De upgrade brengt gedecentraliseerde RPC, nieuw utility en staking voor het ANKR token, en de mogelijkheid voor onafhankelijke node providers om volledige nodes te draaien en beloningen te verdienen

Ankr Network

SAN FRANCISCO (07/XX/2022) – Ankr, een van ’s werelds toonaangevende aanbieders van Web3-infrastructuur, is verheugd Ankr Network 2.0 te introduceren, in de nieuwe whitepaper omschreven als een “Decentralized marketplace for Web3 infrastructure.” De upgrade brengt een volledige suite van gedecentraliseerde producten en diensten die dienen als de kritische infrastructuur achter Web3 groei.

Er zijn lang zorgen geweest dat Web3 niet zo gedecentraliseerd is als zijn aanjagers beweren, omdat de meerderheid van de server (node) infrastructuur voor onderliggende blockchains gehost wordt door gecentraliseerde bedrijven en datacenters. Ankr 2.0 lost dit cruciale probleem op met nieuwe gedecentraliseerde webdiensten – een protocol dat onafhankelijke node-operators in staat stelt om ontwikkelaars en dApps te verbinden met blockchains en beloningen te verdienen terwijl ze dat doen.

“Ankr 2.0 is de ontbrekende schakel voor Web3 om voor eens en voor altijd gedecentraliseerd te worden. Blockchains laten werken met meerdere infrastructuurproviders op één netwerk is altijd de droom geweest, zowel voor snelheid, betrouwbaarheid als decentralisatie. Nu met het Ankr Netwerk, is dat allemaal mogelijk. Het is een belangrijke stap voorwaarts voor de industrie om te blijven innoveren naar een infrastructuur die massale adoptie aankan in de komende jaren,” zegt Greg Gopman, de Chief Marketing Officer bij Ankr.

Het nieuwe Ankr Netwerk is al meer dan een jaar in de maak, aangezien Ankr zijn gecentraliseerde infrastructuur business heeft getransformeerd naar een gedecentraliseerd protocol, en zo het eerste node infrastructuur protocol voor de industrie heeft gecreëerd om mee samen te werken. Het volledig gedecentraliseerde Ankr Netwerk brengt de volgende upgrades ten voordele van alle belanghebbenden:

Onafhankelijke node aanbieders om volledige nodes te runnen

Onafhankelijke node aanbieders kunnen verkeer serveren en beloningen verdienen op het Ankr Netwerk. Organisaties die al volledige nodes draaien voor hun eigen projecten kunnen ook verbinding maken met het Ankr Netwerk om beloningen te verdienen wanneer hun project ze niet gebruikt. Onafhankelijke nodes voegen zich bij Ankr’s bestaande wereldwijde netwerk om alle blockchain verzoekmethodes te bedienen, inclusief de Advanced APIs die het bevragen van gegevens stroomlijnen en vereenvoudigen.

Ontwikkelaars maken verbinding met een gedecentraliseerde RPC laag

Als onafhankelijke node providers Ankr Network aandrijven, betekent dit dat de ontwikkelaars, dApps, wallets, en alle andere projecten die gebruik maken van de dienst nu een gedecentraliseerde manier hebben om verbinding te maken met blockchains. Al deze partijen betalen-as-the-go wanneer ze verzoeken doen aan blockchains (ongeveer 7,2 miljard per dag in totaal), en deze inkomsten worden verdeeld tussen node providers en de gemeenschap van stakers die helpt de volledige nodes te beveiligen.

Groter utility voor het ANKR token & allereerste instantie van staking naar volledige nodes

Op het nieuwe gedecentraliseerde Ankr Netwerk, speelt het ANKR token een centrale rol in alle operaties:

 

Iedereen kan inzetten op volledige nodes op het Ankr Netwerk en beloningen verdienen voor al het geserveerde RPC verkeer. Door het creëren van een gedecentraliseerde infrastructuur marktplaats en economie, zal Ankr Network schalen om de steeds toenemende hoeveelheid van Web3 gebruik te accommoderen en meer belanghebbenden in staat te stellen om te profiteren van haar groei.

Ankr DAO om diensten te democratiseren

Ankr Network zal beginnen met de overgang van activiteiten naar een nieuw DAO-framework om op consensus gebaseerde besluitvorming te bevorderen. De Ankr DAO zal in eerste instantie het besluitvormingsproces democratiseren in drie kerngebieden:

  1. Beslissen waar fondsen toe te wijzen uit de Ankr Treasury om protocolgroei en beloningen te stimuleren.
  2. Het bepalen van prijzen en inkomstenverdelingen voor verschillende systemen die het protocol raken zoals Node Providers en Staking.
  3. Kiezen welke blockchains aan boord te nemen naast Ankr’s toonaangevende RPC diensten.

Over Ankr

Ankr heeft het grootste wereldwijde node netwerk in de industrie opgebouwd, en creëert daarmee de basis voor de toekomst van Web3. Het bedient momenteel ongeveer 250 miljard blockchain verzoeken per maand over 50 verschillende ketens en draait RPC diensten voor 17 blockchain partners, waardoor het de grootste RPC provider in de industrie is. Ankr biedt ook een suite van tools die dApp-ontwikkelaars in staat stellen om Web3 apps snel en gemakkelijk te bouwen.

Media contact: Greg Gopman, [email protected]

Voor meer informatie, bezoek: Website | Twitter | Telegram | Reddit | Discord | Medium

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.