Bitcoin

Om op de lange en korte termijn de prijsvoorspelling van de Bitcoin te kunnen bepalen,  kan gebruik worden gemaakt van verschillende indicatoren. Bij het opstellen van een  technische analyse worden crypto-indicatoren vaak gebruikt om het prijsgedrag van  Bitcoin te bepalen. De beste indicatoren voor Bitcoin prijsvoorspellingen in 2023 zijn:  funding rates, open interest, taker buy/sell ratio en Bitcoin balans op exchanges. Deze  indicatoren zullen we in dit artikel verder uitlichten.  

Funding rates  

De funding rates zijn periodieke betalingen door traders met een open positie: long of short.  De funding rates zijn er om een evenwicht te handhaven tussen het aantal traders dat long  en short gaat. De funding rates zijn een goede weerspiegeling van het traderssentiment en  daarom kunnen we deze indicator uitstekend gebruiken voor een tradingsstrategie.  

Als er een extreme piek te zien is in de funding rates, wijst dat vaak op voorzichtigheid in de  tegenovergestelde richting. Als de funding rates bijvoorbeeld extreem negatief is, is het geen  goed moment om een shortpositie te openen, maar ga je eerder zoeken naar aanwijzingen in  de grafiek voor een longpositie. Na een extreme negatieve stand van de funding rates zien  we vaak op korte termijn een snelle bounce om het evenwicht te herstellen. Op die manier  kunnen de funding rates fungeren als een direct signaal voor prijsvoorspellingen. Vind hier  de Bitcoin funding rates.  

Open interest  

Open interest is de hoeveelheid funds die op dit moment in een contract zit. Deze indicator  laat zien hoeveel contracten er zijn die nog moeten worden afgewikkeld. 

De open interest is een indicator die een trader op verschillende manieren kan gebruiken.  Allereerst is de open interest een goede maatstaf om het belang van andere indicatoren,  zoals de funding rates, aan te tonen. Als de open interest toeneemt, zijn de funding rates  

belangrijker geworden, omdat meer contracten een weergave zijn van die funding rates  (positief of negatief). Als de open interest hoog is, kan dat ook betekenen dat we volatiliteit  in de markten gaan zien.  

Ook als de prijs van Bitcoin stijgt, zou je graag zien dat de open interest ook stijgt. Dit wijst op  een meer gezonde en duurzame uptrend. 

Taker buy/sell ratio  

De taker buy/sell ratio is een indicator die laat zien of traders bereid zijn Bitcoin te kopen  voor een hogere prijs of te verkopen voor een lagere prijs. Deze indicator zorgt voor een  goed inzicht in de huidige verkoopdruk. 

Wanneer de waarde boven de 1 ligt, betekent dit dat meer traders direct kopen tegen de  marktprijs. Dit betekent dat er meer koopdruk is dan verkoopdruk. Als de waarde onder 1  ligt, betekent dit dat er meer verkoopdruk is, omdat traders bereid zijn tegen een lagere prijs  te verkopen. Deze indicator is daarmee zeer nuttig voor het bepalen van instap- of  uitstapdoelen, zowel op korte als op lange termijn.  

Bitcoin balans op exchanges 

De Bitcoin balans op exchanges is de hoeveelheid Bitcoins die wordt aangehouden op  exchanges. Op Whaleportal worden de verschillende wallets van de exchanges nauwkeurig  gevolgd om het saldo op de grootste exchanges te bepalen. Met deze indicator kan je het  onderliggende gedrag van traders volgen en kan deze indicator helpen om de hoeveelheid  potentiële verkoop- of koopdruk voor Bitcoin te bepalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.