Wereldwijd razendpopulaire en gereguleerde crypto exchange.

Beste alternatief – Lage fee en €1000 gratis handelskosten.

Aanbod

Crypto traden, kopen, minen en staken op professionele exchange.

Betaalmethoden

Bankoverschrijving, Visa, MasterCard, AliPay

Minimale storting

Geen

Wallet

Ja

Transactiekosten

0,2%

Features

Meer dan 240 verschillende crypto's verhandelbaar via zowel ''normale'' als DeFi exchange. Daarnaast crypto staking en mining mogelijkheden en verschillende margin trading opties.

MEXC Global Ervaringen + Review

Het kan goed zijn dat je nog niet eerder van MEXC gehoord hebt en dat je deze cryptocurrency exchange dus pas net ontdekt hebt.

MEXC wordt namelijk nog niet zo veel gebruikt door Nederlandse crypto traders, vergeleken met andere crypto exchanges. Ook is de MEXC crypto exchange nog relatief nieuw, aangezien deze pas in 2018 is opgericht.

Wij maken zelf al wel een tijdje gebruik van MEXC Global en in deze MEXC review zullen wij onze MEXC ervaringen delen.

Niet alleen zullen we de verschillende aspecten van het handelsplatform bespreken, ook gaan we een kijkje nemen naar de voor- en nadelen van MEXC en zullen we antwoord geven op enkele veelgestelde vragen omtrent het gebruik van de crypto exchange.

crypto trading MEXC

Crypto kopen

Mocht je nog geen crypto hebben, dan kun je dit op MEXC Global kopen met Euro’s via een creditcard betaling of bankoverschrijving. Zo kan je dus bijvoorbeeld met Visa of MasterCard Bitcoin kopen of andere cryptocurrencies en deze vervolgens verhandelen op de MEXC exchange.

MEXC hanteert geen minimum aankoopbedrag, dus je zou bij wijze van al vanaf een enkele Euro crypto kunnen kopen via hen. Wat wel weer minder is, is dat je niet met iDEAL kunt betalen, wat wel kan bij andere fiat-to-crypto gateways en exchanges als Bitvavo en Btcdirect.

Je hoeft nog geen crypto wallet te hebben als je besluit crypto te kopen met fiat op MEXC, aangezien je automatisch na het aanmaken van je MEXC-account een hosted wallet van hen krijgt.

MEXC Global wallet

Zoals hierboven al even kort vermeldt, krijg je dus al automatisch een MEXC-wallet na het aanmaken van je account. In deze wallet kan je alle 240+ crypto’s bewaren die je ook op MEXC kunt verhandelen. Daarnaast kan je deze exchange wallet gebruiken om coins te ontvangen en te verzenden.

Ook kan je de MEXC-wallet gebruiken voor alle andere dingen die je met crypto kunt doen op hun website. Zo kan je de MEX-wallet gebruiken om te doen aan crypto staking, je crypto miner erop aansluiten, investeren in crypto ICO’s en kickstarter projecten en crypto peer-2-peer verhandelen met andere MEXC-gebruikers.

Voor- en nadelen

Hoewel het gebruiken van MEXC Global als crypto exchange naar onze ervaring voornamelijk voordelen met zich mee brengt, zijn er toch enkele nadelen verbonden aan het gebruik van MEXC. Zo is het een zeer uitgebreid platform waar je van alles mee kunt qua crypto, wat in principe ook voor beginners weggelegd is, maar kan de exchange toch wat lastig overkomen voor beginners.

Het aanbod verschillende te verhandelen crypto’s is aardig groot, op dit moment zo’n 240 stuks. Daarnaast kan je ook met euro’s crypto kopen op MEXC, mocht je nog geen crypto hebben. Wat wel weer jammer is, is dat je dit enkel met creditcards en normale bankoverschrijvingen kunt doen en niet met iDEAL of Bancontact.

Gelukkig maken de lage transactiekosten van MEXC en het feit dat je er dus ook kunt doen aan crypto staking en mining dit gegeven dan weer meer dan goed. Al met al bevat MEXC dus meer voordelen dan nadelen.

Voordelen

Nadelen

Account aanmaken en inloggen op MEXC Global

Een account aanmaken op MEXC Global is een eenvoudige procedure die niet meer dan 15 minuten van je tijd in beslag zal nemen. Met name het doorlopen van de identificatieprocedure kan langdradig zijn, maar gelukkig hoef je dit maar een enkele keer te doen om te kunnen handelen in crypto op MEXC. Houd er rekening mee dat er een legitimatiebewijs van je gevraagd zal worden, dus houdt deze bij de hand.

account aanmaken MEXCVolg deze eenvoudige stappen op een MEXC-account aan te maken:

  1. Ga naar de MEXC-website en klik rechtsboven op Sign Up.
  2. Vul je mobiele nummer en e-mailadres in en valideer deze (via bevestigingsmail of per SMS).
  3. Kies een sterk wachtwoord voor je account en vul een eventuele referral code in. Ga daarna akkoord met de algemene voorwaarden.
  4. Je kunt nu inloggen op je MEXC-account. Doe dit en ga naar de pagina getiteld KYC-checks.
  5. Doorloop de identificatieprocedure en vul alles naar waarheid in. Je ingevulde naam en achternaam moet exact overeenkomen met die bij je bank, anders kan je geen crypto-aankopen doen of je crypto verkopen voor Euro’s en deze opnemen naar je bankrekening.
  6. Je hebt nu een volledig geverifieerd MEXC-account en kunt naar hartenlust gebruik maken van alle features van de exchange.
 

Inloggen op MEXC global spreekt voor zich. Als je een 2-factor authentication voor je account hebt ingesteld, dien je voordat je kunt inloggen de code die je ontvangt via Authy of Google Authenticator in te vullen.

Deze veranderd om de 30 seconden, dus als je ziet dat deze bijna gaat veranderen, kan je het beste even wachten tot je een nieuwe code krijgt, om mislukte inlogpogingen te voorkomen.

Geld opnemen

Geld opnemen van MEXC Global gaat vrij eenvoudig. Eerst verkoop je de crypto die je wilt uitcashen voor euro’s via een crypto/EUR-valutapaar. Als dit niet direct kan, verhandel je eerst de crypto voor Bitcoin en dan daarna verkoop je Bitcoin voor Euro’s.

Vervolgens ga je dan onder je account naar deposits/withdrawals en selecteer je je Euro-balans. Hier klik je op withdraw en vervolgens volg je de aanwijzingen op het scherm om deze uit te laten betalen naar je bankrekening of je ADVCash-account.

Kosten en fees

MEXC heeft een vrij eenvoudige commissiestructuur welke niet gebaseerd is op spread, maar enkel op een maker/taker fee van 0,20%. Er zijn geen kortingen voor hogere level accounts of dergelijke. Wel bestaat er de mogelijkheid tot 20% te besparen op transactiekosten aan de hand van het bezitten van MX-tokens.

Crypto of fiat storten is volledig gratis op MEXC Global en het opnemen van crypto kost niets aan transactiekosten in rekening gebracht door MEXC, maar wel de gebruikelijke crypto transactiekosten (zoals gasfees bij ERC-20 tokens).

MEXC kosten en fees

Contact en klantenservice

Hoewel wij het in eerste instantie niet hadden verwacht, biedt MEXC Global 24/7 uitstekende support aan via zowel e-mail als live chat. Toen wij een vraag hadden tijdens het opstellen van deze MEXC-review, werd deze snel en duidelijk beantwoord via de live chat. Wij hebben dus goede ervaringen met de MEXC-klantenservice. Ook op diverse cryptofora en reviewsites lezen wij positieve berichten over MEXC.

Ook op social media is MEXC vrij actief. Zo posten zij regelmatig op Instagram en Twitter en hebben zij een Telegram-kanaal en Discord-groep. Als er sprake is van een MEXC-storing, laten zij dit altijd keurig weten via de verschillende social mediakanalen.

Is MEXC Global veilig en betrouwbaar?

Veiligheid is natuurlijk het belangrijkste aspect tijdens het handelen in cryptocurrency. Speciaal voor deze MEXC-review hebben wij MEXC even goed onder de loep genomen, om te kijken hoe veilig deze crypto exchange nu precies is. Gelukkig kunnen wij vaststellen dat MEXC een veilige crypto exchange is.

Niet alleen bewaart MEXC Global vrijwel alle (98%) crypto op cold storage wallets, ook is MEXC nog nooit gehacked geweest. Daarnaast hamert MEXC bij iedere inlog er weer op dat je een 2-factor authenticatie dient in te stellen voor je account. Aangezien MEXC Global zelfs een licentie heeft om de Verenigde Staten haar diensten en producten aan te bieden, kan je er echt zeker van zijn dat het een betrouwbare exchange is.

Toch is een exchange nooit echt 100% veilig. Alle crypto wallets die in verbonden zijn met het internet kunnen in principe gehacked worden. Om deze reden raden wij dan ook aan enkel de crypto die je actief verhandelt op MEXC te bewaren en de rest van je cryptoportfolio te bewaren op een offline hardware wallet, zoals bijvoorbeeld een Ledger Nano X of Trezor Model T device.

Veelgestelde vragen over MX Global

MX tokenDe MEXC-token is een ERC-20 token van MX zelf en vergelijkbaar met de BNB of Binance Coin van Binance. Je kunt als MX-tokenhouder ervoor kiezen deze tokens te gebruiken om je transactiekosten op de exchange te verlagen.

In totaal kan je er tot 20% trading fee korting mee krijgen en daarnaast doe je automatisch mee met M-Day events, waarmee je gratis airdrops en dergelijke krijgt van MEXC aan de hand van hoeveel MX-tokens je bezit.

Met Kickstarter kan je als MEXC-gebruiker stemmen of een coin of token op MEXC gaat komen om verhandeld te kunnen worden of niet. Als dit gebeurt, krijg je gratis airdrop tokens als je gestemd hebt. Op deze manier filtert MEXC welke nieuwe coins er op het platform komen en welke niet. Als je MX-tokens bezit heb je meer stemrecht.

Ja, maar je kunt enkel Ethereum crypto staken op dit moment. Je krijgt dan Ethereum en MX-tokens als reward. Je kan gestakede ETH niet tussentijds opnemen van MEXC, dus houdt hier rekening mee.MEXC staking

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.