Handel in crypto op een van ’s werelds beste exchanges.

Beste alternatief – Lage fee en €1000 gratis handelskosten.

Aanbod

Betrouwbare crypto exchange die al 9 jaar bestaat.

Betaalmethoden

MasterCard, Visa, Apple Pay, ADVCash, SEPA bankoverschrijving

Minimale storting

Geen

Wallet

Ja

Transactiekosten

0,2%

Features

Handel in meer dan 400 verschillende crypto's en 800 cryptoparen op een van 's werelds oudste crypto exchanges.

Gate.io Ervaringen + Review

Gate.io is een crypto exchange die inmiddels al 9 jaar bestaat. Voorheen was het alleen een soort crypto nieuws site, maar tegenwoordig is het uitgegroeid tot een van de grootste crypto exchanges en brokers ter wereld.

Wij maken al enkele jaren gebruik van Gate.io en het leek ons daarom tijd eens te schrijven over onze Gate.io ervaringen. In deze Gate.io review zullen wij de meest belangrijke punten van de crypto exchange bespreken, de voor- en nadelen van Gate.io toelichten en antwoord geven op veel gestelde vragen omtrent Gate.io.

crypto trading Gate.io

Crypto trading op Gate.io

Gate.io heeft ontzettend veel features, tools en mogelijkheden als het aankomt op het traden van crypto. Zo kan je er op een eenvoudige manier de ene crypto voor de andere omwisselen met de Flash Swap functie, maar ook op een normale of geavanceerde manier handelen op crypto spotmarkten in meer dan 400 verschillende crypto’s.

Via Gate.io heb je de keuze direct te handelen in crypto via de spotmarkt, of gebruik te maken van margin trading, waarmee je met een hefboom van tot 1:5 grotere posities kunt openen dan dat je normaal zou kunnen.

Daarnaast heb je dan nog de mogelijkheid in verschillende crypto opties te handelen. Zo zijn er warrents, callable bull/bear contracten, futurecontracten en cryptoderivaten. Verder kan je nog andere crypto traders kopiëren met de Copy Trading functie, meedoen aan trading competities, handelen in NFT’s, crypto staken, crypto minen en crypto uitlenen.

Kortom, er zijn dus ontzettend veel verschillende crypto trading opties op Gate.io, wat aanzienlijk overweldigend kan overkomen voor beginnende crypto traders. Om deze reden raden wij dan ook Gate.io wel aan voor ervaren crypto traders, maar voor beginners zijn er betere alternatieven zoals Litebit.

Crypto kopen

Als je nog geen crypto bezit, kan je dit kopen met fiatgeld op Gate.io. Hiervoor werkt Gate.io samen met enkele externe partijen die deze fiat-to-crypto onramp mogelijk maken. Door ADVCash, Coinify, Moonpay en Simplex kan je via-via crypto kopen op Gate.io met Visa, MasterCard, Applepay en Sepa bankoverschrijving.

Helaas behoren iDEAL en Bancontact niet tot de mogelijkheden om crypto te kopen op Gate.io. Als je opzoek bent naar een crypto exchange waar je met iDEAL of Bancontact Bitcoin en andere crypto’s kopen kunt, kunnen wij Bitvavo en Bitcoin Meester aanraden.crypto kopen Gate.io

Gate.io wallet

Bij Gate.io krijgt iedereen al direct na het aanmaken van een Gate.io account een crypto wallet. Je hoeft dus nog niet de volledige identificatie procedure doorlopen te hebben om al aan de slag te kunnen met crypto op deze exchange. Op deze hosted wallet kan je alle 400 beschikbare crypto op Gate.io bewaren, versturen en ontvangen.

Het is belangrijk om hier even bij te melden dat het niet aan te raden is transacties te doen vanuit deze Gate.io wallet naar adressen wanneer het verzendadres relevant is voor de transactie. In het geval van een ICO bijvoorbeeld, dien je geen coins vanuit je Gate.io wallet te sturen, omdat deze waarschijnlijk de ICO coin of token nog niet ondersteunt.

Verder raden wij overigens aan enkel de crypto op je Gate.io wallet te bewaren waarin je actief handelt. Dit omdat de Gate.io wallet een online wallet betreft en het veiliger is om je crypto op te slaan op een offline hardware wallet zoals een Ledger Nano X of Trezor Model T device.

Is Gate.io veilig en betrouwbaar?

Het maakt niet uit voor hoeveel geld je nu handelt in crypto, veiligheid is en blijft een van de belangrijkste aspecten als het gaat om crypto trading. Om deze reden is het erg belangrijk dat je enkel crypto koopt, verhandelt en bewaart bij crypto exchanges die veilig en betrouwbaar zijn.

Helaas moeten wij mededelen dat Gate.io wat slechter scoort op dit gebied, vergeleken met andere exchanges. Dit komt omdat Gate.io wel een KYC-procedure doet en two-factor authentication aanbiedt om je account beter te beveiligen, maar het een ongereguleerde crypto exchange is. Dit wil dus zeggen dat niemand deze exchange controleert en dat deze in wezen kan doen en laten wat deze maar zou willen.

Ook is Gate.io begin 2019 een keer gehacked geweest en meerdere gebruikers zijn hierdoor aanzienlijke bedragen kwijtgeraakt in crypto. Hoewel Gate.io deze gebruikers wel schadeloos heeft gesteld, blijft het toch minpunten opleveren in onze Gate.io review. Een crypto exchange als Coinmerce is wel gereguleerd en staat onder streng toezicht van de Nederlandsche Bank.

Voor- en nadelen

Tijdens het gebruik maken van Gate.io zijn wij helaas niet alleen voordelen, maar ook enkele nadelen tegengekomen. In dit onderdeel van deze Gate.io review zullen wij dan ook even alle voor- en nadelen van Gate.io bespreken. Zo verdient Gate.io pluspunten voor de lage transactiekosten van slechts 0,2% op crypto trades en voor het feit dat zij geen opname- en stortingskosten in rekening brengen.

Wat dan wel weer jammer is, is dat je niet met iDEAL of Bancontact crypto kopen kunt op Gate.io. Daar komt bij dat de gehele website, app, exchange en klantenservice niet in het Nederlands beschikbaar zijn. Het handelsplatform zelf is vrij gebruiksvriendelijk vergeleken met andere exchanges en bevat veel geavanceerde functies. Dit zorgt er echter aan de andere kant weer voor dat Gate.io wat ingewikkeld over kan komen voor beginners.

Toch zorgt juist het grote aanbod van meer dan 400 verschillende crypto’s en de vele aanwezige functies op het handelsplatform, dat het voor ervaren crypto traders een goed alternatief is voor crypto exchanges als Binance en Coinbase.

Voordelen

Nadelen

Account aanmaken en inloggen op Gate.io

Gate.io is geen DeFi exchange dus zal je er een account moeten aanmaken voordat je er kunt handelen in crypto’s.

Account Gate.ioOm dit te doen volg je simpelweg de volgende stappen:

  1. Navigeer naar de Gate.io website en klik rechtsboven op New user signup.
  2. Kies een gewenste username, stel een sterk wachtwoord voor je account in, vul je e-mailadres in, ga akkoord met de algemene voorwaarden en klik vervolgens op de rode Create accountknop.
  3. Je zult nu een bevestigingsmail van Gate.io ontvangen. Klik op de link in deze e-mail om het aanmaken van je account te voltooien.

Inloggen op Gate.io spreekt vrij voor zichzelf.

  1. Ga naar de Gate.io website of open de Gate.io app en klik op de rode Login knop.
  2. Vul je username, e-mailadres en wachtwoord in.
  3. Als je een 2-factor authentication hebt ingesteld, dien je deze in te vullen om in te loggen in je account.
  4. Je bent nu ingelogd en kunt traden, staken, minen en crypto kopen op Gate.io.

Kosten en fees

Gate.io is een crypto exchange en broker die transactiekosten in rekening brengt bij haar gebruikers. Daarnaast worden er ook nog zogenoemde spreadkosten in rekening gebracht tijdens het handelen in crypto met hefboom en op optiecontracten. Je betaalt exact 0,2% transactiekosten per trade, wat aan de zeer goedkope kant is vergeleken met andere crypto exchanges. Iedere trade dient een waarde te hebben van ten minste $10.

De kosten voor het kopen van crypto met fiat op Gate.io verschillende per betaalmethode. Doorgaans kan je rekenen op zo’n 2,5% aan kosten. Een uitgebreid overzicht van alle Gate.io fees kan je vinden op de Gate.io website.

Gate.io kosten fees

Contact en klantenservice

Gate.io scoort in deze Gate.io review helaas ook niet zo goed op het onderdeel contact en klantenservice. Er is namelijk enkel de mogelijkheid per e-mail contact op te nemen met deze crypto exchange en broker en een live chat ontbreekt. Ook is er geen mogelijkheid telefonisch contact te hebben met Gate.io, iets wat bij BTCdirect wel mogelijk is.

Als er sprake is van een Gate.io storing, laat de exchange dit weten aan de hand van een tweet op Twitter. Toen wij zelf een vraag hadden, hebben wij toch wel een dag moeten wachten op antwoord per e-mail, dus er is zeker ruimte voor verbetering wat betreft de klantenservice van Gate.io.

Veelgestelde vragen over Gate.io

Je kunt geen fiatvaluta van Gate.io opnemen. Je hebt dus enkel de mogelijkheid crypto op te nemen naar andere, externe wallets en deze vervolgens om te zetten naar Euro’s en dan op te nemen naar je bankrekening. Het is nog onduidelijk of gate.io wellicht in de toekomst het opnemen van fiat gaat ondersteunen of niet.

Ja, je kan met het zogenoemde Gate.io HODL&Earn programma een passief inkomen opbouwen door je crypto te staken. Op dit moment is het mogelijk op Gate.io zo’n 20 verschillende crypto’s te staken, waaronder Tron, EOS, Cosmos, Algo en Tezos. De rentepercentages variëren van 4% tot 31% op jaarbasis.

Ja, je kan op Gate.io NFT’s kopen en verkopen tegen een vaste prijs, een veilig aanmaken of bieden op een NFT-veiling. Ook is het sinds kort mogelijk je eigen ontworpen NFT’s te uploaden op Gate.io.NFT veiling Gate.io

Gate.io Nederland is sinds november 2023 stopgezet vanwege eisen van DNB. Vóór eind 2023 moesten Gate.io gebruikers hun coins al van de beurs halen, aangezien deze op 2 januari 2024 de accounts van Nederlandse gebruikers sloot.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.