In de afgelopen periode zijn de koersen van verschillende digitale munten fors gedaald, mede door de hoge inflatie en de stijgende rente. Consumenten houden hun geld momenteel liever op zak om voorbereid te zijn op een eventuele recessie. Of die recessie er daadwerkelijk komt is nog de vraag. Niet alleen de koersen van crypto’s leveren in, ook op de aandelenmarkten valt een daling op te merken. Voor koopjesjagers dé kans om hun portefeuille te vullen. Voor zij die in het verleden niet eerder hebben gehandeld in digitale valuta loont het om een crypto cursus te volgen. Tijdens deze cursus wordt ingegaan op de verschillende aspecten van digitale valuta en de wijze waarop hierin gehandeld kan worden.

Online zoeken naar bruikbare informatie over projecten

Digitale munten, crypto in algemene zin, zijn niet altijd even positief in het nieuws geweest de afgelopen jaren. Regelmatig doken er verhalen op van mensen die in korte tijd veel geld verloren, doordat zij investeerden in munten zonder helder fundament. In veel gevallen ging het om zogenaamde pump and dump-crypto’s, waarvan de koers eerst fors steeg en daarna in zeer korte tijd instortte. De consument blijft hierbij zitten met zijn of haar munten, terwijl de mensen achter zo’n munt hun zakken vullen. Door een crypto cursus te volgen voorkomt de consument hier zelf slachtoffer van te worden. Daarnaast is het zaak om voldoende informatie in te winnen over de diverse projecten. Een platform als Alles Over Crypto helpt handelaren hierbij.

Crypto staat nog in haar kinderschoenen

Hoewel de populariteit van de handel in digitale valuta de afgelopen tien jaar fors is toegenomen, ziet men crypto veelal niet als waardig vervanger van bijvoorbeeld aandelen, obligaties en grondstoffen. Wel neemt het aantal beleggers toe, wat een investering in deze munten overweegt. Het zijn al lang niet meer de jonge jongens die vanuit hun zolderkamer proberen snel rijk te worden door deze munten te kopen en op een gunstig moment te verkopen. Daarnaast neemt het gebruik van de munten toe; er zijn verschillende platforms die een creditcard aanbieden waarmee je kunt betalen via je digitale crypto portemonnee. De verwachting is dat de markt met crypto’s de komende jaren steeds volwassener zal worden.

Hoge volatiliteit van crypto’s trekt handelaren aan

Met name de hoge volatiliteit van digitale munten trekt handelaren aan. Het biedt hen de kans om in een korte tijd een fraai rendement te behalen. Tegelijkertijd brengt dit het risico met zich mee, dat men net zoveel kan verliezen in een korte periode. Door een crypto cursus te volgen en nooit meer te investeren dan wat je kunt missen, nemen de financiële risico’s voor de handelaar af. Handelen in de digitale munten is steeds makkelijker geworden; er zijn verschillende Nederlandse platforms die deze mogelijkheid bieden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.