De blockchain-technologie achter Bitcoin daagt de status-quo van de vastgoedsector uit. De gebruikers en handelaren die al vroeg hadden geïnvesteerd in dit digitale geld hebben enorm veel geld verdiend waarmee ze onroerend goed kopen. Als resultaat wordt de overbelaste markt nog meer belast. Bovendien hebben slimme contracten de kracht om snellere, flexibele transacties en eigendomsoverdrachten mogelijk te maken. Lees in dit artikel hoe je een huis kunt kopen met dit digitale geld. Het officiële site van Immediate Edge kan namens kopers en verkopers Bitcoin-vastgoedtransacties faciliteren.

Direct van de Verkoper Kopen

Hoe het kopen van onroerend goed van een particuliere verkopen in zijn werk gaat, verschilt per verkoper. Sommige zullen comfortabel zijn wanneer het volledig met Bitcoin koopt, terwijl andere verkopers liever een combinatie hebben tussen Bitcoin en fiatgeld. Wanneer je voor een aankoop zowel fiatgeld als Bitcoin nodig hebt, zul je je elektronische geld van de ene naar de andere portemonnee moeten overmaken.

Verkopers van onroerend goed die deze virtuele asset liever niet ontvangen kunnen hun Bitcoins omzetten in dollars om de aankoop te voltooien.

Wanneer je echter alleen Bitcoin gebruikt tijdens je aankoop van onroerend goed, is het misschien vereist een aantal contante betalingen te doen aan overheidsinstanties en derde partijen.

Bitcoin Gebruiken als Onderpand

Mensen kunnen hun digitale assets gebruiken als aanbetaling voor onroerend goed. Meerdere nieuwe fintech platformen maken producten voor hefboomwerking. Bitcoin-lenders zoals BlockFi en Unchained Capital bieden leningen op basis van Bitcoin aan waarvan de rente varieert van 1% tot 6%. Deze leningen kunnen gebruikt worden voor grote aankopen zoals auto’s en onroerend goed.

Deze bedrijven geven aan iedereen te willen helpen, van mensen zonder bankrekening tot individuen met veel vermogen, om zo hun leenmogelijkheden uit te bereiden. Dit kan door gebruik te maken van Bitcoin.

Een Bitcoin gedekte lening is aantrekkelijk, omdat leners hun Bitcoin-bezit niet hoeven te liquideren om toegang te krijgen tot financiering. Ze hoeven hun Bitcoin dus niet te verzilveren, waardoor ze geen belasting hoeven te betalen om een huis te kopen.

Deze door Bitcoin gedekte leningen hebben echter een aantal nadelen, waaronder:

Voordelen van het Kopen van een Huis met Bitcoin

Bitcoin en blockchain-technologie geven kopers en verkopers de kans naadloos en veilig eigendom over onroerend goed vast te leggen en te bewijzen.

Wanneer je de blockchain en Bitcoin gebruikt om een huis te kopen, hoeven de betrokken partijen niet eindeloos papierwerk te doen. Hoewel de vastgoedsector al risicomijdend is, wordt steeds meer onroerend goed met Bitcoin gekocht.

Veel landen passen hun wetten aan om ervoor te zorgen dat de blockchain-technologie gebruikt kan worden om onroerend goed te kopen en eigendom te bewijzen. Dit heeft als gevolg dat er bij sommige proceskenmerken nog steeds traditionele financiële instellingen betrokken zijn.

Zorg Ervoor Dat Je het Huis Inspecteert

Wanneer je besluit een huis te kopen met dit digitale geld, moet je ervoor zorgen dat je verkoopcontractcommissie het huis laat beoordelen door een professional. Ga er niet vanuit dat een pas gebouwd huis geen problemen met zich mee kan brengen. Gemeentelijk onderzoek naar overtredingen is namelijk niet zo grondig als een onafhankelijke inspectie. Autoriteiten zijn van mening dat je je huis tijdens elke bouwfase zou moeten laten controleren om potentiële problemen makkelijker te herkennen. Het is niet gek om wantrouwend te worden wanneer een aannemer dit niet toelaat.

Conclusie

De vastgoedmarkt zal ongetwijfeld veranderen door het gebruik van Bitcoin, blockchain-technologie en slimme contracten. Leer daarom hoe deze virtuele currency in zijn werk gaat en hoe je het kunt gebruiken bij het kopen van een huis.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.