In deze blog willen we ingaan op de veiligheid van het gebruik van een bitcoin atm. Een bitcoin atm is bijna als een geldautomaat. Het verschil is dat je bij een bitcoin automaat op locatie bent en bij een pinautomaat niet. Bezoek Bitcoinautomaat.nl om te kunnen handelen in crypto.  

3 soorten automaten 

Er zijn 3 soorten bitcoin automaten ontworpen. Met een van deze automaten kun je uitsluitend bitcoins kopen en met de andere kun je bitcoins verkopen. Ook is er nog een derde soort die je voor zowel koop als verkoop doeleinden kunt gebruiken. Om een transactie te maken bij deze automated teller machines worden er transactiekosten in rekening gebracht. Om gebruik te kunnen maken van een bitcoin automaat moet je over een creditcard beschikken, een smartphone of fiatgeld. 

Bitcoin wisselen naar geld 

Bitcoin omwisselen naar geld was nog nooit zo eenvoudig en veilig geweest. Je hebt hierbij een bitcoin atm nodig. In Nederland zijn er 8 van deze apparaten in de bekende steden. Wanneer je bitcoin wisselt naar geld moet je kiezen voor de ‘geld opnemen’ optie. Je geeft dan aan hoeveel bitcoins je wilt wisselen en je zal dan een QR-code moeten invoeren. Bij grote bedragen zul je je eerst moeten laten identificeren door je identiteitsbewijs te scannen. Wanneer dit voltooid is stuur je dan het aantal bitcoins naar het opgegeven bitcoin adres. Hierna kan je het geld uit de automaat trekken. Soms moet je nog een bon scannen die aangeeft dat je bitcoins hebt gewisseld naar fiatgeld.  

Het eerste bedrijf dat een bitcoin atm op de markt heeft gebracht is Lamassu. Hiernaast zijn er ook andere bedrijven die bitcoin apparaten maakt. Enkele hiervan zijn Skyhook, BATM, Genesis, General bytes, BitACESS en Satoshi. Doordat er verschillende bedrijven deze apparaten maakt zijn er ook verschillende modellen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.