Bitcoin kopen bij N26

Bitcoin heeft in de afgelopen jaren een ongekende groei en populariteit ervaren. Het is een fascinerend financieel instrument geworden, zowel voor individuele investeerders als voor grote financiële instellingen. Deze toenemende interesse is mede te danken aan de unieke kenmerken van Bitcoin, zoals decentralisatie, beperkte hoeveelheid en het potentieel voor aanzienlijke waardestijging.

Echter verloopt het kopen van Bitcoin vaak niet rechtstreeks via traditionele banken zoals bij N26. In plaats daarvan spelen banken een ondersteunende rol in het proces. Klanten die via N26 Bitcoin willen kopen, moeten dit doen via een crypto exchange. 

N26 vergemakkelijkt de transactie door als tussenpersoon op te treden bij het overmaken van geld naar de exchange. Dit proces is indirect, maar biedt N26-klanten een veilige en toegankelijke manier om te investeren in Bitcoin bij N26. Het laat ook zien hoe traditionele financiële instellingen langzaam maar zeker hun intrede doen in de wereld van cryptocurrencies.

N26_logo.svg (1)

Eenvoudig Bitcoin kopen via N26 - Stappenplan

Stap 1: Open een crypto wallet bij Bitvavo.
Stap 2: Stort geld naar je account via N26.
Stap 3: Bitcoin kopen op de exchange.

Het kopen van Bitcoin is in de loop der jaren steeds gemakkelijker geworden en kan worden gedaan door het volgen van enkele eenvoudige stappen. Hier is een gedetailleerd stappenplan over hoe je Bitcoin kunt kopen via N26 en Bitvavo, inclusief het instellen van een crypto wallet bij N26, wat een belangrijke stap is voor veilig beheer van je digitale valuta.

Stap 1: Een account openen bij Bitvavo

 1. Vul de vereiste basisgegevens in: Ga naar de registratiepagina van Bitvavo en vul je e-mailadres, voornaam, achternaam en wachtwoord in. Selecteer het land waarin je woont. Houd er rekening mee dat alleen Europese inwoners een account kunnen openen bij Bitvavo.
 2. Beantwoord aanvullende vragen: Geef antwoord op enkele vragen over het doel van het gebruik van je Bitvavo-account en de herkomst van het geld. Dit is een vereiste van De Nederlandsche Bank om witwassen tegen te gaan.
 3. Bevestig je identiteit: Verifieer je identiteit door een kopie van een identiteitsdocument te verstrekken met daarop je volledige naam, nationaliteit, geboortedatum, uitgiftedatum, verloopdatum, land van uitgifte, pasfoto en documentnummer.
 4. Doe een storting: Koppel je bankrekening aan jouw Bitvavo-account door geld over te maken vanaf een rekening die op jouw naam staat.
 

Beveilig jouw account: Voor extra veiligheid wordt aangeraden om je telefoonnummer te bevestigen en tweestapsverificatie (2-FA authenticatie) in te schakelen.

Stap 2: Geld storten van N26 naar Bitvavo

 1. Maak gebruik van iDEAL: Voor Nederlandse gebruikers is iDEAL een veelgebruikte en kosteloze manier om geld te storten. Het gestorte bedrag wordt vrijwel direct toegevoegd aan je Bitvavo-account.
 2. Stortingsproces: Log in op je Bitvavo-account, klik op ‘Storten €’, selecteer ‘iDEAL’ als betaalmethode, kies je bank, vul het gewenste bedrag in en bevestig de storting.
 3. Beperkingen en kosten: Er geldt een maximum van € 10.000 per iDEAL-transactie, maar je kunt meerdere betalingen achter elkaar doen. De kosten voor iDEAL-transacties zijn minimaal, hooguit een kleine bijdrage van € 0,25.

Stap 3: Bitcoin kopen met het gestorte geld

 1. Bitcoin kopen via het dashboard: Nadat je geld hebt gestort, kun je Bitcoin kopen via het dashboard van Bitvavo. Zoek gewoon naar Bitcoin en ga naar de pagina om je aankoop te doen.
 2. Specificeer je aankoop: Geef aan welk bedrag aan Bitcoin je wilt kopen. Je ziet dan hoeveel Bitcoin je krijgt voor dat bedrag en wat de kosten zijn voor de transactie.
 3. Transactiekosten: Bitvavo rekent lage transactiekosten in vergelijking met andere aanbieders. Voor nieuwe accounts is er zelfs een mogelijkheid om in de eerste week tot € 1000 zonder transactiekosten te handelen.

Dit proces biedt een georganiseerde en gebruiksvriendelijke methode om Bitcoin te kopen via N26, waarbij Bitvavo werkt als een betrouwbaar en toegankelijk platform.

Waarom Bitcoin (nog) niet direct bij N26 te koop is

Bitcoin en andere cryptocurrencies zijn een relatief nieuw financieel fenomeen dat sinds de oprichting in 2009 snel aan populariteit heeft gewonnen. Traditionele banken, zoals N26, zijn nog steeds bezig met het begrijpen en integreren van deze nieuwe technologie in hun bestaande systemen. 

De belangrijkste redenen waarom crypto kopen bij N26 nog geen directe aankoop van Bitcoin aanbiedt, hebben te maken met de complexiteit van de regelgeving rondom cryptocurrencies, de volatiliteit van de markt en de bescherming van hun klanten tegen mogelijke hoge risico’s die gepaard gaan met crypto-investeringen. 

Banken benaderen deze innovatieve markt voorzichtig en houden nauwlettend toezicht op ontwikkelingen en veranderingen in het regelgevingslandschap.

Promotie en aanbevolen platforms voor Bitcoin aankopen

Naast het stapsgewijze stappenplan voor het kopen van Bitcoin via N26 en Bitvavo, zijn er ook andere platforms waar je Bitcoin en andere cryptocurrencies kunt aanschaffen. Hier zijn een paar aanbevolen opties:

 1. Finst: Finst biedt een platform voor verschillende financiële diensten, waaronder mogelijkheden om te investeren in cryptocurrencies. Het is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een geïntegreerde financiële oplossing.
 2. Coinmerce: Coinmerce is nog een populaire optie om diverse cryptocurrencies te kopen, verkopen en beheren. Dit platform staat bekend om zijn toegankelijkheid en klantenservice.

Elk van deze platforms heeft unieke eigenschappen en voordelen, dus het is raadzaam om ze te verkennen en degene te kiezen die het beste past bij jouw behoeften.

Vragen over Bitcoin kopen via N26

Nee, op dit moment is het niet mogelijk om direct Bitcoin te kopen via N26. Klanten moeten een account openen bij een crypto exchange en geld overmaken naar dit exchange-account via N26 om vervolgens Bitcoin te kunnen kopen.

Meestal brengt de N26 geen extra kosten in rekening voor het overmaken van geld naar een crypto exchange. Maar let op, de exchange zelf kan wel transactiekosten vragen voor het kopen van Bitcoin. Deze kosten verschillen per exchange, dus het is verstandig om dit van tevoren te controleren.

De snelheid waarmee je Bitcoin kunt kopen via N26 hangt af van hoelang het duurt voordat je bankoverschrijving is verwerkt naar de crypto-exchange en hoe snel de exchange zelf werkt. Over het algemeen verlopen N26-transacties snel en wordt het geld vrijwel onmiddellijk bijgeschreven op je exchange-account, waarna je direct Bitcoin kunt kopen via N26.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.