Hoewel voor niets de zon op gaat, zijn er tussen alle scams die gratis geld beloven, toch ook nog wel een paar legitieme manieren te vinden om wat ‘gratis’ cryptomunten te verzamelen. Welke dat zijn en of het echt helemaal 100% gratis is, gaan we hieronder op in. Houd er rekening mee dat niet alle manieren overal beschikbaar en/of legaal zijn, daarom krijg je bijvoorbeeld in sommige gevallen geld of tegoedbonnen in plaats van crypto’s. Maar dat is natuurlijk snel genoeg omgewisseld.

Wat valt er te halen?

Als eerste moet je kijken welke coins je precies kan ‘krijgen’, of beter gezegd verdienen. Hoewel het soms om BTC of ETH gaat, bieden veel partijen veel kleinere en minder bekende coins aan.

En omdat we allemaal wel eens een miljoen vage nieuwe coins gekocht hebben om onszelf miljonair te kunnen noemen, weten we dat de kans dat de kans op winst bij de beste online casino’s eens stuk groter is. Let dus goed op of en wat je precies ontvangt, wat het waard is en wat je er mee kunt doen.

Wat moet je er voor doen?

Informatie delen

Marktonderzoeken en enquêtes zijn altijd al bronnen van waardevolle informatie geweest.  Waar deze oorspronkelijk op papier, aan de deur of per telefoon werden afgenomen, was dit een van de eerste manieren waarmee je makkelijk online geld kon verdienen. Tegenwoordig bestaat dit nog steeds, maar kun je naast tegoedbonnen of cash ook steeds vaker crypto coins verdienen.

Apps en websites testen

Programmeurs en hun tools kunnen apps en websites precies zo maken als de klant wil, maar het testen door echte mensen blijft uiteindelijk onmisbaar. Omdat dit vaak simpel en repetitief werk is, is het makkelijk uit te besteden en een goede manier om de dure programmeurs zich op belangrijker zaken te laten focussen.

Reclame kijken

Het klinkt zo voor de hand liggend, maar je kunt de hele advertentiemarkt natuurlijk ook gewoon de pas afsnijden en je gebruikers direct zelf belonen. Dit is wat de Brave web browser doet met hun Brave Rewards programma. Heel toepasselijk krijg je in ruil voor je aandacht “Basic Attention Tokens” (BAT) ter waarde van 70% van de reclame inkomsten die Brave ontvangt.

Betaald leren

Een aantal platforms zoals, bijvoorbeeld Coinbase, wordt je beloond om over crypto’s te leren. Kijk video’s en beantwoord daar dan een aantal vragen over, en je wordt beloond met wat van de specifieke crypto’s waar het over ging. Je zult hierbij als snel de waarschuwing tegenkomen dat dit programma niet voor iedereen toegankelijke is, maar voor inwoners van Nederland (en bijna heel Europa) is dat wel het geval.

‘Staken’

Staken is vooral bekend geworden door “the Merge”, vroeger bekend als Ethereum 2.0 waarbij Ethereum overstapt van “proof of work” naar “proof of stake” wat tot 99% energie efficiënter is.

In ruil voor het beschikbaar stellen van je crypto’s voor het verifiëren van transacties op de blockchain, ontvang je een vastgesteld rentepercentage. Op deze manier is dit eigenlijk de enige echt gratis manier op crypto’s te ontvangen, alleen is de opbrengst rechtstreeks gelinkt aan hoeveel je beschikbaar kan stellen.

Levert het ook wat op?

Voor alle bovenstaande opties, behalve het staken, moet je je afvragen of het voor jou persoonlijk de tijd, moeite waard is of verstrekken van persoonlijke informatie waard is. Want hoe je het ook wendt of keert, waarschijnlijk levert een uur echt werk vele malen meer op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.