‘S Werelds populairste social crypto trading platform

Beste alternatief – Lage fee en €1000 gratis handelskosten.

Aanbod

Handelen in aandelen, ETF’s CFD’s en crypto op één platform

Betaalmethoden

iDEAL, PayPal, Skrill, neteller, Klarna, Sofort, Visa, MasterCard, bankoverschrijving

Minimale storting

$50

Wallet

Ja

Transactiekosten

0,75% tot 2,90% spreadkosten

Features

Commissievrij handelen in aandelen, crypto, ETF's en CFD's. Geen management fees op beheer van portfolio.

eToro Ervaringen + Review

eToro bestaat al sinds 2007 en wij gebruiken deze broker dan ook al jaren, zelfs toen het nog enkel een CFD-handel en copy trading platform was maakten wij al gebruik van de diverse aangeboden diensten van het bedrijf.

Je hebt ongetwijfeld wel eens van eToro gehoord, aangezien deze cryptocurrency exchange een sterke aanwezigheid heeft op zowel social media als op het internet over het algemeen.

Mocht je nog nooit van eToro gehoord hebben of juist wel en overwegen een eToro account aan te maken, dan zal deze uitgebreide eToro review je van nuttige informatie voorzien.

Zo zullen wij onze eigen eToro ervaringen delen, de voor- en nadelen van eToro bespreken en antwoord geven op enkele veel gestelde vragen met betrekking tot het gebruiken van eToro.

Traden op eToro

Crypto trading op eToro

Je kunt op eToro traden in meer dan 10,000 verschillende activa, waaronder aandelen, ETF’s, CFD’s, grondstoffen en crypto. Aangezien wij het voornamelijk over crypto hebben op onze website, zullen wij dan ook met name het crypto trading op eToro bespreken.

Het handelen in crypto kan op eToro op drie verschillende manieren. Zo kan je crypto CFD’s kopen. Wanneer je dit doet, bezit je niet de onderliggende activa, dus de crypto zelf, en heb je enkel recht op het verschil in aan- en verkoopprijs. Een contract for difference is dus vergelijkbaar met een derivatencontract.

Naast crypto CFD trading, heb je de mogelijkheid gewoon direct te handelen in crypto. Op deze manier bezit je ook daadwerkelijk de crypto en kan je deze dus opslaan op een externe wallet en dus van eToro opnemen. Deze eToro wallet ondersteunt zo’n 70 verschillende crypto’s.

Als laatste kun je doen aan copy trading. Dit is voornamelijk handig als je zelf nog geen ervaring hebt in het handelen van crypto of handelen in het algemeen. Copy trading houdt in dat je iemand anders (doorgaans een professionele trader) zijn of haar transacties en posities soort van kopieert. Dus jij doet met jouw eToro account automatisch wat diegene met zijn of haar account doet. Hiervoor heb je dus nogmaals geen enkele handelservaring nodig. 

Tot slot is eToro ook erg populair voor mensen die willen daytraden met crypto.

Crypto kopen

Cryptomunten kopen op eToro is ontzettend eenvoudig vergeleken met andere crypto exchanges en het mooiste is nog dat je dit gewoon kunt doen met iDEAL en Bancontact. Daarnaast heb je bij eToro nog de mogelijkheid crypto zoals bitcoin kopen met PayPal, Skrill, Neteller, Sofort, Klarna, Visa, MasterCard en enkele andere betalingsmogelijkheden. eToro is een van de crypto exchanges die wereldwijd gezien de meest verschillende betalingsmethoden aanbiedt.

Om een echt geld account aan te maken op eToro moet je de eerste keer minimaal voor $50 aan crypto of aandelen aankopen, daarna kan je bijstorten vanaf $25.

eToro wallet

eToro crypto walletJe krijgt van eToro na het aanmaken van je eToro echt geld account een eigen crypto wallet. In deze wallet kan je zo’n 70 coins bewaren. Toch moeten we er bij zeggen dat het niet echt een crypto wallet is, zoals je wellicht gewend bent die van andere exchanges te krijgen.

Er zijn namelijk aardig wat minima en maxima aan verbonden. Zo dienen te ontvangen fiat transacties minimaal €114 waard te zijn, kan je maximaal €200 aan fiat per dag versturen en €51,000 per maand. eToro rekent 1% wisselkoerskosten voor het omwisselen van crypto voor fiat en andersom. Op cryptotransacties rekent eToro 0,1% transactiekosten en transacties dienen minimaal $20 waard te zijn en maximaal $10,000.

Uit onze eigen ervaring met eToro kunnen wij dus vaststellen dat het eigenlijk niet echt een volledige crypto wallet is wat je van eToro krijgt, maar eerder een soort digitale bankrekening, waar je toevallig enkel crypto’s mee kunt verzenden en ontvangen. Je krijgt ook niet je eigen private key bij een eToro wallet, deze beheert het bedrijf voor je.

Over het algemeen valt het gebruik van dergelijke crypto wallets af te raden. Om deze reden is het dan ook verstandiger enkel de crypto te bewaren op je eToro wallet die je actief verhandelt via het platform. De rest van je cryptoportfolio kun je het beste bewaren op een offline hardware wallet.

Is eToro veilig en betrouwbaar?

Laten we gelijk maar met de deur in huis vallen als het gaat om de veiligheid en betrouwbaarheid van eToro. Het zou namelijk goed kunnen dat je veel negatieve reviews gelezen hebt over eToro op diverse fora en reviewsites. Echter moet je er rekening mee houden dat eToro al 15 jaar bestaat en dat het eerst een CFD trading site was.

Hier komt bij dat er simpelweg veel mensen zijn die de risico’s van handelen met hefboom niet begrepen hebben en dus geld verloren hebben via eToro. Dit zijn doorgaans de mensen die klagen op dergelijke sites en van de mensen die flinke winsten maken met de diensten van eToro hoor je niks.

Is de eToro portemonnee veilig? eToro is een van de veiligste en meest betrouwbare wallets en brokers en exchanges wereldwijd. Het bedrijf heeft licenties en vergunningen in tientallen landen, honderden mensen personeel in dienst en overweegt zelfs de beurs op te gaan, net als concurrent Plus500.

eToro is dus een gereguleerde exchange, waar bovendien je fondsen beschermd zijn aan de hand van een financieel compensatiefonds. Als eToro dus ooit gehacked zou worden, krijg je gewoon de waarde van je crypto in geld terug tot een bepaald bedrag.

Voor- en nadelen

Iedere crypto exchange en broker heeft zo zijn voor- en nadelen en eToro is geen uitzondering op deze regel. Zo is het mooi dat eToro een gemakkelijk te begrijpen handelsplatform voor crypto en aandelen aanbiedt, wat voor beginners zeer geschikt is, maar zijn de kosten toch wat aan de hoge kant vergeleken met andere exchanges.

Hier komt bij dat eToro eigenlijk eerder een crypto broker is en niet echt een crypto exchange. Dit zien we ook terug in het feit dat je bij margin trading op eToro een minimale take-profit en stop-loss moet behalen voordat je je posities kunt sluiten. Op deze manier is het makkelijk adverteren met 0% commissie.

Het crypto- en aandelen aanbod van eToro is wel immens, zelfs vergeleken met andere CFD- en aandelen brokers. eToro’s totale aanbod telt namelijk meer dan 10,000 verschillende activa. De mogelijkheid eenvoudig crypto te kopen met iDEAL, Bancontact en zelfs verschillende e-wallets, waaronder PayPal, is er een die je lang niet bij alle crypto exchanges hebt.

Ook is eToro volledig in het Nederlands beschikbaar. Dit zijn allen voordelen van eToro ten  opzichte van andere brokers en doen eToro dan ook beter scoren dan menigeen crypto exchange in onze reviews.

Voordelen

Nadelen

Account aanmaken en inloggen op eToro

Een eToro account aanmaken kan niet eenvoudiger. Het kost je slechts een paar minuten van je tijd om een eToro account aan te maken, maar let erop dat je een vorm van legitimatie bij de hand moet hebben, aangezien je er een foto van moet uploaden tijdens de identificatieprocedure.

Om je aan te melden bij eToro volg je simpelweg de volgende stappen:Etoro account aanmaken

  1. Ga naar de eToro website en klik op Meld je nu aan.
  2. Vul de gevraagde gegevens in en stel een wachtwoord in voor je account.
  3. Ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid van eToro en klik op aanmelden.
  4. Je zult nu gevraagd worden nog meer persoonsgegevens in te vullen, alsmede een vragenlijst met betrekking tot je expertise in het handelen op de beurs en jezelf te legitimeren.
  5. Wanneer je de aanwijzingen op het scherm gevolgd hebt, is je aanmelding bij eToro voltooid.
  6. Je kunt nu gebruikmaken van alle functies op de eToro exchange.

Inloggen op eToro

Inloggen op eToro gaat vrij eenvoudig, al helemaal als je nog geen 2-factor authentication hebt ingesteld voor je account. Hiervoor klik je gewoon op de groene inloggen knop op de eToro website of de eToro app.

Mocht je al wel een 2FA hebben ingesteld voor je eToro account, dan dien je iedere loginpoging te bevestigen met behulp van Authy of Google Authenticator door de code die je daar ontvangt over te nemen en in te vullen in het eToro loginscherm.

Geld opnemen

Geld opnemen van eToro is eenvoudig. Je kunt op ieder gewenst moment een opname aanvragen, zolang deze maar voldoet aan het minimum op te nemen bedrag van $20. Geld opnemen van eToro kan naar je bankrekening, maar ook naar je PayPal-rekening, Skrill-account en dergelijke. Let er wel op dat je de betalingsmethode die je kiest om geld mee op te nemen van eToro al eens gebruikt moet hebben om geld op je eToro account te storten.

Kosten en fees

eToro adverteert met commissievrij handelen, oftewel dat je als trader bij het gebruik maken van eToro niets zou hoeven betalen. Je betaalt inderdaad ook geen commissie op eToro, maar je betaalt wel zogenoemde spreadkosten die tussen de 0,75% en 5% liggen. Deze kosten zijn erg hoog vergeleken met andere exchanges.

Daarnaast rekent eToro ook wisselkoerskosten om je geld om te wisselen van Euro naar Dollar en andersom en $5 voor het opnemen van geld naar je bankrekening of e-wallet.  Al met al is het een beetje een marketingtruc om te adverteren met 0% commissie, aangezien je bij brokers zoals eToro over het algemeen enkel commissie zou betalen op de handel in ETF’s en grondstoffen.

eToro fees

Contact en klantenservice

Van een internationale crypto exchange zo groot en bekend als eToro verwacht je natuurlijk topservice en dat krijg je dan ook. eToro is namelijk een van de weinige grote, internationale exchanges met een volledig Nederlandstalige supportafdeling. Deze klantenservice van eToro is 24/7 te bereiken via e-mail en live chat. Als je meer dan $5,000 op je account hebt, krijg je zelfs een eigen accountmanager toegewezen, die je zal helpen met alle vragen die je maar mocht hebben.

Naast dat wij zelf zeer positieve ervaringen hebben met de eToro klantenservice, lezen wij ook op diverse fora en reviewsites veel positieve comments hierover. Dit is natuurlijk een goed teken, want niets is zo vervelend als met een vraag of probleem over je crypto exchange account zitten die maar niet wordt opgelost. In het geval van een eToro storing, laat de klantenservice van het bedrijf dit altijd keurig weten via twitter, e-mail en op de homepagina van hun website.

Veelgestelde vragen over eToro

Social trading op eToroBij social trading, ook wel copy trading genoemd op eToro selecteer je één of meerdere professionele traders om te kopiëren. Wat er dan gebeurt, is dat jij met jouw eToro account de trades geheel of gedeeltelijk kopieert.

Hiervoor heb je allerlei instellingen, zo kan je bijvoorbeeld met 5% van je accountsaldo 20 verschillende traders kopiëren of met 10% 10 etc. Als je zelf een beginnende crypto trader bent of simpelweg geen tijd hebt om te traden, kan je dus dit social trading of copy trading gebruiken om toch effectief (en hopelijk winstgevend) te handelen in crypto.

Je kunt op eToro niet direct NFT’s kopen of verkopen. Wel kan je op eToro Ethereum kopen, dit naar je MetaMask sturen en vervolgens je MetaMask koppelen aan een NFT-marketplace om via deze soort van omweg NFT’s te kopen.

Dit kan door gebruik te maken van een aparte app, genaamd eToro Money. Je logt op deze app in met dezelfde gegevens als je normale eToro account. Vervolgens klik je in de app op portfolio, dan de crypto die je naar je wallet wilt versturen en vervolgens op Transfer to Wallet.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.