Cryptocurrency is een snel groeiende beleggingscategorie en door de opkomst van digitale valuta zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin is de mogelijkheid om crypto koersen te volgen en te analyseren steeds belangrijker geworden. Met de juiste hulpmiddelen en bronnen is het mogelijk om tot op de minuut nauwkeurige crypto koersen en gegevens te vinden die je kunnen helpen bij je handels- en investeringsbeslissingen. Uiteraard kan dit via online brokers, maar daarnaast zijn er nog allerlei andere mogelijkheden. In dit artikel bespreken we er daarom een aantal met je. Zo hoef je nooit meer een koers te missen en kun je reageren wanneer de markt hierom vraagt.

Beurzen

De eerste plek om te zoeken naar crypto koersen is op beurzen en handelsplatformen. Beurzen zoals Coinbase en Binance zijn de meest populaire bronnen van digitale valuta prijzen en marktgegevens. De meeste beurzen bieden real-time prijsinformatie, inclusief de huidige bied- en laatprijzen, handelsvolume en meer. Veel beurzen bieden ook grafieken en andere analyse-instrumenten waarmee je de markt kunt volgen. Voor een uitgebreider beeld van de markt kunt u overwegen een cryptocurrency indexfonds of ETF te gebruiken, die de prestaties van meerdere digitale activa in één fonds volgen.

Nieuwswebsites

Een andere goede bron voor crypto koersen is via speciale cryptocurrency nieuwswebsites. Sites als CoinDesk, CoinMarketCap en CryptoCompare verzamelen gegevens van meerdere beurzen en bieden diepgaande marktanalyses en nieuws. CoinDesk biedt ook een gratis mobiele app waarmee je gemakkelijk onderweg de laatste prijzen kunt bekijken.

Beginnen met beleggen

Beleg jij nog niet? Dan is de eerste stap natuurlijk het vinden van een goede broker. Via Brokerfolio.com kun je de verschillende brokers met elkaar vergelijken en uiteindelijk een keuze maken. Uiteraard zijn er daarnaast nog tal van andere zaken waar je rekening mee moet houden. Om je een idee te geven, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Verschillende soorten crypto onderzoeken

Er zijn veel verschillende cryptocurrencies beschikbaar, elk met zijn eigen kenmerken en risico’s. Het is belangrijk om verschillende opties te onderzoeken en te vergelijken om degene te vinden die het beste bij je investeringsdoelen past.

Kies een exchange

Er zijn veel exchanges waarmee je cryptocurrency kunt kopen en verkopen. Het is belangrijk om een gerenommeerde exchange te kiezen die een goede staat van dienst heeft op het gebied van veiligheid en klantenservice.

Tot slot

Zoals je kunt zien zijn er allerlei manieren waarop je realtime 24 uur per dag 7 dagen in de week de koersen kunt volgen. Dit zorgt ervoor dat je dus nooit meer iets hoeft te missen. Een valkuil kan dan zijn dat je teveel bezig bent met de koersen. In de basis kun je deze toch niet beïnvloeden. Om dan de rust te kunnen bewaren, is het aan te raden om met jezelf af te spreken dat je bijvoorbeeld niet vaker dan één of twee keer per dag kijkt. Je zult merken dat je dit een hele hoop rust geeft. Daarbij komt ook dat de kans op een beslissing op basis van emotie vele malen kleiner wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.