Voor institutionele handelaren die willen investeren in grote hoeveelheden crypto, heeft FTX een OTC of ‘Over The Counter’ crypto currency exchange opgezet. Hoewel deze functie gebruikelijk is bij andere beurzen, heeft FTX het proces veel eenvoudiger en kost effectiever gemaakt. We kijken hier in dit artikel uitgebreid naar het FTX OTC platform.

Het OTC-platform is 24 uur per dag toegankelijk op otc.ftx.com. Handelaren kunnen dezelfde FTX rekening gebruiken wanneer ze de OTC dienst gebruiken en onmiddellijk OTC koersen krijgen op bijna alle belangrijke digitale munten.

Je kunt jouw vermogen storten en opnemen van het OTC platform met behulp van de FTX wallet. Het meest indrukwekkende aspect van de FTX OTC markt is dat er geen extra kosten zijn – behalve voor de spread.

FTX OTC

Wat is OTC crypto?

Over-The-Counter of OTC Trading binnen de crypto ruimte, is een private deal voor het kopen of verkopen van crypto. De transactieprocessen die bij een dergelijke handel betrokken zijn, zijn niet regelmatig omdat er aanzienlijke variaties zijn op verschillende niveaus, afhankelijk van de actoren van de beurs en de marktkrachten van elke periode. Als zodanig biedt dit verhoogde privacy voor zowel kopers als verkopers, waardoor OTC zeer intiem en individueel is.

Over het algemeen onderhouden OTC handelaren een gevarieerd netwerk van crypto beleggers en crypto verkopers. In een poging om hun klanten tevreden te stellen, zijn OTC-handelaren voortdurend op zoek naar kopers en verkopers, die bereid zijn om tegen goede prijzen te handelen. Bovendien maken hun consistentie, interacties en speculaties hen in staat om het beste moment te detecteren om een bepaalde transactie uit te voeren. Zodra kopers of verkopers hun orders plaatsen, tracht de OTC-handelaar dus de activa te kopen die nodig is om een gevraagde transactie uit te voeren.

Over-the-Counter (OTC) Handel

FTX biedt een eigen OTC handelsdesk voor handelaren die grote hoeveelheden crypto currencies willen kopen of verkopen. De FTX OTC handelsdesk:

Matcht kopers en verkopers, zodat cryptocurrencies worden verhandeld tegen een afgesproken prijs en tijd, ongeacht waardeschommelingen

Stelt gebruikers in staat om offertes aan te vragen via het FTX OTC Portal

Biedt preferentiële tarieven voor grotere handelsvolumes

rekent geen kosten buiten de spread

Hoe meld ik me aan voor FTX OTC?

Je gebruikt dezelfde rekening voor FTX OTC als voor FTX futures; dus zodra je een FTX-rekening hebt aangemaakt en AML/KYC heeft goedgekeurd, ben je klaar om ook de OTC-dienst te gaan gebruiken. 

Hoe kan ik storten/opnemen op FTX OTC

Je kunt storten/opnemen bij FTX OTC op https://otc.ftx.com/wallet. Ook kun je direct geld overboeken van FTX OTC naar FTX futures door te klikken op ‘FTX TRANSFER’ op de wallet pagina.

Stortingen zullen worden verwerkt na voldoende bevestigingen op de relevante blockchain.  Opnames worden zo snel mogelijk verwerkt, binnen 24 uur.

Hoe krijg ik koersen op FTX OTC

Je kunt de OTC koersen aanvragen door naar https://otc.ftx.com/ te gaan, de gegevens in te voeren en op ‘GET QUOTE’ te klikken.  Dit zal een live koers opleveren waartegen je kunt handelen.

Als je niet genoeg geld in de OTC portefeuille hebt om de transactie uit te voeren, krijg je de melding ‘GET INDICATIVE QUOTE’.  Dit geeft dezelfde koers die je normaal zou krijgen, behalve dat je er niet echt tegen kunt handelen totdat je genoeg geld stort.

Offertes hebben een standaard duur; momenteel is dat ongeveer 15 seconden.  Soms worden ze eerder geannuleerd, vooral als de markten bewegen.  Je weet dat een transactie gelukt is als je een melding ontvangt dat dit het geval is.

Waar kan ik mijn transacties van FTX vinden?

Je kunt uw transactiehistorie bekijken op https://otc.ftx.com/fills.  Je kunt ook jouw huidige saldi zien in de FTX wallet.

Kan ik een kredietlijn krijgen?

Standaard zijn er geen kredietlijnen op FTX OTC.  Sommige grote gebruikers kunnen een kredietlijn aanvragen op FTX OTC.  Als u OTC wilt kunnen verhandelen zonder uw rekening vooraf te financieren met de betreffende munten, gelieve

1) ECP docs in te dienen op https://otc.ftx.com/profile

2) dien een support ticket in, met vermelding van uw verwachte volume en handelsprofiel. 

Merk op dat, om een kredietlijn te krijgen, je moet voldoen aan de definitie van een Eligible Contract Participant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.