Eenvoudig crypto kopen met creditcard tegen lage kosten doe je bij CEX.io

Beste alternatief – Lage fee en €1000 gratis handelskosten.

Aanbod

Op CEX.io kan je crypto kopen, verkopen, staken en verdienen.

Betaalmethoden

MasterCard, Visa, American Express, Epay, Skriill, SEPA bankoverschrijving

Minimale storting

$20

Wallet

Ja

Transactiekosten

2,99%

Features

Op CEX.io kan je cryptocurrencies kopen, verkopen, verhandelen en staken. De exchange bestaat al sinds 2013 en is een van de populairste en betrouwbaarste crypto exchanges ter wereld.

CEX.io Ervaringen + Review

CEX.io is een van de oudste Bitcoin exchanges die vandaag de dag nog steeds online is. In het begin kon je enkel doen aan cloud mining via CEX.io, maar later hebben zij een eigen crypto exchange ontwikkeld, waar je crypto kan kopen, verkopen en tegenwoordig ook staken.

Wij maken zelf al geruime tijd gebruik van CEX.io en zullen in deze CEX.io dan ook onze eigen CEX.io ervaringen delen. De voor- en nadelen van het handelsplatform en de diensten die het bedrijf aanbiedt zullen aan bod komen en daarnaast zullen wij antwoord geven op enkele veel gestelde vragen omtrent het handelen in crypto op CEX.io.

Crypto trading op CEX.io

crypto trading CEX.ioCEX.io heeft meerdere verschillende trading platformen. Als je net crypto gekocht hebt met je credit card of een van de andere beschikbare betaalmethoden, zal je het normale CEX.io trading platform te zien krijgen.

Deze trading interface heeft veel weg van die van Binance. Je kan er Limit- en marketorders mee plaatsen en doen aan margin trading.

Crypto kopen op CEX.io

crypto kopen CEX.ioJe kunt op CEX.io crypto kopen met credit cards als Visa en Mastercard, via een traditionele bankoverschrijving of met de e-wallet Skrill. Helaas kun je dus geen crypto kopen met iDEAL of Bancontact op CEX.io. Als je dit wilt doen, raden wij Bitvavo aan als alternatieve cryptocurrency exchange aan.

Je CEX.io account ondersteunt vier verschillende soorten fiatgeld, waaronder gelukkig ook euro’s. Je betaalt dus geen wisselkoers kosten om je account in dollars op te waarderen. Vanuit onze ervaring met CEX.io kunnen we je vertellen dat je gestorte geld niet direct op je CEX.io account zichtbaar zal zijn en dat dit ongeveer een dag duurt.

De enige uitzondering op deze regel is als je crypto koopt met Skrill, dan staat het er direct op. Crypto kopen op CEX.io kost 2,99% via creditcard en bankoverschrijving en 3,99% met Skrill. Dit is niet goedkoop, maar tegenwoordig zijn alle crypto exchanges vrij duur geworden als het gaat om fiat-naar-crypto stortingen.

Margin trading

Wanneer je klikt op margin trading, zal je omgeleid worden naar het andere handelsplatform van CEX.io. Hier kun je handelen in contracts for difference met een hefboom of leverage tot wel x100. Het handelen met hefboom of op z’n Engels margin trading is niet iets wat geschikt is voor beginnende traders, aangezien met x100 hefboom een 1% koerswijziging al kan zorgen dat je al je geld kwijt bent.

Echter is het voor ervaren traders een goede zaak dat je via CEX.io kunt doen aan margin trading en dat CEX.io zelfs forex trading aanbiedt via haar margin trading platform. Zo kan je op CEX.io handelen in de meeste major valutaparen als EUR/USD, EUR/GBP, EUR/JPY en GBP/USD.

Margin trading CEX.io

Staking

CEX.io financeOp CEX.io heb je tegenwoordig veel meer functies vergeleken met enkele jaren geleden. Zo heeft CEX.io, net als andere grote exchanges de mogelijkheid te doen aan crypto staking en leningen aan te vragen.

Voor het holden van ERC-20 tokens in je CEX.io wallet kan je dagelijkse rente ontvangen. Hoeveel rente je precies ontvangt, verschilt per crypto.

Crypto loan

CEX.io crypto loanAls je om wat voor reden dan ook je crypto zou willen verkopen om even wat cash geld bij de hand te hebben, bestaat er op CEX.io de mogelijkheid een cryptolening of crypto loan aan te vragen.

Op deze manier gaat je cryptobalans even op slot en krijg je hier eurobalans voor terug, opdat je deze weer aanvult binnen de loopduur van de lening.

Voor- en nadelen

CEX.io is een van de betere cryptocurrency exchanges die prima geschikt is voor zowel beginners als ervaren crypto traders. Dit komt omdat het handelsplatform vrij gemakkelijk te begrijpen is, vergeleken met wat ingewikkelder ogende exchanges als Kraken en Huobi.

Doordat er crypto staking en margin trading mogelijkheden zijn, kunnen ook ervaren traders prima gebruikmaken van het platform. De lage maker/taker fees van 0% tot 0,16% maken CEX.io goedkoop in gebruik en het feit dat je met Skrill crypto kan kopen is vrij uniek, aangezien dit enkel kan op CEX.io en Bitpanda.

CEX.io heeft echter niet alleen voordelen, maar ook enkele nadelen en krijgt van ons in deze CEX.io review toch een aantal minpunten. Zo is het niet mogelijk crypto te kopen met iDEAL of Bancontact en is de website, app en klantenservice niet in het Nederlands beschikbaar. Ook kan je op CEX.io (nog) niet handelen in NFT’s, wat al wel kan op andere grote crypto exchanges.

Voordelen

Nadelen

Account aanmaken en inloggen op CEX.io

Als je crypto wilt kopen op CEX.io, zal je er een account moeten aanmaken. Dit is een vrij gemakkelijke procedure die hooguit een minuut of tien zal duren. Houd er echter wel rekening mee dat je je halverwege het aanmaken van je CEX.io account zal moeten legitimeren. Het is dus verstandig alvast een vorm van legitimatie bij de hand te hebben tijdens het aanmelden bij CEX.io.

Om een CEX.io account aan te maken volg je de volgende stappen:

 1. Ga naar de registratiepagina van CEX.io.
 2. Vul je e-mailadres in en kies een wachtwoord voor je account.Account aanmaken CEX.io
 3. Kies het land uit waar je woonachtig bent en ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid van CEX.io.
 4. Klik op Create account.bevestigings email CEX.io
 5. Je zult nu een bevestigingsemail krijgen van CEX.io. Klik in deze mail op Confirm email. Als je de email niet kunt vinden, controleer dan even je spamfolder.Account compleet maken
 6. Je zult worden omgeleid naar de CEX.io website en er zal gevraagd worden je persoonsgegevens in te vullen. Volg de aanwijzingen op het scherm en vul alle gegevens naar waarheid in
 7. Er zal gevraagd worden je te legitimeren aan de hand van een biometrische video call. Volg de aanwijzingen om je account volledig te verifiëren.
 8. Je accountstatus zal op Pending staan. Het kan enkele uren duren voordat je account volledig geverifieerd is. Als je alle aanwijzingen nauwkeurig hebt gevolgd zal je gewoon goedgekeurd worden. Mocht er toch iets niet helemaal goed zijn gegaan, dan ontvang je van CEX.io een e-mail die uitlegt waarom het niet goed gegaan is en wat je kunt doen om je volgende legitimatie poging wel te laten slagen.
 9. Wanneer je account eenmaal op Verified staat kan je beginnen met het gebruiken van alle functies die het CEX.io handelsplatform biedt.
 10. Optioneel 10. Om je account beter te beschermen tegen phishing en andere vormen van cybercriminaliteit zal CEX.io je vragen een two-factor authentication (2FA) in te stellen voor je account. Je kunt ervoor kiezen dit te doen, maar je kan hier ook nog even mee wachten.

CEX.io Inloggen met 2FA

Inloggen op CEX.io gaat vrij eenvoudig, maar kan de eerste keer lastig zijn als je een 2-factor authentication voor je account hebt ingesteld.

Om deze reden leggen wij het even uit.

 1. Klik op Profile rechtsboven op de CEX.io website.Inloggen CEX.io
 2. Vul je e-mailadres en gekozen wachtwoord in en klik op Login.
 3. Pak nu je smartphone en vul de 2-factor authentication code in die je ziet in Authy of Google Authenticator (voor CEX.io).2FA CEX.io

 4. Stel nu een 4-cijferige PIN-code in voor je account en onthoud deze.
 5. Je bent nu succesvol ingelogd en kunt gebruik maken van alle functies van de CEX.io crypto exchange.
 1.  

CEX.io wallet

Wanneer je eenmaal een volledig geverifieerd CEX.io account hebt, zal je toegang krijgen tot de CEX.io wallet. Dit is een multifunctionele online hosted crypto wallet die je kan gebruiken om je crypto op te slaan, te verzenden en crypto mee te ontvangen.

Het handige aan de CEX.io wallet is dat je er ook direct crypto mee kunt verhandelen via de CEX.io exchange en dat je op ieder gewenst moment crypto naar fiat kan omwisselen. Mocht je er niet helemaal uitkomen hoe de CEX.io wallet precies werkt, dan kan je 24/7 contact opnemen met de klantenservice van CEX.io.

CEX.io wallet

Is CEX.io veilig en betrouwbaar?

Veiligheid CEX.ioAangezien je misschien nog nooit van CEX.io gehoord hebt, kan het goed zijn dat je je afvraagt of CEX.io wel veilig en betrouwbaar is. Gelukkig kunnen wij vaststellen dat CEX.io een veilige en betrouwbare crypto exchange is. Tijdens het opstellen van deze CEX.io review zijn wij er namelijk achter gekomen dat CEX.io geregistreerd is als geldwisselkantoor in verschillende landen.

Daarnaast is de exchange PCI DSS compliant, wat wil zeggen dat het bedrijf voldoet aan de Payment Card Industry Data Security Standards, ofwel CEX.io gaat goed om met de creditcard gegevens van haar klanten.

CEX.io is nog nooit gehacked geweest en bewaart 98% van de gelden van haar klanten op cold storage wallets die zijn opgeslagen in kluizen die 24/7 bewaakt worden. Als gebruiker van de exchange heb je de mogelijkheid je account te beveiligen met een 2FA, wat nog meer veiligheid toevoegt aan je account.

Kosten en fees

CEX.io verdient, net zoals iedere andere crypto exchange, geld door haar gebruikers transactiekosten in rekening te brengen tijdens het kopen en verkopen van crypto. Crypto kopen op CEX.io kost je ongeveer 2,99% aan transactiekosten, wat een beetje gelijk is aan wat je aan kosten betaalt op een exchange als Bitcoin Meester. Als je ervoor kiest crypto te kopen op CEX.io met een traditionele bankoverschrijving, wat lang duurt, betaal je minder, namelijk slechts 1,99%.

Verder hanteert CEX.io een maker/taker commissiestructuur, waar de kosten die je betaalt gebaseerd zijn op je handelsvolume de afgelopen 30 dagen. De CEX.io fees zijn als volgt:

Handelsvolume afgelopen 30 dagen in BTC

Taker

Maker

≤ 5

0,25%

0,16%

≤ 30

0,23%

0,15%

≤ 50

0,21%

0,13%

≤ 100

0,20%

0,12%

≤ 200

0,18%

0,10%

≤ 1000

0,15%

0,08%

≤ 3000

0,13%

0,04%

≤ 6000

0,11%

0,00%

> 6000

0,10%

0,00%

Contact en klantenservice

CEX.io scoort in onze CEX.io review beter dan andere crypto exchanges als het gaat om klantenservice en support. Zo heeft de exchange in eerste instantie 79 artikelen beschikbaar in haar uitgebreide netwerk aan FAQ-pagina’s om antwoord te geven om de meest gestelde vragen en uitleg te geven wat je moet doen als bepaalde problemen zich voor doen.

Daarnaast hebben zij live chat met echte mensen 24/7 beschikbaar. Hier komt bij dat je CEX.io kunt benaderen via email op [email protected] en dat je ze ook kunt bellen op +44 20 3966 1272. Hoewel de klantenservice van CEX.io niet in het Nederlands beschikbaar is, is deze wel zeer behulpzaam en hebben wij er niets op aan te merken. 

Op de Twitterpagina van CEX.io vind je regelmatig marktnieuws en analyse-artikelen. Ook laten zij het keurig weten als er sprake is van een CEX.io storing. Je zou eventueel lid kunnen worden van de CEX.io Telegram, om zo met andere crypto traders in contact te komen en ideeën op te doen.

Veelgestelde vragen over CEX.io

Aangezien CEX.io op haar eigen website een uitgebreid netwerk aan FAQ-pagina’s heeft, zal je daar waarschijnlijk antwoord op de meeste vragen vinden. Toch hebben wij besloten alvast enkele vragen hier te beantwoorden.

Ja, aangezien CEX.io een gereguleerde exchange is zal je een volledig geverifieerd account moeten hebben voordat je ook maar iets op de exchange kunt doen. Als je anoniem wilt handelen in crypto, raden wij KuCoin of het gebruiken van DeFi exchanges aan.

Ja, het is mogelijk de ene valuta voor de andere om te wisselen en meerdere bankrekeningen en e-wallets te koppelen aan je CEX.io account. Mede om deze reden is CEX.io handig in gebruik, aangezien je gemakkelijk in en uit fiat kunt handelen via deze exchange.

Ja, CEX.io is een gereguleerde crypto exchange gevestigd in London met verschillende financiële vergunningen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.