Eenvoudig of geavanceerd handelen in meer dan 100 crypto’s.

Beste alternatief – Lage fee en €1000 gratis handelskosten.

Aanbod

Crypto kopen op een van ‘s werelds beste crypto exchanges vanaf slechts €2.

Betaalmethoden

iDEAL, Bankoverschrijving, PayPal, Apple Pay

Minimale storting

€2

Wallet

Ja

Transactiekosten

1,49%+ + $0,99+

Features

Veilig crypto kopen, verkopen en bewaren op een van de beste exchanges.

Coinbase Ervaringen + Review

Vrijwel iedereen die op deze website terecht komt heeft wel eens van Coinbase gehoord. Echter kan het zijn dat je al wel van Coinbase gehoord hebt, maar nog niet zeker weet of je nu een Coinbase account aanmaken wilt of niet. 

Wellicht dat onze uitgebreide Coinbase review dan uitkomst kan bieden. In deze Coinbase review gaan we enkele belangrijke aspecten van de exchange en bijbehorende crypto wallets bespreken, alsmede onze eerlijke Coinbase ervaringen delen.

Op deze manier weet jij waar je aan toe bent wanneer je besluit bij Coinbase te gaan handelen in crypto.

trading Coinbase

Crypto trading op Coinbase

Coinbase is een van ’s werelds bekendste cryptocurrency exchanges waar je Bitcoin en andere crypto’s kunt kopen, verkopen en verhandelen. In totaal kan je zo’n 100 verschillende digitale valuta verhandelen op Coinbase waaronder Dogecoin, Ripple en Cardano. Coinbase heeft wereldwijd meer dan 73 miljoen gebruikers.

Voor beginnende crypto traders en mensen die over het algemeen nieuw zijn in de wereld van cryptocurrency, biedt Coinbase een handig platform en bijbehorende crypto trading app aan waarmee je dus zowel kunt handelen in crypto als crypto kunt kopen. Voor ervaren crypto beleggers is er Coinbase Pro, wat een handelsplatform bevat met meer geavanceerde functies en tools.

In deze Coinbase review gaan we het voornamelijk hebben over de normale Coinbase variant, die geschikt is voor iedereen. Zelf hebben wij jarenlange ervaring met beide Coinbase-varianten.

Crypto kopen

Zoals we hierboven al hebben vermeld, heeft Coinbase dus twee versies, Coinbase en Coinbase Pro. De normale Coinbase is erg gemakkelijk en overzichtelijk voor beginners en biedt gewoon een soort basis interface aan waar vandaan je diverse crypto kunt kopen of verkopen. Op smartphone is deze interface nog simplistischer en bestaat deze enkel uit 3 knoppen: Buy, Sell en Convert. Met Coinbase kan je dus daadwerkelijk binnen slechts enkele klikken crypto kopen en verkopen.

De cryptomarkt is 24/7 open, dus je kan wanneer je maar wilt inloggen op je Coinbase account en crypto kopen of traden. Je kunt je bankrekening koppelen aan je Coinbase account, maar gewoon Bitcoin en andere crypto kopen met iDEAL is via Coinbase gemakkelijker en goedkoper. Vanuit onze eigen Coinbase ervaring kunnen wij overigens stellen dat wanneer je crypto koopt op Coinbase, dit doorgaans binnen een kwartier tot half uur op je Coinbase-account arriveert.

Crypto kopen op Coinbase Pro werkt net even anders. Hier heb je namelijk net zoals bij Binance allerlei geavanceerde trading mogelijkheden en ordertypen. Zo kan je limietorders of stoporders plaatsten op Coinbase Pro om crypto te kopen wanneer de koers of prijs gunstig is of een door jou ingesteld gewenst niveau heeft bereikt.crypto kopen Coinbase

Coinbase coins

Coinbase heeft een uitgebreid assortiment aan verschillende coins. Het platform biedt toegang tot meer dan 200 verschillende cryptocurrencies. Dit bevat uiteraard de grote namen zoals Bitcoin en Ethereum maar ook kleinere, opkomende munten. Dit is een van de redenen voor crypto handelaren waarom ze Coinbase gebruiken. Deze gebruikers bestaat uit nieuwe investeerders en meer ervaren crypto investeerders,

Coinbase wallet

Als je een Coinbase account aanmaakt, krijg je daar automatisch ook een crypto wallet bij. In deze crypto wallet van Coinbase kan je meer dan 4,000 verschillende coins bewaren, NFT’s en er dapps aan koppelen. Je kunt deze crypto wallet beschermen met een 2-factor authenticatie, maar let erop dat het dan alsnog een online crypto wallet blijft.

Hoewel wij zelf de Coinbase wallet wel gebruiken, laten wij hier enkel de crypto op staan die wij zelf actief verhandelen. De rest van onze cryptoholdings bewaren wij op een offline hardware wallet, in dit geval een Ledger Nano X. Wij raden onze bezoekers aan het grootste gedeelte van hun crypto veilig op te slaan op een offline hardware wallet en niet op een exchange wallet.

Coinbase wallet

Coinbase staking

Coinbase biedt gebruikers de mogelijkheid tot ‘staking’. Dit stelt investeerders in staat om coins, zoals Ethereum, te ‘staken’ of vast te zetten, waarmee je netwerkbeveiliging en -transactieverwerking ondersteunt in ruil voor beloningen. Staking draagt bij aan de stabiliteit en veiligheid van blockchain netwerken. Zodoende kun je passief inkomen verdienen met je cryptocurrency investeringen. De eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface van Coinbase is uitstekend geschikt voor zowel beginners als ervaren handelaars om te staken.

Is Coinbase veilig en betrouwbaar?

Coinbase is wereldwijd gezien een ontzettend populaire cryptocurrency exchange en broker. Coinbase gebruikt om deze reden ook de nieuwste snufjes om haar website, app en gebruikers te beschermen. Ook worden 98% van alle crypto’s van Coinbase bewaard op offline cold storage locaties verspreid over heel de wereld.

Het handelsplatform, de website en app van Coinbase zijn beschermd met militaire encryptie die banken ook gebruiken. Zelfs met al deze beveiligingsmaatregelen aanwezig kunnen wij niet vaak genoeg zeggen dat een Coinbase hack nooit 100% uit te sluiten valt. Gebruik daarom sterke, willekeurig gekozen wachtwoorden, stel een 2-factor authentication in voor je Coinbase account en bewaar niet al je crypto op je Coinbase wallet.

Voor- en nadelen

Iedere cryptocurrency exchange heeft zowel voor- als nadelen. Dit is ook het geval bij Coinbase. Want hoewel Coinbase uit onze eigen ervaring zeer gemakkelijk in gebruik te nemen valt voor beginners, zijn de transactiekosten erg hoog vergeleken met andere cryptocurrency exchanges. Niet alleen zijn de crypto-aankopen gedaan met iDEAL vrij prijzig, ook zijn de transactiekosten op trades aan de hoge kant, vergeleken met andere cryptocurrency exchanges als Huobi en Kraken.

Wel is het een pluspunt dat je op Coinbase een passief inkomen op kunt bouwen aan de hand van crypto staking via Coinbase Earn. Wat dan weer minder is, is dat je geen toegang tot alle altcoins hebt. Dit is vrijwel onmogelijk om aan te bieden als exchange, maar een aanbod van slechts 100 crypto’s is relatief gezien weinig, vergeleken met 500+ crypto’s op andere grote exchanges.

Hier komt bij dat de klantenservice van Coinbase niet al te best is. Niet alleen ondervonden wij zelf stekeligheden met de Coinbase support, ook lezen wij op diverse cryptofora dat ook andere Coinbase gebruikers niet al te positief te spreken zijn over de mate van dienstverlening van de Coinbase supportafdeling.

Als je het liefste handelt in cryptocurrencies op een Nederlandstalige crypto exchange of broker met Nederlandse klantenservice die zelfs telefonisch bereikbaar is, dan kunnen wij Bitvavo als alternatief voor Coinbase aanraden.

Voordelen

Nadelen

Account aanmaken en inloggen op Coinbase

Aanmelden bij Coinbase gaat vrij gemakkelijk. Wel kan je rekenen op een aanmeldprocedure die een beetje hetzelfde is als een online bankrekening openen of verzekering afsluiten. Reken er dus op dat je je tijdens het aanmaken van je Coinbase account zal moeten legitimeren en aan kunnen tonen waar je geld om crypto’s mee te kopen vandaan komt. Ook moet je je adres en telefoonnummer verifiëren.

Als je liever anoniem in Bitcoin en andere crypto wilt handelen, raden wij KuCoin als alternatieve crypto exchange aan. Hier kan je handelen in cryptocurrency zonder jezelf te hoeven legitimeren.

Om een Coinbase account aan te maken volg je simpelweg de volgende stappen:account Coinbase

  1. Navigeer naar Coinbase.com via je browser of downloadt de Coinbase app vanaf je smartphone.
  2.  Klik op Get Started.
  3.  Vul de gevraagde persoonsgegevens naar waarheid in (naam, e-mail, adres) en stel een wachtwoord voor je account in.
  4.  Ga akkoord met de algemene voorwaarden en privacy policy.
  5.  Bevestig de verificatie e-mail en SMS die je van Coinbase zult ontvangen.
  6.  Vul de gevraagde beveiligingsvragen in.
  7.  Verifieer je identiteit en stel eventueel een 2-factor authentication in
  8.  Stel een betalingsmethode in om crypto mee te kopen.
  9.  Koop crypto en begin met handelen in crypto op Coinbase!

Geld storten

Geld storten op je Coinbase account kan op een aantal verschillende manieren, waaronder waarschijnlijk iDEAL de meest gangbare methode is. Om dit te doen log je in op je Coinbase account, navigeer je naar Deposit –> EUR –> iDEAL, vul je een gewenst bedrag in en bevestig je de storting aan de hand van je 2-factor authentication. Het zal zo’n 5 minuten duren voordat het gestorte bedrag zichtbaar zal zijn in je Coinbase account.

Houd er rekening mee dat hoewel bijvoorbeeld PayPal wel tussen de betalingsmogelijkheden staat, je PayPal enkel kunt gebruiken om geld op te nemen van je Coinbase account en niet om een storting mee te doen. Ook zijn er stortingslimieten op CoinBase. Deze verschillen per betalingsmethode. Als je hogere stortingslimieten op Coinbase wilt, klik je vanuit je account op Increase Limits en volg je de instructies op het scherm.

Geld opnemen

Als je een leuke winst gemaakt hebt met je crypto, wil je natuurlijk wel kunnen uitcashen. Gelukkig heeft Coinbase, in tegenstelling tot KuCoin, wel de mogelijkheid je crypto te verkopen voor Euro’s en deze op te nemen naar je bankrekening of PayPal-account.

Om dit te doen verkoop je eerst je gewenste crypto op Coinbase, dan klik je op Withdraw–>EUR, kies je een betalingsmethode uit het menu, vul je in hoeveel je wilt opnemen en bevestig je je opname via 2-factor authenticatie.

PayPal opnamen staan doorgaans dezelfde dag nog op je account. Opnamen naar je bankrekening duren gemiddeld 3 tot 5 werkdagen, maar kunnen naar onze eigen ervaring ook langer duren (tot zelfs langer dan een week). Ook aan Coinbase opnamen zitten limieten verbonden. Deze verschillen per opnamemethode en kunnen verhoogd worden door meer persoonsgegevens te verschaffen aan Coinbase.

Kosten en fees

Zoals we in het begin van deze Coinbase review al aangaven, zijn de Coinbase kosten of op z’n Engels Coinbase fees, niet al te mis. Zo betaal je 0,5% op iedere crypto trade, wat 5 keer zo hoog is als bij Binance en andere grote exchanges en kost een storting gedaan met iDEAL je 1,49% plus een vast bedrag tussen de €0,99 en €2,99.

Voor meer gedetailleerde informatie over de kosten en fees van Coinbase kan je terecht op deze pagina.

Contact en klantenservice

Als je een vraag hebt over je crypto wallet of account, is het natuurlijk wel zo fijn als er een klantenservice is die je hiermee kan helpen. Echter hebben niet alleen wij, maar ook duizenden andere mensen, problemen met de klantenservice van Coinbase.

Zo helpt deze je vrijwel niet met problemen of vragen en is er met geen mogelijkheid ‘’normaal contact’’ met hen te hebben. De enige contactmethode met de helpdesk van Coinbase is via e-mail en deze worden langzaam en slecht beantwoord.

Als er sprake is van een Coinbase storing tweet Coinbase dit, maar dit is vrijwel alles wat de Coinbase klantenservice doet. Wij zijn dan ook niet positief te spreken over de Coinbase klantenservice. De Nederlandstalige klantenservice van Bitcoinmeester is vele malen beter dan die van Coinbase.

Veelgestelde vragen over Coinbase

Er zijn enkele redenen waarom dit niet zou kunnen. Ten eerste kan het zijn dat je Coinbase of Paypal account nog niet volledig geverifieerd is. Als beide accounts wel geverifieerd zijn, maar je kunt nog steeds niet opnemen van Coinbase met Paypal, controleer dan of je PayPal account wel geïntegreerd is met je Coinbase account.

Om dit te doen log je in op je Coinbase account, klik je op Settings–>Linked Account–>Link a new account en dan selecteer je PayPal als optie. Dit zou moeten werken. Als het nog steeds niet werkt, betekent het dat je in PayPal zelf nog moet toestaan dat derde partij apps en browserextensies toegang kunnen hebben tot je PayPal account.

Je crypto is relatief veilig op Coinbase, aangezien Coinbase de crypto’s van haar klanten verzekerd. Deze verzekering dekt schade aangebracht door cybercriminaliteit.

Echter raden wij altijd aan slechts de crypto die je actief verhandelt op Coinbase te laten staan en de rest op te slaan op een externe, cold storage hardware wallet zoals een Ledger Nano X of Trezor Model T.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.