Eenvoudig handelen in crypto op een exchange die al 10 jaar bestaat.

Beste alternatief – Lage fee en €1000 gratis handelskosten.

Aanbod

Crypto kopen, verkopen, staken en meer.

Betaalmethoden

Visa, Mastercard, bankoverschrijving

Minimale storting

$5

Wallet

Ja

Transactiekosten

0,50%

Features

Bitstamp is goed geschikt voor zowel beginners als ervaren traders om er crypto te kopen, verkopen en te staken. De Exchange bestaat al sinds 2011 en is uiterst veilige. Daarnaast rekent het platform lage transactiekosten.

Bitstamp Ervaringen + Review

Bitstamp bestaat inmiddels al meer dan 10 jaar en is in de loop van de jaren flink uitgebreid. Tegenwoordig kan je op de Bitstamp exchange niet alleen crypto kopen en verkopen, maar ook staken. 

Wij maken zelf al geruime tijd gebruik van Bitstamp en in deze Bitstamp review zullen wij dan ook onze Bitstamp ervaringen delen. Daarnaast gaan we de voor- en nadelen van Bitstamp bespreken, de belangrijkste punten belichten en antwoord geven op enkele veel gestelde vragen rondom Bitstamp.

Crypto trading op Bitstamp

Op Bitstamp kan je op drie verschillende handelsplatformen handelen in crypto. De drie crypto exchanges van Bitstamp zijn het normale (desktop) Bitstamp.net, Bitstamp Tradeview en Bitstamp Mobile. De kosten zijn op alle drie de exchanges hetzelfde, iets wat niet zo is bij concurrent Coinbase, wat verschillende tarieven hanteert voor Coinbase en Coinbase Pro.

Wat Bitstamp als exchange zo goed geschikt maakt voor beginners, is dat je kunt kiezen tussen de verschillende exchanges. Het normale Bitstamp.net is namelijk heel eenvoudig te begrijpen, terwijl Bitstamp Tradeview juist wat meer is voor ervaren crypto traders. Je kunt op het basisplatform van Bitstamp instant-, market- en limitorders plaatsen en het bevat enkele basisgrafieken. Daarnaast kan je de crypto die je wilt traden ook direct kopen door een bankrekening of creditcard te koppelen aan je account.

Tradeview

Voor ervaren crypto traders is Tradeview het meest geschikte handelsplatform van Bitstamp. Hier heb je wat meer geavanceerde grafieken, inzage tot live markt data, analyse tools en toegang tot alle functies die je ook op het basisplatform hebt. Bitstamp Tradeview is beschikbaar in zowel dag- als nachtmodus.

Bitstamp Mobile

Bitstamp mobielBitstamp Mobile is logischerwijs de mobiele crypto exchange van Bitstamp, welke je in app-vorm kunt downloaden van zowel de Google Playstore als de App Store. De app bevat alle functies die je ook hebt met de desktop Bitstamp.net exchange, zodat je ook on-the-go crypto kunt traden. Naast enkel het mobiel handelen in crypto, kun je met de Bitstamp crypto app ook crypto ontvangen en verzenden vanuit je Bitstamp wallet.

Crypto kopen

Op Bitstamp heb je zoals elke grote crypto exchange tegenwoordig aanbiedt, de mogelijkheid crypto te kopen met creditcard of met een traditionele SEPA-bankoverschrijving. Dit is niet al te goedkoop, aangezien Bitstamp 5% kosten in rekening brengt op crypto aankopen gedaan op deze manier. Goedkopere alternatieven om crypto te kopen, en bovendien gewoon lekker eenvoudig met iDEAL of Bancontact, zijn Bitvavo en Bitcoin Meester.

Om crypto te kopen op Bitstamp volg je deze eenvoudige stappen:

 1. Log in op je Bitstamp account en navigeer naar de deposit pagina. Hier kies je de optie direct card purchase uit het menu.
 2. Selecteer welke cryptocurrency je wilt kopen en met welke valuta je wilt afrekenen.
 3. Vul in hoeveel crypto je kopen wilt.
 4. Bevestig je kaartgegevens.
 5. Bevestig je aankoop.

Als je een 2-factor authentication voor je Bitstamp account hebt ingesteld, dien je nog per 2FA je aankoop te bevestigen. Dit doe je door de 6-cijferige code die je te zien krijgt op je Authy of Google Authenticator app over te nemen en bij Bitstamp in te vullen.

Voor- en nadelen

Geen enkele crypto exchange is perfect en helaas bevat ook Bitstamp naast aardig wat voordelen, toch ook een paar nadelen. Aangezien we deze Bitstamp review zo eerlijk mogelijk willen houden, zullen we dus ook even de Bitstamp nadelen bespreken.

Zo is het in eerste instantie jammer dat de Bitstamp exchange, app en klantenservice niet in het Nederlands beschikbaar zijn. Hierdoor kan je ook niet eenvoudig met iDEAL of Bancontact cryptomunten kopen op Bitstamp. Hier komt bij dat het aanbod crypto’s dat je kunt traden en staken op Bitstamp aan de vrij kleine kant is (45 stuks) vergeleken met andere grote exchanges als Binance en Kraken.

Op Bitstamp kan je ook niet doen aan margin trading, iets wat wel kan op bijna iedere andere grote exchange. Gelukkig maakt Bitstamp deze minpunten wel weer goed met het feit dat het lage transactiekosten rekent en dat het een gemakkelijk te begrijpen exchange is voor zowel beginners als ervaren crypto traders.

Voordelen

Nadelen

Account aanmaken en inloggen op Bitstamp

Om te kunnen handelen in crypto op Bitstamp heb je een Bitstamp account nodig. Het aanmaken van een Bitstamp account is een eenvoudige procedure die ongeveer 10 minuten van je tijd zal kosten. Houd er rekening mee dat je jezelf zal moeten legitimeren gedurende de aanmeldprocedure, dus zorg dat je alvast een vorm van legitimatie bij de hand hebt. Hoewel het instellen van een 2-factor authentication voor je Bitstamp account optioneel is, raden wij aan dit te doen.

 1. Ga naar de Bitstamp registratiepagina: https://www.bitstamp.net/account/register/.Account maken Bitstamp
 2. Vul hier je naam, achternaam, email in, klik aan in welk land je woonachtig bent en dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden van Bitstamp.Captcha pop-up Bitstamp
 3. Als je op REGISTER geklikt hebt, zal er een typische ”I’m not a robot” reCAPTCHA pop-up te voor schijn komen. Klik hier dus op wat stoplichten, zebrapaden etc. totdat je deze succesvol afgerond hebt.Registratie compleet Bitstamp
 4. Je krijgt nu een email van Bitstamp waarin je wachtwoord en client ID staan.Login ID Bitstamp
 5. Nu ga je naar https://www.bitstamp.net/account/login/ en log je in op Bitstamp met de gegevens uit de email van Bitstamp.2FA Bitstamp
 6. Je zult nu een pop-up te zien krijgen waarmee je de two-factor authentication voor je Bitstamp account mee kunt instellen.Authentication key Bitstamp
 7. Als je dit doet zal je een authentication key die je te zien krijgt moeten overnemen en ergens veilig opbergen. Vervolgens download je de Google Authenticator app voor je mobiele toestel en klik je in die app op het + icoontje. Nu scan je de QR-code die je te zien krijgt op Bitstamp om Bitstamp toe te voegen aan je Google Authenticator app. Je 2FA voor Bitstamp is nu succesvol ingesteld.Verify Account Bitstamp
 8. Klik op Verify your account en doorloop de identificatieprocedure. Let erop dat je alles naar waarheid invult.
 9. Het zal nu een paar uur duren of langer, mocht je in het weekend de verificatieprocedure doorlopen hebben, voordat je Bitstamp account een Verified Account wordt. Wanneer je dit hebt kun je gebruik maken van alle functies van Bitstamp.

Status Account Bitstamp

Inloggen op Bitstamp.net

Hoe je precies inlogt op Bitstamp spreekt een beetje voor zichzelf, echter kan het de eerste keer een beetje lastig zijn als je een 2-factor authentication voor je Bitstamp account hebt ingesteld.

Wat je moet doen om succesvol in te loggen op je Bitstamp account is de volgende stappen volgen:

 1. Ga naar de inlogpagina van Bitstamp: https://www.bitstamp.net/onboarding/login/
 2. Vul hier je client ID en Bitstamp wachtwoord in.
 3. Je zult een 2FA pop-up te zien krijgen. Nu open je de Google Authenticator en bekijk je de 6-cijferige code die je voor Bitstamp gekregen hebt. Deze neem je over en vul je in bij de Bitstamp pop-up om in te loggen in je account. Als de code correct is, zal je direct worden omgeleid naar de Mijn Account omgeving van Bitstamp.

Bitstamp wallet

Zodra je eenmaal een geverifieerd Bitstamp account hebt, zul je automatisch een crypto wallet krijgen van Bitstamp. Dit is een zogenoemde hot wallet, waarin je alle 45 de crypto’s die verhandelbaar zijn op Bitstamp op kunt bewaren. Ook kan je vanuit deze exchange wallet crypto ontvangen en versturen naar andere wallets. Als je besluit crypto te kopen op Bitstamp, zal het in eerste instantie aankomen op je Bitstamp wallet, vanwaar je het naar andere wallets kunt sturen.

Let erop dat een exchange wallet nooit 100% veilig is en dat het verstandiger is je crypto in eigen beheer te hebben. Wij raden hiervoor een offline hardware wallet als een Ledger Nano X of Trezor Model T aan. Bewaar op zo’n offline wallet het grootste gedeelte van je crypto en laat enkel de crypto die je actief verhandelt op een exchange wallet staan.

Is Bitstamp veilig en betrouwbaar?

Ja, je crypto is veilig op Bitstamp, maar zoals wij hierboven al hebben aangegeven, is het altijd raadzaam enkel de crypto die je actief verhandeld op een exchange te laten staan. Bitstamp bestaat al langer dan tien jaar en is een keer gehacked geweest, maar toen heeft de exchange de gestolen Bitcoin teruggegeven vanuit haar eigen portemonnee aan de traders en investeerders die coins kwijtraken.

Hier komt bij dat Bitstamp tegenwoordig 98% van alle crypto van haar klanten op offline multi-sig wallets bewaart, dat de hele website, exchange en app versleuteld zijn met militaire encryptie software en dat je zelf je account nog kunt beschermen met 2FA en IP whitelisting.

Bitstamp security

Kosten en fees

Bitstamp is qua kosten een van de goedkopere grote exchanges, maar toch net even wat duurder dan Binance en CEX.io. Je betaalt standaard 0,50% aan maker/taker fees en hoe meer je handelt, hoe minder je uiteindelijk betaalt.

Bitstamp hanteert namelijk net als enkele andere crypto exchanges een commissiestructuur die kijkt naar hoe groot je handelsvolume was de afgelopen 30 dagen en baseert daarop je te betalen transactiekosten.

Hieronder kan je precies zien hoeveel fees Bitstamp in rekening brengt.

Handelsvolume in de afgelopen 30 dagen

Fees

Onder de $10,000

0,50%

$10,000 – $20,000

0,25%

$20,000 – $100,000

0,24%

$100,000 – $200,000

0,22%

$200,000 – $400,000

0,20%

$400,000 – $600,000

0,15%

$600,000 – $1,000,000

0,14%

$1,000,000 – $2,000,000

0,13%

$2,000,000 – $4,000,000

0,12%

$4,000,000 – $20,000,000

0,11%

$20,000,000 – $50,000,000

0,11%

Contact en klantenservice

De klantenservice van Bitstamp is 24/7 te bereiken per email en je kunt ze ook bellen op 1-800-712-5702. Helaas ontbreekt er een live chat functie. Op diverse crypto fora en reviewsites lezen we zowel positieve als negatieve reacties als het gaat om de Bitstamp klantenservice.

Wij zelf hebben vrij goede ervaringen met de Bitstamp klantenservice, aangezien wij wat vragen hadden tijdens het opstellen van deze Bitstamp review en deze per email allemaal keurig uitgelegd werden door een medewerker.

Al met al is het jammer dat de klantenservice van Bitstamp niet in het Nederlands beschikbaar is en dat er geen live chat functie is, maar voor de rest hebben wij niets op de klantenservice van Bitstamp aan te merken. Wat wij wel nog noemenswaardig vinden, is dat Bitstamp het altijd keurig laat weten als er een sprake is van een Bitstamp storing door hierover een tweet te plaatsen op Twitter.

Veelgestelde vragen over Bitstamp

Personal accounts zijn voor individuen en corporate accounts zijn bedoeld voor bedrijven en instellingen. Om diverse redenen is het niet aan te raden een corporate account aan te maken als je gewoon een individu bent, aangezien je dan andere documenten moet kunnen overleggen tijdens het verifiëren van je account, dit geldt ook voor mensen met een eenmanszaak of die ZZP’er zijn.

Bij Bitstamp kan je geen crypto of fiat opnemen als je nog een openstaande order hebt. Dit doet Bitstamp om een reserve te hebben, mocht de positie de verkeerde kant op gaan. Controleer dus of je nog openstaande posities hebt als je je geld niet van Bitstamp opnemen kunt.

Ja, Bitstamp is een bedrijf dat onder toezicht staat van de Financial Conduct Authority in het Verenigd Koninkrijk. Mede omdat Bitstamp een legale exchange is, moet je zoveel persoonsgegevens verschaffen tijdens het aanmelden bij Bitstamp.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.