Bitcoin casino

Sinds de creatie van Bitcoin hebben mensen deze digitale cryptocurrency afgekeurd doordat het volgens hun in verband stond met witte suprematie en groepen die haat en verdeeldheid willen verspreiden. Dit artikel zal echter redenen geven waarom dit kritiek niet klopt en mensen helpen Bitcoin te waarderen als tool voor sociale rechtvaardigheid. Met dit virtuele geld kunnen immigranten hun geld omzetten naar Bitcoin, wat ze naar hun familie in hun thuisland kunnen sturen met platformen zoals bitcode prime

De Racial Wealth Gap Tegengaan

Lange tijd hebben zwarte Amerikanen moeten dealen met systematische uitsluiting op het gebied van het opbouwen van rijkdom en garanderen van eigendomsrechten. Zij erven hierdoor een erfenis van achterstand dat vandaag de dag nog steeds invloed heeft op hun financiën. De wet waardoor slavernij afgeschaft werd en alle mensen dezelfde rechten kregen zorgde voor het eerste economische systeem in Noord-Amerika. Dit systeem veranderde de VS is een financiële grootmacht en cultiveerde miljonairsslaven wiens blanke overledenen genoten van deze winsten. Ook zouden zwarte Amerikanen eigendommen in beslag nemen tijdens het Jim Crow-tijdperk die meer dan 12 miljoen hectare in beslag namen.

Decennia later heeft de New Deal de Federal Housing Administration (FHA) geformuleerd, die tegenwoordig nog steeds de basis is van de Amerikaanse vastgoedmarkt. Dankzij deze nieuwe hypotheekmarkt kregen blanke Amerikaanse gezinnen de kans rijk te worden met behulp van onroerend goed. Deze Amerikaanse droom was echter niet beschikbaar voor de zwarte gezinnen.

Bitcoin kan zwarte Amerikanen een eerlijk financieel systeem beloven dat niet aangetast is door Amerika’s raciale intimidatie en dat ze eigendomsrechten kunnen krijgen die ze lange tijd ontkend zijn. Bovendien kan deze digitale asset zelfstandig bestudeerd worden. Zwarte Amerikanen hoeven hierdoor niet meer afhankelijk te zijn van banken, instellingen of tussenpersonen.

Bovendien staat deze digitale asset zwarte Amerikanen toe om de controle te krijgen over hun financiële eigendommen. Hierdoor kunnen ze generatierijkdom opbouwen.

Het Helpt Latino-gemeenschappen

Naast de zwarte Amerikanen heeft de Latino-gemeenschap ook sociale onrechtvaardigheid ervaren, waardoor het voor hun ook niet mogelijk was de Amerikaanse droom te verwezenlijken. Tijdens de crisis van 2008 konden de Latijns-Amerikaanse kredietnemer alleen dure subprime-hypotheken aanvragen. Hierdoor moesten veel Latino-families hun huis verlaten, waardoor ze niet de kans hadden generatierijkdom op te bouwen.

De financiële verliezen die hierop volgden en de discriminerende praktijken van banken in het verleden hebben gezorgd voor wantrouwen tegenover de financiële sector in de Latino-gemeenschap. Als gevolg hiervan gebruikt 27% van de Latino-Amerikanen dit digitale bezit, omdat Bitcoin de Latino-gemeenschap in staat stelt eindelijk toegang te hebben tot een eerlijk economisch systeem. Bovendien biedt het ook betere welvaart dankzij de verbeterde financiële hulpmiddelen.

De Eerste Generatie Immigranten Vertrouwen

Immigranten hebben de VS enorm geholpen bij het vormen van het land en blijven de basis van de economie. Van de bijna 5 miljoen ondernemers in het land, zijn er zo’n 900.000 immigrant. Dit komt doordat deze mensen naar Amerika zijn gegaan om geld te verdienen voor hun familie thuis. Bovendien is de VS ook goed voor bijna 24% van alle transacties. Overmakingsdiensten zijn echter zeer duur, door de gemiddelde vergoeding van 6% per transactie.

De meerderheid van immigranten gebruiken Bitcoin om deze transactiekosten te vermijden. Bitcoin heeft namelijk vergeleken met traditionele overschijvingsservices zeer lage transactiekosten. Een technologie die momenteel ontwikkeld wordt en op Bitcoin draait, genaamd Lightning wallets, gaat zelfs nog een stap verder. Met deze technologie kunnen mensen zelfs voor minder dan één cent geld overboeken, wat op lange termijn voor grote besparingen zal zorgen.

Conclusie

Bitcoin biedt de generatie gemarginaliseerde Amerikanen een ontsnappingsluik aan en biedt hen opties om te sparen en beleggen. Dit digitale bezit kan daarom zeker als hulpmiddel voor sociale rechtvaardigheid gezien worden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASH BONUS

Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 10*.