De laatste jaren lijkt iedereen wel een investering in crypto hebben gedaan. Sinds het begin van de coronacrisis is het aantal beleggers in ons land enorm gestegen. De economische crisis en de daarbij horende inflatie en hoge spaarrentes hebben ervoor gezorgd dat veel mensen in Bitcoin zijn gestapt.

Zit jij er ook over na te denken om cryptomunten aan te schaffen en te profiteren van wat er zoal op de Bitcoin koers gebeurt? Maar twijfel je nog of dat een goed idee is? No worries: in dit artikel lees je meer over het ontstaan van Bitcoin en waarom het een goed idee is om erin te investeren.

First things first: wat is Bitcoin eigenlijk?

We hebben het allemaal over Bitcoin alsof het er altijd al is geweest. Toch bestaat Bitcoin nog maar sinds 2008 toen Satoshi Nakamoto, een pseudoniem van een programmeur of een groep programmeurs, een manifest over de beginselen van de Bitcoin uitbracht. Er was al een hele tijd vraag naar een digitale munt waarbij er geen bemoeienis zou zijn van een bank of een overheid, zoals bij andere valuta wel het geval is. Het duurde niet lang voordat de eerste transactie met Bitcoin plaatsvond; er werd pizza aangeschaft voor een bedrag van 10.000 Bitcoins. Dat kun je je nu niet meer voorstellen.

De waarde op de Bitcoin koers is sindsdien namelijk aanzienlijk gestegen. Op het moment van schrijven is één Bitcoin meer dan 21.000 dollar waard. Door de jaren heen is de vraag naar Bitcoin heel groot geworden. Omdat er maar een maximum aantal Bitcoins te koop is, betekent dit dat de prijs stijgt naarmate de vraag groter wordt en het aanbod minder. Zo werkt het ook op andere crypto koersen. Sinds het begin van de coronacrisis is de vraag ernaar alleen maar groter geworden.

Daarom is investeren in crypto koersen zo populair

Dat heeft onder andere te maken met het feit dat er een wereldwijde economische disbalans ontstond door de pandemie. Door de economische onzekerheid trokken grote investeerders en ondernemers zich terug op de aandelenmarkt en besloten ze te kiezen voor iets waar de overheden geen invloed op hadden: cryptocurrency. Dat was al gauw terug te zien op de Bitcoin koers en de andere crypto koersen; daar steeg de waarde als een malle. Uiteraard bleef dat niet onopgemerkt bij de gewone burger. Zij zaten door de lockdowns immers al even thuis met spaargeld op de bank.

Omdat de spaarrente tegenwoordig ook allesbehalve aantrekkelijk te noemen is, besloten veel Nederlanders de sprong te wagen. Daardoor ontstond er nóg meer vraag naar Bitcoin en andere cryptomunten. Je raadt het al: door die nieuwe grote vraag stegen de koersen des te meer. In oktober van 2021 haalde de Bitcoin koers zelfs een record met een waarde van bijna 67.000 dollar. De verwachting is dat de cryptomunt in de toekomst na pieken en dalen alleen maar meer waard zal worden.

Voordelen van beleggen in de Bitcoin koers

Je kunt je dus vast wel voorstellen dat het voor veel mensen ontzettend interessant is om te beleggen in de BTC koers of een van de andere crypto koersen. De kans is namelijk aanwezig dat je er op een dag veel geld mee verdient, mits je voor de langere termijn investeert én alleen belegt met geld dat je eventueel kunt missen. Crypto koersen zijn en blijven volatiel waardoor ze iedere dag een andere waarde hebben. Met dat in het achterhoofd kun je op een veilige manier beleggen in Bitcoin. De andere voordelen van investeren in de Bitcoin koers zijn onder andere:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.