Na teleurstellende resultaten in munten zoals Dogecoin en Shiba Inu en een aantal recente crypto crashes, trekken veel investeerders naar tokens met daadwerkelijke praktische bruikbaarheid, zoals de Metacade (MCADE) utility token.

Dogecoin en Shiba Inu bezitten weinig  intrinsieke waarde en hebben geen duidelijke use cases, wat eveneens het verhaal is achter de vele crypto crashes van de afgelopen tijd. Dit is de voornaamste reden waarom investeerders de voorkeur geven aan MCADE, hoewel er ook andere redenen zijn. Dit artikel neemt MCADE onder de loep en bespreekt hoe het een uitstekende investeringskans zou kunnen vertegenwoordigen.

De MCADE utility token: een overzicht

MCADE is een token dat verbonden is met het Metacade ecosysteem. Het kan worden gebruikt om beloningen te ontvangen voor staken en zal op een dag in de toekomst gebruikt worden om te stemmen, aangezien het toewerkt naar een bestuursinfrastructuur in de toekomst die gebaseerd is op een decentrale autonome organisatie (DAO). Het wordt ook gebruikt voor het transfereren van waarde tussen de wallets van gebruikers 

De schatkist wallets met meerdere handtekeningen van Metacade zijn uitermate veilig doordat ze twee ondertekenaars vereisen om transacties door te kunnen voeren; dit helpt om de fondsen van de community te beschermen. MCADE kan ook worden gebruikt om mee te doen aan competities, waarbij beloningen vaak in dezelfde token worden uitgekeerd. Het is een multifunctioneel token met uiteenlopende use cases die alleen nog maar verder uit zullen breiden naarmate het ecosysteem zich verder ontwikkelt.

Metacade is van plan om een allesomvattende Web3 gaming hub te worden, waar deelnemers een almaar toenemende collectie van de nieuwste play-to-earn games kunnen ervaren – terwijl ze ondertussen MCADE aan het verdienen zijn. Naast dat ze individueel plezier kunnen hebben, kunnen gebruikers ook connecties met anderen maken – waarbij ze op eenvoudige en organische wijze hun sociale netwerken kunnen uitbreiden. Het platform biedt een grote variëteit aan manieren om betrokken te raken, waaronder prijzen, competities, gamen, interactie, banen, staken en nog veel meer, waarmee het garandeert dat het aantrekkingskracht zal hebben onder veel verschillende typen gebruikers.

Metacade zal de perfecte plek worden om te netwerken met andere ondernemers, game-ontwikkelaars en crypto-investeerders die gemeenschappelijke interesses hebben. Het zal mogelijk zijn om ideeën, vaardigheden en doelstellingen te delen terwijl er naar hun gezamenlijke doelen wordt toegewerkt (investering, ontwikkeling, testen, enz.). De MCADE token helpt om al deze doelen te faciliteren, wat ze dan ook kunnen zijn.  

Via Metacade zal je in staat zijn om te zien welke games op dit moment het meest populair zijn, kun je bekijken hoe anderen het in de leaderboards er vanaf weten te brengen, kan je recensies schrijven en krijg je eerder toegang tot nieuwe functionaliteiten en content op het platform. Je kunt bovendien met andere leden in real time praten over aanstaande games. Het zal precies worden waar games naar op zoek zijn.

De Dogecoin meme cryptocurrency

Veel mensen met een interesse in crypto’s zullen ongetwijfeld wel het een en ander mee hebben gekregen over memo cryptocoins zoals Dogecoin, die in korte tijd gigantisch in waarde wist te stijgen. In tegenstelling tot bekende tokens zoals Bitcoin en Ethereum hebben deze meme cryptocoins geen duidelijke en praktische use case, waardoor ze heel erg vatbaar zijn voor een flinke devaluatie tijdens een crash in de cryptomarkt. Een meme token is in feite een grap die geen enkele concrete waarde te bieden heeft. Er is geen echte use case voor te bedenken, buiten het humoristische aspect ervan.

Een meme cryptocurrency kan echter wel fors in waarde toenemen, ver boven de verwachte prijsniveaus. Zelfs middenin een crypto crash. Dit komt voornamelijk door traders die op zoek zijn naar het maken van winsten, aangezien er geen echt goede reden is om een dergelijke cryptocoin te bezitten. De Dogecoin cryptocurrency is meerdere keren in waarde toegenomen alleen door de aandacht die het kreeg dankzij tweets van Elon Musk.

De prijs wordt door de aandacht van verschillende beroemdheden, waaronder Elon Musk en Snoop Dogg, flink omhoog gedreven. De forse schommelingen in prijsniveaus lijken dan ook een behoorlijke correlatie te hebben met de sociale activiteiten van dergelijke celebrities, wat eveneens betekent dat ze tijdens een crypto crash even snel kunnen dalen als dat ze voorheen stegen. Meme coins kunnen dan ook op geen enkele geclassificeerd worden als een stabiele investering voor de lange termijn. Veel signalen wijzen er bovendien op dat Dogecoin al sinds april 2021 zo erg gehyped wordt en teveel gekocht is dat een crash aanstaande is. 

Er zijn zelfs investeerders die Elon Musk voor de rechter slepen, omdat ze stellen dat Musk bewust de prijs boven normale marktniveaus heeft opgedreven.

De Shiba Inu meme cryptocurrency

Er is geen concreet verschil tussen de Shiba Inu meme cryptocurrency en de Dogecoin meme cryptocurrency. Sterker nog, Shiba Inu was zelfs direct geïnspireerd door Dogecoin. De prijs ervan is dan ook onderhevig aan de fluctuaties in de markt, zeker tijdens een crypto crash. Een vergelijkbare link met beroemdheden kan ook worden gemaakt, zo crashte de prijs van Shiba Inu eens na een enkele tweet van Elon Musk waarin hij stelde geen cryptotokens ervan te bezitten.

Shiba Inu is gecentreerd rondom het thema van een hond, wat het heeft geleend van Dogecoin. Ondanks een duidelijk gebrek aan innovaties en zelfs een recente crypto crash, heeft het echter nog steeds een flinke marktkapitalisatie dankzij de hype eromheen, algoritmes van trading tools en het kunstmatige opproppen van de prijs van Shiba Inu door celebrities.

In september 2021 steeg de prijs van Shiba Inu op dramatische wijze naar een all-time hoogterecord van $0,00087 per token. Sindsdien is de prijs echter fors gedaald en sijpelt de waarde stelselmatig rond een prijsniveau van $0,000009 per token (wat betekent dat de token bijna 100x in waarde is gedaald!).

Waarom investeerders de voorkeur geven aan Metacade boven Dogecoin en Shiba Inu

Steeds meer mensen lijken de zinkende schepen van de meme cryptocurrencies achter zich te laten voor de projecten die daadwerkelijk waarde weten te genereren. Investeerders geven de voorkeur aan de MCADE utility token vanwege meerdere goede redenen:

  1. Metacade is verbonden met een exploderende Web3 gamemarkt.
  2. Metacade is ontworpen voor langdurige groei.
  3. Metacade is ontworpen om terug te geven aan gebruikers.
  4. Metacade is een utility project met intrinsieke waarde dat een crypto crash kan overleven.

Dogecoin en Shiba hebben geen enkele praktische bruikbaarheid. Met andere woorden, ze kunnen nergens voor gebruikt worden. Ze zijn niet gelinkt aan een specifieke sector en hebben geen functies waarmee ze zich onderscheiden van de rest. Sommige coins zijn gefocust op privacy, anderen op snelheid en weer anderen op schaalbaarheid. Dogecoin en Shiba Inu zijn alleen behulpzaam voor hun satirische doeleinden. In een bear markt waarin voortdurend aankondigingen van crypto crashes voorkomen, is dat weinig overtuigend voor een potentiële investering. Het kan daarom voor investeerders meer lonen om nieuwe projecten in overweging te nemen.

Metacade, bijvoorbeeld, heeft veel meer te bieden en is specifiek gericht op Web3-gamers. Het heeft een specifiek utility token dat gebruikt kan worden voor investeringen. De schatkist wallets van Metacade zijn uitermate veilig en Web3-gamers hebben directe inspraak in het project dankzij een DAO-structuur die in de toekomst geïntroduceerd moet worden. De token kan bovendien gestaked worden voor beloningen, in tegenstelling tot Shiba of Doge.

Metacade bevindt zich momenteel in de presale fase, wat betekent dat het aanzienlijke potentie te bieden heeft. De prijs van de MCADE utility token staat nu op $0,008 voor één token maar zal aan het einde van de presale fase boven het prijsniveau van $0,02 uitkomen.
Je kunt hier meedoen aan de Metacade presale.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.