Heeft u geen idee hoe je crypto staken moet? Na het lezen van dit artikel weet u alles over het proces van staken in de wereld van crypto. We zullen in dit artikel alle relevante punten benoemen rondom het staking proces van cryptocurrency. 

Crypto staking 

Als we praten over crypto staken moeten we bij het begin beginnen. Bij het lezen van de benaming zien we dat er 2 woorden erin staan: Cryptocurrency en staken. Cryptocurrency is een digitaal betaalmiddel die niet fysiek vast te houden is. Staken is afkomstig van het woord stake. Uit het Engels vertaald wordt er met stake bedoeld vasthouden of vastzetten. Zetten we nu beide woorden bij elkaar betekent het letterlijk crypto vasthouden. Crypto staken is dus het vasthouden van cryptocurrency om het netwerk te verbeteren en te versterken.  

Hoe stake ik crypto? 

Als je van start gaat met crypto staking moet je eerst een crypto account aanmaken. Dit doe je bij een online crypto exchange zoals Coinbase of Bitvavo. Je zult enkele gegevens moeten invullen en enkele aanvullende vragen beantwoorden om dit tot stand te krijgen. Hierna ontvangt u een bericht dat het account is aangemaakt. Het aanmaken van een account kan soms kosteloos zijn. 

Als u crypto staked moet u cryptomunten hebben in uw wallet. Zonder altcoins kun je niet staken. Dit is logisch want het zijn de altcoins die worden vastgehouden. U ontvangt hiervoor een beloning in de vorm van rente. Hoe meer crypto je vasthoudt hoe meer rente je zult ontvangen. Hoe groter het risico, hoe meer rente je zult ontvangen en hoe kleiner het risico, hoe minder rendement je zult ontvangen. Hoewel niet alle crypto vast te houden is kun je er veel geld ermee verdienen. Vooral als je de munten op lange termijn vasthoudt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.