Stel een 2-factor authentication in voor je Bittrex account om deze beter te beschermen tegen phishing en andere vormen van cybercriminaliteit.

Inloggen op Bittrex.com

 1. Bezoek de inlogpagina van Bittrex.
 2. Vul je e-mailadres en gekozen wachtwoord in.
 3. Bevestig je login via de code die je per SMS zult ontvangen of die je op de Authy of Google Authenticator app te zien krijgt. Als je gebruik maakt van een authenticator app, zorg dan dat je genoeg tijd hebt om in te loggen met de huidige code en wacht anders tot je een nieuwe krijgt om mislukte inlogpogingen te voorkomen.
Inloggen op Bittrex

Is Bittrex veilig en betrouwbaar?

Een van de meest belangrijke vragen die je je als crypto trader maar kunt stellen is natuurlijk of de crypto exchange die je gebruikt wel veilig en betrouwbaar is. Je wilt natuurlijk niet inloggen op je exchange account en ineens zien dat al je coins en tokens weg zijn. 

Bittrex bestaat al sinds 2013 en is nog nooit gehackt geweest. Dit zegt in principe al genoeg over de veiligheid van Bittrex, aangezien menigeen andere crypto exchange van dergelijk formaat al eens gehackt is.

Hier komt bij dat je de mogelijkheid hebt je eigen Bittrex account te beschermen door middel van 2-factor authentication en je bepaalde IP-adressen en walletadressen kunt whitelisten. Voor de rest beweert Bittrex alle coins van haar gebruikers op te slaan in cold storage, op 2% na, die nodig zijn om het platform draaiende te houden. 

De werknemers van Bittrex worden naar eigen zeggen allemaal gescreend voordat zij bij het bedrijf mogen werken. Al met al kan je er van uit gaan dat Bittrex een veilige en betrouwbare exchange is.

Geld storten

Crypto storten op Bittrex Global gaat vrij eenvoudig. Om dit te doen volg je simpelweg de volgende stappen:

 1. Zorg ervoor dat je Bittrex account volledig geverifieerd is.
 2. Klik rechtsboven in het hoofdmenu op Holdings.
 3. Zoek de wallet waarop je crypto storten wilt en klik op Deposit onder de Actions kolom.
 4. Kopieer nu dit ontvangst wallet adres. Als je deze nog niet hebt klik je op Generate new wallet address.
 5. Lees de instructies op het scherm goed door en stort je crypto veilig op Bittrex.

Geld opnemen

Om je crypto op te nemen van Bittrex heb je eerst een andere wallet nodig waarnaar je die coins of tokens sturen kunt. Als je deze eenmaal hebt volg je de volgende stappen:

 1. Log in op je Bittrex account en klik op Holdings in het onderste menu.
 2. Klik op de Withdraw knop en selecteer de crypto die je wilt opnemen.
 3. Vul het ontvangst wallet adres in naar waar je de crypto opnemen wilt. Controleer nog even of dit inderdaad het goede adres is van de coin die je wilt opnemen en vul in hoeveel crypto je opnemen wilt.
 4. Nadat je dit gedaan hebt klik je op de next knop rechtsboven.
 5. Bij het opnemen van sommige coins en tokens heb je een memo of Payment ID nodig. Zorg er dus voor dat je deze niet vergeet in te vullen, anders riskeer je je crypto kwijt te raken.
 6. Klik op continue en daarna op confirm withdraw.
 7. Als je een 2-factor authentication voor je account hebt ingesteld is het nu tijd om de 6-cijferige authenticator code erbij te pakken en in te vullen.
 8. Nadat je dit gedaan hebt klik je nogmaals op confirm withdraw en zal je opnameverzoek verwerkt worden.

Kosten en fees

Bittrex hanteert een commissiestructuur die gebaseerd is op hoeveel crypto je de afgelopen 30 dagen verhandeld hebt. Hoe meer je trade, hoe minder je betaalt. 

Hieronder zie je hoeveel procent kosten Bittrex in rekening brengt op iedere aan- en verkoop van crypto via hun crypto exchange:

30-daagse handelsvolume in USD

Maker fees

Taker fees

<$25,000

0.35%

0.35%

$25k – $50k

0.25%

0.30%

$50k – $100k

0.15%

0.25%

$100k – $1m

0.10%

0.20%

$1m – $5m

0.06%

0.16%

$5m – $10m

0.05%

0.15%

$10m – $60m

0.02%

0.10%

$60m – $100m

0.00%

0.08%

$100m+

0.00%

0.05%

Zoals je hierboven uit de tabel hebt kunnen aflezen brengt Bittrex hele geringe kosten in rekening. Zelfs het storten van fiat geld op Bittrex is gratis en hiervoor rekent Bittrex dus niets. Je bank kan hiervoor wel kosten in rekening brengen. Bittrex is wereldwijd gezien een van de goedkoopste cryptocurrency exchanges.

Contact en klantenservice

Wanneer het aankomt op klantenservice, scoort Bittrex naar onze mening niet al te best. Onze eigen ervaring met de Bittrex klantenservice is ook niet om over naar huis te schrijven. Zo hadden wij tijdens het opstellen van deze Bittrex review enkele vragen omtrent de wat geavanceerdere functies van de exchange en kregen wij hier pas twee dagen later antwoord op per e-mail.

Dit antwoord was kortaf en onze vraag bleef onopgelost. Bittrex is overigens enkel te bereiken via e-mail en er bestaat geen live chat of de mogelijkheid telefonisch contact met hen op te nemen. Kennelijk hebben andere Bittrex gebruikers dezelfde problemen met de klantenservice van Bittrex, aangezien het bedrijf een 1,4/5 rating op TrustPilot heeft.

Veelgestelde vragen over Bittrex

Beiden zijn hetzelfde platform, echter is Bittrex toegankelijk voor mensen uit de Verenigde Staten en Bittrex Global niet. Dit heeft te maken met financiële regelgeving in de VS.

Het kan door enkele verschillende redenen komen dat je Bittrex account geblokkeerd is en hier hebben mensen wereldwijd last van. Afhankelijk van de reden waarom je account geblokkeerd is kan het tot een week of twee duren voordat je weer kunt inloggen of totdat je aan de vereisten die Bittrex aan je vraagt voldaan hebt. Ons advies is contact op te nemen met de Bittrex support.

Ja, je kan sinds kort direct crypto staken op de Bittrex exchange of via de Bittrex app. Op moment van schrijven kan je zo’n 20 verschillende crypto’s staken en hiervoor uiteenlopende rentepercentages als beloning ontvangen. Voor meer informatie over crypto staking op Bittrex kan je terecht op de Bittrex website.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.