Gretige beleggers springen ongetwijfeld op de Bitcoin-wagen omdat ze hebben gehoord dat mensen rijkdom creëren met deze virtuele valuta. In wezen willen veel particuliere en zakelijke beleggers voorkomen dat zij iets missen. Sommige mensen weten echter niet hoe ze hun investeringen tegen hacks kunnen beschermen. Mensen kopen Bitcoins op digitale platforms zoals Bitcoin Sprint

Bitcoin bestaat op de blockchain of een digitaal transactiegrootboek, net als andere cryptomunten. Het is ook gedecentraliseerd, wat betekent dat het geen centrale autoriteit heeft zoals een bank om transacties te controleren. In plaats daarvan maakt het gebruik van een peer-to-peer netwerk waar leden in dit gedecentraliseerde netwerk transacties valideren. De leden die de uitwisselingen valideren, worden Bitcoin-miners genoemd. Hoewel blockchain een uitstekende reputatie heeft opgebouwd op het gebied van veiligheid, is het niet immuun voor kwetsbaarheden.

Zodra u de tokens hebt gekocht, kunt u ze bewaren op uw cryptobeursrekening of ze verplaatsen naar uw digitale portemonnee. Helaas hebben criminelen al eerder enkele van deze platforms gehackt en geld gestolen van hun gebruikers.

In de meeste gevallen vinden cryptohacks plaats via phishing, waarbij criminelen de front-end van een uitwisselingsplatform compromitteren, wat leidt tot kwaadaardige transacties. Daarom moeten cryptobeleggers leren om hun Bitcoins te beheren en ze te beschermen tegen hackers. Hier leest u hoe u uw Bitcoin-investering kunt beschermen.

Uitgebreid onderzoek

Begin niet blindelings te investeren in Bitcoin. De gedachte dat u een lucratieve investeringsmogelijkheid misloopt, kan u ertoe aanzetten hals over kop in een investering te stappen zonder er veel aandacht aan te besteden. Helaas kan dit u met spijt en verliezen opzadelen. Bitcoin is een volatiel crypto-actief. Dat betekent dat uw investering snel aan waarde kan verliezen of winnen.

Om uw investering veilig te stellen, koopt u Bitcoin wanneer de prijs drastisch daalt. Op die manier kunt u het verkopen nadat de waarde is gestegen. Uitgebreid onderzoek omvat het beoordelen van marktfluctuatiepatronen, technische indicatoren en aannames nadat u winst of winst heeft gemaakt met uw Bitcoin-investering.

Een goede belegger moet de geschiedenis, de concurrenten en de verdiensten van crypto-activa begrijpen alvorens te beleggen.

Uw Bitcoins veilig opslaan

Het opslaan van al uw Bitcoins op een beurs van derden is misschien niet veilig. Gebruik daarom een veilige crypto-portefeuille om uw virtuele activa te beheren. Een crypto-portefeuille is een applicatie of software die private en publieke sleutels bewaart. Mensen gebruiken deze sleutels om toegang te krijgen tot virtueel geld in hun cryptoportefeuilles. Private sleutels zijn bijzonder belangrijk, want als u ze verliest, verliest u de toegang tot uw crypto-activa.

Misschien moet u om de private en publieke sleutels te begrijpen ze vergelijken met uw e-mailadres en wachtwoord. U kunt de publieke sleutel van uw portefeuille delen met mensen om u Bitcoins te sturen, net zoals u uw e-mailadres deelt om e-mails te ontvangen. U kunt uw private sleutel echter niet delen zoals u uw wachtwoord niet kunt bekendmaken aan de mensen die u e-mails wilt sturen. In het ideale geval bent u verantwoordelijk voor het beschermen van de private sleutel van uw portefeuille.

Gebruik een veilige internetverbinding

Gebruik geen openbare Wi-Fi om met Bitcoin te handelen. Verbeter ook de beveiliging van uw internetverbinding thuis met een Virtual Private Network (VPN). Een goede VPN zorgt voor een veilige overdracht van gevoelige gegevens over het internet. En dit zorgt ervoor dat hackers uw verkeer niet kunnen afluisteren.

Als u onbeveiligde apparaten gebruikt, kunnen hackers er met malware moeiteloos toegang toe krijgen. Update daarom uw apparaten met de nieuwste anti-malware software.

Slotopmerkingen

Beleggen in Bitcoin kan riskant zijn, vooral wanneer cybercriminelen op zoek zijn naar mogelijkheden om te stelen van beginnende beleggers. U kunt uw Bitcoin-investering echter veiligstellen door deze tips te volgen. Omdat informatie kennis is, moet u voortdurend onderzoek doen om nieuwe manieren te ontdekken waarop criminelen uw Bitcoins kunnen stelen. Leer ook hoe u de veiligheid van uw Bitcoin-investering kunt vergroten. Op die manier kan u vermijden dat u uw crypto-investering verliest aan criminelen of dat u zelfs de private sleutel van uw portefeuille vergeet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.