Cryptocurrencies (of crypto) bestaan al sinds 2009, het jaar dat Bitcoin werd gelanceerd. Het is echter pas de laatste jaren dat crypto meme coins in populariteit toe zijn genomen. Ze begonnen als een grap, omdat niemand dacht dat ze de aandacht van beleggers konden trekken. Maar hun effect was het tegenovergestelde; meme coins spraken tot de verbeelding van een hele generatie, neem Dogecoin als voorbeeld. Ze hebben talloze revolutionaire nieuwe projecten geïnspireerd, zoals Memeinator, die de interesses van velen blijven prikkelen. Dit artikel onderzoekt de spannende geschiedenis en speelse evolutie van meme coins, de huidige sensaties van de wereld van crypto!

Wat is een meme coin?

Memes zijn ideeën, gedragingen of stijlen die zich binnen een cultuur door middel van imitatie van persoon tot persoon verspreiden. Ze hebben vaak een symbolische betekenis en vertegenwoordigen een bepaald fenomeen of thema. Op internet komen ze doorgaans neer op bekende grappen binnen online communities. Een meme coin is een humoristische crypto gebaseerd op een online meme. Het richt zich sterk op een uitbundige community en biedt online gebruikers een comfortabele plek om crypto te gebruiken en zich onderdeel te voelen van een collectief.

Enkele bekende meme coins zijn Dogecoin, Floki en Pepe. De hele lijst met meme coins strekt zich uit tot valuta’s zoals Shiba Inu of Dogelon Mars. Net als andere crypto’s hebben meme coins blockchain technologie nodig, een gedistribueerde database die als de ruggengraat fungeert om digitale activa zoals crypto’s en non-fungibele tokens (NFT’s) te volgen.

Terwijl traditionele crypto’s zoals Bitcoin en Ethereum dienen als gedecentraliseerde vormen van digitale valuta, hanteren meme coins een unieke benadering door gebruik te maken van virale internetcontent om populariteit te winnen en waarde te vestigen. Hierbij worden doorgaans satirische onderwerpen weergegeven om de geest van internet en cultuur te belichamen.

Meme coins volgden de huidige trend door populaire afbeeldingen om te zetten in financiële instrumenten. Daarom gedragen de meeste meme coins zich als pure handelsinstrumenten. Dit in tegenstelling tot Bitcoin, Ethereum en andere nutsvaluta’s die zijn gekoppeld aan specifieke geavanceerde blockchain functies.

Bovendien bezitten meme coins verschillende specifieke kenmerken die hen onderscheiden van traditionele crypto’s. Ze worden vaak gemaakt als tokens op bestaande blockchain netwerken zoals Ethereum. Dit zorgt voor een snellere en kosteneffectievere crypto ontwikkeling dan het bouwen van een geheel nieuwe blockchain. Bovendien hebben meme coins doorgaans een ruime totale voorraad met lagere individuele coinwaarden. Dit hoge aanbod en door de community aangestuurde marketinginspanningen creëren de illusie van toegankelijkheid en betaalbaarheid.

Voordelen van meme coins

Enkele van de voordelen van meme coins zijn onder meer:

De meme coins hebben echter ook nadelen, waaronder:

De eerste meme coin

Dogecoin (DOGE) was de eerste meme coin die werd gemaakt door software ingenieurs Billy Markus en Jackson Palmer in 2013, met een Shiba Inu hond als logo. Het idee erachter was om een crypto te creëren die leuk en gemakkelijk in gebruik was.

De Dogecoin community is altijd een pionier geweest en heeft een speels karakter. Leden sponsorden een Jamaicaans bobsleeteam en een NASCAR race auto. Zelfs de ironische en vermakelijke tweets van publieke persoonlijkheden als Elon Musk en Mark Cuban zorgden ervoor dat de waarde van Dogecoin met 23.000% steeg, wat wereldwijd de krantenkoppen haalde.

Zo werd Dogecoin snel populair, met een marktkapitalisatie van $2 miljard in mei 2021. De populariteit van Dogecoin bracht echter ook veel volatiliteit met zich mee, en de waarde van de coin fluctueerde enorm.

In tijden dat de samenleving crypto niet openlijk accepteerde en velen het alleen maar als een simpele grap of oplichterij beschouwden, werd Dogecoin een culturele beweging. Het symboliseerde de integratie van investeringen, community en humor. Dogecoin heeft ook geholpen om de kloof tussen toegankelijkheid en entertainment te overbruggen, waardoor de weg werd geëffend voor een nieuw tijdperk van vertrouwen, digitale dromen en creativiteit binnen de cryptosfeer.

Dogecoin gebruikers en enthousiastelingen realiseerden zich immers dat een crypto project met een plezierige coin die online gebruikers samenbrengt voldoende is. Het succes ervan is afhankelijk van de community of stam, een familie die samen memes, zijn passie en dromen deelt.

Evolutie van meme coins

Het succes van Dogecoin leidde tot vele andere meme coins, zoals Shiba Inu, SafeMoon, Akita Inu en meer. Ze werden verder gecreëerd om optimaal te profiteren van de populariteit van Dogecoin. Tegenwoordig zijn er honderden meme coins, elk met unieke kenmerken en doelen.

Een van de meest opvallende trends in de evolutie van meme coins is de opkomst van Decentralized Finance (DeFi) coins. Ze zijn gebouwd op gedecentraliseerde blockchain platforms zoals Ethereum, waardoor investeerders rendement kunnen behalen door deel te nemen aan DeFi protocollen. Een van die coins is SafeMoon.

Een andere trend zijn door de community aangestuurde meme coins. Ze worden gecreëerd door communities van investeerders die gepassioneerd zijn door een bepaald doel of idee. Hoge Finance is daar een voorbeeld van. Een ander meme coin project dat het vermelden waard is, is Chimpzee, een milieuvriendelijk initiatief waarmee houders van CMPZ tokens een passief inkomen kunnen ontvangen en tegelijkertijd de natuur en het milieu kunnen redden.

Beste meme coins om in de gaten te houden

Meme coins zijn de afgelopen jaren een van de echte succesverhalen van de markt voor crypto geweest. Ze werden in 2020 op bijna nul gewaardeerd en zijn in het publieke bewustzijn geëxplodeerd om op het moment van schrijven uit te groeien tot een totale marktkapitalisatie van ongeveer $15 miljard.

CoinMarketCap vermeldt zelfs meer dan 570 meme coins op de site. Met zo’n rijke diversiteit aan meme coins die de markt overspoelen, variërend van opwindend en van hoge kwaliteit tot laagwaardig en in wezen nutteloos, kan het enige tijd duren voordat beleggers de beste keuze gevonden hebben.

Om enig licht te werpen: de volgende lijst met drie meme coins die dit jaar viraal zouden kunnen gaan, zou moeten helpen om de echte knallers te vinden. Met het marktpotentieel, de betrokkenheid van de community en de viraliteit in gedachten, zijn dit enkele van de meest opwindende nieuwe meme coins die je dit jaar aan je portfolio kunt toevoegen.

  1. Memeinator (MMTR)
  2. Shiba Memu (SHMU)
  3. Milady meme coin (LADYS)

Deze meme coins zijn geselecteerd vanwege hun gevestigde online aanwezigheid en aanhoudende virale hype; gloednieuwe coins met een unieke use case zijn ook inbegrepen.

Memeinator (MMTR)

Memeinator is de nieuwe sensatie, die thema’s uit de Terminator film combineert met AI technologie om een revolutionaire meme te creëren die zal blijven en zijn concurrenten zal domineren. Memeinator keerde terug uit 2077 met een missie om de zwakste meme coins te vangen en te vernietigen, zodat het de kwaliteit van de meme cultuur voor toekomstige generaties zal verbeteren.

Memeinator is het lichtbaken om de kwaliteit van meme coins te verbeteren en is van plan een enorme community van investeerders, supporters en enthousiastelingen op te bouwen die samenwerken nu de overheersing op handen is richting een marktkapitalisatie van $1 miljard.

Investeerders in deze nieuwe meme coin kunnen genieten van het spelen van de online game Meme Warfare, die Memeinator zelf belichaamt en zwakke meme coins zoekt en vernietigt. De game zal ook AI gebruiken om informatie te verzamelen over nieuwe en bestaande meme coin projecten die eliminatie verdienen en deze vervolgens in de AI Meme Scanner Database plaatsen.

Beleggers kunnen deelnemen aan een strijd die even onvoorspelbaar als hilarisch is, vechtend voor de overwinning en de essentie van de internetcultuur, terwijl ze een memestorm als nooit tevoren ontketenen.

Memeinator kondigde de crypto presale aan op 29 augustus, de Dag des Oordeels in de Terminator film. Hiermee begon het aftellen van 29 dagen naar de lancering van de MMTR token presale van 29 fasen, die op 27 september van start is gegaan. De ICO werd gelanceerd op $0,01 en zal tegen het einde stijgen tot $0,49, wat een ongelooflijk rendement van 390% oplevert voor de betrokken investeerders die vanaf het eerste moment zijn ingestapt. Ook werd 7,5% van het ICO tokenaanbod toegewezen aan een wedstrijdpool, met als eerste prijs de ruimtereis met Virgin Galactic!

Memeinator bereikte de top van de lijst vanwege zijn cult klassieke fanbase en focus op plezier maken en tegelijkertijd het doel om de markt voor meme coins te verbeteren; Er wordt verwacht dat de prijs van MMTR zal exploderen zodra deze op crypto exchanges zoals BitMart wordt genoteerd. Meer informatie over het kopen van MMTR is te vinden op hun officiële website.

Shiba Memu (SHMU)

In navolging van de trend van AI + meme coins is Shiba Memu een nieuw meme coins project dat kunstmatige intelligentie technologie gebruikt om zichzelf online op de markt te brengen in plaats van te vertrouwen op een door mensen aangedreven marketinghype. Het maakt gebruik van natuurlijke taalverwerking (NLP), sentimentanalyse en voorspellende analyses.

Terwijl NLP sociale mediaplatforms, internetfora en online gesprekken scant om specifieke content over zichzelf te identificeren, kan sentimentanalyse automatisch de toon van de discussies beoordelen. Deze informatie wordt ingevoerd in de voorspellende analysemotoren, die zoeken naar trends uit het verleden om toekomstige marktbewegingen te voorspellen.

Stel bijvoorbeeld dat een potentiële investeerder Shiba Memu vermeldt op een sociaal netwerk in een negatieve opmerking. In dat geval gebruikt Shiba Memu AI technologie om dit sentiment positiever te veranderen met een onmiddellijke reactie. Shiba Memu probeert zichzelf te verbeteren door voortdurend de interacties te evalueren en de nodige aanpassingen door te voeren.

Shiba Memu is bijna klaar met de presale en heeft sinds de lancering in juli al $3,7 miljoen opgehaald. Dit is mogelijk dankzij de manier waarop de token presale wordt beheerd, met dagelijkse prijsstijgingen van $0,000225 sinds de release op $0,011125.

De SHMU token presale is met nog eens 60 dagen verlengd tot 31 oktober, omdat investeerders vanaf dag één uitkijken naar een rendement van 240% op hun initiële investering. Omdat er echter nog 2,43% beschikbaar is, moet er geld worden verdiend voordat SHMU op de BitMart exchange wordt vrijgegeven.

Met een baanbrekende toepassing van AI technologie, een aanzienlijk presale momentum dat nog steeds groeit en de duidelijke intentie om het landschap voor memes opnieuw te definiëren, is Shiba Memu een van de beste meme coins van dit moment. Het is de coin om in de gaten te houden tijdens het laatste kwartaal van dit jaar en tot in 2024.

Milady meme coin (LADYS)

Een andere spannende en nieuwe meme coin die in mei 2023 op de markt kwam, is de Milady Meme Coin, die een populaire NFT collectie genaamd Miladys vertegenwoordigt. Deze collectie is al een erkend merk op sociale media en de community richt zich op de grote aanhang van haar leden.

Het LADYS token is gemaakt volgens dezelfde branding als Milady NFT’s, waarbij het token is gemaakt als een vervangbaar alternatief voor het beroemde NFT artwork. Dit project gaat over het adopteren van het tokenisatiemodel om de impact van meme kapitaal te maximaliseren. LADYS heeft binnen een week na de lancering een waardering van $120 miljoen opgebouwd, allemaal dankzij de steun van de community.

Elke Milady NFT is uniek en krijgt een limited edition status. Het ecosysteem omvat toepassingen en evenementen in de echte wereld, inclusief persoonlijke ontmoetingen en een server, waardoor samenwerking binnen de community mogelijk wordt gemaakt voor onderwerpen als virtual reality en het creëren van een virtuele wereld.

Sommige merknamen, waaronder de bucket hat van Prada, hebben zich aangesloten bij het ecosysteem van Milady. Een andere NFT collectie genaamd Remilios sloot zich ook aan, en staat nu bekend asl Milady’s jongere broer. LADYS is een van de beste meme coins van dit jaar en zal waarschijnlijk binnenkort exploderen vanwege de superieure branding, de hooggeplaatste donateurs en de sterke steun van de community.

Deze drie hierboven genoemde meme coins zijn bepaald op basis van de beschikbaarheid van tokens, marktkapitalisatie en utility op de lange termijn. Hoewel meme coins bekend staan om hun inherente gebrek aan utility, vallen deze drie coins buiten de norm. Memeinator brengt AI en blockchain gaming samen, Shiba Memu gebruikt AI om marketingcampagnes via internet aan te sturen en LADYS heeft een groot aantal NFT’s in het ecosysteem.

Wat is de huidige status van meme coins?

Meme coins zijn aanzienlijk geëvolueerd sinds de eerste creatie van Dogecoin. Tegenwoordig zijn er een paar honderd meme coins met unieke kenmerken en doeleinden. Hoewel meme coins vaak als een grap worden gezien, zijn ze ook een belangrijk onderdeel van de markt voor crypto geworden, omdat hun communities de traditionele grenzen van investeringsgroepen overstijgen. Onder hen bevinden zich kunstenaars, enthousiastelingen, dabblers en dromers die graag een deel van hun leven, humor en wereldbeeld delen.

Meme coins hebben de manier veranderd waarop mensen investeren, verbinding maken, zich uiten en ervan genieten deel uit te maken van iets leuks en nieuws. Het is een viering van ons crypto tijdperk en de kracht van collectief bewustzijn, creativiteit en enthousiasme.


De toekomst van meme coins is echter onduidelijk, omdat ze afhankelijk zijn van de internetcultuur en de hype op sociale media om aan populariteit te winnen, terwijl ze vaak weinig onderliggende waarde hebben. Hoewel ze de aandacht van een enorm publiek hebben getrokken, moeten ze nog steeds de noodzakelijke inhoud en utility bieden om leiding te geven aan de adoptie van crypto op de lange termijn.

Terwijl de crypto industrie blijft evolueren en de markt nieuwe niveaus van volwassenheid bereikt, ligt de schijnwerpers op crypto projecten die veel meer bieden dan een pakkende naam en een meme-waardige mascotte.

Aan de andere kant zien veel investeerders meme coins als een manier om hun portefeuilles te diversifiëren en deel te nemen aan nieuwe en opwindende projecten. Beleggers moeten echter voorzichtig zijn bij het beleggen in meme coins, omdat hun waarde zeer volatiel is.

De drie meest aanbevolen nieuwe meme coins om dit jaar mee aan de slag te gaan zijn Memeinator, Shiba Memu en Milady Meme Coin. En als er een eerste keuze zou moeten zijn, zou dat waarschijnlijk Memeinator zijn. Met een project dat de community én de uitgebreidere meme coin ruimte ten goede komt. De onlangs gelanceerde ICO vertegenwoordigt mogelijk de beste kans om de komende twee jaar viraal te gaan.

Of je nu een crypto veteraan bent of gloednieuw in de ruimte, meme coins bevinden zich momenteel op een zeer interessante plek. En wie weet kunnen het zelfs opvallende aankopen zijn in de aanloop naar de volgende crypto bullrun.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.