Het grootste crypto koop- en verkoop portaal van Europa.

Beste alternatief – Lage fee en €1000 gratis handelskosten.

Aanbod

Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Ripple kopen met euro's.

Betaalmethoden

iDEAL, Bancontact, SEPA bankoverschrijving

Minimale storting

€100

Wallet

Nee

Transactiekosten

1,5% - 2,5%

Features

Crypto kopen en verkopen voor fiatvaluta. Gemakkelijk afrekenen en uit laten betalen per bank.

SATOS Ervaringen + Review

SATOS is een crypto exchange waar je ontzettend eenvoudig crypto mee kunt kopen en verkopen. De Nederlandse exchange bestaat al sinds 2013 en is actief in heel Europa.

Wij maken zelf al enkele jaren gebruik van SATOS en vonden het eens tijd onze SATOS ervaringen te delen. Voor wie overweegt crypto te kopen of verkopen met SATOS zal deze uitgebreide SATOS review nuttige informatie bevatten.

Aan bod komen de belangrijkste punten van de crypto exchange, de voor- en nadelen van SATOS en enkele veel gestelde vragen. 

Crypto trading op Satos

SATOS biedt een simplistische crypto exchange aan waar je Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash en Ripple kunt kopen met euro’s of deze crypto’s verkopen voor euro’s. Dit gaat allemaal heel eenvoudig, zonder ingewikkelde grafieken, verschillende ordertypen en dergelijke. Bij SATOS is het heel eenvoudig: kopen of verkopen.

Deze simplistische manier van crypto kopen en verkopen is met name voor beginners zeer geschikt. Voor ervaren crypto traders ontbreken er toch enkele belangrijke tools en features. SATOS valt qua functionaliteit goed te vergelijken met BTCdirect. Echter dient men ben bij SATOS minimaal €100 aan crypto te kopen of verkopen en is deze exchange dus niet zo laagdrempelig als de twee zojuist genoemde cryptocurrency exchanges.

Crypto kopen

crypto kopen SATOSCrypto kopen op Satos met euro’s kan niet makkelijker en is dan ook vergelijkbaar met het online shoppen bij een webwinkel. Je kiest simpelweg uit welke crypto je wilt kopen en vult een bedrag in van €100 of meer om te investeren in deze crypto.

SATOS laat vervolgens keurig zien hoeveel Bitcoin netwerkkosten en wisselkosten je aan hen betaalt en hoeveel coins je uiteindelijk krijgt voor je geld. Je kunt je aangekochte crypto op SATOS afrekenen met iDEAL, Bancontact of per SEPA-bankoverschrijving.

SATOS wallet

Hoewel je van de meeste crypto exchanges de mogelijkheid krijgt er je crypto op te slaan op een hosted wallet, krijg je van SATOS geen crypto wallet. SATOS gaat er in wezen van uit dat je die al hebt. Mocht je nog geen eigen crypto wallet hebben, dan stelt SATOS na het doen van je eerste crypto aankoop via hun platform enkele wallets voor en leggen zij uit hoe je die aanmaken kunt.

Is SATOS betrouwbaar?

Als je wilt gaan handelen in cryptocurrency, wil je natuurlijk wel dat dit op een veilige manier gebeurt. Gelukkig kunnen wij vanuit onze eigen SATOS-ervaring stellen dat het een veilige crypto exchange en broker is. Niet alleen bestaat SATOS al sinds 2013 en is de exchange nog nooit gehacked geweest, ook heeft de exchange een rating van 3,9/5 op Trustpilot.

De klantenservice van SATOS is 24/7 beschikbaar, zelfs in het weekend, dus qua betrouwbaarheid verdient SATOS ook pluspunten. Hier komt bij dat SATOS open is in de kosten die zij in rekening brengen, aangezien je als crypto koper precies ziet hoeveel je aan kosten betaalt.

Voor- en nadelen

Het gebruiken van SATOS heeft aardig wat voordelen, met name voor de beginnende cryptocurrency trader. Zo is het een volledig Nederlandstalige crypto exchange met Nederlandstalige klantenservice en kan je er eenvoudig crypto kopen met iDEAL en Bancontact. Echter biedt Satos voor ervaren personen in de crypto wereld vrij weinig. Zo is het aanbod crypto erg klein (slechts 5 verschillende crypto) en zijn de kosten om deze aan te schaffen via SATOS erg hoog vergeleken met andere exchanges.

Hier komt bij dat je van SATOS geen crypto wallet krijgt, ontbreken er geavanceerde handels features en kan je via hun handelsplatform niet doen aan crypto staking, mining of NFT trading. Al met al is er dus op enkele punten van de SATOS-crypto exchange ruimte voor verbetering.

Voordelen

Nadelen

Account aanmaken en inloggen op SATOS

Om crypto te kopen op SATOS heb je een SATOS-account nodig. Gelukkig duurt het aanmaken van zo’n account slechts een kwartier. Het aanmaken van een SATOS-account spreekt vrij voor zich en is geen hogere wiskunde. Wel zal je een legitimatiebewijs bij de hand moeten hebben tijdens de aanmeldprocedure.

Om een SATOS-account aan te maken volg je deze onderstaande eenvoudige stappen:buy and sell SATOS

  1. Ga naar de SATOS-website
  2. Klik op een van de grote groene knoppen ‘Aan de slag‘ of ‘Start bestelling
  3. Selecteer welke crypto je wilt kopen en vul een bedrag in hoeveel je in deze crypto wilt investeren
  4. Selecteer vervolgens je gewenste betaalmethode
  5. Vul je e-mailadres in en ga akkoord met de algemene voorwaarden en privacyverklaring van SATOS
  6. Ga ermee akkoord dat je je na de transactie zal moeten legitimeren.
  7. Klik op de blauwe betaalknop en volg de instructies op het scherm.
 

Nadat je volledig geverifieerd bent heb je een geldig SATOS-account. Vanaf nu kan je eenvoudiger crypto kopen via de site en heb je tevens de mogelijkheid crypto te verkopen voor euro’s op SATOS. Aangezien er geen SATOS-wallet bestaat, dien je dus crypto vanaf een andere, externe wallet naar SATOS te sturen om dit te doen, maar hierover lees je later in deze SATOS-review meer.

Inloggen op SATOS.eu

Inloggen op je SATOS-account kan via zowel desktop PC en laptop’s als via je smartphone en tablet. Hoe je dit moet doen is vrij eenvoudig, echter kan het de eerste keer lastig zijn in te loggen met de two-factor authentication die je tijdens het aanmaken van je SATOS-account hebt ingesteld.

Je doet dit door naar de SATOS-website te gaan en je inlognaam en wachtwoord in te vullen. Vervolgens krijg je via Google Authenticator, Authy of via SMS een code. Deze code dien je over te nemen en in te vullen in het inlogscherm van SATOS. Wanneer je dit gedaan hebt zal SATOS even de code controleren en als deze correct is, zal je herleid worden naar de mijn-account omgeving van SATOS.

Geld opnemen

Het verkopen van crypto gaat op SATOS een beetje hetzelfde als het kopen van crypto. Je vult gewoon de gegevens in en volgt de aanwijzingen op het scherm om je crypto naar het juiste ontvangstadres van SATOS te sturen. Dit overzetten van crypto duurt doorgaans een minuut of tien. Wanneer dit gelukt is zal je het afgesproken bedrag in euro’s de volgende dag op je bankrekening zien bijgeschreven.

Mocht je het geld de volgende dag nog niet hebben, dan kan het zijn dat je een dag extra moet wachten. Mocht het geld na twee werkdagen nog niet op je bankrekening staan bijgeschreven, neem dan even contact op met de klantenservice van SATOS.

Kosten en fees

Bij SATOS betaal je tussen de 1,5% en 2,5% transactiekosten op iedere aankoop of verkoop. Hoeveel procent je exact betaalt, verschilt per crypto. SATOS is qua kosten vrijwel net zo prijzig in gebruik als Litebit. Andere crypto exchanges als Bitvavo en Bitcoinmeester zijn aanzienlijk goedkoper. Wel krijg je voor je betaalde transactiekosten een ontzettend eenvoudig handelsplatform terug, waar je eenvoudig met iDEAL en Bancontact crypto kopen kunt.

Contact en klantenservice

buy and sell SATOSDe klantenservice is een van de sterkste kanten van SATOS. Deze is namelijk 24/7 beschikbaar via zowel e-mail als per telefoon. Het e-mailadres van SATOS is [email protected] en het klantenservice-nummer is +31 320-320036. Tijdens het opstellen van deze SATOS-review hadden wij de klantenservice nodig om enkele vragen te beantwoorden.

De klantenservice deed dit snel en duidelijk, dus wij hebben goede ervaringen met de SATOS-klantenservice en zijn hier dan ook positief over te spreken. Wat wij ook netjes vinden is dat SATOS het altijd keurig op Twitter en Facebook laat weten als er sprake is van een tijdelijke SATOS-storing.

Veelgestelde vragen over SATOS

Hoewel ook wij niet het exacte antwoord op deze vraag weten, zou het goed kunnen dat SATOS hun crypto exchange zo eenvoudig mogelijk wilt houden, zonder de transactiekosten te verhogen. Het is ons bekend dat SATOS de crypto’s aankoopt op Kraken en Bitstamp en het zou goed kunnen dat de API van SATOS niet efficiënt zou werken in combinatie met allerlei altcoins.

Nee, je hebt via SATOS niet de mogelijkheid te doen aan crypto staking. Met SATOS kun je enkel crypto kopen, welke je vervolgens kan opslaan op een wallet waarmee je wel aan crypto staking kunt doen. Op Binance kun je bijvoorbeeld wel staken.

Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn, jezelf te legitimeren via video en je bankrekening te koppelen aan je SATOS-account.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.