Innovatieve en zeer schaalbare blockchain-infrastructuur is nu open voor ontwikkelaars en gebruikers om te testen

Abu Dhabi, 25 april 2023 – Venom, een Layer-1 blockchain die opereert vanuit de Abu Dhabi Global Market (ADGM), heeft vandaag aangekondigd dat zijn publieke testnet officieel live is. De mijlpaal markeert een belangrijke prestatie in Venom’s roadmap nu het zich voorbereidt op de lancering op mainnet. Samen met de lancering van het testnet heeft Venom ook een groot aantal zelf ontwikkelde gedecentraliseerde toepassingen onthuld als onderdeel van het groeiende ecosysteem.

Het testnet ontwerp is geschikt voor zowel gebruikers als ontwikkelaars van het ecosysteem. Het stelt ontwikkelaars in staat om dApps en blockchainprotocollen te testen en te debuggen, terwijl gebruikers deze dApps uit de eerste hand kunnen ervaren. Het doel van het programma is om innovatie en gemeenschapsvorming binnen het ecosysteem aan te moedigen.

Ontwikkelaars en gebruikers kunnen het testnet in twee eenvoudige stappen uitproberen. Ten eerste download je de Venom Wallet op mobiel via de Apple App Store of Google Play Store, of op de desktop als Google Chrome-extensie. Ten tweede kunnen gebruikers hun reis naar het testen van het Venom ecosysteem jumpstarten door een gratis testnet toewijzing te claimen. 

“We zijn verheugd om de lancering van Venom’s publieke testnet aan te kondigen, een cruciale stap naar onze aankomende mainnet lancering. Met onze uiterst schaalbare en betrouwbare asynchrone blockchain zijn we ervan overtuigd dat ontwikkelaars innovatieve dApps zullen kunnen bouwen, terwijl gebruikers deze uit de eerste hand kunnen ervaren,” aldus Peter Knez, voorzitter van de Venom Foundation Council.

Ontwikkelaars zullen hun hand kunnen leggen op de asynchrone Venom blockchain die beschikt over een ultrasnelle snelheid van 100k TPS en een dynamische sharding functie die de schaalbaarheid en betrouwbaarheid van het netwerk verbetert. Om te beginnen heeft Venom een repository van documentatie voor ontwikkelaars samengesteld om ontwikkelaars uit te rusten met de nodige tools en kennis om te beginnen bouwen. 

Venom’s netwerk verhoogt de interoperabiliteit waardoor het een levensvatbare tool wordt voor ontwikkelaars, terwijl de lage transactiekosten het gebruiksvriendelijk maken voor wereldwijde adoptie.

Tal van dApps debuteren op testnet

Verschillende dApps gaan hun debuut maken op Venom testnet. Gebruikers kunnen ze testen door transacties uit te voeren, de native Venom wallet te testen en nog veel meer. 

  1. Venom Wallet
  2. Venom Scan
  3. VenomPools 
  4. Venom Bridge
  5. Venom Stake
  6. Web3.World
  7. WeUp
  8. NFT Mint
  9. Oasis.Galler

Over Venom Foundation

Venom Foundation heeft een licentie van de ADGM en maakt de versnelling van wereldwijde Web3-projecten mogelijk. Het gedecentraliseerde netwerk opereert onder de jurisdictie van de Abu Dhabi Global Market (ADGM). De ADGM is een oase voor investeerders en financiële dienstverleners en positioneert Venom als ’s werelds eerste compliant blockchain, waardoor overheden en ondernemingen de vrijheid hebben om te bouwen, innoveren en schalen.

Een portfolio van in-house dApps en protocollen is ontwikkeld op de Venom blockchain door verschillende bedrijven. Met mogelijkheden van dynamische sharding, lage kosten, ultrasnelle snelheid en schaalbaarheid, herbergt Venom het potentieel om te functioneren als de belangrijkste infrastructuur voor een wereldwijd ecosysteem van Web3-toepassingen, met ultrasnelle transactiesnelheden en oneindige schaalbaarheid om te voldoen aan de eisen van een steeds groeiende gebruikersgroep. 

Voor mediavragen kun je contact opnemen met: Adam Newton ([email protected])

Voor meer informatie over de lancering van Venom testnet, bezoek: Website

Voor meer informatie over Venom Foundation, bezoek: Website | Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.