Het fonds zal investeren in innovatieve Web3 bedrijven die echte problemen oplossen met behulp van blockchain technologie.

Venom Ventures Fund

Abu Dhabi, 11 januari 2023 – Venom Foundation, de eerste Layer-1 blockchain gelicenseerd en gereguleerd door de Abu Dhabi Global Market (ADGM), en Iceberg Capital, een ADGM gereguleerde investeringsmanager, kondigen officieel aan dat ze zijn gaan samenwerken voor de lancering van een $1 miljard venture fund genaamd Venom Ventures Fund (VVF).

Het blockchain-agnostische fonds zal investeren in innovatieve protocollen en Web3 dApps, met een focus op langetermijntrends zoals betalingen, vermogensbeheer, DeFi, bankdiensten en GameFi. Het wil de toonaangevende ondersteuner worden van de volgende generatie digitale technologieën en ondernemers.

Venom Ventures Fund (VVF) zal gebruik maken van Iceberg Capital’s netwerk, expertise en mogelijkheden om incubatieprogramma’s en toegang tot een uitgebreid industrienetwerk aan te bieden. Bovendien zal het de projecten waarin wordt geïnvesteerd helpen met marketing, beursnotering, technische, juridische en regelgevende ondersteuning.

Het leidersteam van het fonds bestaat uit enkele van ’s werelds meest ervaren professionals op het gebied van traditionele financiën en blockchain; waaronder Peter Knez, ex-CIO bij BlackRock en Mustafa Kheriba, een doorgewinterde en bekende investeringsprofessional met een indrukwekkende staat van dienst in de MENA-regio. Mustafa is lid geweest van de raad van bestuur van verschillende financiële dienstverleners en verzekeringsmaatschappijen in het Midden-Oosten en Europa.

Het fonds wordt beheerd door Iceberg Capital en zal investeren in projecten en teams van pre-seed tot Series A rondes. Het zal ernaar streven de invoering van blockchain, DeFi en Web3 te versnellen en tegelijkertijd waarde op lange termijn te genereren voor investeerders.

Mustafa Kheriba, de Executive Chairman van Iceberg Capital, zei: “We zijn verheugd om samen te werken met Venom Foundation en hun nieuwe fonds van 1 miljard dollar te lanceren. Ook al is de blockchainindustrie getuige van een sterke prijscorrectie, wij geloven dat de bouwers zullen blijven bouwen en innoveren. Met Venom Ventures zullen we financiële, technische en marketingondersteuning bieden aan de meest veelbelovende teams en projecten in de Web3-ruimte om hen te helpen hun visies tot leven te brengen.”

De Abu Dhabi Global Market (ADGM) is een internationaal financieel centrum en vrije zone die marktdeelnemers een rechtssysteem en regelgeving van wereldklasse biedt. Venom Ventures Fund (VVF) wordt opgericht en beheerd door gereguleerde ADGM-entiteiten en zal transparant zijn en de regelgeving naleven.

Peter Knez, voorzitter van Venom Ventures: “Ik ben verheugd deel uit te maken van de lancering van ons nieuwe durfkapitaalfonds hier in Abu Dhabi. Ik ben enthousiast om samen te werken met een team van ervaren investeringsprofessionals en getalenteerde mensen uit de crypto-industrie, en we zijn klaar om strategische investeringen toe te wijzen aan de meest innovatieve web3 start-ups die klaar zijn voor massale adoptie. Onze missie is om het beheer van digitale activa te transformeren en een blijvende impact op de industrie te maken. Venom is het ideale platform voor ons om dit doel te bereiken.”

Venom Ventures Fund (VVF) leidt de financiering van $20 miljoen in Nümi Metaverse

Het fonds heeft zijn eerste investering gedaan en leidt de financieringsronde van $20 miljoen van Nümi Metaverse. Nümi Metaverse is een universeel platform voor makers, vernieuwers en volgers. Nümi zal in 2023 zijn ‘Visual Novel’ lanceren, een mini-game ervaring met een reeks speciale prijzen voor spelers.

Nümi zal eind dit jaar ook een VR-metaverse lanceren, gevolgd door een pc- en mobiele versie in 2024. De investering in Nümi illustreert de investeringsstrategie van het fonds. Ontwikkelaars en bouwers die werken aan innovatieve Web3-projecten worden uitgenodigd om financiering aan te vragen via de Venom Ventures Fund website.

Over Iceberg Capital

Iceberg Capital Limited staat onder toezicht van de FSRA als Prudential Category 3C investment manager gevestigd in ADGM. Iceberg Capital is een snelgroeiende alternatieve vermogensbeheerder die gediversifieerde platforms voor beleggingsbeheer biedt, waaronder direct en private equity, durfkapitaal, technologie en virtuele activa. Iceberg Capital biedt ook traditionele vermogensbeheerdiensten zoals beleggingsportefeuilles op lokale en internationale markten, financiële instrumenten (aandelen, ETF’s, grondstoffen, derivaten, enz.), evenals gespecialiseerde platforms voor effecten en blockchaintechnologie.

Voor meer informatie over Iceberg Capital, bezoek: Website | LinkedIn

Over Stichting Venom

Venom is ’s werelds eerste gereguleerde blockchain. Het gedecentraliseerde netwerk opereert onder de jurisdictie van de ADGM, met een licentie om utility tokens uit te geven. De ADGM is een oase voor investeerders en financiële dienstverleners en positioneert Venom als ’s werelds eerste gereguleerde blockchain, waardoor overheden en bedrijven de vrijheid hebben om te bouwen, innoveren en schalen.

Een portfolio van in-house dApps en protocollen is ontwikkeld op de Venom blockchain door verschillende bedrijven. Het herbergt nu het potentieel om een brug te worden voor de toepassing van CBDC’s in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en wereldwijd.

Voor vragen aan de media kan je contact opnemen: Adam Newton, [email protected]

Voor meer informatie over Venom Ventures, bezoek: Website | Twitter

Voor meer informatie over Venom Foundation, bezoek: Website | Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.